hits

mars 2017

Halv tre-sjekking

Image of posh couple spending leisure in the night club

Å se gutter som flyr fra dame til dame når klokka har passert to, er ikke et ukjent syn på byen. Noen kaller det «Power Hour», andre sier de prøver å hente en «ti på tre»-dame. I dette innlegget vil jeg referere til det som halv tre-sjekking.

Det er ingen hemmelighet at mange gutter vil prøve omtrent alt når kvelden nærmer slutten og det ikke har blitt dame ennå. Man går bort til det meste og er mildt sagt ikke like kresen som på starten av kvelden.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg også har bedrevet en del halv tre-sjekking opp gjennom årene. Noen ganger har det fungert, andre ganger har det feilet spektakulært.

Les også: Derfor liker ikke jeg å bli sjekket opp tidlig på kvelden

Men det er heller ikke til å legge skjul på at det er mulig å sjekke damer på den måten. Jeg har til og med truffet damer utenfor utestedet etter stengetid som jeg har dratt hjem med.

Så kan man sikkert si hva man vil om akkurat det, men det er ingen tvil om at det er mulig å oppnå noe med halv tre-sjekking. Jentene er jo klar over dette fenomenet, og noen ganger har de også lyst til å forlenge kvelden.

Men man er jo som oftest rablende dritings når man gjør dette, så derfor er det ikke helt lett å gi noen skuddsikre tips om hvordan man skal gå fram. I tillegg er det liksom ikke noen hemmelighet for noen parter hva man prøver på.

Og selv om man jo egentlig sier: «Hei, skal vi ha sex?» kan man nesten ikke spørre om det rett ut, selv om det skal sies at mange gutter hadde blitt i ekstase om en dame kommet bort og sagt akkurat det.

Les også: Problemet med å ha for mange damer å velge mellom

Jeg mener imidlertid det beste er å ikke gjøre det helt klart hva man er ute etter med en gang. Man bør gjøre som man vanligvis gjør i en sjekkesituasjon - altså følge tipsene her, her og her - bare at man gjør det i et mye høyere tempo.

Man bør introdusere seg, stille noen spørsmål og vise at du morsom å være sammen med - ingen vil jo på nachspiel med en som virker kjedelig. Det kan også være greit å få oversikt over hvor venninnene hennes er og om det er noe du må ta hensyn til.

Hvis det fortsatt er god stemning og hun virker interessert etter en liten stund, bør man få bekreftet hva som skal skje videre.

Hvordan gå fram når man skal få med en dame hjem, har jeg skrevet mer om her. Det beste er å ikke gå rundt grøten, men å spørre rett ut eller slå fast på en overbevisende, men sjarmerende, måte at dere skal dra hjem.

Som sagt, det er ikke noen hemmelighet hva man prøver å oppnå når en gutt går bort til en dame når klokka har passert halv tre, så man kan like godt finne ut hva som skal skje relativt fort.

Hvis det blir et nei, kan man eventuelt gå videre til neste. Eller så kan man dra hjem og legge seg, som jo sikkert er det lureste.

Følg meg gjerne på Facebook her: 

 

 

Slik får du oppmerksomheten til bartenderen

Å stå i kø i baren er kanskje noe av det mest kjedelige du gjør på byen. Noen føler ofte at bartenderen «aldri» ser dem og at alle andre blir servert først. 

Mange tror kanskje dette ikke er noe man kan gjøre noe med, men det er jeg helt overbevist om at det er. For min egen del er det påfallende hvor ofte jeg raskt får bartenderens oppmerksomhet.

Det er nemlig en del ting man kan gjøre, og som man ikke bør gjøre, når man skal kjøpe drikke et sted det er kø i baren.

Det første og enkleste du bør gjøre er å sjekke om det finnes en annen bar på stedet. Det gjør nemlig ikke folk. Ser de en bar, stiller de seg som regel helt ukritisk opp i køen der.

Les også: Det verste spørsmålet du kan få på byen

Justisen ved Youngstorget sist sommer var kroneksempelet på dette. Siden de aller fleste oppholdt seg bakgården, ble det raskt kø i den baren - og der gikk det ikke akkurat fort. Da var løsningen rett og slett å gå til baren oppe eller i den i det lille avlukket ved inngangen. Mens det var kø i baren i bakgården allerede før klokka elleve, kunne man raskt få drikke i en av de to andre barene omtrent hele kvelden.

Som oftest er det nemlig flere barer i lokalet. Ta derfor en runde på stedet og se etter andre muligheter. Spesielt litt tidlig på kvelden er det mye tid å spare på det.

Men hvis du er nødt til å stå i en bar med kø, er det viktig å posisjonere seg riktig. Jeg mener det beste er å plassere seg litt ut på en av sidene ettersom de fleste stiller seg i midten. 

Slik.

Hvis baren er stor nok, er den ofte bemannet med to bartendere. De har gjerne ansvaret for hver sin halvdel av baren. Da er det viktig å ikke plassere seg helt i midten, ettersom man da blir stående på grensen av bartendernes soner. Da kan det bli en forvirring mellom bartenderne om hvem av dem som skal servere deg og de velger å ta andre i sin sone i stedet.


Ikke slik.
 

Når du står i køen handler det om å komme seg fram til bardisken. Jeg sier ikke at du skal brøyte deg fram, det finnes lite som er verre enn folk som dytter og knuffer i køen, men man bør være litt fokusert.

Når folk er ute er det jo ikke akkurat køkultur som står i høysetet. Det er litt alle mann for seg selv, så det gjelder å være «på» og sørge for at ikke andre smetter inn i et tomrom der du burde stått.

Når man står i barkø, bør man egentlig stå så nær den foran som intimgrensa tillater. Nylig så jeg to gutter som sto en halvmeter unna de som var før dem i køen, og de ble selvfølgelig forbigått. De to guttene ga egentlig inntrykk av at de ikke hadde bestemt seg for hva de skulle ha, og da trodde folk de kunne gå forbi. Dette observerte jeg for øvrig fra den andre baren i lokalet, der det ikke var kø.

Man bør også være «på» når man har kommet fram til barddisken. Hvis det er to venner som står i køen eller en gutt og en jente, så hender det at de står vendt mot hverandre, ikke mot baren. Det bør man ikke gjøre. Da gir man inntrykk av at det ikke er så viktig å få drikke og bartenderen vil helle mot å servere noen andre først. Dropp også å se på mobilen - ha fokuset på det som skjer bak baren. 

Les også: Problemet med å ha for mange damer å velge mellom
Les også: Slik ønsker menn å bli sjekket opp

Når jeg har kommet fram til baren pleier jeg å ha øynene mine rettet mot bartenderen hele tiden. Jeg stirrer rett på vedkommende så det nesten blir ubehagelig å ikke servere meg. I tillegg pleier jeg å holde kortholderen synlig i hånda, slik at bartenderen skjønner at jeg er klar for å få bestilt, betalt og komme meg vekk.

Jeg innbiller meg også at det har noe å si hva du bestiller første gang du er i baren. Man bør i det minste vite hva man skal ha, og ikke spørre «har det det?» og så «ok, hva med det?».

Når det er kø i baren, vil bartenderen servere deg og komme seg videre til neste - ikke svare på en hel masse spørsmål som uansett ender med at du bestiller rom og cola. Det er greit å ha et halvspesielt førsteønske, men da bør du ha en «enkelt» backup, så du ikke blir stående og lure på hva du skal ha når du først har kommet fram. 

Jeg bestiller gjerne en øl eller en drink som er rask å lage. Det tror jeg gir inntrykk at jeg er en «enkel» kunde, slik at bartenderen neste gang vil servere meg tidlig fordi vedkommende vet min bestilling går raskt og dermed vil køen minske fortere. 

Når man står i køen for første gang, kan det også lønne seg å se hvem av bartenderen som er raskest. Det kan det nemlig være stor forskjell på, og man kan spare en del tid på å finne ut hvilken ende av baren det lønner seg å sikte seg inn på neste gang.

Det viktigste er imidlertid å sørge for at bartenderen legger merke til deg. Og det tror jeg altså man gjør ved å være fokusert på bartenderen når man kommer fram til barddisken, men med et vennlig oppsyn. Man bør ikke gi bartenderen inntrykk av at han gjør en dårlig jobb, men vise at du er der og at du er klar til å få ting gjort.

Men noen ganger vil det ta tid i baren, uansett hva du gjør. Noen ganger er man jo uheldig og havner bak en fyr som gjør at bartenderen er opptatt i mange minutter fordi han bestiller fem kamikaze, fem mojito og det som verre er. Det får man liksom ikke gjort noe med.

Min erfaring er uansett at hvis man går gram slik jeg har beskrevet, så får man servering fort. Jeg sier ikke at man skal snike - jeg har flere ganger fått oppmerksomheten til bartenderen og sagt fra at sidemannen skal ha først siden han hadde ventet lenger - men ved å være litt bevisst på hvordan går fram, vil man kunne korte ned ventetiden betraktelig.

Lik gjerne Facebook-siden min her: 

 

 

PS! Sjekk dette bartender-trikset: