hits

juni 2015

Den ubehagelige sannheten om utelivet, og hvorfor det ikke bør være sånn

Utestedet Baroque mistet bevillingen. 

I dag kom nyheten om at et utested i Oslo er fratatt bevillingen på grunn av etnisk diskriminering. VG identifiserer utested som Baroque, som ligger ved Solli Plass.

De som har vært innom bloggen min en del, vet at jeg har vært på Baroque en og annen gang. Baroque var veldig populært da det åpnet, men det virker som interessen har dabbet noe av med tiden. For meg har det utviklet seg til et slags reservested, ettersom det sjelden er lang kø utenfor, men likevel omtrent alltid mye folk og bra med liv inne, noe som betyr at det er et fint alternativ sent på kvelden.

Baroque er det jeg vil karakterisere som en typisk nattklubb på Solli Plass. Det er lysekroner, flasker som blir lyst opp i baren, det er et avgrenset bordområde, DJ-en spiller for det meste en form for EDM-musikk, det er fullt av tidligere Paradise Hotel-deltakere, det er ofte innslag av underholdning (en som spiller fele, en som spruter flammer ut av munnen f.eks.), det er cover og du er nødt til å henge fra deg jakken.

Klientellet består for det meste av folk i starten/midten av tjueårene. Det er heller ikke til å legge skjul på at det hovedsakelig består av etnisk norske. Og nå har Baroque altså blitt stengt på grunn av diskriminering, etter de ved to anledninger er tatt i diskrimineringskontroll utført av Oslo kommune.

Det er mange grunner til å ikke slippe inn noen på et utested. Vedkommende kan være for full, for dårlig kledd, utestedet kan operere med en streng gjesteliste eller det kan være fullsatt - for å nevne noen grunner. Alle disse forklaringene - selv om sannhetsgehalten varierer - kan (motvillig) aksepteres.

Det som imidlertid ikke kan aksepteres, er å ikke slippe inn noen utelukkende på grunn av hudfarge. Det er feil, og det skal aldri skje. Og ut ifra hvordan kontrollen er blitt beskrevet, så er det nettopp det som har skjedd.

Baroque.

Kontrollen foregikk ved at to grupper i samme aldersgruppe og med samme klesstil kom til utestedet. Den ene gruppa slapp inn, mens den andre, som hadde annen etnisitet, ikke gjorde det. Den er tung å bortforklare, spesielt når det beviselig har skjedd to ganger.

At et utested har dresscode må man nesten bare akseptere. Hadde fem gutter med innvandrerbakgrunn dukket opp på et utested med hettegenser og noen slitne joggesko, skulle de ikke sluppet inn. Og det skulle heller ikke fem etnisk norske gutter gjort, hvis de troppet opp i tilsvarende antrekk.

Men i Baroques tilfelle, så var jo klesstilen tydeligvis akseptabel, ettersom de etnisk norske kom inn. Derfor er det fullt fortjent og helt rett at Baroque får en kraftig smekk på pungen (selv om Baroque uansett holder stengt i juli, slik at straffen på en uke uten bevilling ikke får noen økonomiske konsekvenser for dem).

Jeg vil imidlertid nevne noe. Dette er ikke et forsøk på å forsvare Baroque, men det er noe som jeg føler er en etablert - om enn noe usagt - sannhet om norsk uteliv.

Det er dette: Hvis et utested får et rykte om at det kun er ikke-etnisk-norske i lokalet, så er det stedet dødt. Hvis folk får det for seg at det er et overveldende flertall av mennesker med innvandrerbakgrunn på stedet, vil det ikke overleve på lang sikt. Da er det dessverre sånn at folk ikke drar dit. 

I løpet av de årene jeg har vært på byen, så er det noen steder som har fått et slikt stempel, som da innebærer at folk tror at godt over 60 prosent av de som kommer til å være der har innvandrerbakgrunn. Og de stedene har som oftest blitt borte i løpet av noen måneder, fordi folk holder seg unna. 

Det er selvfølgelig ikke sånn det skal være, men det er sånn det i stor grad er. Konkurransen i utelivsbransjen er knalltøff, og et slikt rykte er dessverre som oftest kroken på døra.

Jeg har ikke lyst til å spekulere i hvorfor det er sånn, men jeg vet at det ikke bør være sånn. Jeg vokste opp et sted med det man kan kalle et fargerikt felleskap. Jeg kjenner derfor mange med en annen etnisitet og kan med hånden på hjertet si at de er blant de mest hyggelige menneskene jeg kjenner.

Følg meg gjerne på Instagram og Twitter: Oscarvalleblogg

Hvis det er noen som påstår at det er de som lager mest bråk på byen, så er ikke det noe jeg kjenner meg igjen i overhodet. Jeg har observert en del slåsskamper på byen, og som oftest har de oppstått mellom etnisk norske. Spesielt på Solli Plass vil jeg påstå at de største idiotene er etnisk norske som har fått i seg for mye alkohol eller tatt andre ting de helst ikke burde tatt.

I det store og det hele er de menneskene med innvandrerbakgrunn jeg ser på byen ofte de med størst smil og best humør. Som alle andre er de på byen for å koble av og ha det gøy, og det er bare trist hvis de blir nektet inngang bare fordi foreldrene deres er født et annet sted enn Norge.

Jeg velger imidlertid å tro at de som jobber på Baroque ikke er rasister. Jeg tror de er redd for å få et rykte som et sted der det er flest folk som ikke er etnisk norske - noe som for så vidt er trist nok i seg selv.

Nå tror jeg det skal mye til for at et sted på Solli Plass får et slikt stempel, mye fordi jeg tviler på at veldig mange av de med innvandrerbakgrunn har et stort ønske å feste med klientellet på Solli Plass - som av de fleste oppfattes som bortskjemte pappagutter. Det er faktisk en mismatch der.

Men uansett om man er redd for å få et slikt stempel, må det finnes en bedre måte å unngå det enn å nekte tre pent kledde gutter inngang, bare fordi de har en annen etnisitet. Og jeg har faktisk tro på at klientellet på Baroque ikke er så trangsynte at de har noe imot at prosentandelen ikke-etnisk-norske øker noe.

For min del bryr det meg midt i ryggen om brorparten av de som er på utestedet har en annen etnisitet enn meg. Så lenge de er i godt humør og innstilt på å ha en god kveld, så betyr det ingenting hvor de er fra, hvordan de ser ut, hva de tror på eller hvilken legning de har.

 

 

Topp 5 utesteder i utlandet


Sommerferien nærmer seg med stormskritt. Årets høydepunkt for veldig mange, og mange benytter anledningen til å dra til utlandet for å feste og kose seg.

Jeg har fått festet noen steder opp gjennom, og velger derfor å lage en liste med de fem beste utestedene jeg har vært på i utlandet.

Det skal nevnes at lista er veldig subjektiv. Det kan hende at jeg har vært på bedre utesteder når det gjelder selve lokalet, musikk de spiller, drinker de serverer - men for å ha havnet på lista må jeg også ha hatt en kul kveld.

Lista inneholder kun nattklubber - ikke strandfester, små barer i Hellas, puber, afterski-steder og annet lignende. Jeg har hatt det mye moro på slike steder også, men det er lettere å rangere når det bare er snakk om rene nattklubber.

Ingen av utestedene på lista ligger imidlertid i Europa. Det kan være tilfeldig. Det kan for eksempel hende vi ikke har truffet de riktige stedene da vi har reist til europeiske byer.

Men som sagt har min opplevelse av kvelden mye å si, og det er faktisk noe spesielt med å feste på et annet kontinent.

Så hvis du skal besøke enten Cancun, Bangkok, Los Angeles eller Miami i sommer, så anbefaler jeg en tur på disse stedene.

5. Coco Bongo, Cancun
Et litt annerledes sted der de varter opp med et show hver kveld. Jeg er ikke i utgangspunktet ikke noe fan av underholdning på utested. I mine øyne er det bare forstyrrende og noe som stykker opp samtaler og kvelden generelt. Men showet på Coco Bongo var artig å overvære. Det var sang, dansere, bra musikk og etter hvert ble publikum engasjert med ballonger og det som var. Det var rett og slett veldig gøy, og en kveld og et sted jeg husker godt.

Det holdt imidlertid én gang. Vi var der nemlig en gang til i løpet av ferien, og da var det ikke like gøy. Da hadde man liksom sett det. Men å koste på seg en kveld på Coco Bongo anbefales sterkt.

Det er ikke lite som skjer på Coco Bongo. 

4. Levels, Bangkok 
Levels er et utested i Bangkok som ligger i 6. etasje på et hotell. Og det skader aldri helhetsinntrykket når du må ta heis til utestedet og utsikten derfra er himmelsk. Levels er et stort utested med flere dansegulv og barer. Det er også et fint uteområde med palmer og greier. Det skadet heller ikke at damenivået der var ganske hinsides. De som påstår at de ikke liker asiatiske damer må ta seg en tur på Levels, så endrer de mening. Og det skader i hvert fall ikke at du får forførerblikk av samtlige damer på stedet.

Når du er i Thailand og ser vestlig ut, så er du superstjerne - uansett. Nå er dameopplegget i Thailand relativt falskt, men det er uansett lite som slår følelsen du får når du ser at alle de digge damene på stedet stirrer deg ned. Og den følelsen får du på Levels.

Skal du ut i Bangkok, anbefaler jeg Levels. 

3. The City, Cancun 
Det største, og kanskje sykeste, utested jeg har vært på. Stedet tar 5000 mennesker, og det er som å feste på et stadion. Det er flere etasjer på hver side som ser utover et massivt dansegulv. Det ble spilt meget bra musikk da vi var der, og et høydepunkt var da en ny DJ ble senket fra taket ned til DJ-båsen, der det første han gjorde var å smelle ut en ordentlig fet hip hop-banger. Da tok det helt av. Anbefaler imidlertid å ha et bord der. Det kan bli veldig trangt på dansegulvet, og da vi var der ble vi bare værende ved våre bord der vi drakk, danset på sofaen og generelt hadde det dritfett.

 

2. Warwick, Los Angeles
Warwick har en litt artig idé. De pusser opp og bytter konsept hvert halvår. Utesteder har jo ofte ikke veldig lang levetid, så det er deres måte å hele tiden fornye seg på. Da vi var der, så hadde de et slags maritimt tema - noe som fungerte veldig bra.

Det er egentlig litt rart at jeg rangerer den kvelden så høyt - det skjedde nemlig ikke så mye. Men vi hadde et bord med veldig bra plassering. Vi var jo en guttegjeng, og i L.A. så må da du punge ut for et bord - eller i det minste en flaske - hvis du skal komme inn på nattklubbene. Så sjukt er det, men denne kvelden var det absolutt verdt det.

Men selv om det ikke skjedde så mye, så sto jeg med et smil hele tiden. Det var bøttevis med bra damer, så vi hadde mye å se på. Vi hadde også en egen kelner, og hun hadde på seg en slags matrosdress, noe som ikke akkurat så jævlig ut (se bildet til høyre). I tillegg spilte de enormt bra musikk, som også var med på å heve kvelden. Alt dette - samt det koselige lokalet, som var stort, men fortsatt intimt -  gjorde at det var en stemning på Warwick som var helt unik og noe jeg ikke har opplevd verken før eller siden. Skal du ut på en onsdag i Los Angeles, er det hit du bør dra. Det anbefales uansett på det sterkeste å ta seg en tur

1. LIV, Miami
LIV har av mange blitt omtalt som det beste utestedet i USA, og kanskje i verden. Forventningene var derfor ikke akkurat lave. Men LIV endte opp med å leve opp til ryktet sitt, og vi hadde en særdeles bra kveld.

LIV er utestedet på hotellet Fontainebleau og har ett stort dansegulv som er omringet av bord, samt et annet bordområde lenger inn i lokalet. Det er to bardisker, en på hver side av dansegulvet, og der visste de hva de drev med. Til tross for fullt lokale, var det lite kø, nemlig.

Vi hadde ikke bord den kvelden, vi hadde kommet inn via en promotør, men det gjorde ikke noe. Vi fant et sted på dansegulvet og slo leir der. Også på LIV holdt både musikken og damene et veldig høyt nivå. Det var også tydelig at folkene i lokalet var innstilt på å ha en veldig bra kveld, og det merkes på stemningen.

Jeg har skrevet om kvelden på LIV før. Bortsett fra borddamene, var folk på dansegulvet overraskende lett å komme i kontakt med. Og det er jo alltid gøy å bli kjent med nye mennesker. Kvelden på LIV inneholdt rett og slett alt en vellykket kveld på byen skal inneholde. Derfor topper det listen over de beste utestedene jeg har vært på i utlandet.

Ta deg en tur dit hvis du kan. Det er verdt pengene.

P.S. Hotellrommene på Fontainebleau var fine også.Sjekketips for menn #5: Hva du gjør når du tror ingen ser


Jeg har en teori. Den er kanskje ikke revolusjonerende, men likevel. Den tar utgangspunkt i at hvis jenter skal bli sjekket opp, så ønsker de å bli det av en de kan ha det gøy med. En som er en morsom og kul type som gjør at jentene blir komfortable.

Dette har jeg skrevet om tidligere da jeg har skrevet tips til hvordan man skal sjekke (her og her), og det sier seg egentlig selv. Det er vel ikke mange som ønsker å snakke med noe på byen som bare trekker ned stemningen og gjør ting kleint.

Men min teori går ut på at jeg tror at damene danner seg et inntrykk av guttene på utestedet, til og med før mennene rekker å prøve seg på dem.

Tidlig på kvelden under en bytur, er jo ting litt mer rolig. Vennegjengene sitter eller står et sted og snakker mens man venter på at stemningen virkelig skal ta seg opp. Jeg digger denne perioden. Da observerer man menneskene i lokalet og ser seg ut de man syns er interessante. Og det er det ikke bare gutter som gjør. Det gjelder begge kjønn.

Derfor er jeg relativt opptatt av hele tiden å framstå som en kul type. Og det gjelder helt fra jeg kommer til utestedet.

Det handler om å framstå som en selvsikker fyr. Om å vise seg fra sin beste side, slik at jentene blir interessert. Man må utstråle selvtillit, som jeg flere ganger har nevnt er helt essensielt.

Jeg gjør én spesiell ting når jeg kommer inn på et utested, nesten uansett. Jeg er omtrent alltid blant de første av kompisgjengen som fysisk går inn på utestedet. Det er litt forskjellige grunner til det, blant annet fordi jeg har en tendens til å bli servert det verste spørsmålet man kan bli stilt på byen.

Men når jeg kommer inn på utestedet, ser jeg nesten alltid etter et sted i nærheten der man kan bli sett av mange. Som nevnt sitter de fleste ved bord eller står ved baren eller lignende den første perioden av byturen. Det gjør at det alltid er god plass ved dansegulvet, et par meter bort fra baren eller et annet sted like ved inngangen. Det gjør også at hvis det er noen som plasserer seg der, så blir det lagt merke til. Derfor sørger jeg for å stille meg der.

Følg meg gjerne på Twitter her!

Jeg finner det stedet der det ikke står mange folk, men som likevel er et sentralt sted, så går jeg dit. Der står jeg mens jeg retter meg opp i ryggen, hever hodet og tar en 360 graders vending mens jeg ser meg rundt. Til slutt ender jeg i retning inngangen, der vennene mine kommer en etter en.

Jeg gjør selvsagt ikke dette hvis det sentrale, åpne stedet er langt unna inngangen. Det ser ikke helt friskt ut å marsjere mange, mange meter bare for å stille seg opp og snu seg rundt. Man må se an litt.

På utestedet Yatzi som lå i Nedre Slottsgate (vet ikke helt hva som skjedde med det stedet) var akkurat det helt glimrende lagt opp. Der var inngangen ved hjørnet av lokalet. Og da du kom inn, kom du rett inn på et dansegulv. På høyre side var baren, og langs de andre veggene var det sitteplasser. Så da ble det naturlig nok til at folk satt seg på sitteplassene eller sto i baren da de kom. Det førte til at det var folk langs alle sidene, men ikke på dansegulvet ennå.

Så da jeg kom, sørget jeg for å stelle meg midt på dansegulvet, der det ikke var noen andre. Midt på dansegulvet med ryggen rettet mens jeg tok runde med kroppen. Det så jo alle. Det var som å være på en stadion der du var hovedattraksjonen.

Dette gjør jeg selvfølgelig for å markere meg. Jeg annonserer «her er jeg».  Og ved å stille seg på et godt synlig sted der det ikke står noen, framstår man som en med selvtillit. En som damene blir nysgjerrige på.

Det finnes også andre småting man kan gjøre for å framstå som interessant. Sørg for å alltid ha et smil rundt munnen. Le og kos deg. Jeg pleier å fortelle ting med hele kroppen slik at folk muligens blir nysgjerrige på hva jeg snakker om.

Lik meg gjerne på Facebook her!

 

Folk legger nemlig merke til hva du gjør og hvordan du framstår. Det er vel svært få som er interessert i snakke med en som sitter ved et bord med hodet i hånda og en mine som får Linnea Myhre til å virke som tidenes solstråle.

Men bare for å ha det nevnt: Jeg mener at man skal opptre normalt, bare i en litt gladere versjon. Jeg mener ikke at du skal ta trippel axel på et tomt dansegulv for å få folk til å se på deg. Oppførselen må være naturlig. Det syns nemlig om man er påtatt glad eller skriker etter oppmerksomhet. 

Jeg mener i hvert fall ikke at man skal bruke masse penger for å få oppmerksomhet. Som å kjøpe en Champagne-flaske og poppe den til masse sprut og faenskap. Det å vise fram at man bruker mye penger er kleint og bare harry.

Jeg snakker om de små tingene man med fordel kan gjøre når man tror ingen ser. Som å alltid smile, ha en god holdning, le, kanskje ta noen små dansebevegelser (hvis ikke de er helt håpløse eller «morsomme») - rett og slett vise at du koser deg og er i godt humør.

Det er kanskje små ting, men det er ting jenter legger merke til og som kan sørge for at de blir nysgjerrige og får lyst til snakke med deg.

Detaljene er viktig. 

😎✊

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) onJun 13, 2015 at 3:42am PDT

Slik ble jeg sjekket opp av en av de fineste damene jeg har sett

Dette er ikke henne (se nederst i innlegget), men dama jeg omtaler i dette innlegget, var i samme liga.

Det er kanskje mange som tror at de peneste jentene aldri sjekker opp noen. At de får så mye oppmerksomhet at de ikke trenger det. At den de har lyst på alltid vil ta kontakt. Men til og med de diggeste damene du ser sjekker opp gutter av og til.

Det skal sies at de som oftest kun benytter seg av den indirekte metoden. Mer enn det trenger de nemlig ikke. Men av og til går de litt mer drastisk til verks.

Jeg vil aldri bli vant til å få blikk damer som ser helt sykt bra ut. Jeg skal ikke påstå at det skjer hele tiden, men det hender. Og hvis en dame som er en klink tier på «Min skala» og også pusher tieren på «Perfect ten-skalaen» gir meg forførerblikket, blir jeg faktisk litt satt ut. Jeg klarer liksom ikke å skjønne det.

Derfor var jeg litt usikker da jeg så at den enormt digge dama ga meg antydning til forførerblikk gjennom folkemengden.

Den kvelden hadde jeg og gutta hadde hatt en markering, noe som gjorde at vi valgte å punge ut for et bord på et utested.

Denne dama sto ved baren da vi ble geleidet til bordet vårt, og ettersom min radar er ekstremt på når jeg ankommer utesteder, la jeg raskt merke til henne. «Åh, herregud» tenkte jeg da.

Som noen kanskje har lagt merke til, blant annet gjennom bildene jeg legger ut på Instagram, så er jeg veldig glad i brunetter. Hvis dama i tillegg er brun i huden, så ligger jeg helt langflat.

Denne dama var både brunette og brun i huden. I tillegg hadde hun en ekstremt stram kropp, med store pupper og sprettrumpe. Hun gikk med høye hæler og en stram, kort kjole som gjorde at de veltrente beina hennes ble vist fram.

Hun så også sykt bra ut i ansiktet. Fyldige lepper og framtredende kinnbein. Et nydelig smil og et blikk som kunne gjøre selv de barskeste menn mo i knærne. Det var liksom sånn at hadde hun vært Hollywood-kjendis, så hadde hun uten tvil blitt hyllet som den diggeste dama i verden.

Følg meg gjerne på på Twitter her!

Én etter én oppdaget gutta henne da vi gikk mot bordet. Flere av dem utbrøt ut «Åh, fy faen!» av synet. Utsagn som «det er noe av de sykeste jeg har sett» ble brukt da vi snakket om henne. Det var såpass.

Etter hvert byttet vi imidlertid tema. Vi er jo ikke primater at damer er det eneste vi snakker om, tro det eller ei. Jeg satt med ansiktet vendt ut mot lokalet, og det var da jeg oppdaget at hun syke sendte blikk i min retning. I slike situasjoner pleier jeg å ha en ganske god følelse om det er meg de ser på eller ikke, men siden det var snakk om en så digg dame, så turte jeg ikke å slå fast at det var meg hun så på.

Men blikkene ble flere, og da ble jeg noe mer overbevist. Etter hvert gikk hun og venninnen hennes til delen av dansegulvet som var rett foran oss. Jeg snakket med en av kompisene mine og han la merke til at jentene så i vår retning. Han var litt i slaget, så han hevet kjapt hånda og signaliserte at de skulle komme opp til bordet vårt. Det gjorde de.

Det ble slik at kompisen min satt imellom meg og hun digge i starten. Det førte imidlertid til en artig oppdagelse. Tieren hadde tatt seg en tur ned fra bordet, og da viste kompisen min meg Instagram-profilen hennes.

Det var da jeg oppdaget at jeg hadde sett henne før. Helgen før hadde jeg vært med noen av gutta, og da var det en som viste fram Instagram-profilen hennes, av typen: «Har du sett hun her på Instagram, eller?». Denne jenta hadde nemlig noen tusen følgere på Instagram, og noen av kompisene mine var blant dem.

Så i tillegg til å være ekstremt digg, så var hun altså en liten Instagram-kjendis også. Det gjorde at jeg faktisk var litt nervøs da hun satt seg ved siden av meg. Men det kunne jeg jo ikke vise.  

Følg meg gjerne på Facebook her!

Man kan nemlig ikke oppføre seg annerledes når man snakker med så pene jenter. Man kan ikke bli stiv og usikker, så jeg prøvde å være morsom og framstå som en kul type (generelt gjøre mye av det jeg skriver om her).

Og noe riktig må jeg ha gjort, for ting gikk bra. Men jeg fikk også en indikasjon på at jeg hadde gode kort på hånden helt fra første stund. Litt ut i samtalen sa hun nemlig rett ut: «Jeg syns du er veldig kjekk».

Hun fortalte også at hun hadde sett meg ut da hun sto med venninnen sin i baren og at jeg var grunnen til at hun satt seg ved bordet vårt. Hun som alle gutta hadde siklet på hadde altså sett seg ut meg. Da hun sa det ble jeg litt satt ut igjen. men jeg klarte å gi noen komplimenter tilbake.

Etter det tok ikke lang tid før vi begynte å kysse. Og det skal sies at det gir en overraskende god følelse når du sitter og kysser med den desidert fineste dama som er på stedet. Du vet at minst 90 prosent av guttene på stedet misunner deg. 

Senere spurte hun hvor jeg bodde. Jeg svarte, og da reagerte hun med et overdrevet blikk av nysgjerrighet, som i hvert fall jeg tolket som at dit hadde hun lyst til å dra.

Jeg hadde jo ikke veldig mye imot den ideen selv, og den neste tiden var egentlig bare en utsettelse av det uunngåelige. Klokka var derfor ikke mye da jeg spurte om vi skulle dra. Det svarte hun raskt ja til, og like etter satt vi i taxi.

Hele den kvelden var egentlig ganske surrealistisk, med tanke på hvor bra den dama så ut og tingene hun sa og gjorde. Det var første gang jeg hadde opplevd at en dame som jeg i utgangspunktet trodde man bare kunne drømme om faktisk tok mest av initiativet. Jeg gjorde faktisk ekstremt lite for å få henne med hjem. Men jeg klagde jo ikke, akkurat.

Den historier beviser også at noen ganger velger til og med de fineste damene å aktivt sjekke opp noen. 

@marateigen_ 😩👍

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) onJun 6, 2015 at 10:26am PDT