hits

januar 2017

Når man vandrer fra sted til sted

En typisk situasjon der man umiddelbart begynner å diskutere hvor man skal dra videre.

Jeg har tidligere skrevet om det beste tidspunktet på enhver bytur, som jeg mener er når man har kommet seg fra vorspielet til utestedet. Når man har etablert seg et sted i lokalet og er klar for at kvelden skal begynne.

Det hender imidlertid man merker at utestedet ikke lever opp til forventningene. Stedet fyller seg ikke opp og det er ikke nok fine damer der - noe som for mange er en big deal. Så begynner man å få meldinger eller snaps fra folk som er på et sted som virker bedre.

Les også: Problemet med å ha for mange damer å velge mellom

Da begynner det som ofte utvikler seg til å bli en svært nedadgående spiral. Det starter med at man bestemmer seg for å dra til et annet sted, gjerne fordi man har hørt at «det er sjukt mange damer der». Og da er man i gang. 

Si at man har kommet til det første stedet rundt 23.30, som jeg egentlig syns er i seneste laget, men likevel ... Man finner ut at man skal dra et annet sted når klokka er 00.05, og er på det nye stedet like etter.

Siden man er sent ute, er det selvfølgelig kø rundt kvartalet. Da bannes det og man angrer på at man ikke dro til dette stedet først.

Er du som meg og mine venner, er det helt uaktuelt å stå i kø i 45 minutter for å komme inn på et utested - i hvert fall hvis klokka har passert midnatt. Dermed bestemmer man seg for å dra et annet sted.

Det er imidlertid ingen andre steder i nærheten, der det ikke er rekordlang kø, som frister. Etter et lite lagmøte, finner man derfor ut at man skal ta taxi til et annet område.

Å finne taxi tar selvfølgelig mange minutter. I tillegg er man fem stykker, så logistikken når det gjelder plassering og betaling blir et lite helvete. Det sørger for at stemningen er enda dårligere når alle omsider er kommet ut av taxiene.

Man blir lettet når det ikke er så mye kø på det nye stedet, men desto mer skuffet når dørvakten informerer at det er en privat fest i kveld og det er ufravikelig krav om å stå på gjesteliste for å komme inn.

Klokken er nå 00.45, og stemningen begynner å bli krise. I tillegg bor vi i Norge, der det å dra ut på byen er en kald fornøyelse i minst ni av tolv måneder, og dermed har alle begynt å fryse.

Les også: Det skjer noe med damer når menn får mye oppmerksomhet
Les også: Å kjøpe bord for 5000 kroner - er det virkelig så ille?

 «Nå jeg bare ha i meg noe å drikke» er det en som utbryter. Dermed blir man enige om å ta en øl på første og beste sted. På et lite sted med et noe ymse klientell foregår det intens virksomhet på meldinger, Snap, Tinder og andre sosiale medier mens man heller i seg en øl.

Etter en knapp halvtime, drar man igjen videre. Men nå får nok være nok. Et utested i nærheten er blitt valgt ut, og hvis det er kø der har man bestemt at man bare får stå i den.

Like etter er man ved det nye stedet. Håpet om at det ikke skulle være kø, er borte. Køen er imidlertid ikke så lang man har sett før på kvelden. «Dette går fort. Vi er inne på fem minutter» sier den overoptimistiske i gjengen.

Tjue minutter senere slippes man endelig inn av dørvakta. Man smiler og sier «endelig». Men den gode følelsen blir knust når man oppdager at man må betale 150 spenn i cover for å komme inn på det jævla stedet. Det er imidlertid ikke aktuelt å gi seg nå som klokka er 01.45, så kortet blir motvillig dratt og man er inne.

Les også: Julebord - en todelt affære
Les også: Jenta gikk baklengs mens hun stirret intenst - det skulle hun ikke ha gjort

Til alt overmål er det faktisk bra på stedet. Det er mye folk og stemningen er på topp. Og da går man i den samme tabben hver gang.

Siden man har «blitt edru» etter all vandringen, bestiller man seg en haug av shots og et par Long Island-drinker. Det kicker inn 02.15, og etter det er kvelden full av svarte hull.

Byturer som utvikler seg slik, der man bare vandrer og vandrer fra sted til sted, er noe av det verste jeg vet. Nå er det ikke alltid det ender sånn hvis man bestemmer seg å dra et annet sted, men jeg har vært med på noen varianter av den kvelden jeg beskrev over, og det er bare helt skandale. Hele kvelden blir ødelagt.

Det er derfor jeg er stor tilhenger av å bestemme seg for et sted man med stor sikkerhet vet kommer til å være bra, og dra dit tidlig. Da kan man finne seg et sted å sitte, se lokalet fylle seg opp og bare slappe av. Så slipper man det fantastiske maset med å hele tiden prøve å finne et bedre sted.

Følg meg gjerne på Facebook her: