hits

februar 2015

Sjekketips for menn #4 - avslutningen

I de forrige innleggene i denne lille serien har jeg gått gjennom de forskjellige delene av sjekkeprosessen som leder opp til øyeblikket når byturen nærmer seg slutten.

Les mer her:
Sjekketips #1 - tilnærmingsdelen

Sjekketips #2 - den første kontakten
Sjekketips #3 - generelle tips

Dette siste innlegget skal derfor handle om hvordan du bør gå fram når du skal få med deg jenta hjem. Eller at du blir med henne hjem. At dere drar hjem sammen, i hvert fall 

Det er mange som sliter med denne siste delen. De kommer i kontakt med en dame, får en god tone, kanskje kysser de litt på utestedet, men så klarer de ikke å omgjøre den gode stemningen til et nattlig besøk.

Jeg slet selv med dette en stund, men etter hvert knakk jeg koden. Og jeg føler det er én ting som gjelder. Det er den tingen jeg har understreket er helt essensielt i hele sjekkeprosessen - nemlig at du er selvsikker.

Du kan ikke nøle, mumle og være usikker. Å stille spørsmål som «vet du om nachspiel?», «hva skal du gjøre når utestedet stenger?», «hvor skal du sove i kveld?», «tror du kanskje at du har litt lyst til å finne på noe hjemme hos meg?» og sånne veike møkkaformuleringer funker ikke.

Følg Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg

Dette fungerer: Se dama midt i øynene med et fast og overbevisende blikk. Så sier du noe så enkelt som dette: «Skal vi dra?». Eller en slik variant: «Du blir med meg hjem?» slik at det nærmest er en konstatering.

Poenget er at du må si det som det er den mest naturlige tingen i verden. Som at det er en åpenbar fortsettelse av det dere har holdt på med tidligere på kvelden.

På den måten ufarliggjør du situasjonen og sørger for at det ikke framstår som en stor greie. Da skjønner jenta at du er trygg på deg selv og da blir hun også trygg.

Jeg sier ikke at dama garantert blir med deg hvis du gjøre dette. Det kommer jo selvfølgelig an på hvordan ting har gått mellom dere i tidligere på kvelden.

Da bør det ha kommet fram at du ikke er desperat etter å få med henne hjem. Merker hun at du bare er ute etter å sex, så vil du få det tungt. Framstå som at du ikke syns det er verdens undergang om du ikke får deg noe den kvelden - for det er det jo heller ikke.

Lik Oscar Valle her for flere historier, bilder og videoer!

 

Jeg mener imidlertid det øker sjansen for at hun blir med deg hjem hvis du er selvsikker og overbevisende når du du spør. Men det kan jo hende hun ikke har lyst. Da må du godta det. Å mase og spørre mange ganger vil i hvert fall ikke fungere.

Har hun ikke har lyst, så må du altså bare respektere det. Uansett hvordan du har oppført deg i løpet av kvelden, så er det jo alltid hennes beslutning om hun vil være med deg hjem eller ikke når du spør. Og hvis hun ikke blir med deg den kvelden, er det jo ikke verre enn at du kan møte henne igjen en annen gang

Men hvis dere har hatt en god, flørtende tone og det ligger i kortene at begge har lyst til at kvelden skal fortsette, mener jeg altså at du bør presentere muligheten for nakennachspiel som en naturlig greie som ikke er en big deal. Og du må selvfølgelig ikke kalle det nakennachspiel.

Få det først etablert at dere skal dra hjem sammen. Så kan du heller jobbe for neste skritt etter det, uten at jeg skal legge meg veldig mye borti akkurat den delen.

Lykke til! 

Bør man spandere? Jeg har én klar hovedregel

Spandering kan være en tricky affære. Her er det mange forskjellige fremgangsmetoder og veldig mange meninger.

Jenter kan være rimelig utspekulerte på byen. De kan - i teorien - gå hele kvelden uten å bruke en krone, men likevel drikke bøttevis med drinker.

Gutter, derimot, ender gjerne opp med å bruke halve BNP-et til et lite U-land på byen i håp om få kloa i en dame, men ender likevel opp med å gå slukøret hjem.

Jeg har en veldig klar hovedregel: Jeg spanderer ikke på damer på byen. Det skjer i hvert fall enormt sjelden. Det er det litt forskjellige grunner til, blant annet fordi jeg da føler det blir så veldig tydelig at det er snakk om et sjekkeforsøk, noe jeg mener ikke bør komme klart fram

Men det er også andre grunner. Det er en dårlig skjult hemmelighet at mange damer kun snakker med en mann fordi han har spandert noe på henne. I utgangspunktet syns jeg det er helt forkastelig. Det gir mannen falske forhåpninger, og slaget i trynet blir bare enda hardere når jenta går og aldri kommer tilbake igjen.

Men det skal sies at menn gjerne kan takke seg selv. Mange spør jo dama direkt om de skal spandere noe på henne. Eller enda verre: De sier bare til bartenderen «jeg tar?n» når dama skal betale - uten engang å ha snakket med henne. Da er man i mine øyne rimelig nedsnødd. Jeg skjønner jo at jenter ikke sier nei takk til gratis drikke, og jeg skjønner at de da føler seg forpliktet til å snakke litt med denne prøvehopperen.

Da bruker mannen spandering som en måte å fange jenta, og håper at de kan bruke den tilmålte tiden de får med henne til å klare og få dama interessert. Det syns jeg er helt feil framgangsmåte, og jeg nekter å tro at det er mange damer som blir imponert over at en mann klarer å legge ut for en regning på 110 kroner.

Følg Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg

Men det finnes damer som snakker med gutter kun for å få drikke. Og det er de jeg har et massivt problem med. De sikter seg altså ut en gutt som de flørter med kun fordi de ønsker at han skal kjøpe drikke til henne. Det syns jeg så ufint som du får det.

Menn er generelt svært enkle og naive. Når en jente er hyggelig mot han, smiler og ler, tilbringer tid med han, så tror mannen at dama er genuint interessert. Og da kjøper han også drikke - fordi han får forhåpninger om at dette kan være kvelden der han møter drømmedama.

Mange av disse guttene er bare snille og håper altså at det skal skje noe med jenta, på kort eller lang sikt. Og når hun kun er med vedkommende for å spare noen hundrelapper, og går når de skjønner at det er slutt på kranen, så er det særs stygt gjort. Da leker de med han, og det er ufint - uansett hvordan du ser på det.

For å sette det litt på spissen: I den situasjonen betaler mannen for å tilbringe tid med dama. Ja, han betaler i form av alkohol og det han får er litt selskap så lenge alkoholen er på bordet.

Men likevel, jenta tar imot betaling for å være sammen med mannen.

Høres ikke det ut som noe annet? Noe de fleste damer ikke akkurat vil settes i sammenheng med? Man kan faktisk si at disse damene bedriver en mild form for prostitusjon. 

Jeg spanderer altså ikke på damer når jeg er ute. Hovedsakelig fordi jeg da vet at dama tilbringer tid med meg fordi hun faktisk er interessert - ikke fordi jeg klarer å flekke opp en hundrings hvis hun er keen på en Corona.

Den omtrent største turn off-en jeg vet om er hvis en dame spør meg om jeg kan spandere på henne.

«Kan ikke du kjøpe en drink til meg?».

Seriøst? Kjøp din egen jævla drink.

Får jeg det spørsmålet ender jeg gjerne med å komme med en eller annen kommentar eller spørre «hvorfor?» før jeg går fra stedet. Å bli spurt om å spandere er som oftest en deal breaker for meg, så da kan jeg likegodt prøve å sette dama litt på plass.

Altså, det kan hende hun har de beste intensjoner, men spør dama  om jeg kan spandere får jeg umiddelbart følelsen av at hun kun sitter med meg fordi hun har lyst på drikke. Det takler jeg ikke. Det handler ikke om at jeg er gjerrig. Man har jo råd til å spytte ut en hundrelapp. Men jeg klarer ikke å ha følelsen av at en dame er med meg for noe annet enn den jeg er.

Men selv om det er ekstremt sjelden, så har det jo skjedd at jeg har spandert på damer på byen. Poenget er at det må skje fordi man har lyst, og fordi det passer seg. Er det kjempegod stemning med en dame og det faller seg naturlig å kjøpe en runde, så gjør jeg gjerne det. Det er ikke som sagt ikke pengene det står på, men mer prinsippet.

Og bare for å ha det sagt, om jenter som spør om å bli spandert på er en turn off, så er det motsatte definitivt en turn on. Hvis jenta spør om hun skal ta en runde eller på en annen måte viser at hun ikke trenger å bli spandert på, så viser det at dette er en selvstendig dame som klarer å ta vare på seg selv. Hun trenger ikke at mannen gjør alt for henne.

Når en dame ikke vil bli spandert på, gjør det i hvert fall meg mer interessert i å bli kjent med den dama, ikke bare den for den kvelden, men også mer langsiktig.

Og det er vel akkurat det signalet damer vil gi til en mann?

Følg Oscar Valle her for flere historier, bilder og videoer!


Sjekketips for menn #3 - generelle tips

BRA: Den duden der ser ut til å ha riktig innstilling. Det blikket fra dama kødder du ikke med. 

I første del av denne lille serien, gikk jeg gjennom hvordan man bør tilnærme seg en dame. I forrige innlegg understreket jeg viktigheten av å kjapt få dama til å bli komfortabel i ditt selskap - helst ved hjelp et godt humør, humor og selvsikkerhet.

I dette innlegget vil jeg gå gjennom noen forskjellige - la oss kalle det retningslinjer - jeg mener man bør følge når man har klart å etablere en varig samtale med en dame. Det er nemlig fortsatt mye som kan gå galt.

En ting jeg føler veldig mange norske menn gjør feil er at de er for «på». Hvis de merker at en jente viser bare litt interesse, blir mange gutter altfor overivrige.  De overøser dama med komplimenter, blir masete, prøver å spandere drikke hele tiden og generelt gjør det helt klart at han ønsker å sjekke henne opp og ta henne med hjem.

Følg Oscar Valle på Instagram og Twittter: Oscarvalleblogg

Det mener jeg er en generaltabbe. Selv om begge egentlig skjønner hva som er greia når en gutt går bort til en jente på byen, mener jeg det ikke bør komme veldig klart fram at det er snakk om et sjekkeforsøk.

Jeg tror nemlig at hvis jenta er sikker på at hun blir sjekket opp, så vil hun føle at hun ikke trenger å gjøre noe. Da skal alt foregå på hennes premisser ettersom hun merker at hun er overlegen i situasjonen og kan bestemme alt som skal skje. Slik bør ikke dama føle, mener jeg.

Jeg mener ikke man skal rakke ned på dama eller være nedlatende på noen måte, men det er viktig at du klarer å bevise at du ikke nødvendigvis trenger at det skal skje noe den kvelden og at du kan ha det gøy uten henne. Det handler om at jenta også må føle at hun må legge inn en viss innsats.

Jeg gir for eksempel veldig sjelden komplimenter til damer på byen - nettopp av den grunnen. Det er altså ikke for å framstå som overlegen eller noe sånn, men hvis man legger ut om hvor vakker og flott dama er så blir det så ekstremt åpenlyst for at man har veldig lyst henne, noe jeg altså mener ikke bør komme så klart fram.

Men altså, det hender jo at jeg deler ut et kompliment eller to, men da prøver jeg - som jeg også tidligere har understreket er viktig - å være original og faktisk mene det jeg sier, ikke bare øse ut noe om hvor fine øynene hennes er, for eksempel.


FOR IVRIG: Per Prøvehopper.

Man må passe på at man ikke kveler henne. Det er ikke dumt å ta en tur bort til kompisene dine et par ganger i løpet av kvelden. Da får hun puste litt og du får vist ikke er desperat etter henne. Har du gjort jobben din riktig, kan det hende at hun og venninnene hennes benytter tiden til å godsnakke om deg også.

I tillegg til dette er det andre ting som er greit å huske på. For eksempel kan det være greit å ikke kjøpe for mye drikke til jenta. Man må se an situasjonen, men kjøper du drink etter drink kan det virke som du prøver å skjenke henne, noe som ikke framstår som helt heldig. Det skal sies at det er ekstremt sjelden jeg spanderer drikke på damer. Det skjer omtrent aldri, av forskjellige grunner, noe jeg skal utdype i et senere innlegg.

Det er også greit å ha tankesettet i orden. Det er flere gutter som sier «i dag skal jeg ha sex» før de drar ut. Det tenker jeg aldri. Jeg skal ikke ha den innstillingen. Jeg drar på byen for å ha det gøy. Jeg vil henge med kompisene mine, møte bekjente, høre kul musikk og ha en generelt god kveld. Men så har det seg jo sånn at det er veldig gøy å snakke med ukjente jenter, så da blir det ofte et fokus utover kvelden.

Men har du kommet i kontakt med en jente, så ikke tenk på sex hele tiden. Da blir det gjerne til at man stresser og tenker for mye. Man er så desperat etter å få med dama hjem at man går for fort fram, sier ting man ikke burde si og generelt blir altfor ivrig. Og merker jenta at det eneste du har lyst til er å ta henne med hjem, så kan du bare glemme det.

Ja, det kan ende i sex den natten, men det bør ikke være ditt eneste mål og det eneste du tenker på.  Bare nyt situasjonen, ha det gøy og se hva som skjer.

Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal drikke, men hvis du kjøper deg en drink, så dropp det jævla sugerøret som følger med. Rør litt i glasset, så legger du sugerøret fra deg i baren. Man brukte sugerør da man kjøpte Happy Meal på McDonalds. Man bruker det ikke når man skal framstå som en attraktiv fyr på et utested. Dette har jeg ment lenge, men fikk det bekreftet da jeg så Ryan Gosling lære opp Steve Carell i «Crazy, Stupid, Love»:

 

Man bør også passe på hvor mye man drikker. Her snakker jeg av egen erfaring. Det er flere ganger jeg har tatt noen øl for mye, for å si det mildt. Helt håpløst. Da vet jeg at jeg kan være både slitsom og helt førstereis overfor damer. Alle retningslinjer jeg hittil har nevnt går ut av vinduet, for å si det sånn.

Jeg husker aldri mye av det, men de historiene jeg har blitt fortalt gjør at jeg får lyst til å gå i dvale. Jeg våkner opp med en massiv fylleangst og et brennende ønske om å si unnskyld til de jeg oppførte meg dårlig mot. Oppsummert: Pass på alkoholinntaket.

Jeg har nevnt gutter som prøver å fornærme seg inn i buksene på damer, men det finnes også gutter som håper sympati skal få noe til å skje. Selv mener jeg at hvis det du gjør og sier har en negativ effekt på humøret til jenta, så skal du ikke gjøre det.

Men det finnes gutter som snakker om da bestemoren deres døde eller hvor forferdelig det var da de måtte avlive familiehunden og slike ting. Selvfølgelig, slike hendelser er ikke noe gøy og det kan hende man har behov for å snakke om det av og til, men man må liksom velge sine øyeblikk.

Når en dame - eller alle, egentlig - er ute på byen, vil de ha det gøy og kose seg. De vil ikke høre om hvordan Buster reagerte da han fikk giftsprøyta av doktor Gregersen i 2009.

Sørg for at samtaleemnene er «glade». Begynner du å snakke om alle problemene i livet ditt, er ikke det spesielt attraktivt. Du vil jo framstå som en oppegående figur som har kontroll på livet. Dama er ikke på byen for å leke psykolog, men for å ha det gøy.  

Lik Oscar Valle her for flere historier, bilder og videoer!

 

Og ikke overkompliser ting når du snakker med damer. En gang rotet jeg med inn på en video på Youtube der en såkalt sjekkeekspert brukte mange herrens år på å forklare en forsamling godtroende dudes hvor viktig det var å variere toneleiet i stemmen når man snakker med en dame.

Variere toneleiet i stemmen. Da er du inne på et detaljnivå jeg ikke orker å ofre en tanke en gang.

Spør du meg, er sjekking i utgangspunktet enkelt. Det handler om å bli kjent med et nytt menneske og å nyte selskapet til en bra dame.

Så det er bare å slappe av og kose seg. Ikke stress. Smil mye. Ha humor og selvironi. Ser dama at du koser deg og har det gøy - og ikke bare tenker på hva dette skal føre til - vil også hun kose seg.

Du må få dama til å ha det bra i ditt selskap. Finn de metodene som fungerer for din personlighet, men sørg for at du viser deg fra din beste side. Vær hyggelig, vis generell folkeskikk, vær morsom, vis respekt og vær i godt humør. 

Du må sørge for at jenta er komfortabel. At hun har det bra, trives sammen med deg og koser seg. Klarer du det, går det bra. Og skjer det ikke noe den ene kvelden, så ikke bli deprimert av den grunn. Det er bare å prøve igjen en annen gang. For er det noe Norge er velsignet med, så er det et bøttelass av bra damer.

Og takk for det.

Tips til menn som skal sjekke #1 - tilnærmingsdelen
Tips til menn som skal sjekke #2 - den første kontakten

Sjekketips for menn #2 - den første kontakten


I mitt forrige innlegg skrev jeg noen tips til hvordan man bør opptre når man skal tilnærme seg en dame. Hovedpoenget var at man kjapt bør si noe som gjør at dama fatter interesse.

Dette innlegget er en fortsettelse, ettersom den første kontakten er ganske avgjørende. Å gi et godt førsteinntrykk svært viktig.

I forrige innlegg, forklarte at jeg som oftest hilser som en åpning. «Problemet» med det, er at du da relativt hurtig må bevise at du ikke er en kjedelig type.

I startfasen av en samtale bør man vel strengt tatt spørre hvor jenta er fra, hva hun driver med også videre. Men akkurat det er jo drit kjedelig å snakke om på byen. Skulle relasjonen vise seg å bli langvarig, er dette noe du ettertrykkelig kommer til å lære senere uansett.

Jeg pleier likevel å stille et par av disse spørsmålene, men prøver raskt å komme med oppfølgingsspørsmål som leder samtalen i en litt annen retning. Hvis jeg for eksempel spør hva jenta driver med, hvorpå hun svarer: «Jeg studerer (det og det) på BI», kan jeg for eksempel si: «Ah, men du valgte å la seilerjakka ligge hjemme i dag?» som naturligvis spiller på det at så godt som samtlige BI-håpefulle av en eller annen grunn insisterer på vandre rundt i en jævla seilerjakke.

Inne.  Under tak.  I Nydalen.

 

Kanskje ikke verdens beste eksempel, men det å spille på for eksempel fordommer kan være en fin måte å styre samtalen i en mer lystig og humoristisk retning. Du vil jo gjerne ha en lett og morsom tone når du prøver å sjekke opp en dame.

Man bør smile og le mye, være morsom og generelt i godt humør. Det viktigste når man sjekker opp en dame er nemlig at man får jenta til å slappe av og kose seg. Hun må være komfortabel i ditt selskap, og litt spøking og tulling hjelper veldig når du skal oppnå det.

Skulle det for eksempel skje noe uventet og kanskje litt pinlig mens man snakker - som at dama søler eller noe sånn, pleier jeg alltid å kommentere det. Å komme med en artig, småertende kommentar i en slik situasjon vil ofte føre til latter og at dama blir mer komfortabel, istedenfor stiv, flau og usikker på hvordan hun skal reagere.

Når vi er inne på småspydige kommentarer: Jeg har aldri lest The Game - jeg syns egentlig ikke noe særlig om gutter som følger metodene i den boka slavisk for å «nedlegge» flest mulig damer - men jeg har fått med meg hva et «neg» er. Enkelt forklart er det en fornærmelse som en gutt på en finurlig måte gir en jente. Tanken er at det skal føre til at jenta føler at hun må jobbe for å imponere deg, ikke motsatt. Det skal også vise jenta at du ikke er skremt av hennes nærvær. Og jenter kan faktisk også finne på å bruke den metoden.

Jeg er ikke noe fan av det uttrykket, men konseptet handler om å vise dama at du er komfortabel med å snakke med henne og har selvtillit nok til å si ting ikke alle andre sier. Og det er altså ikke dumt. Men dropp fornærmelsene, og gjør det med et stort glimt i øyet. Da får man også testet om jenta har humor og en dose selvironi. En jente uten nettopp det er jo lite å trakte etter - i hvert fall i mine øyne.

Følg Oscar Valle på her for flere historier, bilder og videoer!

Det er helt essensielt at du må utlyse selvtillit, som jeg har nevnt før. Du må vise at du er en selvsikker, verdensvant type. Og hvis ikke du er selvsikker: Fake it til you make it. Det er bedre enn å være nølende og usikker.

Det er imidlertid viktig at selvsikkerheten ikke bikker over i arroganse. Det er gjerne en ganske fin linje mellom disse to, så pass på at du ikke blir sett på som en ultradouche ved å være frekk, overlegen og nedlatende. Men vis at du er trygg på deg selv. Da blir damene også trygge på deg.

Det er heller ikke til å komme unna at du ofte må forholde deg til venninnene til jenta du er interessert i. Det er sagt mange ganger før, men det er en grunn til det - liker ikke venninne hennes deg, har du ikke en sjanse. Så hvis du har klart å oppnå en varig kontakt med jenta du er interessert i, er det viktig det ikke tar lang tid før også venninnene hennes også får et godt inntrykk av deg.

Du må for all del ikke overse dem. Ta deg en hilserunde, vær hyggelig, still spørsmål, få dem også til å være komfortable. Har du lært noe om jenta du er interessert i, så bruk det når du snakker med venninnene. Hadde for eksempel jenta som hadde latt seilerjakka være igjen hjemme - la oss kalle henne Line - hatt med seg to venninner, kunne du spurt: «Går dere på BI sammen med Line, eller?». På den måten viser du både venninne og Line at du faktisk har hørt på det hun har sagt, og ikke bare sett på utringningen hennes.

For å oppsummere: For å klare å få til en varig samtale er det avgjørende at du er i godt humør og utlyser stor selvtillit. Du må raskt si noe som gjør at dama skjønner at du er en type som det er verdt å bruke tid på - gjerne gjennom humor og selvironi.

Du må få dama til å slappe av og bli komfortabel i ditt nærvær. Klarer du det, kan det bli en bra kveld. Hvordan jeg mener du bør framstå videre kommer i neste innlegg.

Følg Oscar Valle på Instagram og på Twitter

Sjekketips for menn #1 - tilnærmingsdelen

Jeg har sagt at dette skal være en utelivsblogg, og ikke en ren sjekkeblogg. Men det må sies - det at gutter prøver seg på damer er vel det som skjer oftest på byen. Det er ikke det at damer ikke sjekker opp. De har sine tradisjonelle metoder for å få de dem vil - og noen utradisjonelle metoder.

Menn er ikke alltid så sofistikerte i sine tilnærmingsmetoder. Jeg har hørt mange rare historier fra venninner om hvordan gutter prøver seg på dem og også sett mange snodige forsøk blitt gjort på byen.

Så blant annet fordi visse menn trenger det, og fordi sjekking naturlig nok er et stort tema i denne bloggen, så har jeg skrevet ned noen tips, som jeg skal publisere over tre-fire innlegg.

Det skal nevnes at jeg ikke er noen sjekkeekspert eller pick up-artist eller noe sånn. Og mye av det jeg kommer til å nevne i disse tips-innleggene er nok ikke revolusjonerende avsløringer. Men det er ting som jeg - etter en del prøving og feiling - har funnet ut fungerer for meg og min personlighet

Bruk det gjerne som inspirasjon, men det er viktig at du finner din egen metode når det gjelder sjekking. Det nytter nemlig ikke å prøve å være en totalt annerledes person enn den du er fordi du har lest et sted at du må si det og det og gjøre sånn og sånn.

Følg Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg

Dette første innlegget kommer til å handle om prosessen om å tilnærme seg en dame. Det som for mange er den vanskeligste delen. Eller, den vanskeligste delen er kanskje ikke å gå bort til en dame, men det å faktisk få henne interessert i å tilbringe mer tid på deg.

Jeg er av den oppfatning at man må framstå fra sin beste side helt fra første stund på utestedet. Du må utstråle selvtillit. Det er helt essensielt når man skal sjekke opp en dame. Du må hele tiden framstå som selvsikker, også når du tror folk ikke ser på deg. Vær rak i rykken, skyt frem brystet, hold hodet høyt og hold blikket fast. Det vil damene legge merke til.

Satt det noe på spissen, har jeg konkludert med at det er én ting som avgjør hvordan du bør tilnærme deg dama. Det er om jenta viser interesse for deg eller ikke. Har hun gitt deg et hint om at hun er tiltrukket av deg, kan du nemlig handle litt annerledes når det gjelder akkurat den første kontakten.

Jeg går sjelden bort til en dame hvis ikke jeg har fått en liten pekepinn på at hun er interessert i meg også. Og måten jeg oppdager det, er at jeg oppsøker blikket til damene. Hvis jeg da ser at jenta også oppsøker blikket mitt, for eksempel med et klassisk forførerblikk, vet jeg at det er gode muligheter for at hun ikke vil vifte meg vekk hvis jeg går bort til henne.

Og når jeg går bort er det svært sjelden at jeg sier noe annet enn: «Hei, jeg heter Oscar. Hva heter du?». Det fungerer. Du trenger nemlig ikke noe mer komplisert når du allerede har fått en indikasjon på at hun er interessert. Da er tilnærmingsbiten egentlig ganske enkel. Å hilse med et solid håndtrykk er alltid en bra åpning, så får man heller være litt mer kreativ i fortsettelsen.

Den andre fremgangsmåten, når du skal prøve deg på en som ikke har vist interesse, er litt mer tricky. Det som da er viktig er å være original. Det kan for eksempel passe å komme med en type linje.

Men for guds skyld, ikke dra opp en eller annen døv sjekkereplikk. Jeg vet seriøst ikke om det fortsatt finnes noen kokoser som tror det fungerer å si noe som: «Det er så ryddig her. Skal vi rote?». Det må du selvfølgelig ikke si. Sier du mot formodning en slik replikk, må du gjøre det med en helt ekstrem ironi og et massivt glimt i øyet slik at jenta braser ut i latter. Da er det en liten sjanse for at det fungerer.

Når jeg snakker om en linje, kan det for eksempel være et spørsmål eller en kommentar, som helst ikke virker planlagt. Jeg mener nemlig at når man skal begynne å snakke med en jente, så er det best om det framstår som en spontant. Hvis ikke blir det så veldig åpenlyst at dette er et sjekkeforsøk, og det bør ikke komme så tydelig fram, mener jeg.

Hvis man for eksempel har sett seg ut en dame på andre siden av lokalet som man har bestemt seg for å snakke med, så må man ta fatt på en gåtur der både du og hun vet hva som kommer til å skje. Hun vil se på deg og tenke at her kommer en som vil sjekke meg opp. Og du vil tenke på hva du skal si og på hvordan hun vil reagere. Begge vet at dette er et sjekkeforsøk, og da blir det fort nerver, overtenking og generelt for mye anspenthet.

Det er derfor bedre om du kommer med en linje hvis du står ved siden av henne i baren hvis dere står i nærheten fordi det er trangt i lokalet eller en av annen grunn. Og det er jo lov å manipulere tilfeldighetene litt, slik at du faktisk kommer nærmere henne og har en bedre sjanse til å fremstå som spontan.

Det kan være fint å ta kontakt i baren, men pass på å ikke være for «på».
Dette ser for eksempel litt mye ut.  

Du må uansett passe på at tidspunktet er riktig når du går bort til en dame. Ser du at det er to venninner som helt åpenbart sitter i en dyp samtale, så venter du med å prøve deg. Hvis ikke framstår du som dum. Man må lese situasjonen og kroppsspråket til jenta før man går bort. Og som jeg nevner her, kan det noen ganger lønne seg å vente.

Men når du har funnet et passende tidspunkt og skal komme med en linje, må du sørge for å være original. Å spørre hva hun drikker når dere står i baren, er ikke spesielt kreativt. Spesielt ikke når du ser ned på et vinglass med noe rødt i. Det optimale er å komme med en morsom kommentar eller et spørsmål som du kan dra en artig samtale ut ifra.

Det å komme med en fornøyelig betraktning av noe du ser eller har sett, noe som skjer eller har skjedd, er veldig ofte et fint utgangspunkt. Det er en veldig god start om du klarer å komme med en replikk slik at det framstår som om dere skulle vært midt i en samtale.

Det er også viktig at du gjør alt dette med en overbevisende holdning. Framstår du som usikker og nervøs, vil du ikke komme langt. I tillegg må man være i et godt humør, uansett om jenta har vist interesse eller ikke. Man må framstå som en type som er morsom å være med.

Følg Oscar Valle her for flere historier, bilder og videoer!


Hovedpoenget mitt er at man må skille seg ut i mengden. Jenter får kommentarer og sjekkeforsøk slengt etter seg hele tiden, og de hører mye av det samme. Derfor lønner det seg ofte å si noe som gjør at de blir nysgjerrige på deg raskt. Du har nemlig ikke et stort vindu før jenta blir uinteressert.

Men ikke mist motet hvis du får avslag. Jeg har også fått rødt kort mange ganger, og du kan ikke la det gå inn på deg. Det kan være mange grunner til at hun ikke ønsker å snakke med deg akkurat den kvelden, så ikke ta det personlig.

Men jeg mener altså at man ikke kommer langt om man stiller de samme, kjedelig spørsmålene i starten av en samtale med en dame. «Hvor er du fra?», «Hvor bor du?», «Er du her ofte?», «Hvem er du med?», «Hva driver du med?», «Ok, trives du med det, da?». Herre min gud, så kjedelig.

Det skal sies at det ikke er umulig å komme noen vei hvis man starter med slike spørsmål. Jeg pleier jo å starte med å presentere meg - vinner ikke akkurat noen innovatørpris på grunn av det. Men bruker man en slik innledning, er det viktig å kjapt få fram at man ikke er en døv figur.

Mer om det i neste innlegg, som vil bli publisert på lørdag. Hovedpoenget her at når man skal prøve seg på en jente bør man se an situasjonen, framstå som en selvsikker type og kjapt si noe som gjør at damene blir interessert i å snakke med deg videre.

Hvordan du gjør det, er litt opp til deg. Du må si noe som passer for din personlighet. Prøver du å være noen du ikke er, så vil damene se gjennom det.

Lykke til!

Derfor kan det ofte lønne seg å vente

TIER: Jenta det er snakk om i dette innlegget, var omtrent i samme liga som denne dama - hvis ikke bedre. 

Mange gutter er utålmodige når det gjelder det å sjekke damer. Og det kan jeg skjønne. Ser man en digg dame på et utested, vil man snakke med henne. Man vil prøve seg og se om det er muligheter der. Gjerne så fort som mulig.

Det er imidlertid ikke alltid det er den beste taktikken.

Noen ganger kan det lønne seg å vente med å gå bort til dama man er interessert i, av forskjellige grunner. Spesielt tidlig på kvelden kan dama ha en høyere terskel for hva hun er interessert i snakke med. Tidlig på kvelden hender det også ofte at jentene har mer lyst til å snakke med hverandre enn med ukjente boys.

Du kan jo tenke deg selv hvis du er i en dyp samtale med en kompis, så kommer det en halvdrita, slitsom dame som stiller en rekke uinteressante spørsmål. Da gir du ikke henne mye oppmerksomhet.

Oscar Valle på Instagram: oscarvalleblogg!

En kveld for en god stund siden, valgte jeg og en kompis å stikke på Horgans for å ta oss noen øl. Det var en torsdag og vi var tidlig ute, så det var ikke mange folk der ennå. Etter å ha tatt den sedvanlige runden i lokalet, valgte vi å sette oss i bakgården.

Mye av grunnen til det var at det satt en dame der som så rimelig insane ut. En mørk blondine som hadde på seg rød topp, trange jeans og høye hæler. Det var ingen tvil om at hun var den diggeste som var på stedet den kvelden. En klink 10-er, i mine øyne. I tillegg satt hun med en brunette-venninne som også så bra ut.

Vi var imidlertid ikke de eneste som hadde sett disse damene, og det samlet seg fort flere kompisgjenger i bakgården. Og hva tror du skjedde?

Jo, med jevne mellomrom gikk gutter bort til de to brunettene. En eller to representanter fra de forskjellige guttegjengene prøvde seg på den sinnssyke dama og venninna. Og det samme skjedde hver gang. Mannen begynte å snakke, men jentene viste ikke noe tegn til å være interesserte.

Det er litt pinlig når man ser gutter få soleklart rødt kort - vi har vel alle fått det og vet hvordan det føles - og dette var ganske smertefullt å bevitne. Det skjedde faen meg fire-fem ganger. Noen var mer pågående enn andre, men alle endte opp med å gå tilbake til kompisene med halen mellom beina etter noen minutter

På mange måter kunne de takke seg selv. Spesielt når du er tredjemann som prøver deg, og alle før deg har fått avslag. Ser jeg tre gutter som på tur prøver seg på et bord med jenter og ingen får noe særlig respons, kommer jeg aldri til å være fjerdemann. Skal du komme noe vei da, må du i hvert fall gjøre noe annerledes.

Prøver du deg på samme måte som tre stykker har gjort før deg er du uoriginal og jentene kommer garantert til å være lei. Da kan du egentlig se så bra ut som du bare vil, men du vil sjelden komme noen vei. Det er noe av grunnen til at jeg så godt som aldri prøver meg på kelnere og bartendere. De blir sjekket opp hele tiden, og jeg vil ikke være «den fyren».

Uansett, etter disse forsøkene fra de forskjellige guttene, gikk de to jentene en tur ut fra bakgården. Og da de kom tilbake, tenkte jeg at det var på tide å prøve noe.

Da den fineste av dem - som fortsatt så sykt bra ut - kom inn døra til bakgården, plantet jeg øynene i henne mens hun gikk mot plassen sin. Og like før hun skulle satte seg igjen, møtte hun blikket mitt.

Da rynket jeg litt på pannen og så rart på henne.

Det fikk hun med seg. 10-eren hevet øyenbrynene, løftet på den ene hånda og mimet «hva?». Da brukte jeg fingrene på venstrehånden som hvilte bordet, til å vinke henne mot meg. Hun fortsatte å smile litt spørrende mens hun skrittet bortover.

Da hun var like ved bordet vårt, lente hun seg mot meg som at hun ventet at jeg skal forklare hvorfor jeg så rart på henne. Jeg strakk fram hånda.

«Hei, hva heter du?»

Da skjønte hun hva som var greia, og smilte lurt. Etter litt småprat hentet de to jentene tingene sine, og satt seg ned med meg og kompisen min - til mange lange blikk fra de andre guttene i bakgården.

Slik fikk vi altså den diggeste dama på utestedet til å sette seg med oss.  Vi hadde is i magen, tok det med ro og hadde en annen tilnærming enn de andre guttene.

Senere på kvelden hadde kompisen min spurt venninna om hvorfor de hadde satt seg med oss. Da hadde hun svart at de hadde lurt på hvorfor vi ikke vi hadde kommet bort til dem tidligere. De var nysgjerrige på oss.

Noen ganger er det altså best å vente. 

Følg Oscar Valle her for flere historier, bilder og videoer!

Følg Oscar Valle på Twitter!

Det er ikke bare gutter som «negger» - noe disse Paradise Hotel-deltakerne beviste

Paradise Hotel, her representert ved programleder Triana Iglesias, har hatt en del kreative figurer som deltakere.

En av grunnene til at jeg ville skrive denne bloggen, var at jeg ville sette fokus på hvordan jenter oppfører seg på byen.

Ja, gutter sier mye rart til damer på byen. Ekstremt mye rart. Spør man en pen dame om hva menn har sagt til henne på byen, får du lyst til å grave deg ned når du hører hva hun har å fortelle. Man frykter litt for arten når man hører hvor ekstremt lite innsikt det er blant visse av oss med mye testosteron i kroppen.

Men av og til er ikke jenter stort bedre. De sier også mye merkelig til gutter for å sjekke dem opp. Hvorfor skjønner jeg ikke helt. Det store flertallet av damer trenger jo bare å sette opp et smil, så får de mange gutter til å danse salsa i strømpelesten, om det er det de vil. Men de har altså sine metoder (til og med utover de tre hovedmetodene). Noen damer bedriver faktisk en form for «negging».

Et «neg» er et begrep fra sjekkeboken The Game. Jeg har - bare for å ha det helt klart - ikke lest den boka, men har fått med meg hva det uttrykket betyr. Det handler om at man skal komme med en fornærmelse til en dame på en finurlig måte. En slags skjult fornærmelse. «Negging» har blitt mye diskutert og mange har kritisert menn for å bruke metoden.

Jeg har heller aldri benyttet meg av den metoden. Jeg syns litt vennlig erting i en flørtesituasjon er helt innenfor, men mange gutter bruker «negging» kun for å «sette jenta på plass» og få henne til å føle seg mindre verdt, slik at de på en måte skal ta til takke med han som har «negget» henne. Det blir feil.

Lik Oscar Valle på Facebook!

 

Men det finnes altså damer som bruker «negging». Eller i det minste en variant av det. De sier noe sykt slik at mannen skal bli interessert nok til å snakke med dem.

En gang var en kompis av meg på byen da det plutselig kom en dame bort til ham. Denne dama var en tidligere deltaker i Paradise Hotel, og kompisen min kjente henne igjen fra realityserien.

Men før han min rakk å si noe, serverte hun ham en linje han ikke akkurat hadde forventet. Paradise Hotel-deltakeren valgte nemlig denne åpningsreplikken:

«Jeg tror du har liten pikk»

Nei, jeg kødder ikke.

Kompisen min ble naturligvis relativt satt ut da han hørte det.

Det utviklet seg imidlertid til at de snakket mer sammen, og etter de hadde blitt noe mer komfortable i hverandres selskap, spurte han hvorfor i all verden hun hadde sagt det hun sa til ham.  Da hadde hun fortalt at hun hadde gjort det for å få fram en reaksjon og at han skulle bli nysgjerrig. Det var altså ingen tvil om at det var en taktikk fra hennes side. Og det ble en hyggelig kveld for dem begge, kan du si.

Følg Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg!

Jeg opplevde noe lignende for en god stund siden da jeg var på Oak i Hegdehausveien. Jeg sto like ved baren og snakket med en kompis da han plutselig måtte på do slik at jeg ble stående alene en liten stund. Jeg snudde meg, og da så jeg at en jente hadde kommet bort til meg. Dette var faktisk også en tidligere deltaker i Paradise Hotel (hva er det med disse folkene?).

Jeg hadde fulgt litt med på serien den sesongen, og hadde ærlig talt ikke et veldig godt inntrykk av denne dama, men tenkte jeg skulle høre hva hun hadde å si. Hun lente seg inn mot meg.

«Du er så overlegen»

«Eh, hæ?»

«Jo, jeg syns du er veldig kjekk, men du er så overlegen»

Da skjønte jeg jævlig mye.

Jeg hadde bare så vidt observert at dama var på stedet - jeg hadde enset at hun hadde snakket med noen i et hjørne noen meter fra oss.  Men selv om jeg ikke sto og stirret på henne, så betydde jo ikke det at jeg var overlegen. Hvordan er det egentlig man oppfører seg overlegen mot noen når man kun står og snakker med en kompis?

Jeg ble stående en liten stund uten å si noe mens jeg så rart på henne. Da gikk hun. På en måte fungerte det til en viss grad. Jeg fulgte nemlig etter henne gjennom dansegulvet for å høre hva faen det var hun mente. Men da hun ikke kunne gi en god forklaring, gikk jeg fra henne - mer irritert enn interessert.

Så det er altså ikke bare gutter som sier mye rart for å få en jente interessert. Jenter bruker også den metoden, noen med mer suksess enn andre. 

Følg Oscar Valle på Twitter!

Menn har én klar fordel overfor damer på byen


Det er ikke på mange områder under en bytur at gutter har en fordel overfor jenter. Damene kommer lettere inn på utestedene, får mer oppmerksomhet, blir spandert på og har det på mange måter rimelig enkelt. På ett område har imidlertid gutter det lettere, og det er når det gjelder dosituasjonen.

Det er ikke få ganger køen på jentedoen omtrent går ut på gata, mens gutter kan vandre inn, gjøre sitt fornødne og være ute igjen i løpet av et par minutter. Det vet vi å sette pris på. Det er mange gode samtaler som har oppstått rundt pissoaret. Eller, gode er vel ikke riktig ord. Interessante, er kanskje mer dekkende.

Det finnes gutter som skyr pissoaret verre enn en på slanker'n skyr karbohydrater. De skjønner jeg ikke mye av. Jeg syns det er moro med litt tullprat med felles dobesøkende når noe av alkoholen må ut. Det er på mange måter en felles forståelse blant gutter under en bytur, og når man møtes på do kan man snakke fritt om det.

«Fy faen, nå er det mye bra damer her, ass» kan man konstatere ved pissoaret - og da er praten i gang. Det er gjerne slik prat som gjelder. «Har du sett de to brunettene som sitter ved baren, a?». Sofistikerte, gjennomtenkte og aldeles ikke overfladiske utsagn, der altså. Disse samtalene varer imidlertid ikke lenge. Etter man har vasket henda (ja, det må du gjøre, kompis), så er bekjentskapet over. Uten at noe er lei seg over det. Da skal man jo ut å gjøre alvor av de tomme løftene man ga til sidemann.

Det er kanskje å ta i hvis man sier at det alltid god stemning ved pissoaret. Noen liker absolutt ikke å snakke mens de slår lens, for å bruke det gode, gamle uttrykket. Men det merker man fort, og da kan man snakke med noen andre. Men det kan også oppstå litt rare, gjerne kleine situasjoner - som det som jeg opplevde i fjor sommer. 

Det var på Lawo Terrasse. Det var varmt, så jeg gikk med en svart olashorts og en vanlig hvit t-skjorte. Etter en dotur der det ble litt småsnakk om hvor digg det er å være gutt når man skal på do på byen, vasket jeg hendene. I sidesynet observerte jeg at en ukjent mann sa noe. Det kom ikke svar fra noen og jeg skjønte at det var meg han snakket til. Jeg spurte hva han sa.

«Har du trent?»

Mannen som spurte var over 1,90 høy, snauklipt, hadde tatoveringer på den ene armen og var relativt bred. En mann jeg ved første øyekast hadde sett for meg som rimelig macho. Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle reagere. Selv om jeg hadde vært en del på treningsstudioet det siste halvåret, var denne mannen mye større - og helt sikkert sterkere - enn meg.

«Eh, ikke så mye som deg» svarte jeg i et forsøk på å la samtalen bli med det, og klappet han lett på skulderen, mens jeg begynte å gå ut av guttedoen.

«Du ser bra ut» utbrøt han.

yzMUwOmR9BDa visste jeg ikke hvordan jeg skulle reagere. Dette var ikke vanlig pissoarsnakk!

Man komplimenterer ikke utseendet til en annen gutt på pissoaret, i hvert fall ikke uten en helt tydelig ironi. Måten denne fyren sa det, gjorde at jeg ikke ante om han virkelig mente det, om han sa det ironisk for å provosere meg eller hva det var.

Denne broileren virket heller ikke som han var typen til å gå bort til andre gutter for å gi dem komplimenter, og han virket heller ikke som en type som svingte andre veien, for å si det på den måten.

For en gangs skyld, visste jeg absolutt ikke hva jeg skulle si, så det endte med at jeg snudde meg, så på han og nikket rart. Da vi gikk opp trappa, var stemninga litt klein.

«Men shortsen ser ikke bra ut» avvæpnet han situasjonen med.
 
Da var jeg mer komfortabel. Å gå med shorts på byen er så deilig, og det er så få ganger man kan gjøre det at det vil jeg forsvare til jeg legger på røret for godt. Så da kom jeg med noen uttalelser om hvorfor jeg var uenig i det, før vi gikk hver vår vei.  
 

Jeg vet fortsatt ikke hvorfor den fyren sa det han gjorde. Pissoarsnakk er et fint avbrekk fra byturen, men denne gangen var det kanskje ikke helt heldig.

Men vanligvis er dosnakken på byen rimelig humor. På grunn av alkoholen tyter man ut masse svada ved pissoaret og blir «kompis» med sidemann, før man sier «kos deg, a!» og aldri ser vedkommende igjen.

Tenk å ha gjort noe lignende edru på en restaurant, for eksempel. Rope ut: «Fy faen, har dere sett den sykt digge servitrisa?» mens du ser rundt på de andre på toalettet. Folk hadde jo sett på deg som du hadde hatt en mental lidelse.

Edru er det i det hele tatt mye av dette som gjelder når man skal på do:

Men når man er på byen, er det bare å moro å snakke om damer, hvor mye kø det er i baren, hvor mye folk det er på stedet og slike ting mens man letter på trykket.

Det er i hvert fall digg at det er ett område der menn har en fordel overfor damer på byen.

Et godt råd når dere skal ta taxi på byen


I mitt forrige innlegg nevnte jeg min frustrasjon over transportetappene før en bytur, spesielt det å komme seg fra vorse til byen.

Jeg nevnte at det alltid blir en som blir noe furt fordi vedkommende har tapt kortleken i taxi. Men etter å ha publisert innlegget, slo det meg at alle kanskje ikke vet hva kortleken går ut på.

Selv om jeg og kompisene mine har gjort det i alle år, er jeg usikker på hvor leken kom fra. Uansett valgte jeg å skrive et kort innlegg om hvordan den fungerer.

Kortleken er veldig enkel. Det er også en fin måte stoppe alle diskusjoner om hvem som skal ta regninga og hvordan man eventuelt ordner sånn at alle betaler likt (at den som tar taxien får en drink, for eksempel).

Kortleken går ut på at alle i taxien finner fram bankkortet sitt. En av passasjerene samler og stokker dem. Deretter presenterer vedkommende kortene til taxisjåføren i en fin bukett, så skal sjåføren velge et av kortene.

Eieren av kortet som sjåføren velger ut, må betale taxituren. De andre slipper unna.

Da er det veldig kjipt å være den som blir valgt ut, men det er veldig deilig å være en av de som slipper unna. Tar man ofte taxi med de samme menneskene, så jevner det seg som oftest ut over tid uansett.

Denne leken er imidlertid best når det er snakk om relativt korte turer. Hvis man skal fra Majorstua til Youngstorget, for eksempel. Eller fra Torshov til Grünerløkka, eller fra St. Hanshaugen til Solli Plass. Slike strekninger der regninga sjelden kommer over 250 kroner. Det er også best i en vanlig taxi. Tar man maxitaxi i 20 minutter, blir det liksom ikke helt rettferdig at én skal ta hele regninga.

Men i korte turer, der det er fryktelig kronglete å dele opp regninga, er kortleken en effektiv, faktisk ganske morsom og relativt rettferdig måte å avgjøre hvem som skal betale. 

Det beste tidspunktet på enhver bytur

De aller fleste gleder seg når de har planlagt en tur på byen, av flere grunner. De gleder seg til de kan slappe av og slippe seg løs med vennene sine. De gleder seg til å drikke, høre på god musikk, møte kjente og ukjente, og flere andre ting.

En bytur utvikler seg imidlertid alltid forskjellig for alle. Noen har det fett, andre kjeder seg. Noen digger utestedet, andre hater det. Noen blir for fulle, andre blir ikke fulle nok. Det er mange variabler inne i bilde som gjør at ingen byturer blir helt like.

Hva som er kveldens høydepunkt, varierer også fra person til person. Det kommer an på blant annet sivilstatus, i tillegg til tingene jeg nevne i forrige avsnitt. For meg, som er en singel mann i tjueårene, er det imidlertid én ting jeg gleder meg til hver gang.

Det jeg snakker om, er rett etter man har kommet inn på utestedet. Da man har kommet seg fra vorset, stått litt i kø, fått klarsignal fra dørvakta, kjøpt en drink i baren og er etablert et sted på utestedet sammen med vennene sine.

Følg Oscar Valle på Instagram: oscarvalleblogg

I det øyeblikket er man full av forventning. Man vet at alt kan skje de neste timene. Man ser stedet fylle seg opp og vet at alle er innstilt på å gjøre kvelden best mulig. I løpet av vorset har man kommet i bra form og nå står man med en drink i hånda og den gode følelsen sprer seg i kroppen i takt med at DJ-en smeller ut slaget etter slager. Det er dette øyeblikket man så fram til da vekkerklokka ringte 06.30 tidligere i uka. Nå kan jobb være jobb og studier være studier, de neste timene skal man konsentrere seg om å ha det gøy.

Det er ikke til å legge skjul på at denne tiden er spesielt givende om man er singel. Når man har ankommet utestedet, blir jo radaren i aller høyeste grad skrudd på. Kommer man tidlig på utestedet, ser man gjenger av det motsatte kjønn komme inn i lokalet og spenningen stiger. Man gir blikk, og kanskje får man noen tilbake. Alle blir gransket og man ser seg ut kandidater som man håper man kan få snakke med i løpet av kvelden.

Og for gutter er det lite som skaper større forhåpninger enn å se en jentegjeng på 7-8 damer vandre inn i lokalet. Det er ikke få ganger jeg og kompisene mine har betraktet det vi ser, hvorpå en i guttegjengen som har dame sier noe som: «Nå skulle jeg ønske jeg var singel».

Den første perioden av byturen er forresten også gjerne det siste tidspunktet i løpet av kvelden der alle vennene dine er samlet. En halvtime senere er jo samtlige spredd over alle vinder.

En annen grunn til at jeg er spesielt glad i denne delen av kvelden, er at jeg hater transportetappene som følger med en bytur. Jeg hater å komme meg hjemmefra til vorse og jeg hater å dra fra vorse til utestedet. Det føles ut som så jævla bortkastet tid. Jeg skjønner at det er noe som må til, men det er noe dritt hver gang.

Og jeg liker vorspiel, jeg altså. Ofte ender det opp med at vorset var kveldens høydepunkt. Men underveis har jeg alltid i bakhodet det som skal skje når vorset nærmer seg slutten. Da må man finne ut hvor man skal dra, noe som ofte ikke er lett når meningene er mange.

For å komme seg til utestedet, tas det ofte det taxi. Da blir det alltid litt diskusjon om hvordan regninga skal betales, eller så blir noen furte fordi de tapte kortleken. Hvis man ikke tar taxi, må man gå. Det fører til at man enten fryser halvt i hjel hvis det er på vinteren, eller blir ordentlig gladsvett hvis det er midt på sommeren. I tillegg går man av seg rus, blir slitne og alt mulig annet drit. Et siste alternativ er å ta kollektiv - men, hallo - det er jo et helvete.

Når man endelig kommer fram til utestedet, så kan man risikere å stå i kø i lang tid. Jeg liker å dra tidlig på byen, og mye av grunnen til det er å slippe køen. Det finnes nemlig ikke mye som er verre enn å stå i kø i en halvtime omringet av søplefulle drittmennesker som skriker og dytter og det som verre er. I tillegg kan man jo risikere å ikke komme inn fordi en eller annen overivrig dørvakt har fått det for seg at du har kastet i deg for mye drikke. Fy faen.

Nå er det lenge siden jeg har stått i en sånn kjempekø. Mye fordi jeg overtaler folk til å dra tidlig, men også fordi jeg ikke gidder å gå inn på utestedet hvis køen omtrent går rundt kvartalet. Det utestedet kan være så bra det bare vil, men det skjer ikke at jeg står i en sånn kø. Da er det uansett bedre å dra et annet sted. Heldigvis er kompisene mine av samme oppfatning. Jeg vil mye heller avslutte vorset tidlig og være blant de første som kommer på utestedet. Jeg foretrekker glatt et vorse som blir kuttet med 45 minutter enn å stå 20 minutter i kø.

Følg Oscar Valle på Facebook!

 

Jeg er altså ikke spesielt glad i disse transportetappene. Derfor er jeg alltid veldig fornøyd når vi har kommet oss inn på utestedet. Da er alt det maset ferdig. Fra å stå ute og fryse og bekymre seg om det er kø og om man kommer inn, så kan man endelig slappe av og kose seg. I tillegg gjør kombinasjonen av stigende rus, høy musikk og gode venner, samt forventningene og spenningen knyttet til hva som kan skje, denne perioden av byturen til min favoritt. 

Den første perioden etter man har kommet til et utested, er det beste tidspunktet på enhver bytur. Roen sprer seg i kroppen, man ser lokalet fylle seg opp og vet at alt kan skje. Så er det opp til deg selv å utnytte mulighetene.

 

Følg Oscar Valle på Twitter!

Slik sjekker damer opp menn


Det vrimler over av sjekkeforsøk på byen. Det er det ingen tvil om. Blandingen av at folk har pyntet seg, at man er på et sted der utvalget tilsynelatende er bra og alkohol - spesielt alkohol - gjør at man tar motet til seg og prøver å få i gang en samtale med en fra det motsatte kjønn.

Og det er liten tvil om at det er menn som er verstingene her. Mange prøver seg på det som kan krype og gå, med metoder som til og med hadde fått Thomas Giertsen til å rødme.

Men hvis det er noen som tror damer aldri tar det første steget, tar de definitivt feil. Damer prøver seg nemlig også på gutter, de gjør bare på en mer finurlig måte.

Etter å ha vært en del på byen og opplevd en del, har jeg kommet fram til at det er tre hovedmetoder jenter bruker når de prøver seg på en mann.

Det vil ikke si at det er kun slik damer sjekker, men ut ifra det jeg har opplevd er det disse metodene jenter oftest tyr til.

Metodene har jeg valgt å kalle: Den indirekte metoden, den halvdirekte metoden og den direkte metoden.

Den indirekte metoden:
Dette er metoden som utvilsomt blir mest brukt. Metoden går rett og slett ut på at dama ser på deg. Og da snakker jeg ikke om et flyktig blikk mens hun ser seg rundt i lokalet. Jeg snakker om at dama helt tydelig fester øynene sine på deg.

Hun gir deg det jeg liker å kalle forførerblikket. Det innebærer som oftest at hun senker hodet litt, med øynene vendt opp mot deg. I tillegg smiler hun lurt - et smil som bare blir større når du ser tilbake. Det er ikke alle forførerblikk som er like, men de varer alltid minst noen sekunder og inneholder et lurt, lite smil.

Cheryl Fernandez-Versini (som hun nå uforklarlig har valgt å hete) viser hvordan et forførerblikk kan se ut.

Det er kanskje ikke alle menn som er klar over at de blir sjekket opp når en jente gjør dette. Men forførerblikket er hennes måte å få deg til å ta det første skrittet, som altså egentlig er det andre skrittet. Hun gir deg klarsignal, og håper du skal manne deg opp til å gå bort å snakke med henne.

Og det er en grunn til at det er den mest brukte metoden blant jenter, det fungerer jo minst 90 prosent av gangene. Du skal være rimelig nedsnødd som gutt om du ikke tar grep når det er en pen jente som stirrer deg ned. Da vet du at sjansen er svært liten for at hun skal gi deg rødt kort når du begynner å snakke med henne.

Den halvdirekte metoden:
Denne er fin, og kanskje ikke så subtil som mange jenter tror den er. Når jenter skal sjekke er greia nemlig som oftest at de i det lengste unngår å ta «den første kontakten» - altså å fysisk gå bort til mannen for å snakke med ham.

Så hvis den indirekte metoden av en eller annen grunn ikke har fungert, velger damene å tvinge seg inn i synsvinkelen til han de er interessert i. Dette skjer oftest på dansegulvet eller i baren.

I baren skjer det ved at dama - helt tilfeldig, selvfølgelig - velger å plassere seg rett ved siden av deg. Ofte er det mer plass andre steder i baren, men det betyr ikke noe når den halvdirekte metoden er i spill. Siden det er vanskelig å få oppmerksomheten din når du speider etter bartenderen ved bare å stå ved siden av deg, begynner hun å se. I starten kun noen raske blikk med påhengende smil, men hvis ikke det har noen effekt kommer forførerblikket i full styrke. Er dama påståelig nok vil hun se på deg nok til at det vil bli ukomfortabelt om du ikke tar kontakt.  

Lik Oscar Valle på Facebook!

 

På dansegulvet vil ofte ikke den indirekte metoden være spesielt effektiv på grunn av alle menneskene og den generelt uoversiktlige situasjonen som råder. Så hvis en dame ser en hun har lyst til å sjekke opp på dansegulvet, tar hun i bruk den halvdirekte metoden.

Da brøyter dama seg - gjerne sammen med en venninne - gjennom folkemengden og plasserer seg rett foran deg. De ser kanskje ikke på deg med en gang, men de begynner å danse - så nærme at du kan lukte parfymen, hvis det er din greie.

Der kan jentene stå en god stund, altså rett foran deg mens de prøver å være sexy på dansegulvet. Og hvis du ikke tar kontakt, begynner blikkene å komme. Gjerne kommer forførerblikket mens de danser slik at det nå ikke skal være noe tvil om at det er deg - eller dere, hvis du står sammen med noen - de har lyst på.

Helt seriøst, vi gutter er kanskje ikke verdens mest observante, men vi skjønner hva som er greia når jenter gjør det der. Vi skjønner at det ikke er tilfeldig at to jenter danser rett foran oss når det masse plass andre steder på dansegulvet. Det er fryktelig gøy og smigrende når det skjer, men det er ingen hemmelighet hva det prøves på.

Den direkte metoden:
Denne metoden trenger ikke mye forklaring. Den går rett og slett ut på at dama kommer bort og begynner å snakke med deg. Det kan egentlig skje hvor som helst på utestedet, men ofte skjer det etter at jenta har oppnådd et visst promillenivå. Guttemetoden, om du vil.

Slik kan det se ut når to jenter vil ha oppmerksomheten til en gutt på dansegulvet.

Dette er altså de tre hovedmetodene jenter bruker når de sjekker opp gutter. Alle metodene er svært hyggelig når det er deg som målet til jenta. Jeg reagerer imidlertid litt forskjellig på hver av dem.

Det høres kanskje rart ut, men den direkte metoden - når en jente kommer bort til deg - er faktisk den metoden jeg foretrekker minst, selv om det selvfølgelig er et veldig hyggelig kompliment. Nå skjer ikke den direkte metoden altfor ofte, av forskjellige grunner, men personlig syns jeg de andre metodene er mer spennende.

Det handler mye om at man gjerne vil føle at man har jobbet litt, og den følelsen får du ikke med den direkte metoden. I tillegg blir den metoden altså ofte brukt når jenta har fått i seg noen Vodka Cranberry for mye. Og for fulle jenter er ikke altfor sjarmerende. For fulle mennesker generelt er jo ikke veldig sjarmis.

Følg Oscar Valle på Twitter!

Den halvdirekte metoden er imidlertid ekstremt festlig, og antakeligvis min favoritt. Hvis noen jenter bruker den når jeg står med en kompis på dansegulvet, ser vi alltid kjapt på hverandre og ler litt. Det er så brutalt åpenlyst hva som er greia. Men likevel får du en liten følelse av at du har jobbet for det når det tross alt er du som tar den «første» kontakten.

Den indirekte metoden er den klassiske måten. Det er faktisk ikke alltid gutten vil ta kontakt. Kanskje er ikke jenta guttens type eller så kan det for eksempel hende han heller vil tilbringe litt tid med vennene sine før han begynner å snakke med ukjente damer. Det er uansett lite som gir deg en bedre følelse enn når du ser en jente som helt opplagt syns du ser bra ut, uansett hvordan jenta ser ut.

Når man har begynt å snakke sammen, er det imidlertid gjerne opp til mannen å ikke oppføre seg altfor ille, uansett hvilken metode jenta har brukt. Klarer han det, kan relasjonen bli svært hyggelig - på kort eller lang sikt.

Utgangspunktet er i hvert fall lovende når det er jenta som har tatt det første skrittet.

Følg Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg!

Hva slags blogg er dette?

Velkommen til Oscar Valles blogg!

Først og fremst, mitt ekte navn er ikke Oscar Valle. Det er et altså et pseudonym. Det er flere grunner til at jeg ikke skriver under mitt ekte navn, uten at jeg kommer til liste opp de her.

Det jeg kan fortelle er at jeg er en singel mann i tjueårene, som har bodd i Oslo hele livet. Og nå skal jeg altså skrive en blogg for Side3 og Nettavisen.

Les Side3s introduksjonsartikkel her: - Jeg blir sjekket opp hver gang jeg er på byen

Min hovedtanke er at denne bloggen skal handle om utelivet, hovedsakelig i Oslo. Det skal handle om ting som skjer på byen og temaer som folk flest forhåpentligvis kan kjenne seg igjen i eller bli underholdt av å lese om.

Jeg har egentlig ikke planer om at dette skal være en sjekke- eller singelblogg. Men det er jo sånn at interaksjonen mellom kjønnene er en veldig sentral del av det å dra ut på byen. Det kommer derfor til å bli mange innlegg om sjekking og det motsatte kjønn. Det føler jeg er naturlig i en blogg om utelivet.

Når det gjelder sjekking, så er det skrevet mye om temaet. Veldig mye. Men da er det nesten alltid skrevet fra en jentes perspektiv. Eller så er det skrevet tips til gutter fra såkalte sjekkeksperter eller lignende. Mye av grunnen til det er at gutter selvfølgelig er mye mer ivrig enn jenter. Etter litt alkohol prøver de seg på det som er av jenter, og mange av dem vet ikke hva de driver med. Derfor skrives det mye tips til gutter, rett og slett fordi mange trenger det.

Men det er nesten ingen som har skrevet om slike ting fra en gutts perspektiv. Det er nesten ingen som har skrevet om hvordan det foregår når jenter sjekker opp gutter. Eller hvordan mange jenter oppfører seg rundt visse gutter på byen.

Det har jeg tenkt å gjøre noe med. De gjør også mye rart, nemlig.

Så kan folk spørre seg: Hvorfor i all verden skal vi tro på en eller annen blogger? Og til og med en blogger som vi ikke vet hvem er. Til det har jeg vel ikke noe bedre svar enn at dere bare får stole på meg.

Jeg har jo vært en del på byen opp gjennom. Og mye av grunnen til at jeg kan skrive om hvordan jenter oppfører seg, er at jeg - i all beskjedenhet - får en del oppmerksomhet fra damer. Det får også flere av mine kompiser.

Så med tanke på det jeg selv har opplevd, samtaler om temaet med kompiser, med forskjellige damer og med venninner, føler jeg at jeg har et godt grunnlag til å skrive om disse tingene.

Men som sagt, jeg ønsker ikke at dette skal bli en ren en sjekkeblogg. Jeg vil også skrive om andre elementer og sekvenser som en bytur inneholder. Det vil være generelle betraktninger som folk enten kan kjenne seg igjen i eller kanskje være nysgjerrige på. Jeg vil også fortelle en del sanne historier om ting som har skjedd på byen.

Det kan også hende det av og til dukker opp innlegg om ikke handler om utelivet og festing. Det er jo ikke bare det jeg gjør og tenker på her i livet. Men det er altså bloggens hovedtema.

Summen av alt dette gjør imidlertid at jeg håper jeg får en blogg som kan være interessant for både gutter og jenter.

Så hvis du liker det du leser, tusen takk! Og jeg vil sette veldig pris på om du sprer ordet!

Henvendelser kan sendes hit!

Følg meg gjerne på: