hits

mars 2016

Derfor liker ikke jeg å bli sjekket opp tidlig på kvelden

Two women in fancy carnival costumes. Devil shape.


Nylig prøvde jeg å gi litt innsikt i hvordan menn ønsker å bli sjekket opp. Der prøvde jeg å holde det generelt slik at det skulle gjelde menn flest. Det jeg skriver i dette innlegget, tror jeg derimot ikke gjelder menn flest.

Personlig er jeg nemlig ikke en stor tilhenger av å bli sjekket opp tidlig på kvelden, som gjerne vil si den første timen etter man ankommer utestedet.

Når jeg vanligvis snakker om jentesjekking, inkluderer jeg som oftest alle forsøkene jenter gjør på å få mannen til å ta kontakt, altså den indirekte og den halvdirekte metoden. I dette innlegget mener jeg imidlertid kun den direkte metoden, altså at jenter kommer bort og begynner å snakke.

Les mer: Slik sjekker damer opp menn

Og jeg er klar over at jeg er rimelig spesiell på akkurat det punktet, men det får bare være. Jeg har til og med tatt meg selv i å tenke «ikke kom bort, ikke kom bort, ikke kom bort» om en dame jeg tilfeldigvis fikk øyekontakt med da jeg sto i baren på et utested og så utover lokalet.

Jeg så i blikket hennes med en gang at hun var interessert, som man fort gjør noen ganger, og skjønte at hun antakeligvis ville snakke med meg. Og selv om jeg raskt rettet blikket mitt ned i bardisken, gikk det som jeg fryktet da jeg etter noen sekunder merket at hun prikket meg på ryggen.

Les også: Paradise Hotel-deltakeren: - Du ser ut som en med liten pikk

Nå skal det sies at jeg ikke hater når sånne ting skjer. Det er jo selvfølgelig et veldig hyggelig kompliment og jeg slår jo alltid av en prat i tilfelle det skulle vise seg å være kjempekjemi. Men det er noen grunner til at jeg ikke foretrekker den tilnærmingen.

For det første er jeg faktisk ikke i den modusen så tidlig på kvelden. Den første perioden ute er jo en slags videreføring av et vorspiel og da har jeg mer lyst til å snakke med kompiser og andre bekjente enn å gå rundt å jakte på jenter.

Det er rett og slett ikke damer jeg tenker mest på i den perioden. Altså, jeg tenker jo på dem - man ser seg jo rundt i lokalet etter interessante jenter, gir og mottar blikk, diskuterer jenter med kompiser og de greiene der, men jeg er ikke der at jeg nødvendigvis må snakke med dem ennå.

Jeg er heller ikke en av dem som ønsker å møte en dame for så å sitte med henne og dele drinker og snakke hele kvelden. Det har jeg rett og slett ikke tålmodighet til. 

Hvis det er snakk om at min kompisgjeng møter en jentegjeng, og man kan gå litt til og fra og snakke med forskjellige folk, så er det bare kult. Men å sitte i et hjørne med én dame og kun snakke med henne mens jeg ser at ting tar helt av andre steder på utestedet, det klarer jeg ikke.

Da foretrekker jeg heller å snakke med jenta i 15-30 minutter, og så få nummeret hennes. Da kan man snakkes senere og avtale en ordentlig date hvis kjemien er bra, noe som jo er en mye bedre setting å bli kjent med noen på.  

Det er imidlertid ikke alltid det er en god taktikk å ha en kort samtale og så stikke, ettersom mange jenter tolker det som at du bare har lyst til å snakke med andre jenter. For meg handler det imidlertid ikke om det (i hvert fall ikke alltid).

Det handler om at jeg blir særs rastløs når jeg er på byen. Jeg går fra dansegulvet til baren, opp og ned, fra kompis til kompis og bekjent til bekjent hele tiden. Jeg orker ikke å sitte rolig i lengre perioder, og har i hvert fall ikke lyst til å bruke mye av perioden jeg liker best på byen til å tørrprate med en eller annen dame som har kommet snøvlende bort til meg.

Det er nemlig en annen grunn til at grunn at jeg har blitt litt motstander av når jenter kommer bort tidlig på kvelden. De pleier ofte å være en god del mer bedugget enn meg på det tidspunktet. Egentlig en god del mer bedugget enn de fleste, og det er jo ikke akkurat sjarmerende.

Les også: Slik vet du at damer har snakket om deg

I tillegg spiller det inn at jeg, som nevnt før, først og fremst drar på byen for å ha det gøy, så er damer en bonus. Og den første timen vil jeg fokusere mest på ha det gøy, så kan damene eventuelt komme etter hvert.

Men om jeg ikke er noen tilhenger at den direkte metoden tidlig på kvelden, så er jeg veldig glad i den indirekte. Å få og gi noen blikk til jenter mens man står med kompiser og har det gøy med dem, er helt nydelig. Da får du forventninger om at kvelden kommer til å bli bra.

Og jeg skjønner altså hvis folk syns jeg er spesiell når dette gjelder dette, men grunnen til at jeg skriver innlegget, er at jeg vil anbefale jenter å vente med å gå bort til en gutt til litt utpå kvelden, noe som også kan være et godt råd til menn.

I mine øyne er det beste å starte med å pirre nysgjerrigheten hans med noen forføreblikk, så kan man heller gå mer aggressivt til verks etter hvert.

Det er nemlig ikke noen tvil om at de mer direkte metodene bli betraktelig mer effektive jo senere på kvelden det er.

 

Jeg betaler gladelig etter ubeskyttet sex

dier a couple feet in bed. love, eroticism and partners.


I anledning kvinnedagen skapte den svenske toppbloggeren Alexandra «Kissie» Nilsson debatt etter hun skrev et innlegg der hun oppfordrer jenter til å be mannen vippse penger til angrepille etter en one night stand.

Nilsson mener at dersom en mann er voksen nok til å ha sex, bør han også være voksen nok til å ta halvparten av ansvaret. Og akkurat det er jeg helt enig i.

Jeg er en av de som er altfor dårlig på å bruke prevensjon, og da betaler jeg gledelig noen hundrelapper for å være sikker på at det ikke skal skje noe som setter livet på hodet.

Bloggeren antyder imidlertid at det er mannen som har hovedansvaret for å bruke prevensjon. «Det var jo han som satt deg i denne situasjonen» skriver hun blant annet. Det er jeg ikke enig i.Alexandra «Kissie» Nilsson.

For å bruke Nilssons ordlyd: Er du voksen nok til å ha sex, bør du være voksen nok til å ta halvparten av ansvaret for at prevensjon blir brukt.

Dessverre vet jeg veldig godt hvor lett det er å glemme det, spesielt på fylla. Og da er jo en angrepille mye mer sikkert enn å trekke seg ut, noe mange bruker som prevensjon.

Jeg skjønner imidlertid at jenter ikke syns det er veldig kult å kjøpe angrepille. Jeg husker en gang jeg måtte være med på det, og det var ikke rent lite kleint.

Det var en gang i høst en jente fortalte meg at det måtte til etter vi var ferdig med en runde på morgenkvisten. Og da gadd ikke jeg å sette meg på bakbeina. Det gjør meg som sagt ingenting å punge ut litt for å være på den sikre siden.

Dermed bar det ned til nærmeste apotek, slitne og fyllesyke. Da vi kom fram gikk jenta rett bort til kassa og bestilte, før jeg gikk fram for å betale. Og da skal jeg innrømme at jeg ikke følte meg veldig høy i hatten.

Det er jo ikke akkurat en hemmelighet hva som er foranledningen til et sånn kjøp. Det er ikke mange andre transaksjoner der kassereren kan vite forhåndshistorien med så godt som hundre prosent sikkerhet.

Du har dette scenarioet med angrepille og du har hvis en jente kun har med seg en graviditetstest når hun kommer til kassen. Og jeg går lett gjennom det første scenarioet for at jenta jeg var med skal slippe det andre - uansett hvor ubehagelig det var å kjøpe den pilla.

Det er jo faktisk snakk om å sette et liv til verden. Jeg som alle andre vil jo helst gjøre det i trygge rammer og skape en familie når den tid kommer. Man vil jo ikke gjøre det med en man knapt kjenner, der kanskje ingen av partene er klar for det.

Derfor mener jeg det bare er rett og rimelig at mannen skal bidra til at det ikke skjer. Jeg mener begge parter har et ansvar - det gjelder også før akten - og derfor gjør det meg ingenting hvis en jente ber meg vippse over noen kroner til det formålet dagen derpå.

Følg meg gjerne på Facebook her: 

 

 

Slik ønsker menn å bli sjekket opp

Image of happy young girls having fun at disco

For en stund siden fikk jeg spørsmål om jeg kunne skrive et innlegg om hvordan menn ønsker å bli sjekket opp.

Dette var ærlig talt ikke noe jeg ikke hadde tenkt særlig mye på. Jeg tenkte vel at gutter uansett er så ivrige at det skal minimalt med innsats fra jentenes side til at det skjer noe. Men så lett er det jo ikke.

Nå skal det sies at det ikke finnes noe fasitsvar på dette, men jeg håper dette kan gi en pekepinn på hvordan mange menn ønsker å bli sjekket opp.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan damer sjekker opp menn. Da fokuserte jeg på hvordan jenter opererer for å komme i kontakt med den de vil snakke med, og det gjør de ved hjelp av følgende metoder:

- Den indirekte metoden (bruke forførerblikk, gi mannen tillatelse til å ta kontakt)
- Den halvdirekte metoden (nærme seg mannen i håp om at han tar kontakt)
- Den direkte metoden (gå bort og ta kontakt)

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Og mitt tips til jenter er at de benytter seg av en av de to første metodene. Det beste er å gjøre mannen oppmerksom på at du er interessert, uten å være den som tar det første skrittet (som altså egentlig er det andre).

Dette handler om at de fleste menn ikke ønsker å få det servert på et sølvfat. Man ønsker å jakte litt, og er kanskje ikke helt fornøyd før man føler man har jobbet litt for å få en jente.

Og for mange menn er det en står greie å ta motet til seg og tilnærme seg en dame. Så hvis dette gjøres, vil mannen antakeligvis føle at han har jaktet litt - selv om han altså hadde veldig gode kort på hånden hele tiden.

Les også: Slik ble jeg sjekket opp av en av de fineste damene jeg har sett
Les også: Det er ikke bare menn som benytter seg av denne klassiske sjekkereplikken

For min egen del, merker jeg at jeg mister litt av interessen hvis en jente kommer bort til meg - spesielt hvis det skjer tidlig på kvelden. Jeg foretrekker helt klart den indirekte metoden.

Hvis den ikke fungerer derimot, kan det være lurt å kombinere det med den halvdirekte. Når jeg tenker etter, har nok de fleste av jentene som har sjekket meg opp - og lykkes - brukt den metoden.

Man kan for eksempel gjøre som den første av de tre damene som sjekket meg opp på nyttårsaften gjorde. Hun brukte først den indirekte metoden, men gikk senere over til den halvdirekte, noe som fjernet enhver til.View from below of glamorous girls dancing at discotheque

Og selv om jeg ikke foretrekker den direkte metoden, skal det sies at den blir mer og mer effektiv jo senere på kvelden det blir.

Når dere først har kommet i kontakt, mener jeg mye av det som gjelder for gutter også gjelder for jenter. Et av mine fremste tips til gutter er at de ikke skal bli for ivrige. Dette gjelder på mange måter for jenter også.

Selv om vi gutter liker at dere ler av vitsene våre, tar på oss og generelt viser interesse, så kan det bli for mye av det gode. Dette handler igjen i stor grad om at menn har lyst til å jobbe litt.

Det betyr imidlertid ikke at dere bare skal sitte der uten å si noe. Hvis en jente kun har en «kom igjen, imponer meg»-holdning, blir jeg bare irritert. Det skal være et samspill.

Ikke vær for «på», men ha en flørtende tone. Bruk blikk og berøringer på en måte som er pirrende, ikke slitsom. Så bør man naturligvis ha et smil om munnen og generelt være i godt humør.

Det er også viktig å stille spørsmål til ham. Men man bør prøve å være et sted mellom bare «du, da?» og spørsmål som «hvor mange kjærester har du hatt?», «når ser du for deg å gifte deg?» og sånne skremmende ting.

Og hvis noen tror at menn syns det er søtt med jenter som spiller dumme, så er det feil. Menn har lyst på damer det er mulig å ha en ordentlig samtale med, i hvert fall hvis det skal skje noe på lang sikt.

Oppsummert bør man framstå interessant, spennende og morsom nok til at den du snakker med får lyst til å tilbringe mer tid med deg. Det er jo det som er hele essensen med sjekking, noe som gjelder begge kjønn.

Når det nærmer seg slutten av kvelden, har imidlertid jenter en stor fordel. Har sjekkingen gått bra, kan dere i stor grad diktere om dere drar hjem sammen, utveksler kontaktinformasjon eller bare lar det være med passiaret den kvelden. 

Men bare så det er sagt, hvis dere for eksempel utveksler numre, Facebook eller hva det skulle være, så mener jeg premissene endrer seg. Selv om jeg ikke er noen stor supporter av at jenter tar den første kontakten på byen, så har jeg veldig lite imot det når det gjelder meldinger.

Da syns jeg det bare er sjarmerende at det er jenta som tar kontakt først og byr litt på seg selv i svarene hun gir, i motsetning til slike svar.

Hvis det fortsatt er god tone, vil det jo være naturlig at dere etter hvert møtes til en date. Og da kan man i hvert fall konkludere med at sjekkingen har gått bra.

Følg meg gjerne på Facebook ved å trykke på knappen under: 

 

 

Amazing ... 😞

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on