hits

november 2017

9 ting som irriterer meg på byen

Artig å være på byen, altså. Men det er ikke til å legge skjul på at det finnes en del irritasjonsmomenter også.

Noen av disse har jeg listet opp her:

Folk som ikke klarer å stå i kø
Nå er det jo svært sjelden jeg står i kø, men hvis jeg først havner i en, blir jeg minnet på hvorfor jeg hater det. Det finnes nemlig folk som ikke klarer å stå i kø. Det er knuffing, sniking, roping og det som verre er. Kan man ikke bare stå relativt stille til man har kommet seg gjennom det helvete som køen er?

Det er forresten også irriterende når man kommer fram inngangen og får det verste spørsmålet man kan bli stilt på byen.

Trege/lite engasjerte bartendere
Jeg har forståelse for at det kan ta lang tid i baren av og til, spesielt når stedet er fullt. Selv den beste bartender kan bruke lang tid om bestillingen er avansert nok. Jeg har også forståelse for at det kan ta lang tid hvis bartenderen ny i jobben, så lenge man ser at vedkommende prøver sitt beste. Men det som er veldig irriterende, er når bartenderne er trege fordi de er lite engasjerte.

Les også: Slik får du oppmerksomheten til bartenderen

Det finnes noen bartendere som beveger seg i et fryktelig bedagelig tempo. Absolutt alt går sakte, selv om det er kø i baren. Det ser faktisk ikke ut til å bry dem. De fortsetter likevel i dette snegletempoet. Det skal sies at det er i utlandet jeg som oftest har opplevd dette, men det er uansett sykt irriterende.

Folk som blir stående i baren
Dette skjer typisk med en mann og dame som ikke er helt sikre på hverandre. De kommer fram til baren, får det de har bestilt og så blir de bare stående. Det er forståelig at de vil ha et sted å snakke, men det er jo irriterende for de som står bak dem i køen. Da må man plutselig manøvrere seg rundt på en eller annen måte, eller rope bestillingen og betale mellom de to menneskene, noe som er ubehagelig for alle. Hvis ikke det er helt tomt i baren, er det beste å komme seg vekk.

Folk som «spanderer»
Dette gjelder i hovedsak gutter, og det kan ofte være snakk om gutter i den gjengen du drar ut med. Det gjelder gutter som kommer fra baren med en shot eller drink til deg og informerer at de har spandert. Kult. Men så kommer de en time senere og sier: «Når skal du spandere på meg, a? Jeg kjøpte jo til deg». Da har du ikke spandert, kompis. Da har du inngått en avtale som motparten ikke var klar over i det hele tatt. Det er ufint. Når man spanderer skal det ikke være en skjult betingelse involvert, uansett.

Knuffing
Dette er vi vel alle er enige om, men det skjer likevel. Ofte er det uforskyldt - spesielt hvis stedet er i overkant fullt - men det er ikke mindre irriterende at en fyr ramler inn i deg av den grunn.

Folk som ikke har «etikette»
I mangel av bedre ord. Det gjelder folk som på mange måter ikke klarer å oppføre seg og tar seg til rette. For eksempel folk som omtrent står på fanget ditt eller prøver å snike seg til plass hvis dere har kapret et bord eller et annet område. Det gjelder folk som sniker i forskjellige køer, eller folk som er så tidlig utagerende at det er til sjenanse for andre.

Les også: Slik sjekker damer opp menn

Et godt eksempel er en gang vi hadde kjøpt bord på et utested. Ved siden av oss satt det noen yngre folk, og det virket som det var første gang de var på et bord. De danset på sofaene og bordene, og inviterte folk opp så det plutselig var altfor mange mennesker der. De ramlet nesten over bordet vårt, knuffet på de som satt nærmest dem og var i det hele tatt veldig irriterende. Det var ikke bare vi som reagerte, så til slutt måtte vaktene be dem fjerne folk og generelt skjerpe seg.

Overivrige DJ-er
Dette har jeg for så vidt ikke sett så mye av i Norge, men det gjelder DJ-er som på død og liv skal «hype» hele tiden. De snakker og roper mellom og noen ganger midt i sangene. Det trengs ikke og er bare et stort irritasjonsmoment. Bare spill sangene.

Underholdning på utested
Dette skjønner jeg virkelig ikke vitsen med. Plutselig en gang etter klokka har passert midnatt, skrus musikken av fordi det skal skje noe utestedet har betalt så mye penger for at vi få det med oss.  Her koser vi oss i en god samtale og har det kult, så blir det brutt opp fordi noen skal spille fiolin eller blåse ut flammer på en improvisert scene. Det er unødvendig.

Les også: Problemet med å ha for mange damer å velge mellom

Det blir litt som ordtaket om at man ikke skal flytte seg til et annet sted når man har det hyggelig, siden man ikke får den samme stemningen tilbake. Ikke bryt opp kvelden på grunn av noe som ærlig talt ikke er så spesielt. Hvis underholdningen er et tilleggselement som foregår i bakgrunnen, er jeg stor tilhenger av det. Men ikke når det blir påtvunget og skaper en unødvendig pause i alt.

Fyrverkeri når man kjøper flaske
På noen utesteder gjøres det et stort oppstyr når noen som har bord kjøper en flaske sprit eller champagne. Da kommer det en rekke mennesker, som pleier å inneholde et par noe lettkledde damer, med fløyte i munnen og en form for fyrverkeri eller stjerneskudd i hånda. Den ene i rekken har bøtta med flasken hevet over hodet, og alle danser seg fram til bordet. Noen ganger skrur utestedet til og med av eller setter på egen musikk til dette opplegget.

Jeg syns hele greia er så ufattelig kleint. Det er snakk om en bestilling. Gratulerer, dere er seks stykker som har spyttet ut noen hundrelapper for å spleise på en flaske Kalinka. Stor idrett. Jeg har tidligere listet opp flere ting som er positivt med å kjøpe bord, men det opplegget der kan utestedene bare slutte med.

Damer bør aldri dra hjem med en fyr fra byen hvis hun ikke har tenkt å ha sex med ham

party, holidays, celebration, nightlife and people concept - smiling friends waving hands at concert in club

Nylig hørte jeg en episode av podcasten Hun vs Han der utgangspunktet var en påstand om at damer aldri bør dra hjem med en gutt hvis hun ikke har tenkt å ligge med han. 

Hør podcasten lenger ned.

Dette er naturligvis et tema jeg har visse meninger om, og det er kanskje ingen overraskelse at jeg er helt enig i den påstanden. Jeg skjønner virkelig ikke poenget med at en dame tar eller blir med en fyr hjem fra byen uten å ha sex. Jeg snakker da om hvis det er første gang de møtes.  

Jeg hørte på podcasten for å få noen svar på hvorfor jenter gjør dette, men ble ikke altfor mye klokere. Adrian (Han) var enig i påstanden, mens Kjersti (Hun) faktisk var en av jentene som hadde gjort dette flere ganger (og fått streng beskjed av kompisene sine om at det var noe hun måtte slutte med).

Kjersti nevnte at noen jenter kunne ombestemme seg på vei hjem og at hun selv ikke visste om hun skulle ha sex før hun kom hjem sammen med fyren. Det er egentlig vanskelig å si noe om, i og med at gutter alltid vet at de er klar for sex når de drar hjem med noen.  


Kjersti og Adrian i Hun vs Han.

Under diskusjonen spør Kjersti blant annet: «Er det ikke hyggelig å bare bli kjent? Må man ligge sammen første kvelden?». Nei, man må ikke ligge sammen første kvelden. Poenget er at hvis du blir med en gutt hjem første kvelden, vil han alltid ha et lite håp om at det kommer til å bli ligging. Og når det ikke blir det, er det alltid en liten del av ham som blir skuffet (pun litt intended).

Og ærlig talt, det er sjelden så hyggelig at det er verdt å være oppe til langt på natt for å bli bedre kjent, så hele dagen etter blir ødelagt. Da foretrekker jeg heller å dra hjem hver for seg, så kan man bli bedre kjent en gang når man er edru og mer opplagt.

Det er nemlig det jeg sliter med å forstå, hva er tanken bak og hva vil jentene oppnå når de blir med en gutt hjem første kvelden, uten å være interessert i sex?

Kanskje håper hun at det skal ende med at man ligger i hverandres armer og snakker sammen i flere timer, og at man dagen derpå nyter en god frokost på senga sammen. Det er jo en fin tanke, men i realiteten blir det til at jenta blir nødt til å avvise minst to-tre forsøk fra mannen, før han sovner tungt og alt bare blir kleint dagen derpå.

Les også: Jenter svarer: Dette bør menn gjøre når de sjekker opp

Menn vil som sagt alltid ha et håp om at det skal skje noe når man drar hjem med en dame, selv om hun har sagt fra på forhånd. «Det blir ikke noe på deg, altså. Bare så du vet det». Det har vi hørt før, og det er det ofte ikke noe hold i overhode. Handlingene når man beveger seg innenfor døra sier gjerne det stikk motsatte.

En gutt vil altså alltid bli i det minste litt skuffet hvis det ikke blir sex om han har med en dame hjem. Og det er vel ikke følelsen jenta vil at gutten skal sitte igjen med?

Hvis det er en gutt hun ikke bryr seg om, så skjønner jeg at hun ikke syns det er så farlig. Men jeg går jo ut ifra at hvis man får så god kjemi at man blir med en gutt hjem, så er man interessert nok til at man vil undersøke om det er en person det kan bli noe mer med.

Og da vil man jo ikke at det skal være noe som helst skuffelse hos gutten etter man har forlatt hverandre etter det første møtet. Det vil det garantert være om jenta har vært med hjem fra byen uten å ha sex, i hvert fall hos 95 prosent av alle menn, og spesielt når det er alkohol inne i bildet.

Det er det jo hos jenta også, og det kan forklare noe. Alle gjør jo litt rare ting på fylla. Man kan jo også si at menn ikke alltid bør være etter ute sex, men det er ikke alltid lett å tenke logisk når man er full, uansett kjønn.

Les også: Problemet med å ha for mange damer å velge mellom

Likevel, min klare oppfordring til jenter som har møtt en fyr de syns virker interessant, er altså å ikke bli med han hjem første kveld hvis du ikke har tenkt å ligge med han. Da vil han sitte igjen med liten følelse av skuffelse, noe som åpenbart ikke er positivt om man ønsker at det skal bygges noe mer.

(Har du møtt en gutt du virkelig syns virker bra, syns jeg ikke du bør bli med han hjem, selv om du har lyst til å sex, men det er noe for et annet innlegg eller podcast.)

Det beste en dame kan gjøre om hun møter en interessant fyr, er å gi ham nummeret sitt og si «hvis du vil bli bedre kjent med meg, så send meg melding i morgen». Eventuelt ta nummeret hans og sende melding selv. Da får fyren tenke på det edru, og hører du fra ham er han mest sannsynlig interessert. Hvis ikke, unngikk du å bruke tid på en fyr som bare var ute etter sex.

PS. Når det gjelder Adrians historie etter 08:01, jeg så at bloggeren Kommentarfeltet mente Adrian måtte skjerpe seg fordi at å følge en dame hjem ikke automatisk er et spikret ligg. Men det er ikke det som er poenget. Både Adrian og de aller, aller fleste menn skjønner at man ikke har noen rett på sex som følge en eller annen handling.

Poenget er mer at man føler seg lurt. Adrian hadde fått mange tegn om at det skulle skje noe, og da blir man skuffa når man får døra i ansiktet. Jeg hadde også blitt forbanna hadde det skjedd meg. Man føler man har kastet bort en hel natt som heller kunne blitt brukt til noe annet (soving, selvfølgelig). Dagen etter ble jo garantert et helvete for Adrian.

Og hvis den dama virkelig var interessert, spilte hun den situasjonen totalt feil. Det at Adrian ikke sendte henne melding etter hun hadde lagt til han på Facebook, beviser det. Hadde hun lagt han til da de var på byen, så dratt hjem hvert til sitt, hadde det vært mye større sjanse for at Adrian sendt henne melding.