hits

juli 2017

Lang kø: Hva er det folk driver med?


Køen blir alltid lang utenfor Lawo Terrasse. 

Det er noe jeg ikke skjønner når det gjelder mange som drar ut i Oslo. Hver bidige lørdag blir det nemlig ekstremt lang kø utenfor de mest populære utestedene, og det jeg spør meg da er: Har ikke folk lært når de bør dra ut for å unngå kø?

Dette har jeg egentlig undret på lenge, men det blir enda mer tydelig under sommeren, da folk flokker til steder som Justisen, Stratos og Lawo Terrasse. Spesielt ved sistnevnte, der du kan stå inne og se på køen som bare vokser og vokser, blir fenomenet tydelig.

Har ikke folk lært at hvis du skal inn på de mest populære stedene uten å stå lenge i kø, så må man dra ut tidlig? Dette er jo ikke noe nytt. Likevel er det mange som blir på vorspiel til klokka har passert 23.30 og vel så det. Hva er det dere driver med?

Les også: Problemet med å ha for mange damer å velge mellom

Altså, jeg er enig i at det er gøy på vorspiel - det kan ofte være den beste delen av kvelden - men er det virkelig verdt å ha en ekstra time på vorspiel, for så bli nødt til å stå tre kvarter i kø for å komme inn på stedet dere hadde bestemt dere for å dra til?

Mitt svar er et i hvert fall rungende nei.

Å stå i kø sammen med en haug fulle, utålmodige mennesker er noe av det aller verste jeg vet. Heldigvis er mine kompiser av samme oppfatning, så jeg kan knapt huske sist gang vi var i sentrum senere enn 23.30. I sommer har vi vel omtrent ikke vært ute senere enn 22.30. I mine øyne er det nemlig flere fordeler ved å dra ut tidlig.


Dette bildet av køen utenfor Lawo er tatt i fjor. Det er altså ikke et nytt fenomen.

Ikke bare slipper du kø, men min teori er at det også er større sjanse for at du faktisk kommer inn i det hele tatt. Er det mange på stedet og køen er lang, vil vaktene ha en tendens til å finne en grunn til å ikke slippe deg inn - forståelig nok. Det kan være måten du er kledd eller så får du spørsmålet alle frykter.

Når du kommer tidlig har du imidlertid drukket mindre og det vil ikke være i nærheten av plassmangel på stedet, noe det blir senere når folk valfarter ned til byen, og dermed tror jeg vaktene vil være mer tilbøyelige til å slippe deg inn.

Kommer man tidlig er det også større sjanse for at man får seg et sted å sitte, noe jeg tror de fleste er enige i at hever kvelden flere hakk.

Personlig er jeg også glad i å se stedet fylle seg opp. Det skaper en slags berusende følelse av forventninger, noe jeg har skrevet mer om her.

Og selv om man bryter opp vorset litt tidligere, blir det jo til at man har et eget lite vorspiel på utestedet mens man venter på at det blir ordentlig klem der. Ja, man kjøper kanskje en drink eller to mer enn man hadde gjort hvis man hadde kommet senere, men for å slippe kø - i tillegg til fordelene jeg nettopp har nevnt - mener jeg det er verdt det.

Les også: Sjekke opp en kjendis: To ting du ikke bør gjøre
Les også: Utelivet i Oslo på sommeren beviser én ting

Jeg klarer altså ikke å fatte at det finnes folk som vet at de skal på et populært sted, så drar de ut nærmere midnatt.

Jeg skjønner heller ikke at folk gidder å stille seg i en kø som er en mil lang. Ser jeg en sånn kø, går jeg umiddelbart et annet sted. Problemet med det, er at kvelden kan utvikle seg på en kjip måte, men den sjansen tar jeg for å unngå å stå i kø i over førti minutter.

Det skal sies at man kan unngå kø på en annen måte også, nemlig å kjøpe bord. Man bør gjerne kjøpe på forhånd på populære steder, men ser man at det er lang kø, kan man ta sjansen på å gå bort til vakta og høre om det er noen bord ledig. Da viser du også at du er villig til å bruke penger, noe utestedene jo liker. Det kan koste litt å kjøpe bord, men du får med drikke for summen og det er veldig ofte verdt pengene.

Jeg skjønner altså ikke at folk velger å dra ut sent når de vet at de blir nødt til å stå i lang kø. Ikke at jeg klager, hadde alle tenkt som meg ville det jo vært kø overalt fra klokka 22.30.

Og det vil være folk som leser dette - og som kanskje til og med er enig i noen av punktene - som likevel kommer til å drøye med å dra ut neste gang de er på vorspiel. Dem om det. Da kan de i hvert fall bare skylde på seg selv når de står i en trang, lang kø mens jeg er inne og nyter en kald pils.

Følg meg gjerne på Facebook her: