hits

april 2016

Jenter svarer: Dette må du ikke gjøre når du skal sjekke dem opp

Young people spending time in nightclub celebrating an event

I det forrige innlegget i denne lille serien, ga mine to venninner litt innsikt i hva jenter tenker før og idet de blir sjekket opp. 

Les mer: Jenter svarer: Slik skiller du deg ut og slik hinter de at du bør gå

I dette innlegget vil de snakke om hva menn bør unngå å gjøre når de snakker med og prøver å sjekke opp en dame.

Undertegnede har jo også skrevet om hva menn bør og ikke bør gjøre når de snakker med damer, men dette er altså fra to jenters perspektiv.

Og på dette området hadde mine to venninner - Jente 1 og Jente 2 - faktisk en god del å komme med.  

- Hva vil dere råde menn til å ikke snakke om når de er i en samtale med en jente på byen?

Jente 1: - Ikke snakk for mye om deg selv. Og ikke bann så mye. Ikke si ting som: «Det er jævlig bra her», «det er dritfett ute», «det er dyrt som faen her». Da føler jeg han skal tøffe seg.

Jente 2: - Jeg syns det er veldig usjarmerende når gutter snakker om at de ikke kommer til å bli klar for barn på ti år, i hvert fall når man ikke har spurt. Når de helt uoppfordret sier at de er keen på å leve singellivet.

J1: - Ikke snakk om politikk. Det er teit å late som man er kjempeengasjert. Hvis du skal snakke om sånne ting, kan du gå et annet sted.

J2: - Ikke lat som du er noe du ikke er. Det er mange gutter som tøffer seg og er veldig opptatt av å få fram hvor de jobber. Man kan ha bra jobb, men ikke skryt av det. Ikke bare si det uten at noen har spurt. Det er teit hvis en gutt plutselig sier: «Jeg er litt sliten. Har vært på jobb, skjønner du. Jobber på Fornebu, er sivilingeniør hos Telenor».

J1: - Man bør heller ikke snakke om penger, om hvor mye man tjener. Det blir feil. Da blir det også til at man snakker mye om seg selv.

Les også: 5 ting jeg aldri gjør når jeg sjekker opp noen
Les også: Dette bør du gjøre og ikke gjøre på dansegulvet

J2: - Ikke lyv. Det finnes gutter som sier de er single, så har de dame.  Hvis det går dårlig mellom dere og det blir slutt om en uke, så ikke prøv deg på meg. Det sier noe om deg hvis man lyver om sånne ting.

J1: - Man bør heller ikke snakke om snakke om eksen. Noen skal bare snakke om kjærlighetssorgen, og det blir så kjerring.

J2: - Ikke vri om alt man sier til noe seksuelt. Det er ikke sjarmerende. 

J1: - Det er noen gutter som skal si så mye med veldig harry slang. De har lært seg ord og uttrykk som har blitt populære, så bruker de det altfor mye.

J2: - Det er også noen som snakker veldig rart. Den typiske selgermannen. De selger sikkert mye og er veldig gode til å snakke for seg, men de gjør det på en sånn irriterende måte.

- Hva annet bør menn unngå å gjøre?

J2: - Han bør ikke være dritings, og bør heller ikke gjøre så veldig mye ut av seg. Hvis en guttegjeng kommer bort, blir jeg ofte interessert i han som er litt tilbakeholden. Han som ler med, men er ikke klovnen.

J1: - Ja, hvis dere er en gjeng, ikke vær klovnen på bordet. Ikke vær for full, skrik og lag mye leven. Man kan være i humør, men ikke sjanglende.

J2: - Jeg fikser ikke gutter som danser salsa på byen. Hvis jeg ser en gutt i sidesynet ta dansemoves, blir jeg bare oppgitt. Det blir for mye og er litt feminint. Jeg blir ikke interessert i en som er sykt glad i å danse.

Les også: Det er ikke bare menn som benytter seg av denne klassiske sjekkereplikken
Les også: Slik vet du at damer har snakket om deg

J1: - Jeg har opplevd at gutter klår på rumpa og pupper. Det er noen som av og til skal ta på upassende steder. Det var en gang jeg hilste på en gutt som med en gang tok på meg under armen. Det er noen som ikke har respekt og blir for frampå.

J2: - Jeg klarer ikke gutter som skal tøffe seg. For eksempel hvis en guttegjeng har kjøpt bord, så er det en dame som står i nærheten, så sier en av guttene: «Dette er vårt bord. Kom deg vekk, a!». Frekke, spydige gutter ... lykke til med å få deg dame.

J1: - Jeg syns det er slitsomt når gutter dømmer humøret ditt før man sier noe selv. Når de sier: «Smil litt, a! Ikke vær så sur». Man er ikke i dårlig i humør selv om man ikke smiler hele tiden og det blir bare verre med sånne kommentarer.

J2: - Det er også slitsomt med sånne B- og C-kjendiser som tror de er noe. De som sier: «Vet du ikke hvem jeg er, eller?». Jeg liker ikke innbilske gutter.

I neste innlegg, som er den foreløpige siste i denne serien, vil jentene fortelle om hva man faktisk bør gjøre når man skal sjekke opp en jente. 

Se flere sjekketips: 
#1 - Tilnærmingsdelen
#2 - Den første kontakten
#3 - Generelle tips
#4 - Avslutningen
#5 - Hva du gjør når du tror ingen ser
#6 - Når du vet at en dame er interessert

Jenter svarer: Slik skiller du deg ut og slik hinter de at du bør gå

For et drøyt år siden startet jeg en liten serie med sjekketips for menn, som etter hvert har utviklet seg til å bli seks innlegg:

Sjekketips for menn # 1 - tilnærmingdelen
Sjekketips for menn # 2 - den første kontakten
Sjekketips for menn # 3 - generelle tips
Sjekketips for menn # 4 - slik får du henne med hjem
Sjekketips for menn # 5 - hva du gjør når du tror ingen ser
Sjekketips for menn # 6 - slik bør du oppføre deg hvis du vet at en dame er interessert

Jeg skjønner imidlertid at ikke alle kjøper tipsene når de kommer fra en eller annen anonym fyr på internett.

Derfor har jeg spurt to venninner om de kan gi litt innsikt i hva jenter faktisk tenker. Nå er jo omstendighetene slik at også disse jentene må være anonyme, men jeg kan forsikre om at disse jentene er verdt å høre på.

Disse jentene, som begge er i tjueårene, ser nemlig såpass bra ut at de har blitt sjekket opp utallige ganger på forskjellige måter.

Jeg har valgt å gjøre også dette til en liten serie. Den vil være i spørsmål og svar-form og vil i første omgang bestå av tre deler.

Del to og tre handler om hva menn bør gjøre og ikke gjøre når de har kommet i kontakt med en jente på byen.

Denne første delen handler imidlertid om perioden før man har kommet i kontakt.

For å skille mellom venninnene mine, har jeg vært så kreativ å kalle dem Jente 1 og Jente 2.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg!

- Hva kan en mann gjøre for at damer skal legge merke til ham på byen?

Jente 1: - Han bør smile mye, ikke stå der og leke tøff. Hvis jeg ser en gutt på byen le mye, så blir jeg nysgjerrig på hva han ler av.

Jente 2: - Klesstilen har mye å si. For min del, kan ikke klesstilen være harry. Det verste jeg vet er når folk går med Norrøna-jakker eller andre sportsjakker i baren. Gutter skal jo også pynte seg på byen, de skal ikke se ut som noen dasser. Han kan ikke gå i saggebukser, for eksempel. Bukseformen har mye å si. Det er noen gutter som har så stygge bukser. Buksa må sitte bra.

J1: - Det er viktig at klesstilen er tilpasset kroppen. Man ser fort hvem som har sans for klær.

J2: - Jeg liker bomber-jakker. Jeg er ikke spesielt glad i skjortegutter, men det kommer litt an på hvor man er. Er man på Monkey (Solli Plass, bloggerens anm. ), er det mer greit siden det er et sånn type sted. Da har man kledd seg opp for det. Det er annerledes på Angst (Youngstorget, bloggerens anm.) for eksempel. Men der tar noen det litt for langt. Det bør ikke se ut som du kommer rett fra søppelkassa.

J1: - Det er også viktig at man er nydusjet og lukter godt. Man bør ha på en god parfyme.

- Hva tenker jenter når de ser at en gutt er på vei bort for å snakke? Blir dere glade?

J1: - Vi blir vel ikke direkte glade, men det er greit. Det er jo hyggelig å få oppmerksomhet. Og det kan jo hende han er interessant, så vi vil høre på hva han har å si.

J2: - Men det er mange gutter som kommer bort og skal snakke når man sitter i en ordentlig samtale med en venninne. Det er litt slitsomt.

J1: - Ja, det beste er nok å komme bort når man står. Det er jo ofte en grunn til at man sitter. Da er man gjerne i en samtale.

- Hvor lang tid har man før jenta har bestemt seg for om dette er noe å gå videre med?

J2: - Tre minutter. Han må ha noe morsomt å si og bør gi et kompliment.

J1: - Han bør prøve å være litt morsomt for å se om humoren er lik. Det må jo være morsomt å være sammen. Selvironi er viktig.

J2: - Hvis han er dritings, er det bare å glemme det.

- Hvordan hinter jenter om at dette ikke går noen vei og at man bør avslutte samtalen?

J2: - Da sier jeg: «Hyggelig å hilse på deg».

J1: - Jeg kan si: «Jeg må bare gå bort til venninnene mine». Eller så ser jeg utover lokalet for å se om jeg ser noen jeg kjenner for å ha en unnskyldning for å gå. Stiller du dritkjedelige spørsmål, er det sånn du blir. Jeg kan også hinte ved å bare står der og smile og le uten å spørre om noe tilbake.

J2: - Jeg kan også være flink til å le ting bort. Jeg ler av det han sier for ikke å være uhøflig, men så snur jeg meg bort etter det.

J1: - Hvis gutten klarer spørre om ting som vi vil svare og spørre tilbake, så er det jo kjemi. Det er bare å komme bort, men man merker hvis jenta ikke sier noe tilbake og da bør man ta hintet.

Har du lyst til å like Oscar Valle på Facebook, kan du trykke på denne knappen: 

 

Shot - hvorfor gjør vi det?

De fleste av oss har vært der. Man er på et utested, klokka har kanskje passert ett og det begynner å bli bra liv. Likevel er man ikke helt med. Man er ikke helt i form. Og da er det en glup skalle som utbryter: «Vi tar en shot!».

Det høres selvfølgelig ut som en god idé. Man vil jo komme i form og tenker at det fortere vil skje med 40 milliliter sprit. At man har bøttet ned drikke i flere timer i strekk allerede, tenker man ikke noe på.

Og den shotten, den fungerer. Så det synger etter.

Neste morgen er bildet av at man setter ned det tomme shotglasset gjerne det siste fra kvelden i forveien man klarer å se klart for seg. Hodet verker og man spør seg selv: «Hvorfor i helvete tok jeg den shotten?».

Les også: 37 ting som «alltid» skjer på vorspiel

Nå trenger ikke nødvendigvis en shot eller to i seg selv være så ille. Det kan for eksempel være et ålreit virkemiddel hvis man kommer sent på en fest eller man kommer edru inn på et afterski der det allerede er skikkelig klem.

Når det gjøres i ett-to-tiden på natta, er det derimot aldri en god idé.  Ettersom man allerede har drukket en god del enheter fra før, får jo shotten dobbelt effekt når den slår inn.

Plutselig er formen blitt litt for bra. Man er overalt, sjangler rundt og generelt sier og gjør mye rart. Og dette kommer jo ikke som en overraskelse. Det skjer jo så godt som hver gang.

Men likevel gjør vi det, selv om vi vet at man neste morgen kommer til å våkne opp med en dundrende hodepine, hull i hukommelsen og en fylleangst som bare blir verre når andre forteller deg hva du gjorde kvelden før.

Les også: Dette er ikke kult å gjøre på byen, det er harry

Det er nesten så jeg syns utestedene bør ha forbud mot å selge shots etter klokka to på natta. Det hadde forhindret mange uønskede, fuktige episoder for mange.

Det skal jo sies at vi selvfølgelig kan takke oss selv, vi vet jo at vi bør holde oss unna. Jeg har til og med vært med på å ta en shot bare minutter før stedet stenger, noe det ikke finnes ett eneste godt argument for å gjøre.

Dette med å shotte er et av de rare fenomenene som skjer når man har drukket. Man vet at det man holder på med er en dårlig idé, men alkoholen gjør at hjernen nekter å høre og det gjøres likevel.

Jeg vet at jeg kommer til å ta en shot etter klokken to igjen. Jeg vet også at jeg kommer til å angre på det. Igjen.

Men når man er ute, er det som sagt ikke det man tenker på. Da skal man jo komme i form. Man må nesten bare flire av det.

 

Det er riktig. God helg!

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on