hits

september 2015

Dropp «uniformen»: Slik mener jeg menn bør gå kledd på byen

STANDARDSKJORTA: Norske menn pleier ikke å være så kreative i klesveien. 

Jeg er opptatt av hva jeg har på meg, både i hverdagen og selvfølgelig når jeg drar på byen. Jeg må være fornøyd med antrekket. Hvis ikke jeg er det, klarer jeg ikke å være like selvsikker. Jeg må føle meg vel og kan ikke ha i bakhodet at jakka ikke passer med buksa eller at skjorta er en størrelse for stor og har dårlig passform, for eksempel.

Jeg er heller ikke i tvil om at jenter legger merke til gutter som kler seg bra, eller i det minste har en gjennomført stil.

Jeg er også opptatt av å ikke gå med det samme som alle andre, at jeg skiller meg ut. Og det er faktisk ganske enkelt på byen i Norge. Det er nemlig enormt mange gutter på byen som kler seg likt. Omtrent helt prikk likt. Det er som en jævla uniform.

De tar på seg noen pensko. Helt streite, gjerne litt spisse pensko. Deretter kommer den mørke buksa. Passformen er det ofte ikke så nøye med.

Så har vi skjorta. Standardskjorta. Den er jeg ikke spesielt fan av. Standardskjorta er enten hvit, svart eller en eller annen form for blå. Noen klinker også til og har en rød eller en grå i klesskapet. Den er uansett ensfarget med en passelig bred krage.

Og den ensfargede skjorta knepper de helt opp, bortsett fra enten én eller to knapper - litt avhengig av hvor vågale de er. Av tilbehør kommer det et belte og en eller annen klokke. That's it.

Følg gjerne Oscar Valle på Facebook her!

Pensko, mørk bukse og en ensfarget skjorte, er altså uniformen store deler av herreutvalget på byen velger, der standardskjorta har den mest fremtredende rollen. Antrekket ser sikkert helt decent ut, men det er jo fryktelig forutsigbart og ikke minst kjedelig.

Og folk har jo gått sånn i mange, mange år. Helt siden man tok sine første, (ekstremt) ustødige skritt på et 18-årssted har standardskjorta vært på plass. Noen ganger lurer jeg på hva norske menn driver med. Hadde det ikke vært ålreit å prøve noe nytt?

Jeg liker altså å skille meg ut. Det er ikke altfor mye som skal til. For eksempel en skjorte med et kult - ikke harry - mønster eller noen sko som ikke alle ville valgt å gå med på byen kan være nok.

Og vet jeg at jeg skal på et sted der det kommer til å være mange som har på seg skjorte, liker jeg i stedet å ta på meg en kul t-skjorte, og kanskje ha en jakke over. 

Jeg liker også å krydre antrekket med noen armbånd og kanskje et kjede. Det er noe som kan heve antrekket betraktelig. Det hender at jeg også går med ensfarget skjorte, nemlig. Men da sørger jeg alltid for å ha et kjede og noen chains for å «rocke opp» antrekket litt, samtidig som jeg ofte bretter opp skjorteermene en viss lengde.

Jeg er nemlig overbevist om at damene på byen blir mer interessert i noen som virker spennende. En type som de ikke alltid ser.  En de blir nysgjerrige på. Og hva tror du damene da foretrekker? En som kler seg annerledes og litt røft, eller han i den ensfargede skjorta som ser ut som en blodfattig bankmann?

Så er det sikkert mange som vil hevde at jeg har tatt dette fra «The Game» og at det er peacocking jeg snakker om. Og selv om noe av baktanken ligner, mener jeg det ikke er det samme. I mine øyne er peacocking å ha på seg en maske, en eller annen uniform, et ekstremt dumt hodeplagg eller noe lignende (som mannen med rosa jakke og parykk på bildet til høyre).

Det mener jeg bare er blodharry, og man framstår som en som er desperat etter oppmerksomhet. Men å være litt kreativ i klesveien, slik at du skiller deg ut i mengden, mener jeg bare er positivt. Det viser folk at du er en dude som har selvtillit nok til å gå egne veier, og det er klart damene legger merke til sånn.

I fjor sommer var jeg og noen venner på Tjuvholmen for å ta noen øl. Det var torsdag kveld og nydelig vær, så det var fullt av folk som satt ute og nøt starten på sommeren. Da vi gikk nedover Bryggegangen, så vi bøttevis av menn som hadde kjøpt vin, champagne og det som var.

Og på Tjuvholmen er det tydeligvis skjorte som gjelder. Det var hvite, litt oppkneppede skjorter så langt øyet kunne se. Standardskjorta var altså overrepresentert. Jeg kjørte en litt annen stil. Jeg hadde på meg noen fargerike, lave Converse, mørk olashorts og en svart t-skjorte med noe print på fronten - krydret med armbånd og kjede, selvfølgelig.

Og det ble lagt merke til. Jeg hadde jo radaren på, og la merke til at en veldig høy prosent av damene som satt med hodet i den retningen jeg kom fra, kikket på meg.

Jeg er helt overbevist om at det var fordi jeg gikk annerledes kledd. Jeg gikk med noe annet enn 95 prosent av de andre mennene på Bryggegangen hadde på seg den junikvelden. Det blir selvfølgelig lagt merke til. Det kan hende at ikke alle damene foretrekker hvordan akkurat du går kledd, men de legger merke til det hvis du skiller deg ut fra de andre mennene de ser.

Jeg skal ikke fortelle folk eksakt hvordan du skal kle deg. Det kommer helt an på ting som kroppsform og personlighet. Som jeg nevnte i starten: Det er viktig å føle seg vel i det man går med. Man skal ikke gå med noe for å skille seg ut hvis ikke man er komfortabel med å gå med det. Da fungerer det andre veien, at man tror folk ser på deg fordi du ser dum ut.

Men jeg mener bestemt at alle bør prøve å gjøre noe mer med antrekkene de velger. Man må krydre det litt, spesielt om det er standardskjorta du går for.

Vær litt tøff, skill deg litt ut - så skal du se at du merker forskjell.

 

Dropp standardskjorta, boys. Les mer på oscarvalle.blogg.no 👍 (via @naa_koser_vi_oss)

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

Jenta hadde fått en utfordring - og jeg var målet

Dette bildet er tatt i sommer. Det var litt mindre folk på Lawo Terrasse sist lørdag. 

Sist lørdag skjedde noe som jeg ikke har opplevd før.

Det var siste helgen på Lawo Terrasse for  sesongen, og jeg var faktisk på utestedet alene. Jeg skulle møte noen kompiser som hadde vært et annet sted enn meg tidligere på kvelden, men de hadde ikke kommet ennå.

Derfor sto jeg i baren alene med en øl i hånda da jeg så at en jente var på vei bort til meg. Det er jo for så vidt alltid spennende (som for eksempel her, her og her), men denne gangen var jeg ikke helt forberedt på det hun kom til å si.

«Du er en dare» var det første hun sa til meg.

Det tok et par sekunder, men så skjønte jeg hva hun mente. Det var tydelig at hun hadde fått en utfordring om å gå bort til meg og gjøre et eller annet.

«Åja, men hva er utfordringen?» spurte jeg henne.

«Venninnen min sa at du var en dare» gjentok hun, tydelig innstilt på å få fram det poenget.

«Ja, det skjønte jeg. Men hva ville hun at du skulle gjøre? Det kan jo ikke bare være å gå bort hit?» spurte jeg.

Jeg var jo nysgjerrig. Jeg så for meg alt fra at hun skulle skaffe nummeret mitt til at hun skulle klappe til meg.

Hun svarte ikke. I stedet tok hun hånden bak nakken min og trakk den til seg. Ok, en klem eller et kyss på kinnet, tenkte jeg da.

Men, nei, hun lente seg inn og det var tydelig at hun ville kysse.

Da kunne jeg sikkert trukket meg vekk, men det så jeg egentlig ikke noen grunn til. Hadde hun fått i utfordring å kysse meg, så skulle hun da virkelig få klare den utfordringen.

Da kunne hun gå tilbake til venninnene sine med et oppdrag utført og med en litt artig historie å fortelle. Det er da bedre enn at jeg skulle trukket meg og det hele hadde bare blitt kleint og litt ydmykende for henne.

Dermed ble det til at vi kysset litt. Da vi var ferdig, snudde hun seg og gikk tilbake til vennene sine, mens jeg gikk tilbake til ølen min.

Hun hadde klart utfordringen sin, jeg møtte kompisene mine og vi så ikke mer til hverandre den kvelden.

Lik meg gjerne på Facebook her!

 

Utelivet i Oslo på sommeren beviser én ting

Dette bildet er tatt inne fra Lawo Terrase like etter midnatt en lørdag i sommer. En slik kø - og også lengre køer - er ikke et uvanlig syn utenfor Lawo Terrase på sommeren.  

Forrige helg var siste helgen Lawo Terrasse var åpen for sesongen. Og med det kan man trygt si at sommeren definitivt er slutt.

Utelivet i Oslo endres nemlig på sommeren. Da åpner nevnte Lawo Terrasse dørene, og det samme gjør Stratos. Og det virker som absolutt alle som drar ut i sommermånedene skal på disse stedene.

For de som ikke vet det ligger Stratos på toppen av folketeaterbygningen ved Youngstorget. Det er to etasjer og et uteområde, der man kan se utover hele byen. Store deler av året fungerer det som utleielokaler for private fester og lignende, men på sommeren er det altså åpent for allmenheten.

Lawo Terrasse ligger midt i Karl Johan, rett ved siden av Nationaltheateret. Det er en forlengelse av utestedet Lawo, som ligger i Universitetsgata og tidligere het Onkel Donald.

Mens Stratos er et av de beste lokalene i byen, er Lawo Terrasse et rent uteområde, som naturligvis frister på varme sommerkvelder. Og disse stedene er altså enormt populære på sommeren.

Jeg er ikke veldig glad i å stå i kø, som jeg også har nevnt tidligere. Det gjør at jeg ofte drar tidlig på byen, slik at jeg er inne før køen begynner å bygge seg opp. Men skal man unngå det på Stratos og Lawo Terrasse på en lørdag midt på sommeren, må man være der ekstremt tidlig.

På Stratos er det gjerne lang kø allerede 22.30, mens man bør være på Lawo Terrasse senest 23.00 hvis man skal unngå kø på varme kvelder. Og etter midnatt kan man ofte se at køen går helt ned til Kristin IVs gate.

Jeg var på Lawo Terrasse på lørdag, og da var det ikke like mye folk der, men på sommeren er altså disse stedene umåtelig populære. Mye av grunnen er nok nettopp det at de kun er oppe på sommeren, og folk vil gjerne utnytte det mens de kan.

Jeg syns imidlertid det også forteller noe om Oslos uteliv: At folk skriker etter noen nye, kule utesteder.

Opp gjennom årene har det ofte vært perioder hvor det ikke har vært noe særlig tvil om hvor man skulle dra ut. Det har vært et eller to steder som har vært såpass i vinden at man visste det ville være bra hvis man dro dit. Sånn føler ikke jeg det har vært på lenge.

Når jeg nå er på vorspiel har jeg ikke lenger noen klare preferanser på hvor jeg har lyst til å dra. Det har heller ikke vennene mine. Det ender gjerne opp med at vi drar et sted vi har vært hundre ganger før, og det er mer et kompromiss enn et lett valg.

Man har jo noen utesteder i Oslo som duger. Kjendistunge Angst har jo - sammen med Uhørt - vært et friskt pust, og gjør at man på Youngstorget i hvert fall har en del å velge mellom. Grünerløkka har også mange forskjellige tilbud. I Hegdehaugsveien virker det jo som Horgans aldri går av moten, mens Mabou gjør sin helt egen greie. På Solli Plass har man steder som Monkey Bar og Baroque, der man vet hva man får hvis man drar dit.

Dette er imidlertid steder som har vært her lenge, i hvert fall i uteliv-sammenheng.  Jeg skulle derfor ønske det dukket opp et eller to nye utesteder, som virkelig slo an.

Følg gjerne Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg

Jeg skulle gjerne sett at det kom et sted som appellerer til mange forskjellige typer folk. Det er også noe av det jeg tror er suksessoppskriften til Lawo Terrasse og Stratos. På Lawo Terrasse er ikke ting så høytidelig, og man trenger ikke å være stivpyntet. På Stratos er det litt «finere», men jeg føler klientellet likevel har et Youngstorget-preg over seg.

Jeg mener Oslo trenger et sted som ikke er så «sossete» som Solli Plass og Tjuvholmen, så «hipster» som Grünerløkka eller så «harry» som Karl Johan.

I mine øyne hadde det passet best om et slikt sted lå i Hegdehausveien, ettersom det i mine øyne er i det området som passer best til en slik beskrivelse.  Det er jo faktisk mange som nekter å dra til stedene jeg nevnte over på grunn av stemplene de har, men jeg føler Hegdehausveien på mange måter er en nøytral sone.

Jeg mener også et slikt sted burde spille variert, populær musikk - ikke undergrunnhouse eller andre smale sjangre. Det bør heller ikke være for stort, noe utestedet Nivou sin korte historie vel er et bevis på. Hvis det ikke dukker opp et nytt lokale, hadde jeg for eksempel gjerne sett at noen hadde totalrenovert Vu, gitt det et nytt navn og med det gitt stedet et nytt liv.

Poenget mitt: Jeg mener at populariteten til Stratos og Lawo Terrasse på sommeren beviser at Oslo skriker etter nye steder å dra ut. Jeg håper det snart vil komme et bra sted, som tiltrekker seg forskjellige typer folk, fra forskjellige steder i byen. Det mener jeg Oslo trenger.

Men det er mulig jeg er helt ute av det, og ikke har fått med meg hvor det er bra om dagen. Hvis det er tilfellet, gi gjerne noen tips i kommentarfeltet om hvor man bør dra ut i Oslo.

Lik meg gjerne på Facebook her!

 Jenter og night stands, og en uventet replikk

I dette innlegget skal jeg fortelle om noe av det mest oppsiktsvekkende en dame har sagt til meg på byen.

Men først: Når det gjelder one night stands, så kan det virke som noen lesere tror at det alltid foregår på mannens premisser. Jeg har skrevet noen damehistorier på denne bloggen, og da har det hendt at lesere i kommentarfeltet har bedt meg forklare hva som skjedde og hvordan jeg behandlet jenta i etterkant - som at det alltid var mitt valg hvordan fortsettelsen skulle være.

Det er vel også den tradisjonelle tankegangen for mange, at gutter som har mange one night stands «bruker» jenter. Det er nok tilfellet noen ganger, men definitivt ikke alltid.

Noen ganger er det jenta som kun er ute etter en one nighter, og ikke noe mer. Og det er det selvfølgelig ikke noe galt i. Det må bli slutt på den gamle greia med at en jente blir sett ned på bare fordi hun har hatt mange sexpartnere. Har gutter lov, har jenter lov.

Jeg er helt overbevist om at jeg har blitt «brukt» av visse jenter. Jenta som sa den minneverdige replikken til meg, var en som helt tydelig kun var ute etter sex.

Vi hadde dratt hjem sammen etter en særs fuktig bytur for en god stund tilbake, og i etterkant ble det helt klart at det kun var snakk om et one night stand. Jeg hadde nemlig sent henne en melding noen dager senere, uten å få svar.

Hun hadde altså fått det hun var ute etter, og ferdig med det. Fair enough.

Men jeg skulle altså møte henne igjen. Jeg husker jeg sto i baren på utestedet, da det var en som prikket meg på ryggen.

Da jeg snudde meg, så jeg en jente jeg ikke umiddelbart dro kjensel på. Dette var tross alt mange måneder senere.

Og det første hun sa var ikke «hei» eller «takk for sist» eller noe i den duren. Det første hun sa var:

«Jeg har knulla deg før, jeg».

Den replikken skal jeg innrømme satt meg litt ut.

Følg meg gjerne på Facebook her!

For det første måtte jeg jo lete dypt nede i minnebanken for å finne ut hvem denne dama var.  For det andre så trodde jeg ikke jenter var spesielt glad i det ordet. For det tredje så hadde jeg aldri opplevd at en dame var så frampå. Den åpningen var med andre ord relativt oppsiktsvekkende i mine øyne.

Etter noen lange sekunder, og et par oppklarende setninger fra henne, kom jeg imidlertid på hvem denne jenta var. Og da ble det jo god stemning.

Klokka var ganske mye, så det var ganske klart hva hun var ute etter denne gangen også. Det tok heller ikke lang tid før vi var på vei hjem.

Og det var tydelig også denne gangen at dette kun var snakk om et nytt one night stand - hvis det heter det når det er andre gangen det skjedde. Denne gangen sendte jeg ikke melding, men jeg har heller ikke sett henne igjen siden hun dro hjem den søndagen. Og det er noe vi begge lever helt greit med.

Så bare for å understreke, ofte skjer et one night stand kun på jentas premisser. Uten at det er noe galt med det.

 

😅

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

Sjekketips for menn #6: Slik bør du oppføre deg hvis du vet at en dame er interessert

Det hender at du befinner deg sammen med en dame du vet er interessert i deg. Det vet du som oftest ved at du har hørt det fra noen andre, for eksempel en felles bekjent eller ved at noen prøver å spleise dere. Noen ganger kan man også merke det ut ifra hvordan jenta oppfører seg.

Den spotten kan være litt spesiell. Det skjer jo ikke så ofte at du vet med sikkerhet at en dame er interessert. Det er ikke alle gutter som er helt komfortable i en slik situasjon, og noen blir nervøse av det.

Det er noe jeg for så vidt kan skjønne, men jeg mener det ikke er noe grunn til det. Da har man jo allerede kommet forbi en viktig del av det å sjekke opp noen - nemlig å slå fast at jenta er interessert.

Det er ikke alltid lett å vite. Det er jo en kjent sak at gutter overvurderer jenters interesse i dem, mens jenter undervurderer gutters interesse. Men når man vet at jenta kunne tenke seg å bli bedre kjent med deg, så kan man konsentrere seg om å oppføre seg bra nok til at noe kan skje.

Det er veldig ofte på vorspiel man havner i slike situasjoner. Det er jo gjerne der man møter personer man ellers ikke ville møtt, som venners venner og lignende.

Jeg var en slik situasjon på et vorspiel en gang, og da fikk jeg på mange måter bekreftet mine teorier om hvordan man skal oppføre seg i en slik setting.

Jeg hadde fått vite på forhånd at det var en jente på vorspielet som hadde blitt litt interessert etter å ha sett noen bilder av meg. Jeg fikk ikke vite hvem det var, men det fant jeg ut da jeg tok hilserunden. Noen ganger merker du det med en gang, og med denne dama tok det omtrent to sekunder fra jeg hilste på henne til jeg visste hva som kom til å skje. Det var noe med måten hun smilte og så på meg som gjorde meg sikker på at det var henne det var snakk om. I tillegg var hun veldig søt, og da ble jo jeg interessert også.

Jeg føler meg ganske komfortabel i slike situasjoner. Jeg mener da det viktigste er å ikke være for pågående. Det er ikke sånn at det automatisk skjer noe mellom dere selv om begge i utgangspunktet er interessert. Man skal gjengjelde interessen, men er man for ivrig kan man virke innpåsliten og desperat.

Når du snakker med henne for første gang, gjelder mye av det jeg skriver her. Det handler om å vise jenta at du er en hyggelig fyr som hun føler hun kan ha det gøy med. Med jenta på det aktuelle vorspielet snakket vi om jobb og andre i utgangspunktet «kjedelige» ting, men vi klarte å holde tonen lett og med mye humor.

Vi snakket sammen en stund i begynnelse av kvelden, men jeg snakket ikke så mye mer med henne resten av vorspielet. Det var ikke tilfeldig. Det viktigste med den første samtalen er at jenta blir komfortabel i ditt selskap, og har lyst til å tilbringe mer tid med deg.

Derfor er det ofte ikke dumt å være den som avslutter den første samtalen. Si at du skal hente deg øl for eksempel, og sett deg gjerne et annet sted når du kommer tilbake. Det viser jenta at du ikke er desperat, og det får henne kanskje til å føle at hun må jobbe litt for at noe skal skje med deg.

Det er viktig å ikke stresse i slike situasjoner. Stol på at du har gitt et godt nok inntrykk under den første samtalen til at hun fortsatt er interessert - og helst også enda mer interessert - men bevar spenningen ved å ikke være i nærheten av henne absolutt hele kvelden.

Og for guds skyld, hvis hun snakker med en annen gutt, ikke gå bort og sett deg sammen med dem. Da vil du bare framstå som usikker og sjalu, og det vil i de aller fleste tilfeller bare gjøre jenta ukomfortabel, noe du aldri ønsker at jenta skal være.

Men jeg sier ikke at du skal overse henne. Hvis hun tror det ikke er noe som helst håp, så vil hun kanskje rette oppmerksomheten noen annen. Prat med henne når det er naturlig, men som sagt, du må ikke drukne henne med oppmerksomhet.

Følg meg gjerne på Facebook her!

Et veldig effektivt virkemiddel er å kommunisere med blikket. Hvis dere sitter i forskjellige grupper, kan du møte blikket hennes og smile lurt. Når jenta er interessert i deg også, vil hun mest sannsynlig smile lurt tilbake. Ved å sende slike forførerblikk til hverandre, flørter man uten å bruke ord. Og når ingen andre legger merke til det, blir det en greie mellom bare dere to, som igjen bidrar til å øke spenningen og interessen.

Hvis du er typen til det, så skader det forresten ikke å lage litt liv på vorspielet. Hvis du klarer å få folk til å le og generelt får de på vorspielet til å like deg, er det noe jenta vil legge merke til og antakeligvis vil hun da få enda mer lyst på deg. 

Men mye av poenget er som sagt å ikke stresse, som jeg også har skrevet før. Når det gjelder jenta på vorspielet, så delte vi noen forførerblikk på vorset, men jeg tok først opp kontakten igjen ute på byen. Kontakten ble gradvis tettere, og da slutten av kvelden kom, så gikk det som jeg hadde trodd - vi dro hjem sammen.

For å oppsummere: Det gjelder å gjøre mye av det samme som i andre sjekkesituasjoner - nemlig å vise at du er en fyr som jenta kan ha det gøy med og syns det er behagelig å være rundt. Men når du vet at dama er interessert, kan du bruke det til å bygge opp spenningen og interessen - gjerne ved å ikke være i nærheten av henne hele tiden.

Det finnes selvfølgelig andre fremgangsmåter, men jeg mener det beste altså er å holde litt tilbake etter at man har snakket sammen for første gang - spesielt hvis kvelden er ung. I tillegg til at du ikke framstår som desperat, vil jenta gjerne lure på om du faktisk er interessert i henne eller ikke, noe som vil pirre nysgjerrigheten hennes enda mer.

Det fører til at du blir en utfordring for henne. Og jenter vil jo også gjerne jobbe litt for å få det de vil ha. Dermed kan det bli veldig god stemning når dere igjen begynner å snakke sammen senere på kvelden. 

Sjekketips for menn # 1 - tilnærmingdelen
Sjekketips for menn # 2 - den første kontakten
Sjekketips for menn # 3 - generelle tips
Sjekketips for menn # 4 - slik får du henne med hjem
Sjekketips for menn # 5 - hva du gjør når du tror ingen ser

 Eller så kan du jo prøve dette trikset:

 

👍

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

Amazing ... 😞

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

Høydepunkter fra Instagram i sommer

Høydepunkter fra min Instagram-profil i sommer.  Følg meg gjerne på: oscarvalleblogg

 😌

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

😅👏

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

@itslydboss 😩👍

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

Lykke til!

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

Da hadde vi hatt et problem.

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

😩👍

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

😲

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

@michaelawain 😩👍

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

👍

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

😁

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

@chelle_hayden 😩👍

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

🍕🍕

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

Ah, dagens samfunn 💙

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on