hits

desember 2015

Nyttårsaften er ofte skuffende - slik unngår du at den blir det

Mitt forrige innlegg handlet om det som, i mine øyne, er et av årets høydepunkt. Dette innlegget skal imidlertid handle om det som har en tendens til å bli årets store skuffelse, nemlig nyttårsaften.

Nyttårsaften er jo en kveld der det er opplest og vedtatt at man skal feire. Man skal ringe inn det nye året, og helst i et festlig lag med gode venner.

Det er så høye forventninger til nyttårsaften, mye på grunn av at det er en av få dager i året der «alle» feirer. Og når forventningene er høye, blir skuffelsen bare større hvis kvelden blir mislykket - noe nyttårsaften har en tendens til å bli.

Jennifer Lawrence sa det fint da hun snakket om nyttårsaften nylig: «Everyone's chasing a good time and it's always a disappointment».

Det skal sies at nyttårsaften ikke alltid blir en skuffelse. Har man et opplegg for hele kvelden klart, der det ikke er noe usikkerhet, så kan kvelden bli virkelig bra.

Følg meg gjerne på Facebook her!

Jeg har for eksempel feiret nyttårsaften i utlandet noen ganger. Da har vi hatt alt klart med middag på restaurant og så bord på et utested, noe som er en veldig fin helaften.

Men jeg har også hatt nyttårsaften i Norge som har vært helt krise. Når julegaveshopping, julebord og andre ting har gjort at nyttårsaften er blitt litt glemt. Så er det en venn som 18. desember spør: «Hva skjer på nyttårsaften, egentlig?». Da blir det sjelden en innertier.

Disse forventningene om at nyttårsaften skal være noe spesielt, gjør at man ikke har lyst til bare ta seg en bytur heller. Det gjør man jo «hele tiden» resten av året, og det virker ikke som en spesiell anledning når du ringer inn det nye året på stamstedet på Youngstorget.

I tillegg vil man jo være godt plassert et sted når klokken passerer midnatt. Hvis man drar på byen kan man risikerer å vandre fra sted til sted fordi køene er for lange eller stedene er fulle. Og plutselig står man i kø et sted når klokka blir tolv, noe som ikke akkurat er optimalt.

Mange foretrekker heller å være på en hjemmefest på nyttårsaften. Det er imidlertid ikke like lett å få til etter man har passert en viss alder. Folk bor jo gjerne i leiligheter eller på andre tettbebygde steder der det ikke er veldig populært å ha en høylytt fest til langt på natt.

I tillegg kvier folk seg for å ha fest på nyttårsaften fordi de mest sannsynlig kommer til å nedrent av henvendelser fra folk som ikke har noe sted å være og lurer på om de kan komme.

De har også kanskje dårlige minner fra tenårene da ryktene om en nyttårsfest ble spredd og huset ble mye fullere enn det som var planen.

Nyttårsaften pleier altså ofte å bli en nedtur. En middag hjemme hos noen klarer man alltids å oppdrive - noe som jo er hyggelig - men hvis man etter det har forventninger til en kanonkveld, kan man fort bli skuffet hvis man ikke har noen konkrete, skuddsikre planer.

Skal man være sikker på at nyttårsaften ikke blir en nedtur, bør man være tidlig ute med å planlegge. Det sier seg kanskje selv, men alle vet at november og desember er veldig travle måneder, der det for de fleste er andre ting enn nyttårsaften som står i fokus. Det optimale er å ha alt klart i løpet av oktober.

Mitt beste råd er å reise bort, gjerne til utlandet. Man trenger egentlig ikke å dra lenger enn til Sverige eller Danmark. Det handler mest om at man kommer seg bort og gjør noe man ikke gjør alle andre helger i året.

Så bør man selvfølgelig planlegge litt. Når vi har vært i utlandet, har vi søkt rundt på nettet og funnet en fin restaurant og et bra utested.

Dermed består nyttårsaften av et bedre måltid med noe godt i glasset, før vi drar videre til et utested der vi har kjøpt bord slik at vi slipper å stå i kø, har et eget, avgrenset område og alt det andre som følger med når man kjøper bord.

Og det er ikke noe krise å runde midnatt på et utested når du gjør det på et avgrenset område med gode venner. Det er rett og slett helt prima.

Også i Norge bør man planlegge i god tid på forhånd for at kvelden skal bli vellykket. Dette året blir første gang jeg feirer nyttårsaften på byen i Norge, men i år er jeg faktisk optimistisk.

Vi har nemlig opplegget med middag og utested klart. Dermed er det ingen usikkerhet knyttet til kvelden, slik at man kan slappe av og bare nyte feiringen.

Hvis man imidlertid fortsatt er usikker på hva kvelden vil bringe, er mitt råd å senke forventningsnivået til det absolutt laveste. Ikke bli skuffet hvis det blir til at middagsselskapet blir festen eller hvis man ikke får et nyttårskyss.

Det er bare én kveld, og i 2016 er mulighetene uendelige.

Godt nyttår!

Å dra ut i romjulen - en kjempetradisjon

Når man passerer en viss alder, skjønner man at desember er en måned preget av mye alkohol. Det er julebord, sammenkomster med venner og andre julearrangementer.

I min familie har selve julen aldri vært preget av mye alkohol. Ja, det har blitt drukket øl, vin, akevitt og andre ting som hører med, men det har blitt gjort med måte. I vår familie har ikke folk drukket seg snydens på juleaften eller i dagene før og etter, selv etter at barna ble voksne.  

Og det er helt fint. Julen er en tid man skal tilbringe med familien og man ikke drikke seg dritings de dagene. Det er mer lov i dagene som følger julaften.

Etter å ha passert en viss alder, blir det nemlig en tradisjon for mange vennegjenger å samles for en bytur i romjulen.

Denne tradisjonen oppstår gjerne etter at en eller flere i vennegjengen har begynt på studier eller jobb i en annen by enn hjembyen. Og når alle er hjemme for å feire jul, benyttes anledningen til å ta en fest med venner man ikke får se så ofte lenger.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Veldig mange velger å gjøre dette 2. juledag. I min vennegjeng har vi de siste årene dratt ut 1. juledag. Hvilken dag man velger, er imidlertid ikke så viktig. Poenget er at det er moro.

Det skal sies at julaften antakeligvis ikke er dagen man bør legge byturen til. Et par kompiser prøvde å dra ut etter familieselskapet på julaften for noen år siden, og det var ikke noen suksess. Byen var helt død, naturlig nok.

I romjulen er det imidlertid mer liv. Jeg syns faktisk romjulsbyturen er blant de beste gjennom hele året. Mye av grunnen er nettopp det at man møter mange kjente. Og man kan nesten garantere at de man møter er fra hjembyen. 

Som Oslo-gutt tvers gjennom, så syns jeg det er deilig å ha en bytur uten alle innflytterne - de er jo gjerne hjemme for julen. Det har også flere jeg kjenner sagt. Ikke at vi har noe imot innflyttere, men litt patriotisk er man jo. Det er litt digg å bare møte Oslo-folk så man kan rappe «Nilsen» og hylle St. Hallvard.

Det virker i det hele tatt som det er flere kjentfolk enn vanlig på byen i romjulen - nettopp fordi det ikke er så mange innflyttere ute og det er andre vennegjenger som har samme opplegg. 

En annen viktig grunn er at alle er i knallhumør - litt som på denne fantastiske dagen.

Det virker som det er en felles enighet om at det er hyggelig med julemat og prat med familie, men nå er det nok. Nå er alt julestresset over, og det er på tide å slå seg løs og ha det gøy med gode venner. Dermed er det smil, latter og glade mennesker så langt øyet kan se.

 Det er vel heller ingen byturer der small-talken går lettere. Det er egentlig bare å forberede disse spørsmålene først som sist:

«Hatt en bra jul, da?»
«Hvor feiret du?»
«Hva spiser dere der?»
«Fornøyd med gavene, da?»

Så kan svarene på de spørsmålene oppsummeres slik: «Ja, jeg er fornøyd. Men det er liksom ikke gavene som er det viktigste lenger. Nå setter jeg mer pris på maten og det å ha det hyggelig med familien».

Så tar man en shot, gir hverandre en klem, kommuniserer hvor hyggelig det var å sees igjen, før man går tilbake til vennene sine og eventuelt møtes igjen på dansegulvet eller på do. Topp stemning. 

Det er også interessant å se bekledningen folk har valgt. Noen kommer praktisk talt rett fra familieselskap og stepper opp i dressen, mens andre har fått helt mark av å pynte seg og stiller opp i noe betraktelig mer behagelig. Og det har alle forståelse for, så man er uansett ikke over- eller underdressed.

Jeg mener altså romjulsbyturen er blant årets beste. Det er kombinasjonen av å møte mange kjente, at man endelig er ferdig med alt julemaset og at det fører til at folk er i knallhumør, som gjør at det alltid blir en morsom kveld.

Det er kanskje ikke den mest tradisjonelle juletradisjonen - hvis man kan si det sånn - men definitivt en av de mest morsomme. I år er jo 1. juledag på en fredag og 2. julebord på en lørdag. Det kan bli ordentlig moro.

Følg meg på Facebook ved å trykke på denne knappen

 

Topp 10 Victoria's Secret-modeller

I dag, 8. desember, vises det årlige Victoria's Secret Fashion Show på TV i USA. 

Victoria's Secret Fashion Show er verdens mest kjente og ettertraktede moteshow, og jeg legger ikke skjul på jeg er stor fan, noe som sikkert ikke er overraskende. Showene har ofte stått i bakgrunnen på vorspiel eller vært underholdning på flyturer.

Victoria's Secret-modellene er på mange måter de ultimate drømmedamene. Ikke nødvendigvis på grunn av utseendet - flere av dem er jo faktisk i tynneste laget - men mer på grunn av hele pakningen. De er kroneksempelet på «Perfect ten»-damer, og på mange måter noen fantasifigurer.

Ikke bare ser de fleste av dem fryktelig bra ut. De tjener også bøttevis med penger og har selvtillit nok til å sprade rundt i undertøyet foran millioner av TV-seere. De er karrierekvinner, de er mektige og de har en aura rundt seg.

Når en dama kan si at hun er Victoria's Secret-modell, så blir hun automatisk hevet til et annet nivå. Du føler at mannen i gata aldri har kjangs på en Victoria's Secret-modell, fordi til og med Hollywood-kjendiser må jobber hardt for å få dem.

Du går liksom ikke semidrita bort til Candice Swanepoel og lirer av deg halvdårlig sjekkereplikk. I mine øyne er de helt uoppnåelige. Du må for eksempel være en av tidenes beste quartebacker, spille i et av klodens største band eller være fuckings Legolas for at du skal ha kjangs. 

Følg gjerne Oscar Valle på Facebook her!

Uansett, i anledning årets show har jeg laget en liste over mine Victoria's Secret-favoritter. En liste som naturligvis er høyst subjektiv. Jeg har kun tatt med modeller som har vært fremtredende - alle på listen har vært eller er «Angels» - og de må ha holdt et høyt nivå over flere show.

I 2013 så for eksempel Barbara Fialho helt sinnssyk ut, men siden den gang har hun vært litt borte og dermed kommer hun ikke med. Hvis Kendall Jenner og Gigi Hadid fortsetter som Victoria's Secret-modeller, vil nok de snike seg inn, men ett show holder ikke til å komme på listen.

Noen av de som havnet på bobla: Selita Ebanks, Marissa Miller, Rosie Huntington-Whiteley, Ana Beatriz Barros, Erin Heatherton.

10. Tyra Banks

9. Gisele Bündchen


8. Lily Aldridge

7. Heidi Klum


6. Doutzen Kroes

5. Adriana Lima

Lima er en av de mest kjente Victoria's Secret-modellene, og kanskje den som er mest sexy av alle. Hun gikk sitt første show i 1999, og er selvfølgelig selvskreven på denne listen. 

via GIPHY

 4. Izabel Goulart


Goulart er nok ikke den som har fått mest oppmerksomhet, men har alltid vært en personlig favoritt. Hun har vært med siden 2005, og er kanskje den som har holdt jevnest nivå gjennom årene. 

 
3. Candice Swanepoel

I mine øyne kanskje det beste eksempelet på den uoppnåelige Victoria's Secret-modellen. Swanepoel har den auraen rundt seg som gjør at hun framstår som en dame man bare kan drømme om. Etter å ha gjort sin debut i 2007, er hun nå den soleklare dronningen av Victoria's Secret. 

 2. Alessandra Ambrosio


Med sine høye kinnbein og tynne lepper er Alessandra Ambrosio på mange måter definisjonen av en klassisk pen dame. Hun har et helt kriminelt pent ansikt, og har i tillegg kanskje den beste gangen i Victoria's Secret-sirkuset. Da kjemper du i toppen av min liste. 

Se på det ansiktet: 

 

1. Miranda Kerr

Er nok flere som vil være uenig i at Miranda Kerr tar førsteplassen. Jeg har blant annet en kompis som mener hun ser ut som et romvesen. Det er selvfølgelig ikke jeg enig i. I mine øyne er hun en klokkeklar 10-er. Det hjelper veldig at hun er brunette og at hun har smilehull, spesielt at hun har smilehull. 

Nå skal det sies at det er svært lite som skiller de tre første på listen, og mye av grunnen til at Kerr drar inn førsteplassen er at jeg hadde en enorm crush på henne for noen år siden. 

Men, hallo: