hits

juli 2015

Jeg blir så provosert når jenter skriver slike meldinger

Har man fått nummeret til en jente på byen, er det ofte vanskelig å vite hvordan man skal håndtere det. Hvor lenge skal man vente med å sende melding? Hva skal stå i meldingen? Hvor mange emojis skal man bruke? For ikke å snakke om den lille frykten om at man fått et falskt nummer.

Jeg syns også det er vanskelig, så jeg kan ikke gi noen skuddsikre tips. Det jeg imidlertid pleier å gjøre, er å holde det enkelt (eller, det enkleste hadde vært å ringe, men det er det jo ingen som gjør lenger). Jeg sender en melding dagen etter, litt utpå ettermiddagen og den inneholder alltid et eller to opplagte spørsmål. I tillegg prøver jeg gjerne å innarbeide noe vi snakket om dagen før.

Men uansett hva man skriver, så er det alltid litt nervepirrende å trykke send. Da er det to ting som går gjennom hodet: Vil hun svare, og hva vil det eventuelt stå i svaret?

Jeg mener man kan lese veldig mye ut ifra det første svaret til jenta. Og det verste jeg vet i den situasjonen - det absolutt verste - er når du får et helt tomt og innholdsløst svar tilbake.

Jeg kan gi et noen eksempler. Denne dama skulle på et arrangement dagen etter byturen. Jeg spurte noe à la om hun klarte å holde seg opplagt. Det skal sies at dette var andre meldingen hun svarte på, men det første svaret hennes var i samme stil, bare at det inneholdt spørsmålet «du, da?». Dette er uansett hva hun svarte:

Dette er en annen dame. Hun skulle på jobb på søndagen, så meldingen jeg skrev til henne inneholdt blant annet et spørsmål om hun klarte å komme seg på jobb. Dette var svaret:

 Seriøst, hva faen er det der? Det er jo ingenting.

Det finnes også svar som tilsynelatende er positive, men som i realiteten ikke sier noe som helst. Som denne, som jeg fikk da jeg antydet til en av damene over at det hadde vært hyggelig å ta noen øl sammen en dag: 

Eller denne, som en kompis fikk som svar da han sendte en melding til en dame han hadde fått veldig god kontakt med kvelden før: 

Det der er ingenting. Jeg blir bare provosert av å motta sånne meldinger. Det virker som jentene kun svarer fordi de føler de må, og selv om det som står der på mange måter er hyggelig, så er det bare frustrerende å motta slike svar. Det er nesten så jeg hadde foretrukket at de ikke svarte. 

Det finnes flere varianter av slike meldinger. Men fellesnevneren er at de er tamme, helt sjarmløse og aldri inneholder noen spørsmål tilbake bortsett fra «du, da?» som i mine øyne ikke kvalifiserer som et spørsmål. 

Og jeg vet at noen jenter svarer slik for å hinte om at hun ikke vil at du skal sende flere meldinger. Det er for så vidt greit, og egentlig en relativt hyggelig måte å avvise noen på.

Men noen ganger gir ikke det mening i det hele tatt. I eksemplene over, så syns jeg det var rart at jentene valgte å svare slik. Det var ikke sånn at jeg hadde snakket med dem i ti minutter, fått nummeret deres og det var det. Hadde det vært slik, så hadde det liksom vært greit. Da hadde jeg latt det være med forsøket og ikke tenkt noe særlig mer på det.

Men når det har vært en relativt langvarig relasjon med god tone kvelden før, og det tikker inn et slikt svar, så blir jeg bare fryktelig oppgitt. Hvis det er sånn at jenta faktisk har en viss interesse i at man skal bli bedre kjent, så er det i hvert fall helt feil tilnærming, i mine øyne. Jeg vet ikke hvorfor noen ville velge å svare slik hvis de faktisk var interessert. For å få gutten til å «kjempe» litt, kanskje? Da fungerer det særdeles dårlig på meg, i hvert fall.

Er det imidlertid en måte å få meg til å miste interessen, så fungerer det så det synger etter. Jeg har nesten umiddelbart gitt opp hvis det første svaret jeg får er en slik melding. 

Det kan selvfølgelig hende at damene over ikke ville ha noe mer med meg å gjøre, noe det isolert sett ikke er noe problem med. Men som sagt, noen ganger gir det ikke mening. Når det gjelder de to damene over, så er det en av dem jeg ikke har sett siden. Den andre har jeg møtt på byen igjen senere, og da var det igjen god stemning, for å si det sånn. 

Jeg har faktisk også datet noen jenter der kjemien har vært bra når vi har møttes, som likevel har hatt en slik intetsigende tilnærming på meldinger. Det er helt ekstremt slitsomt, og det gjør at jeg ikke får lyst til å sende dem melding i det hele tatt, fordi man vet at det bare er et ork og at det ikke kommer noe positiv energi tilbake.

Også er det sikkert noen som unnskylder seg med at de er «dårlig på meldinger». Men for guds skyld, har du møtt noen du syns er hyggelig og som du kan tenke deg å bli bedre kjent med, så klarer du legge inn viss innsats. Du slenger ikke bare ut et pliktsvar og håper vedkommende gidder å gjøre all jobben. 

Det har etter hvert blitt sånn at hvis jeg får et slikt svar fra en jente jeg nettopp har møtt, så er det et par ting jeg umiddelbart tenker.

For det første tenker jeg at dette blir et helvete å forholde seg til. Får man et slikt førstesvar, vet du at det er du som må ta all initiativ, og du må formulere deg slik at du tvinger motparten til å skrive noe mer enn en setning. Stiller du et ja/nei-spørsmål kan du banne på at det er det du får tilbake, og ikke noe mer.

Det orker man ikke i lengden.

Den naturlige fortsettelsen etter å ha snakket på meldinger er jo at man etter hvert møtes til en date. Og når jenta svarer sånn på meldinger, tenker jeg med en gang at jenta også vil svare sånn når vi møtes. At det blir til at jeg må ta meg av all snakkingen og det ikke kommer ett spørsmål tilbake. Som sagt, «du, da?» eller «hva med deg?» teller ikke. Jeg har vært på en sånn date, der jenta omtrent ikke har snakket, og det er bare veldig ubehagelig.

Poenget er at hvis den første meldingen antyder at kommunikasjonen mellom dere vil bli vanskelig, så er det et varselskudd. Hvis ikke samtalen går lett, så er det jo bare å glemme det. Da vil det ikke fungere, uansett om dama skulle være aldri så fin.

Jeg syns nesten alt er bedre enn disse tomme meldingene. Til og med å ikke få svar. Hvis en gutt får svar, omtrent uansett hva den måtte inneholde, så vil mange føle at det er et visst håp der. Men som nevnt, så kan det hende jentene svarer slik fordi de ikke er interessert. Og hvis det er tilfellet, foretrekker jeg faktisk at de ikke svarer på meldingen i det hele tatt. Da har man nemlig fått et klart svar likevel.  

Når jeg sender melding til en jente, håper jeg generelt å få et positivt svar. En melding som inneholder svar på det jeg spør om, men også gjerne litt uoppfordrede skildringer. Og noen spørsmål tilbake, selvfølgelig.

Du vil sitte igjen med følelsen at jenta har lyst til at kommunikasjonen skal fortsette, ikke at dette er et pliktløp for henne.

På guttetur til USA i sommer? Da bør du være klar over dette opplegget

1 OAK er blant de mest populære utestedene i flere byer i USA, her fra Los Angeles. 

Det hender at man av og til føler seg urettferdig behandlet som gutt på byen i Norge, spesielt når man prøver å komme inn på et utested.

«Det er for fullt her inn, dessverre», «Du er dessverre ikke pent nok kledd», «Du må nok ta deg noen runder før du får komme inn her», «Det er dessverre 34-årsgrense her i dag». Sånne replikker har vel alle gutter hørt av en dørvakt, som sekunder senere slipper inn en sjanglende jentegjeng som så vidt har blitt gamle nok til å kjøpe sprit på polet.

Det er ikke til å legge skjul på at gutter og jenter forskjellsbehandles på dette området. Men hvis du tror at det er ille i Norge, så er det betraktelig verre andre steder - kanskje spesielt i USA.

Er du i en guttegjeng som stiller seg i køen og prøver å komme inn på noen av de mer populære utestedene i USA, så har du ikke kjangs. Det er et klart nei, selv om du kommer tidlig og uansett hvor bra du ser ut.

Følg meg gjerne på Facebook her!

Jeg husker det selv. Da vi kom til utestedet i Hollywood var det ikke noe særlig kø. Men vi fikk beskjed i døra at det ikke var noe mulighet til å komme inn - vi var jo fire gutter. Hadde vi hatt med oss noen damer, så ville situasjonen vært annerledes.

Dette gjør utestedene fordi de kan. De mest populære stedene i USA, trekker også til seg de mest pengesterke mennene. Og pengesterke menn vil dra til et sted som har pene damer, så enkelt er det. Derfor får pene damer spesialbehandling, slik at utestedene kan garantere at det er nok damer til stede slik at de rike mennene i lokalet blir fornøyd og dermed spytter ut penger.

Dette fenomenet er faktisk enda mer ekstremt enn jeg var klar over. I dette innlegget skrev jeg om at jeg ikke skjønte hvorfor en damegjeng på utestedet LIV i Miami heller foretrakk å sitte ved bordet sitt framfor å danse og gjøre andre ting som ville gjort kvelden mer morsom. I kommentarfeltet kom det da inn et par kommentarer som ga mer innsikt i opplegget.

En leser som hadde bodd et år i Miami forklarte at disse jentene får middag, drikke og andre ting gratis av klubbens promotører, med forbehold om at de holder seg på bordet og på VIP-området.

«Du får dessverre ikke være med neste gang om du velger å takke ja til alt gratis for så å hooke opp med en random norsk fyr på dansegulvet. Man skal være der for å være pen for de rike mennene som betaler for bord og VIP, selv om det bare er for å sitte og se pen ut» skriver hun.

En annen leser bekreftet dette. Hun hadde nylig vært med på en slikt opplegg i New York.

«Vi skjønte ikke helt hvordan det kunne la seg gjøre at promotørene kunne gi oss alt dette gratis, og fortsatt tjene penger. Det er tydeligvis slik at promotøren får penger per hode han tar med inn. Dette fordi mennene som drar på disse utestedene har så latterlig mye penger at de for det første velger å dra til akkurat den klubben (fordi de er sikret pene damer), men også fordi de da bruker mer penger (?) Med andre ord er vi jentene bare `prostituerte?, og skal sitte der å se deilige ut for at mennene skal bruke mest mulig penger».

Det er altså et relativt sjukt og litt kvalmt opplegg. Man skal selvfølgelig være skeptisk til ting folk skriver i kommentarfeltet, men dette har jeg faktisk ikke noe problem med å tro på.

Forskjellsbehandlingen gjelder også flere steder. I Los Angeles stenger utestedene klokken 02, av en eller annen grunn. Det gjør at det er masse afterparties forskjellige steder. Dette er ikke vanlige nachspiel, men fester i store hus. Der er det også et ganske stramt opplegg.

Mot slutten av kvelden på utestedet Warwick, hadde jeg kommet i prat med en dame. Da utestedet stengte, kom det fram at hun skulle på afterparty med venninnene sine. Jeg spurte om vi kunne bli med, og fikk til svar at hun gjerne skulle hatt oss med, men det var 1:3-ratio på festen. Den tok jeg ikke helt i farten.

Det betydde at hvis man var en gutt som skulle inn på festen, så måtte man ha med seg tre damer. Så hvis jeg og tre kompiser skulle kommet inn på den festen, måtte vi komme med ikke mindre enn tolv damer. Når til og med etterfestene - der man også gjerne må betale for å komme inn - kan ha et slikt opplegg, så skjønner man at ting er litt vanskelig for guttegjenger i USA.

Det skal sies at det er mange steder i USA det ikke er sånn. Man kan velge å dra på barer, lounge-steder eller klubber som ikke er de mest populære. Det er ofte minst like bra alternativer. Men hvis man er ute etter å sjekke ut denne type klubber - kanskje bare for å ha prøvd det eller i håp om å spotte en Hollywood-kjendis - så er det greit å være klar over opplegget.

Og hvis dere er en guttegjeng som skal til USA i sommer og har lyst til å komme inn på slike steder, så anbefaler jeg å snakke med - og bli kjent med - en promotør. Så lenge man er litt kritisk til hvem man stoler på, så kan de i det minste hjelpe dere med å komme inn på de mest populære utestedene, så vil hva man må betale komme litt an på forholdene. Under kvelden jeg nevnte tidlig i innlegget, der vi først fikk blankt nei, forhandlet vi med en promotør slik at vi kom inn, så lenge vi kjøpte en flaske. Da fikk vi såpass god tone med promotøren at hun dagen etter ordnet oss et bord på et annet utested, til en rabattert pris.

Og selv om det jeg har skrevet om disse stedene kanskje ikke høres veldig innbydende, så er det ofte verdt å ta seg en tur. Om man unngår det falske dameopplegget på VIP-områdene, så kan man ha det veldig gøy på slike steder - det er jo en grunn til at de er populære.  Det er også masse «vanlige» damer på disse stedene, og de kan jeg bekrefte at det er mulig å få god kontakt med.

 

😯

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on