hits

april 2015

Sommerfilm

Som veldig mange andre syns jeg det er veldig deilig at det nå blir varmere i lufta og at sommeren virkelig er i anmarsj. 

Derfor har jeg satt sammen en liten film om det man har å se fram til med norsk sommer. Når været er bra, er det jo lite som er bedre. 

Sett på HD, skru opp lyden, så vil forhåpentligvis filmen få deg til å glede deg enda mer til månedene som kommer. 

Å kjøpe bord for 5000 kroner - er det virkelig så ille?Debatten dukker opp med jevne mellomrom. En eller annen avis skriver om norske ungdommers oppførsel på byen og hvordan visse unge mennesker tilsynelatende kaster penger rundt seg. Avisene nevner ungdommer som gladelig betaler 5000 kroner for å reservere et bord på et utested, og da går folk i kommentarfeltet bananas.

Nå som det nærmer seg 17. mai, kommer nok debatten opp igjen. Det blir fortalt om ungdommer som står på venteliste for å betale 10.000 kroner for et bord på Solli Plass, og mange syns dette er helt spinnvilt.

Men er det virkelig så ille? I mine øyne er det ikke det. Jeg er enig at det høres mye ut å punge ut mange tusenlapper for å få sitte ved et bord under en bytur, men så enkelt er det jo ikke. Jeg mistenker at de som kritiserer det mest ikke helt vet hva de snakker om.

Det er nemlig mye som følger med når man kjøper et bord som bidrar til at det er verdt pengene.

Et bord på et utested i Norge koster vanligvis 5000 kroner. Du får også bord til 10.000, 2500 eller for 1000 kroner per person - avhengig av størrelse og plassering på bordet.

Jeg kan gå gjennom hva det innebærer å kjøpe et bord. For det første, så slipper du å stå i kø. I stedet er det en som henter og geleider dere til bordet. For meg, som hater å stå i kø, er akkurat det nesten verdt pengene i seg selv. Det er rimelig deilig å bare kunne gå rett inn døra når køen utenfor er femti meter lang. Og hvis utestedet har cover, så er det naturligvis inkludert i summen du betaler for bordet. 

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Når man har kommet inn, så har man et bord som er reservert for deg og vennene dine den aktuelle kvelden. Og når du kjøper bord med vennene dine, så blir det egentlig ikke så dyrt. Når man er en gjeng som går sammen om å kjøpe bord, så deler man jo på regningen. Det er ikke sånn at man betaler 5000 kroner hver for å ha et bord, i hvert fall ikke i normale kompisgjenger. Er man for eksempel 6-8 stykker som er ute, er det jo null stress å betale 5000 kroner.

Uansett, dette bordet befinner seg gjerne på en forhøyning eller på et annet avgrenset område på utestedet, slik at andre ikke skal komme inn dit.

Og akkurat det fører til neste argument for å kjøpe bord. Hvis man er på et populært utested, vet alle at det fort kan bli veldig fullt. Det går nesten ikke an å bevege seg på dansegulvet, man må praktisk talt brøyte seg fram hvis man skal flytte på seg og det hele er egentlig ganske klaustrofobisk.

Da skal du ikke kimse av hvor deilig det er å bare kunne vandre bort til bordet ditt der du kan kose deg uten å bli skumpet til hvert minutt. Du får faktisk en overraskende god følelse når du ser utover en folkemengde som må kjempe seg til hver centimeter, mens du i teorien kan ta en serie med utfall hvis du er keen på det.

I tillegg fungerer bordet som et samlingspunkt. Når man er på byen pleier man jo gjerne å bli spredd når alkoholnivået når et visst punkt. Plutselig står man der alene, og da må man gjerne saumfare utestedet flere ganger eller skrike inn i telefonen for å finne de man kom med. Det trenger man ikke når man har kjøpt bord fordi man vet at det mest sannsynlig vil være kjentfolk på bordet ditt. Det blir jo sjelden til at du sitter ved bordet hele kvelden, men hvis du mister kompisen din når du er ute på en runde, så kan du alltid gå tilbake til bordet, så vil du finne noen du kjenner.

I tillegg er det ikke til å legge skjul på at det ikke akkurat skader å ha bord hvis du er ute etter å sjekke damer. Man får gjerne mer oppmerksomhet når man har kjøpt bord - en oppmerksomhet mange gutter forståelig nok liker. Men den oppmerksomheten kommer ikke nødvendigvis bare fra jenter. Det er mange som liker at folk ser opp mot bordene med misunnelse i blikket. Og at folk blir nektet adgang av vakten som passer på området du sitter på.

Men selv om bordet er reservert til deg og vennene dine, så er det lov å invitere damer til området. Såpass har utestedene skjønt. Det er veldig greit å vite at man har et sted man kan ta med en dame slik at man kan snakke under litt mer behagelige omstendigheter. Man skal imidlertid være forsiktig med hvilke damer man inviterer til bordet - noe jeg skriver litt om her, men også skal utdype i et senere innlegg.

Noe annet jeg skal utdype i et senere innlegg er at man fortsatt må oppføre seg. Noen blir helt stormannsgale og tror de er kongene av utestedet fordi de har klart å bruke litt penger på et bord. Det blir feil (se også Instagram-bildet nederst).

Men tilbake til fordelene ved å ha bord. Det er også ganske komfortabelt når man skal skaffe seg drikke. Når man har bord pleier man gjerne å ha en egen kelner - eller vertinne liker de kanskje å bli kalt. Det er uansett personer som sørger for at du får det du skal ha, uten at du slipper å gå i baren. Det er deilig. Tidlig på kvelden er det jo gjerne minst to bølger med mennesker som står i baren, men hvis man har bord kan man altså lene seg tilbake mens en ansatt ved utestedet henter det du har bestilt. Og det er ofte snakk om mye drikke.

Det er nemlig sånn at hvis man har betalt for et bord får man også drikke for den summen man har betalt. Det er kanskje det viktigste poenget som blir glemt av de som kritiserer det å kjøpe bord. Det er ikke sånn at man betaler 5000 kun for å ha et sted å sitte.

Har man kjøpt et bord for 5000, så får man drikke for 5000. Har man kjøpt et bord for 10.000, så får man drikke for 10.000. Og da kan du velge om du vil ha det i drinker, champagne, øl eller hva du måtte foretrekke. Så hvis man da gjør litt kloke valg - altså ikke bestiller en sjampis til 5000, noe som er totalt bortkastede penger og ofte bare ser griseharry ut - så får man mye drikke i løpet av kvelden.

Dermed blir heller ikke kvelden nødvendigvis veldig mye dyrere enn den vanligvis ville ha blitt. Dette kommer an på prisene på utestedet, men hvis man for eksempel er fem stykker, så får man rundt 40 drinker for 5000 kroner. Det er åtte drinker på hver.

Da trenger du i teorien ikke å bruke mer penger den kvelden enn den tusenlappen du har betalt for bordet. Er man flere som har betalt for bordet, så blir det mindre drikke på hver, men da har man jo også betalt mindre for bordet og kan ta seg råd til en ny runde med drikke hvis det skulle bli nødvendig.

Når man tenker på avgjørelsen om å kjøpe bord, så må man jo sammenligne det med en vanlig bytur. Og da pleier de aller, aller fleste å blåse av noen hundrelapper - kanskje bortsett fra disse håpløse damene. Poenget er at hvis man tar litt smarte valg når man bestiller drikke, så trenger ikke byturen å bli veldig mye dyrere enn hvis man ikke har bord.

I tillegg slipper man altså køen, man slipper å gå i baren, man slipper unna folkemengden hvis utestedet blir veldig fullt, man har et samlingspunkt og man har en fordel hvis det er damer man er ute etter.

Alt dette gjør at jeg mener det ikke er ille å betale litt ekstra for et bord på et utested.

Nei, det er aldri en nødvendighet. Ja, det er luksus. Men noen ganger har man lyst til å gjøre litt ekstra ut av en kveld. Det er ikke ofte jeg og kompisene mine kjøper oss bord, men det hender - spesielt hvis det er en markering av et slag, slik at vi har lyst til å gjøre kvelden minneverdig.

Så kan man naturligvis argumentere for at man heller burde spare pengene eller gjøre noe annet fornuftig med dem - og det er selvfølgelig helt riktig. Men for å komme seg gjennom livet med vettet i behold, må man av og til unne seg ting, koble av litt og kose seg. Og for mange gjøres det ved å ta en bytur.

Og hvis man av og til ønsker å øke kvaliteten på byturen betraktelig ved å betale noen hundrelapper mer enn man pleier, syns jeg folk skal få lov til å gjøre det uten å bli kritisert.  

 

 

Dette kan være greit å vite for mange 🍸🍹.

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) onApr 25, 2015 at 6:54am PDT

Følg

Lik meg gjerne på Facebook her!

 

Sloan fra Entourage ble helt satt ut av dette sjekketrikset


Jeg har skrevet en del om sjekking på denne bloggen (eksempler her, her, her og her), men da har det som oftest vært snakk om sjekking på byen. Det er for så vidt også meningen, siden dette hovedsakelig er en utelivsblogg.

Det er imidlertid liten tvil om at hvis du mestrer å sjekke opp på dagtid, så har du en stor fordel overfor de som bare prøver seg på damer på byen.

Det handler nok mye om at det er helt uventet. Hvis man klarer å tilnærme seg en jente på en original måte på dagtid, så vil det mest sannsynlig overraske og sette henne ut, i tillegg til at hun som oftest vil bli sjarmert, smigret og nysgjerrig. Det er jo noe mer sjarmerende å bli sjekket opp av en edru person enn en som svinger fra side til side og så vidt klarer å snøvle ut noen linjer.

Det kommer selvfølgelig an på hvordan det gjøres. Jenter blir ikke akkurat sjarmert om du roper ut noe om utseendet hennes, slår henne på rumpa eller gjøre noe annet neandertaler-aktig. Det må du selvfølgelig ikke gjøre.

Men klarer man å komme med en tilnærming på en original og attraktiv måte, så vil de fleste jenter bli sjarmert av det - til og med store stjerner.

Følg meg gjerne på Facebook her!

En gang da noen av kameratene mine var i Los Angeles, ble de nemlig vitne til en som klarte å sette ut det som er mange gutters drømmedame.

Som de fleste andre kompisgjenger, er vi også store fans av TV-serien Entourage. Så da kompisene mine var i Los Angeles, benyttet de anledningen til å besøke Urth Caffe, som de hadde blitt introdusert for gjennom serien.

Det angret de ikke veldig på. Etter de hadde sittet der litt, kom nemlig Emmanuelle Chriqui - altså hun som spiller Sloan i Entourage - og satt seg på nabobordet.

Hvis det er noen som ikke vet det, så er forholdet mellom Sloan og «E» - en av hovedpersonene i Entourage - en av de store føljetongene i serien . Og en kombinasjon av utseendet og personligheten hennes, gjør at veldig mange gutter blir småforelsket i henne når de ser på serien.

Emmanuelle Chriqui (som jeg nå kun kommer til å referere til som Sloan) var alene og satt på et tomannsbord mens hun drakk kaffe og leste en bok. Det var naturligvis vanskelig for kompisene mine å ta øynene vekk fra nabobordet, så de fulgte godt med da en fremmed mann kom bort til Sloan.

Det var nemlig fullt på Urth Caffe den dagen, men det var en ledig stol ved tomannsbordet der Sloan satt. Og det var det altså en mann som hadde lagt merke til. Han gikk derfor bort til bordet og spurte enkelt og greit om plassen var ledig.

Sloan så opp på mannen med et forundret blikk. Det var helt tydelig at hun ikke hadde sett for seg at dette skulle skje. Men plassen var jo ledig, så det ga hun mannen beskjed om og han satte seg ned.

De fleste menn, meg inkludert, hadde nok blitt noe stresset hvis de satt på samme bord med en som mange anser som en av de fineste damene i verden. Det er jo en posisjon mange menn bare kan drømme om.

Jeg hadde nok fått litt nerver om det var dette synet som møtte meg på andre siden av bordet. 

Denne mannen var imidlertid ikke stresset. Det eneste han gjorde etter han hadde satt seg ned var å finne fram en bok og sette noe musikk i ørene. Deretter lente han seg tilbake uten å snakke med henne eller vise noe interesse i det hele tatt.

Slik satt de en liten stund - rett overfor hverandre, på et lite bord, uten at noen sa noe.

Og du vet du har gjort noe riktig når det er Sloan fra Entourage fra som bryter stillheten.

Det var tydelig at hun hadde blitt satt ut av den unormale tilnærmingen. Hun måtte derfor si noe. Sloan fikk derfor oppmerksomheten til mannen før hun sa at hun syns det var litt spesielt at han hadde kommet til bordet hennes slik han gjorde, men hun syns også at det var veldig kult gjort.

Da klappet mannen igjen boken, tok ut øreproppene og lente seg framover. Samtalen var i gang.

Ifølge kompisene mine ble det veldig god stemning etter det. Samtalen fløyt bra og det var mye latter. Slik ble de sittende en god stund, og de satt også ved bordet da kompisene mine dro fra kafeen.

Den historien beviser bare hvor mye man kan tjene på å være original og gjøre ting som er uventet.

Den mannen var både høy, mørk og så rimelig bra ut, så han hadde nok snakket med en og annen pen dame tidligere - men du skal fortsatt ha rimelige store baller for å vandre ubeskjedent bort til en stor kjendis, som er mange gutters drømmedame, midt på lyse dagen.

Og det var tydelig at dette var en metode for å få snakket med henne. Han kan for eksempel ikke ha spilt veldig høy musikk siden han hørte godt hva Sloan sa til han.

Han hadde selvfølgelig flaks, i og med at hun satt alene på et bord på et sted der det ikke var noen andre ledige plasser, men da så han muligheten sin og valgte altså å gjennomføre et prakteksempel på hvordan man skal få en dame nysgjerrig.

Jeg aner ikke hva som skjedde med dem videre, men den mannen fortjener uansett endeløs kreds. 

@echriqui 😩👍

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) onApr 21, 2015 at 3:35pm PDT

Det verste spørsmålet du kan få på byen


Vi har antakeligvis alle vært der. Det er lørdag, du har vært på vorspiel. Der har du drukket, hatt det gøy med vennene dine, drukket litt mer, gledet deg over at du har fri, hørt på bra musikk og drukket enda mer. Plutselig er det på tide å dra til byen.

 Du og vennene dine har bestemt et sted dere har lyst til å dra til. På veien har dere tenkt at festen skal fortsette på utestedet. Dere skal drikke enda litt til, kanskje danse, snakke med kjente og ukjente og generelt ha en god kveld. Så har dere kommet fram.

Dere står i køen. Det tar noen minutter, og nå har du veldig lyst til å komme deg inn i varmen og fortsett den gode kvelden.

Du gir legitimasjonen din til dørvakta og smiler ditt fineste, mest edru-lignende smil.

Så kommer det. Helvetesspørsmålet.

Det verste spørsmålet du kan få på byen.

 «Hvor mye har du drukket i dag, da?»

 Fy faen.

 Jeg hater det spørsmålet. Eller den andre varianten: «Hvordan er formen din i kveld?».

 Grunnen til at dette spørsmålet er så jævlig, er at du da vet at vakta har bestemt seg for at du ikke skal inn. Han mener du har fått i deg for mye alkohol og ikke er i passende form til å komme inn på etablissementet.

Fy faen.

Her har jeg det dritfett, så skal jeg plutselig ikke komme inn fordi en eller annen broiler med piggsveis og tribal-tatoveringer sier jeg har drukket for mye.

«Du må nok ta deg noen runder rundt kvartalet, for å bli mer edru».

Følg meg gjerne på Facebook her!

Da blir du sur, men du har jo ikke noe annet valg enn å høre på han. Du prøver gjerne å forklare vakta at du ikke har drukket så mye og at du ikke er full. Og noen få ganger går det faktisk, men i de aller fleste tilfellene fungerer det ikke. Ofte gjør det bare ting verre.

Det hjelper jo ikke akkurat at du svinger fra side til side og snøvler verre enn David Hasselhoff midt i en tredagers.

Noen ganger har nemlig vakten rett. Du er for full.

Det skjer jo også at man blir kastet ut fra utestedet etter man har kommet inn fordi vakten mener man er for full. Det har jeg selv blitt. Og flere av gangene har jeg innsett at dette var en god avgjørelse av mannen i svart.

Det som imidlertid er griseirriterende er når du vet selv at du ikke er for full. Og irritasjonen når nye høyder når du like etter ser en blondine i miniskjørt praktisk talt krabbe inn døra.


Alvorlig talt, jeg har respekt for jobben dørvakter gjør. Det må være enormt slitsomt å forholde seg til drita mennesker flere timer i strekk. Jeg skjønner også at de må nekte noen inngang. Noen ganger er folk for fulle, og noen ganger gjøres det sikkert for sette et eksempel og for at det skal gi en signaleffekt.

Og de aller fleste dørvakter er hyggelige folk, som gjør en god jobb. I tillegg har de nok fått noen instrukser fra utestedene, som tross alt er arbeidsgiveren deres, som forklarer noen av valgene de tar.

Men så har du noen vakter som er helt håpløse. Frekke, forutinntatte, umulige å snakke med. De oppfører seg som de er guds gave til utelivet. Helt verdensmestere. Deres ord er lov, uansett. De vaktene skjønner jeg meg ikke på.

Når du - som dørvakt - har et markeringsbehov på linje med Aksel Hennie, må du revurdere litt ting her i livet.

Man klarer ikke å unngå å tenke på klisjeen om at dette var folk som ble mobbet da de gikk på skolen, og nå skal ta igjen ettersom de har fått makt over de «kule» menneskene.

De vaktene er jeg ikke spesielt fan av. Det vil jeg ikke tro noen er. Men de fleste dørvakter er ålreite, ærlige folk som gjør så godt de kan. Og som alle andre her i verden, hender det at de tar feil avgjørelser. Det må man nesten bare leve med.

Men det gjør ikke noe med at spørsmålet «hvor mye har du drukket i dag, da?» er enormt irriterende når du får det.

 Det er til og med verre enn når en jente spør «du kjenner meg ikke igjen, du?». 

 

Gleder meg til dette i kveld 😕🍻

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) onFeb 21, 2015 at 3:51am PST

De beste videoene fra Facebook


De (utrolig mange) som følger meg på Facebook, vet at jeg av og til legger ut videoer som jeg håper skal være litt humor. 

Og noen av videoene jeg har snekret sammen har faktisk blitt ganske populære.

Ved hjelp av litt boosting og god hjelp fra delevillige Facebook-brukere, så har videoene fått god fart på seg.

Derfor har jeg valgt å samle det som er mine favoritter og de mest populære videoene i dette innlegget.

Følg meg gjerne på Instagram der jeg legger ut bilder hver dag: oscarvalleblogg

Jon Almaas, Thug Life
Jeg mener Jon Almaas er en av Norges feteste menn. Jeg syns også Thug life-videoene, som har blitt så populære, ofte er veldig morsomme. Derfor syns jeg de to sammen var en bra kombinasjon. Videoen nådde over 100.000 mennesker.  

Det er ingen tvil - det er Jon Almaas som ER Nytt p nytt.

Posted by Oscar Valle on Friday, February 13, 2015

Kronprins Haakon, Thug life
Der var gøy da Wyclef Jean fikk kronprinsfamilien til å danse under nobelkonserten. En fornøyelse å se de grasiøse bevegelsene til kronrprins Haakon under den seansen.

Kronprins Haakon, more like Kronthug Haathug, amirite? (inneholder bonus thug)

Posted by Oscar Valle on Wednesday, March 4, 2015

Petter Northugs rykk
Et av de største høydepunktene under årets ski-VM var da Petter Northug tok individuelt gull på sprinten. Men alle har kanskje ikke fått med seg grunnen til at han plutselig satt i gang kjempekreftene. Videoen har nådd over 150.000 mennesker. 

Den virkelige grunnen til at Petter Northug vant VM-sprinten.

Posted by Oscar Valle on Friday, February 20, 2015

Martin Andresen, Thug life
De fleste sportsinteresserte husker hendelsen da Jan Jönsson banket til bordet i TV 2-studio etter å ha sett reaksjonen til Martin Andresen. MInneverdige scener. 

Martin Andresen viste sitt sanne jeg da Vlerenga Fotball slo Rosenborg Ballklub i 2011.

Posted by Oscar Valle on Thursday, February 19, 2015

 Christian Svingen i Paradise Hotel
Dette er faktisk videoen som har nådd flest mennesker. Med over 2500 likes, over 3000 kommentarer og over 100 delinger, har denne videoen nådd over 300.000 mennesker. Det er noe med denne typen som tydeligvis engasjerer.

Uansett hva som skjer i rets Paradise Hotel Norge er det ikke noe som vil sl den gangen da han duden her sjekket inn.Fytte helvete.

Posted by Oscar Valle on Monday, March 16, 2015

 Paradise Hotel, Thug life
Da måtte selvfølgelig denne lages. 

For en helt denne mannen er. #Thug

Posted by Oscar Valle on Thursday, March 19, 2015

Solide sjekketips
Jeg har tidligere skrevet en serie med sjekketips for menn:
Sjekketips #1 - Tilnærmingsdelen
Sjekketips #2 - Den første kontakten
Sjekketips #3 - Generelle tips
Sjekketips #4 - Avslutningen

Men i realiteten er det jo dette som gjelder. 

Glem alt jeg har sagt. Dette er mten man skal sjekke damer.

Posted by Oscar Valle on Friday, March 27, 2015

 

Lik meg på Facebook, og få flere videoer og bilder i feeden din!

 

 Følg meg gjerne også på Twitter!

 

Dette elsker menn at damer går med

 
Innlegget mitt om hva menn hater at damer går med, ble det mye rabalder rundt. Kommentarfeltet kokte, og det var såpass mange misoppfatninger og uriktige konklusjoner at jeg så meg nødt til å skrive et oppklaringsinnlegg.

Uansett, planen var hele tiden å skrive et innlegg om hva menn liker at damer går med, og det er altså nå gjort.

Og hvis noen reagerer på at jeg tilsynelatende representerer alle menn, eller tror jeg mener at damer bare skal tenke på hva gutter liker når de kler på seg eller at jeg prøver å bestemme hva damer skal gå med hele tiden, så setter jeg altså pris på om dere leser dette innlegget før dere trekker slike konklusjoner. 

Det er imidlertid sånn et en fin klesstil kan gjøre at man skiller seg ut i mengden og det pirrer nysgjerrigheten. I dette innlegget lister jeg altså opp ting mange menn foretrekker at damer har på seg.

Høye hæler
Ja, det er forutsigbart, men det er det en grunn til. Akkurat som at de fleste damer liker menn som går i dress, liker de fleste gutter damer som går i høye hæler. Det er en sikker vinner. Ikke bare ser det bra ut, men en dame som går i høye hæler utstråler også selvsikkerhet, noe som er ganske attraktivt i seg selv.  Det skader heller ikke at høye hæler fører til at beina viser seg fra sine beste sider.

Og jeg er klar over at det ikke er behagelig å gå med høye hæler, så til alle jenter som gjør det: Jeg hyller dere!

Men hvis du ikke klarer å gå på høye hæler, så dropp det. Ser du ut som en nyfødt kalv når du stamper rundt på noen 10-centimetere, så er det bedre å velge noen andre sko. Men en dame som virkelig kan gå på høye hæler er noe av det mest sexy som finnes.

Trange bukser
Det er sjelden veldig feil når en dame går i åletrange bukser. Som jeg skrev i forrige innlegg, er ikke gutter veldig glad i slengbukser og foretrekker at buksa følger anklene. Jeg er spesielt fan av de trange skinnbukse-variantene mange jenter har gått med i de seneste år. Trange bukser, spesielt hvis de er toppet med høye hæler, er ultrasexy.

Jumpsuit
I forrige innlegg nevnte jeg at gutter ikke liker store haremsbukser. Men jeg nevnte også at løse bukser kan være sexy - og jumpsuits faller definitivt i den kategorien. Det er utrolig sexy når damer går i slike heldekkende dresser som er løse, men fortsatt får frem formene.

Magetopper
Da snakker jeg ikke om de ørsmå toppene Britney Spears frontet på 90-tallet. Jeg snakker om når du bare ser litt av magen til damene. Når de gjerne har på et langt skjørt, en høy bukse eller noe annet, men så går de med en kort topp som viser toppen av magen.  

Greia er at det er lite som er mer sexy enn når damer viser hud på en classy måte. Det gjelder magetopp, og det gjelder for eksempel topper som er litt gjennomsiktige og topper som er løse slik at man ser BH-en på siden. Jeg foretrekker mye heller at en dame pirrer med slike plagg, enn at hun har på seg tidenes korteste miniskjørt og en topp som nesten ser ut som en BH.

Bunad
Noe av det som gjør 17. mai til den beste dagen i året, er at det flommer over av jenter i bunad, med håret i en stram flette. Jeg vet ikke helt hvorfor vi digger damer i bunad, men et eller annet er det. Man får liksom bare lyst til å ta henne med til en sæter, slik at man kan leve lykkelig sammen omringet av kyr og geiter og fjell og fjorder. Heia Norge!

Hodeplagg
Som mange andre gutter, syns jeg det er helt nydelig når jenter har på seg hodeplagg. Jenter blir så søte når de har på seg lue eller caps, og så elegante når de har på seg hatt. Også har du den Tupac-lignende tørkle-varianten som så mange jenter gikk med i fjor sommer. Den trenden var bra, så jeg håper jenter tar på seg det i år også. Det er bare helt sykt søtt.


Damedress
Business-looken på damer er noe av det mer sexy som finnes. Enten de har på seg en full jente-dress (hvis det heter det) eller bare en trang jeans med skjorte og en blazer over, toppet med høye hæler, så ser det fryktelig bra ut

Jeg husker jeg så en slik dame på Lawo Terrasse en gang. Hun hadde på seg en svart blazer, svart skjorte og en trang jeans. I tillegg toppet hun looken med en stram hestehale og noen svarte briller. Det var bare grisesexy. Hun minnet meg om Eva Mendes i Hitch, og jeg ble omtrent bare sittende og stirre.

Jeg tror noe av grunnen til at menn liker den looken så godt, er at dama da framstår som en selvsikker, selvstendig dame med bein i nesa og noe mellom ørene. Slike damer er jo gjerne det mange menn vil ha.

Fint hår
En kompis som slang ut dette forslaget, og selv om håret ikke nødvendigvis er det første jeg ser på, så er jeg enig i at fint hår hever helhetsinntrykket. Jeg er glad i relativt lang, bølgete hår, uten at jeg egentlig har noen veldig klare preferanser. Uansett, et velstelt hår som lukter godt er et stort pluss.

Olashorts
Olashorts er en glimrende oppfinnelse. Enkelt og greit. Et av plaggene som gjør at det omtrent er farlig å gå rundt i Oslos gater på en varm sommerdag.

Sommerkjoler
Et av de sikreste tegnene på at sommeren virkelig er kommet til Norge, er når sommerkjolene dukker opp. Og damer i sommerkjoler er helt nydelig. Kjolene bør imidlertid ha litt former, slik at det ikke ser ut som man bare har kastet på seg et laken. Men det ser veldig bra ut når en jente har på seg en slik kjole som følger kroppen - spesielt hvis huden er blitt litt gylden i tillegg.

Gleder meg til sommerkjolene dukker opp 😩👍

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) onApr 12, 2015 at 1:49am PDT

Eksempler på antrekk jeg syns ser veldig bra ut. 

Lik meg gjerne på Facebook her:

 

Var det virkelig så ille?


I mitt forrige innlegg listet jeg opp noen ting som menn ikke liker at jenter går med. I mine øyne en nokså uskyldig liste, men det ble ikke tatt spesielt godt imot - hvis man skal dømme etter kommentarfeltet.

Les hele innlegget her!

Jeg må være ærlig, her syns jeg det overreageres kraftig. I dette innlegget trekker jeg fram noen av kommentarene fra kommentarfeltet, og prøver å oppklare visse ting.

«Det å ta på seg rollen som "menn", ubestemt antall flertall, er både ubegripelig at du tør i tillegg til usmakelig.»

Når det gjelder overskriften «Dette hater menn at damer går med», så er jeg klar over at den ikke er hundre prosent representativ. Jeg kunne skrevet «jeg» - ettersom det er i hovedsak er mine meninger - men det er mange menn som er enige med meg. Og det er jeg sikker på. Det kan jeg slå fast etter mange samtaler om temaet med kompiser og flere andre menn i forskjellige settinger, samt en rekke artikler i forskjellige publikasjoner om temaet.

Og uten sammenligning for øvrig: Når forskjellige magasiner skriver lignende artikler, så er det ikke ofte de presiserer veldig hva slags type menn det er snakk om. Som her, her og her. Og ja, de har snakket med et utvalg menn, men jeg har altså også snakket med flere som er enige i det jeg skriver.

En mer korrekt overskrift ville kanskje vært «Dette liker ikke jeg, mine kompiser og mange, men ikke alle, menn at damer går med». Men det er jo ikke akkurat slående. Derfor valgte jeg en forenklet, mer spisset overskrift - men jeg er jo klar over at jeg ikke snakker for samtlige menn i hele verden. Det trodde jeg egentlig var underforstått.

«Har det noen gang slått deg at damer ikke kler seg opp for å imponere DEG? Men kler seg i det man synes er FINT? Lykke til med livet, dette ble jeg kvalm av.»

Jeg tror selvfølgelig ikke at damer kun kler seg opp for å imponere gutter, og mener ikke at det er det de skal gjøre. Det har jeg heller aldri skrevet. Damer skal selvfølgelig gå med det de føler for. De må gå i det som passer for deres personlighet, kroppsform og stil - uten at jeg er noen posisjon til å legge meg opp i det.

Men det er ikke til å legge skjul på at det er visse ting man foretrekker og ikke foretrekker. Det er visse ting folk liker og ikke liker. Det gjelder begge kjønn.

Jeg tror ikke noe på hvis det er jenter som sier at de ikke kan nevne noen klesplagg som de misliker at gutter går med. Damer har selvfølgelig noen tanker om hvordan de vil at en mann skal kle seg. Jeg tror for eksempel det er mange menn der ute som kan bekrefte at kjæresten deres har hatt sine meninger når han skal velge et antrekk eller kjøpe nye klær.

Hvorfor er det da så ille at jeg, som mann, også har tanker om dette? Er det jeg skriver så mye annerledes enn for eksempel at en jente sier hun hater hip hop-stilen? Eller at hun sier at det er veldig lite maskulint når gutter går i åletrange bukser? Alle har jo preferanser, og jeg syns det er merkelig at jeg blir slaktet for å ytre det jeg og mange andre mener.

«Om du baserer din oppfatning av en dame på hvordan hun kler/sminker seg, kan du revurdere tankegangen din.»

Jeg baserer selvfølgelig ikke min oppfatning av en dame ut ifra hva hun går med. Det ikke sånn at jeg dømmer damer som har på seg noe av det jeg nevner i innlegget. Hvis jeg skal på en date med en dame, og hun dukker opp med flats og røde lepper, så betyr jo ikke det at jeg legger på dør så fort jeg får mulighet av den grunn. Hvordan hun går kledd er selvfølgelig ikke det viktigste. Hvis dama har en bra personlighet og jeg trives i hennes selskap, kan hun gå gjerne gå kledd i en søppelsekk for min del.

«Hvorfor må jenter vise kropp og former hele tiden? Kan ikke hver enkelt kle seg akkurat som de vil uten å bli kritisert?»

Selv om jeg skriver at gutter foretrekker når jenter viser former, så betyr ikke det at jeg mener de MÅ gjøre det hele tiden. Mange jenter foretrekker at gutter går i dress, men de mener jo forhåpentligvis ikke at menn skal flekke på seg dressen når de skal i butikken for å kjøpe et grovbrød.

Jeg skjønner jo at hvordan man kler seg er avhengig av situasjonen. Jeg sitter jo ikke på café halv to på en tirsdag og klager over at samtlige damer ikke har på seg høye hæler. Som jeg også skrev i innlegget, så skjønner jeg at damer går i flats hvis de ønsker å ha det behagelig, men i visse situasjoner - som når man skal pynte seg - så foretrekker jeg at damer ikke har på seg det. Er ikke det en ærlig mening en mann må få lov til å ha?

«Vi jenter går i akkurat hva vi vil (?) Det kommer ikke noe godt ut av dette innlegget ditt. Vi liker nemlig ikke når noen bestemmer over oss.»

Jeg gjentar: foretrekker. Jeg setter ikke noe krav eller prøver å bestemme på noen som helst måte. Som nevnt, jenter kan gå i akkurat hva de ønsker å gå med.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Selv om jeg kanskje brukte litt krasse og flåsete formuleringer og overdrev litt for å understreke visse poenger, må jeg innrømme at jeg syns det er rart at det ble reagert så kraftig på innlegget. Det hadde vært interessant å se reaksjonene om en kvinnelig blogger hadde skrevet et lignende innlegg. Som nevnt, så går jo dette går jo begge veier. Derfor skjønner jeg egentlig lite av at mange jenter syns det var så ille at jeg nevnte noen ting jeg og flere andre menn ikke er så veldig fan av. 

Jeg vet jo at det er ting jeg går med som mange jenter ikke liker. Det har skjedd flere ganger at jenter kommer bort til meg på byen for å kneppe opp den øverste knappen på skjorta mi, for eksempel. Men jeg skjeller jo ikke ut dama av den grunn, eller skriker til henne at hun ikke kan bestemme hvordan jeg skal gå kledd og spør om hun tror at alle gutter bare kler seg for å se bra ut for jenter. Jeg tar det jo bare med et smil.

Poenget er at folk liker forskjellige ting. Jenter liker og misliker visse ting som menn går med, og motsatt. Det betyr ikke at man kritiserer de som går med noe som man ikke foretrekker. Alle har imidlertid preferanser, og det mener jeg man må få lov til å ha.

Man kan ikke tilfredsstille alle. Derfor bør man heller ikke ta seg nær av hva visse folk mener.

Så når jeg lister opp ting som jeg og andre menn ikke liker, betyr ikke det at jeg prøver å bestemme hvordan damer skal kle seg. Disse listene bør ikke tas altfor alvorlig. Det er mer for å opplyse om noe mange menn mener. Det er ikke kritikk mot de som går med noen av disse tingene.

Om ikke så altfor lenge kommer jeg til å publisere et innlegg om hva jeg og andre menn liker at jenter går med. Så da håper jeg folk tar det som det er: En uhøytidelig liste med preferanser og subjektive meninger.

Om du som dame velger å ha det med i betraktningen når du velger klær, er selvfølgelig opp helt til deg. 

Dette hater menn at damer går medDet har blitt etterlyst et innlegg der jeg skriver litt om hva menn liker og ikke liker at jenter går med.

Derfor har jeg snakket med kompisene mine, og vi har kommet fram til noen ting. Dette innlegget vil ta for seg det vi ikke liker, så vil det komme et innlegg om hva vi liker senere. 

Når det gjelder overskriften, så er det ikke alt på lista vi akkurat hater,  men det er ikke noen av tingene vi liker at jenter går med.

I tillegg til forskjellige klestyper, lister jeg også opp visse sminke- og hår-ting som de fleste menn ikke er veldig fan av.

Flats
Etter dette innlegget, så er vel kanskje de fleste klar over at jeg ikke er veldig fan av flats. Og jeg gjentar det her: Flats er ekstremt usexy. Det er sikkert behagelig, og jeg skjønner at jenter går med det hvis de skal ha på seg skoene veldig lenge, som på en festival eller noe. Men når man virkelig skal pynte seg eller når man skal på byen, så finnes det ikke noe attraktivt med flats i mine øyne.

Kleopatra-sko
Eller gladiatorsandaler, eller hva faen det kalles. Pent er det uansett ikke. Litt av det samme som flats, bare at her er det noen tråder som egler seg oppover leggene. Merkelig greie.

Nei, nei, nei, nei.

Haremsbukser
Da snakker jeg om de haremsbuksene som er ekstremt brede. Det finnes nemlig løse bukser som kan være veldig sexy, men da bør de være ganske smale. De som ikke blir smalere rundt leggene og generelt er for store og pløsete, er ikke noe fint. Vi gutter liker å se former, i hvert fall antydninger til det. Store haremsbukser viser ikke det.

Eksempler her, her, her og her

Store skjorter
Litt av samme argument med haremsbukser. Skjorter på damer kan være veldig sexy, men ikke de skjortene som er kjempeoversized. Siterer en kompis her: «Å skjule den flotte kroppen bak et stort laken er bare å glemme! Skal du ha på deg skjorte, så bør du sørge for at den sitter riktig. Frem med puppa, inn med magen».

Følg meg gjerne på Instagram: Oscarvalleblogg

Slengbukser
Det er kanskje ikke så mange som går med dette lenger, men det har vært antydninger til at det kan bli in igjen. Da kaster jeg meg inn en vegg, tror jeg. Det ser absolutt ikke bra ut. Hvis det blir trendy igjen, så kan dere godt være moteriktige, jenter, men vit da at vi gutter ikke syns det ser bra ut.

Rosa/blått hår
Helt seriøst, hvem var det som fikk damer til å tro at dette var tiltrekkende? Hvem var det som ramlet i et malingsspann og innbilte seg selv og andre at dette var kult? I mine øyne er det ikke noe som er attraktivt med denne lykketroll-trenden. Det er mulig det var kult da man var liten, men i voksen alder er det ikke søtt eller attraktivt å sprade rundt med knall rosa, blått eller rødt hår.

Jeg er heller ikke spesielt glad i den veldig svart/veldig blond-kombinasjonen


Katy Parry og Nicki Minaj. I utgangspunktet tre klassedamer, men selv ikke de klarer å få fargerikt hår til å se bra ut. 

Surfeshorts
En kompis som slang ut dette forslaget. Jeg syns i utgangspunktet surfestil på damer er ganske sexy, men er enig i at de lange surfeshortsene ikke ser veldig bra ut. Man vil jo gjerne se litt lår. I tillegg blir jenter veldig «guttete» med den looken. Bruk gjerne surfeshorts som er korte, men de som går ned til kneet kan jenter gjerne droppe.

For mye brunkrem
For mye sminke generelt er vel ikke noe menn liker veldig. Det ser mye bedre ut med en naturlig look enn hvis man har dynket ansiktet i brunkrem og andre produkter.

For lange, mange extensions
Jeg tror ikke det er mange menn som har noe imot at jenter bruker extensions. Men igjen, det må se naturlig ut. Blir det for stort og massivt, så ser ikke det veldig bra ut.

Påtegna øyenbryn
Som jeg har sagt noen ganger, vi vil at øyenbrynene skal se naturlig ut. Så hvis man har tegnet på noen bryn som skriker deg i trynet og har mer svingninger enn en slalåmløype, så syns ikke vi gutter noe særlig om det.

Rød leppestift
Jeg har en greie med rød leppestift på damer. Jeg liker det bare ikke. Jeg foretrekker virkelig at jenter holder de knæsje fargene unna leppene sine. Det er ikke det at jeg syns rød leppestift nødvendigvis er veldig stygt. Det er bare at jeg fortsatt har til gode å se en dame som ser bedre ut med rød leppestift enn uten. Noen gutter syns nok det er sexy med rød leppestift, men jeg syns det ser mye, mye bedre ut når leppene til damene har en naturlig-ish farge som passer til huden.

 

Twitter: Oscarvalleblogg

Lik meg gjerne på Facebook her!

UPDATE: Dette innlegget skapte mye engasjement i kommentarfeltet. Jeg føler imidlertid det er mange misoppfatninger, og svarer på mye av kritikken i dette innlegget!

Høydepunkter fra Instagram i mars

Dette har jeg sett andre bloggere gjøre. Jeg har en Instagram-konto, som du kan finne ved å søke på oscarvalleblogg eller trykke her.

Jeg kan jo ikke akkurat legge ut masse selfies, så det blir til at jeg legger ut det jeg mener er litt artige bilder, noen få motebilder og bilder av damer.

Rett og slett mye av det jeg helst vil ha av en konto på Instagram. Sjekk gjerne ut profilen min! Her følger uansett noen høydepunkter fra måneden som har vært. 

 

😅

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) onMar 4, 2015 at 3:14am PST

zsz2HQukHmzwtv-nukGkzvMXLSukDEz-jCeJukEt0FWrS3ukGy0CsRBnOkN8

0V2eNtukPW

 

0IcooLukJu
0nFfceukA5
0TOHlHukE_
0aqRCWOkBV
@ellemorrisxo 😩👍

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) onMar 23, 2015 at 6:11am PDT