hits

november 2016

Perfekt fyllesyk-TV: Topp ti klipp fra Graham Norton


Det er ikke få søndager der altfor mye tid er blitt brukt på å ligge å se på Youtube-klipp. Og underveis i en slik runde kommer man alltid inn på klipp fra Graham Norton Show. I likhet med dette, er det perfekt å se på når man er fyllesyk.

Les også: Problemet med å ha for mange damer å velge mellom

Derfor har jeg satt sammen en høyst subjektiv liste over de beste klippene fra showet. Det er mulig jeg har gått glipp av noen, men dette er i hvert fall klipp jeg ser igjen og igjen.

10. Matt Le Blanc synger
Det er mange Friends-skuespillere som har vært med på showet. I dette klippet synger Matt Le Blanc gamle «Joey»-sanger.

9. Russell Crowes Michael Jackson-historie
«Maximus» forteller en noe spesiell historie om Michael Jackson.

 

8. Jonah Hill møter Morgan Freeman
Det er alltid gøy når kjendiser forteller historier om andre kjendiser. Fra 00:29 forteller Jonah Hill historien om da han møtte spilte inn en scene med Morgan Freeman.

7 Seth Rogen om tiger-treneren
Det er verdt å se hele dette klippet, men det beste er fra 01:30, da Seth Rogen forteller om hans første møte med den noe lite omtenksomme tiger-treneren.

6. Jonah Hills flyhistorie
Dette Jonah Hill-klippet - der han forteller om sitt møte med Morgen Freeman - fikk nesten en plass på listen, men jeg gikk i stedet for klippet der Hill forteller om da han opplevde alles mareritt på et fly. Historien starter på 00:59.

5. Kate Beckingsales spøk
Ikke bare er Kate Beckingsale helt fantastisk vakker, men hun er åpenbart ganske kreativ også.

4. Kevin Harts opplysning
I første del av dette klippet Kevin Hart gir innsikt i hvordan Ice Cube, som egentlig heter O?Shea Jackson, fikk navnet sitt.

3. Chris Pratts engelske aksent
Det er verdt å se både dette og dette klippet fra Chris Pratts besøk i sofaen, men jeg syns dette er det aller beste. Pratt har sett på britisk søppel-TV og tar dialekten helt på kornet.

Det er forresten verdt å se dette klippet der kjendiser gjør imitasjoner

2. Greg Davies stjeler showet
Han er kanskje ikke så kjent i Norge, men denne historien fra komiker Greg Davies er helt fantastisk. Han sitter med vaskekte a-kjendiser i Hollywood - Jodie Foster, Russell Crowe og Ryan Gosling ? og det er morsomt å se hvordan de går fra å følge med, mest av ren høflighet, til å omtrent rulle av latter i sofaen.

1. Fresh Prince-reunion
Umulig å lage en Graham Norton-liste uten å ha med dette klippet. Denne sekvensen er vel fort noe av det kuleste som har skjedd på et talkshow.

 

Problemet med å ha for mange damer å velge mellom

Beautiful girls in nightlife drinking cocktails and saying Cheers

Dette innlegget er et resultat av en samtale jeg hadde med en kompis etter han hadde vært på et vorspiel. Han ble singel for ikke altfor lenge siden, og er selvfølgelig interessert i å flørte med nye jenter.

På dette vorspielet havnet han imidlertid i en noe spesiell situasjon. Han fikk nemlig voldsomt mye blikk fra jentene. Det var påfallende hvor mange som sendte han forførerblikk, noe som gjorde at kompisen min ble satt ut.

«Jeg visste ikke hvor jeg skulle starte» som han så fint formulerte det. Han endte opp med å ikke snakke med noen av dem.

Jeg har også vært i slike situasjoner, blant annet på utesteder. Det har vært flere ganger hvor jeg har merket at jeg har fått mye oppmerksomhet fra damer og at jeg har en god del valgmuligheter - noe man for eksempel merker ved at de sender blikk eller at de kjører en variant av den indirekte metoden.

Les også: Hva du gjør når du tror ingen ser
Les også: Slik vet du at damer har snakket om deg

Og selv om dette naturligvis er en behagelig og smigrende situasjon, har det flere ganger endt med at jeg ikke snakker med noen av dem. I likhet med kompisen min klarer jeg ikke å bestemme meg for hvilken dame jeg skal gå bort til.

Man blir rett og slett handlingslammet av å ha for mange damer å velge mellom.

Jeg har flere ganger vært irritert på meg selv dagen derpå fordi jeg ikke snakket med noen av jentene som viste interesse. Og selv om det kanskje høres ut som kongen av alle i-landsproblemer, så finnes det faktisk forskning som gir en forklaring på fenomenet.

Flere studier viser nemlig at det å ha mange valgmuligheter ikke er så utelukkende positivt som man skulle tro. Noen ganger reduserer det faktisk muligheten til at folk klarer å ta et valg i det hele tatt.

Et klassisk eksempel er en studie der forskere satt opp et bord med smaksprøver på syltetøy, og prøvde å få folk til å kjøpe et glass. Med noen få timers mellomrom byttet de på mellom å tilby 6 og 24 typer syltetøy.

Det viste seg at når utvalget bestod av 24 typer syltetøy, var folk mer tilbøyelige til å stoppe og smake. Det interessante er imidlertid at det da ble gjort vesentlig færre kjøp.

Av de som hadde tatt smaksprøver ved det store utvalget, var det bare 3 prosent som kjøpte et glass. Mens ved det lille utvalget, valgte hele 30 prosent å kjøpe syltetøy. Det var altså ti ganger mer sannsynlig at folk klarte å ta et valg da utvalget var mindre.

Les også: Slik ble jeg sjekket opp av en av de fineste damene jeg har sett
Les også: 37 ting som «alltid» skjer på vorspiel

Noen forskere har imidlertid påpekt at det ikke er så enkelt siden man må ta hensyn til hva slags informasjon man har om hvert alternativ, noe som er et godt poeng.

Si for eksempel at kompisen min følte han fikk blikk fra fem damer på vorspielet. Hadde han da fått vite at de to første hadde type, den tredje hadde herpes og den fjerde nektet å høre på annen musikk enn Marcus & Martinus, så hadde valget vært lett. Da hadde han snakket med den femte.

Men hvis alternativene er relativt like i verdi - at man er omtrent like mye fristet av hvert alternativ - blir man ikke bare mer ubesluttsom, men det kan også føre til at man blir mindre fornøyd etter man faktisk har tatt et valg. Forskere har sett dette ved alt fra trivielle ting som valg av frokostblanding til store beslutninger som valget mellom to jobber.

Professor Barry Schwartz er blant dem som har forsket mest på dette. I sin bok - «The Paradox of Choice» - argumenterer han for at overflod av valgmuligheter kan føre til angst og at man blir mer depressiv. Hovedårsaken er at man ofte sitter med den gnagende følelsen at man kunne gjort et bedre valg. Man er bekymret for mulighetene man kan ha gått glipp av.

«Når du har flere gode valg, føler du deg ikke bedre. Du blir bare mer engstelig» har en annen forsker uttalt.

Nå vet jeg ikke om man blir engstelig når man har flere damer å velge mellom, men frykten for å gjøre et dårlig valg, er nok noe flere kan kjenne seg igjen i.

Hva om jeg begynner å snakke med en dame, så kommer det inn en som ser mer interessant ut like etter? Hvorfor brukte jeg så mye tid på denne dama når jeg kunne brukt tid på en jeg kunne hatt bedre kjemi med? Man vet også at hvis man velger feil dame, kan det føre til at man føler kvelden blir ødelagt. Alt dette gjør altså til at man ofte ikke tar et valg i det hele tatt.

Nå skal jeg naturligvis ikke klage over at jeg havner i situasjoner der jeg tilsynelatende kan velge mellom mange jenter. Men neste gang jeg er irritert på meg selv fordi jeg ikke gikk bort til en av damene som ga meg forførerblikk, kan jeg i det minste trøste meg med at det finnes forskning som forklarer noe av grunnen.

Følg meg gjerne på Facebook her: