hits

februar 2016

«Leonardo DiCaprio vil ende opp ulykkelig og alene»

Daily Mails Jan Moir har tatt en kikk på livet til Leonardo DiCaprio, og kommet fram til denne konklusjonen.

DiCaprio har nemlig bare hatt to seriøse forhold og nå bytter han ut den ene vakre ungjenta etter den andre, noe Moir mener er en oppskrift på et dårlig liv når man er 41 år.

Et kjapt Google-søk på journalisten viser at 57 år gamle Moir har fått oppmerksomhet for tekster også tidligere og er tilsynelatende en dame som liker å provosere, noe hun også klarte denne gangen.

Essensen i innlegget - slik jeg tolker det - er at siden Leonardo DiCaprio er 41, burde han slå seg til ro og ikke gå fra den ene blonde modellen til den andre.

Mange vil nok mene at DiCaprio aldri vil være ulykkelig fordi han er rik, kjendis og antakeligvis den mannen med det høyeste damesnittet gjennom tidene. For mange er jo dette drømmelivet, og dermed tror de at han vil være lykkelig uansett.

Akkurat det blir nok for enkelt. Folk er ikke nødvendigvis alltid lykkelige selv om man utad lever et liv mange bare kan drømme om. Det er imidlertid andre ting i kommentaren som jeg reagerer på - litt fordi jeg kan relatere meg til situasjonen til DiCaprio.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Jeg kan heller ikke se tilbake på mange seriøse forhold, noen vil nok hevde at jeg er redd for å binde meg og jeg er - i alle beskjedenhet - så heldig at jeg har mulighet til å med meg en pen dame hjem i ny og ne. Nå er DiCaprio selvfølgelig i en helt annen liga, men likevel ...

Noe av det som irriterer meg, er at DiCaprio blir omtalt som «giftig» fordi han har seg med mange damer, som at han er ond fordi mange damer har lyst til å ha sex med ham.

Det er synd at vi i 2016 fortsatt er der hvor mange tror at det er mannen som er den dominerende parten når det gjelder sex og spesielt one night stands. Når en dame blir med en mann hjem, er det i de alle fleste tilfeller fordi hun har lyst - ikke fordi hun har blitt manipulert eller lurt.

Det er kanskje vanskelig å forstå for en 57 år gammel skribent, men i 2016 gjør damer - også i Norge - som de vil, noe de selvfølgelig skal få lov til uten å få noe stempel på seg.

Jeg vil også si det er hundre prosent sikkert at mange av jentene som har hatt sex med DiCaprio, gjorde det kun på grunn av eventyret - så de kan si at de har hatt sex med selveste Leo. Og det er jo forståelig. Tror til og med jeg måtte tatt en runde i tenkeboksen hvis jeg hadde fått det tilbudet.


Kelly Rorbach (t.v.) og Toni Garrn, to av DiCaprios seneste eks-kjærester. 

Jan Moir mener i sin kommentar - der hun også finner plass til å kritisere DiCaprios opptreden i «The Revenant» - at siden DiCaprio har passert 40, så må han slå seg til ro. Det er nemlig trist å holde på som han gjør når man er i 40-årene.  

Men hva skal han egentlig gjøre? Skal DiCaprio slå seg til ro med en tilfeldig dame, fordi samfunnet sier at det er slik ting skal være? Da er jo sjansen ekstremt stor for at han havner i et ulykkelig ekteskap der begge partene er i en sinnstilstand full av anger og sinne. Er ikke det trist?

Man kan sikkert si at DiCaprio ikke burde gå fra jente til jente i den hurtighet som han gjør. Men for å møte en man kan slå seg til ro med, så må man jo møte folk. Kanskje han rett og slett tidlig skjønner at dette vil det ikke bli noe ut av, så da går han videre.

Men selvfølgelig, det er helt sikkert at Leonardo DiCaprio av og til har utnyttet situasjonen han er i. Han har nok ikke alltid vært en engel mot alle damer han har møtt. Men igjen, jentene velger også å være med ham - det er jo ikke noen hemmelighet at han ikke akkurat er jomfru.


Leonardo DiCaprio har hatt to seriøse forhold. Et med Bar Refael (t.v) og et med Gisele Bündchen

Det finnes råtne egg, menn som er kvinnehatende griser, men når det gjelder «playere», «rundbrennere», «womanizers» - eller hva du vil kalle det - så tror jeg de aller fleste innerst inne håper å finne en dame de kan slå seg til ro med, Leonardo DiCaprio inkludert.

Personlig har jeg det bra som singel og syns fortsatt det er moro å dra ut i helgene. Jeg har ikke noe imot å få meg dame, men jeg har ikke noe lyst til å slå meg til ro bare fordi folk forventer at det er det man skal gjøre.

Hvis jeg skal slå meg til ro, vil det være fordi jeg har møtt en dame som jeg har lyst til å være sammen med hele tiden. En som gjør det å sitte hjemme og se film en lørdagskveld til et bedre alternativ enn å dra ut med gutta.

Mange vil sikkert si at jeg - og flere andre - har for høye krav. Det er godt mulig, men når det gjelder en man potensielt skal dele resten av livet med, så syns jeg det er lov å ha litt krav. Jeg har møtt flere damer som jeg går godt overens med, men det lille ekstra har ikke vært der.

Det må vel være et minimumskrav? Den helt spesielle kjemien, den gnisten. Jeg har ennå til gode å møte dama der det oppstår, og fram til jeg gjør det så kommer jeg til å ha så mye gøy som jeg kan.

Ja, det hadde vært ålreit å ha dame, men når jeg har det bra som singel, så ser ikke jeg vitsen med å slå meg til ro hvis ikke det er med en dame jeg er helt oppslukt av.

Slik tror jeg også Leonardo DiCaprio tenker. Og jeg mener han skal få lov til å holde på som han vil, selv om han er 41 år.

Men det er mulig jeg tar feil. Det er mulig Leonardo DiCaprio bare en «womanizer» som vil ha så mange supermodeller i beltet som mulig og er redd for et seriøst forhold. Det er også mulig han rett og slett har konkludert med at ekteskap ikke er noe for han. Jeg tror imidlertid ikke det.

Jeg tror han bare venter på at den rette dama skal dukke opp. Hun som gjør at det er verdt å gi slipp på det livet han lever nå. Og fram til han møter den personen, så prøver han å ha så mye gøy som mulig, noe de fleste andre i hans situasjon også ville gjort.

Følg meg gjerne på Facebook ved å trykke på knappen under!

 

 

Du må selvfølgelig ikke høre på han som vil legalisere voldtekt

Roosh Vs uttalelser og kvinnesyn har vakt oppsikt.

Denne uken har Daryush Valizadeh, også kjent som Roosh V, fått mye oppmerksomhet. Roosh er forfatter og en såkalt pickup-artist som flere ganger har fått oppmerksomhet for sin kvinnefiendtlige holdning.

Det er kronikken «How To Stop Rape» - skrevet at Roosh i februar i 2015 -  som har fått mest oppmerksomhet. Der foreslår Roosh at man bør legalisere voldtekt på privat eiendom.

Dette begrunner han med at kvinner da vil passe mer på seg selv. Roosh mener en legalisering vil føre til at kvinner ikke blir med hjem til ukjente menn eller menn som de ikke stoler på, siden de vet at han da kan fullt lovlig kan gjøre hva han vil med henne seksuelt.   

«Med mitt forslag, vil jenter beskytte kroppen sin på samme måte som hun beskytter vesken og smarttelefonen sin. Hvis voldtekt blir lovlig, vil hun aldri dra alene hjem til en mann som hun ikke vil ligge med» skriver Roosh.

Etter at Roosh nylig planla en rekke møter med likesinnede menn i flere land, har kronikken og dets innhold kommet i søkelyset igjen, og en hel verden har vist sin avsky.

Det skal sies at Roosh senere har uttalt at hele kronikken var satirisk, men personlig har jeg mer tro på at Sophie Elise blir vår neste statsminister enn akkurat den unnskyldningen.

Det er nemlig lite tvil om at Roosh har en motbydelig holdning når det gjelder kvinner. Han har blant annet fått oppmerksomhet da nettstedet hans publiserte «5 grunner til å date en jente med spiseforstyrrelser». For ikke å snakke om dette sitatet han ga i et intervju:

«Min standardmening om hvilken som helst jente jeg møter, er at hun er en verdiløs, skitten hore inntil det motsatte er bevist».

Det er med andre ord en premiedust av dimensjoner vi har med å gjøre her.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Roosh V er altså kjent som en «pickup artist» - en som gjør det til en sport å sjekke damer. Og selv om Roosh antakeligvis er en ekstrem variant, er det liten tvil om den slags nedlatende holdninger er en gjenganger i det såkalte PUA-miljøet.

Dette er menn som bruker alle metoder som finnes for å få damer til sengs. De bruker masse triks og manipulerer damene, kun for å kunne skaffe seg et nytt hakk i beltet. Og la meg bare ha det sagt: Jeg har særs lite til overs for sånne folk.

Jeg har heller aldri skjønt gleden ved det. Det kan sikkert hende at noen av triksene og knepene pickup-artister lærer bort fungerer, men hvor tilfredsstillende er det å få en dame hvis du har vært nødt til å lyve og være en helt annen person for å få det til?

Noen vil kanskje si det er ironisk at jeg rakker ned på folk som bruker triks for å sjekke damer, når jeg selv har skrevet flere innlegg med tips til hvordan man sjekker damer.

Mine tips er imidlertid langt unna å være siktet mot de i PUA-miljøet. Mine tips er rettet mot de litt usikre, sjenerte og snille guttene som trenger en dytt i ryggen. Intensjonen var å gi disse guttene noen retningslinjer og forhåpentligvis mer selvtillit slik at de kan komme i kontakt med jenter og vise seg fra sin beste side.

De er rettet mot de som har lyst til å finne en jente som de kan behandle godt og leve livet med. De er ikke rettet mot kvinnehatende idioter som bare bruker og kaster jenter fordi de har lyst til å nedlegge flest mulig.

Nå skal ikke jeg late som at jeg alltid har vært en engel overfor damer, men jeg går aldri inn for å såre noen og jeg prøver alltid å behandle jentene med respekt. Jeg må også innrømme at jeg kjenner meg igjen i det Adam Levine sa en gang:

«Det finnes to typer menn. Det er menn som er kvinnefiendtlige griser og det er menn som virkelig elsker kvinner og syns at de er mest fantastiske menneskene i verden. Sånn er jeg. Og kanskje grunnen til at jeg var promiskuøs og ville ligge med så mange av dem, er at jeg elsker dem så mye».

Følg meg gjerne på Facebook her!

Roosh V er imidlertid definitivt en av mennene som havner i «kvinnefiendtlige griser»-kategorien. Så kan man fnyse av uttalelsene og meningene hans så mye man vil, men det er et problem at de får så mye oppmerksomhet.

Selv om de fleste oppegående menn skjønner at man ikke skal høre på en slik figur, så vil det være noen som lytter. Noen vil kanskje begynner å tenke at når damer sier nei, så er det kode for «prøv hardere» eller at damer kun er til for å tilfredsstille menn - noe som selvfølgelig bare er vrøvl og hinsides all fornuft.

I det store og det hele er det trist at dette faktisk må skrives i 2016, men til alle menn: Ikke tenk sånn. Ikke hør på Roosh V og andre typer av samme ulla. 

En kvinne skal behandles med den respekten hun fortjener. Det er lov å tulle og erte litt, men hold det lett og humoristisk. Vær høflig, og hør på hva hun har å si. Noe av det beste i verden er å bli kjent med en jente. Så det er bare å ta det med ro og nyte selskapet.

Man må behandle kvinner som de vakre, mystiske og interessante skapningene de er - hvis ikke kan du ende opp som en 36 år gammel hatet mann som er nødt til å bo i mammas kjeller.

Litt som ... Roosh V:

 

Kom deg opp til Holmenkollen!

Denne helgen er den største festen i Oslo i skogen. Verdenscupsirkuset i langrenn har flyttet seg til Holmenkollen og da valfarter nordmenn til marka for å være med på folkefesten.

Jeg var i Holmenkollen-marka i fjor, og det anbefales på det sterkeste. Alle var i strålende humør, og stemningen ble bare bedre etter hvert som tiden gikk. Det var fullt av folk i skiklær og norske flagg, og det var rett og slett veldig moro. Som jeg skrev, er det Norge på sitt aller beste. 

Det er sikkert kult å stå på stadion også, der får man jo med seg mer. Men for de som står i marka kan man trygt ski at selve skiløpet ikke er det viktigste.

I fjor prøvde jeg å fortelle opptil flere at det var Sjur Røthe som hadde vunnet, men han var det de færreste som i det hele tatt hadde hørt om. Det sier jo sitt.

Det tar litt tid å komme seg dit, det trekker litt ned. Det går ikke akkurat fort når T-banen tråkker seg opp alle stasjonene på frognerseterbanen, spesielt når vognene er smekkfulle.

Men når du har kommet deg opp og funnet deg en plass i marka, så senker roen seg. Da er det bare å finne fram noe medbragt drikke og nyte den gode stemningen.

Det er nemlig derfor man er der. Man får jo ikke med seg så mye av skiløpet. Det handler om å være ute i frisk natur med gode venner.

Og dagsfylla, da.

Som jeg har skrevet før, så skjer det noe med nordmenn når de drikker på dagtid. Og i marka i Holmenkollen er det smil og norske flagg så langt øyet kan se. Det er uten tvil en folkefest, og noe det er verdt å få med seg.

Når rennet er over, er det er mange som velger å være igjen i marka og fortsette festen. Da kan man for eksempel ta det som et vorspiel, men det er jo også mange som overnatter i skogen.

For de som ikke ønsker å være igjen i marka, kan man for eksempel være med på afterski-en som er ved Holmenkollen-anlegget. Da må man imidlertid ha kjøpt billett, noe som ikke er nødvendig hvis man bare skal befinne seg utenfor anlegget.

Uansett, hvis du ikke har opplevd folkefesten i Holmenkollen-marka før, anbefaler jeg uten tvil at du tar deg turen. Og hvis du ikke har mulighet denne helgen, har du heldigvis flere muligheter i vinter.

I år er nemlig holmenkollhelgen flyttet fram på grunn av VM i skiskyting. Dermed er det duket for nye folkefester i Holmenkollen mellom 2. - 16. mars.

Heia Norge!