hits

januar 2016

Damer som har kjæreste - en utdypning

Mitt siste innlegg ble det en del engasjement rundt. Innlegget handlet om at menn ofte blir skuffet om det viser seg at en dame han har brukt store deler av kvelden på, har kjæreste. Jeg skrev også at det hadde vært fint om damer som var opptatt kommuniserte dette ganske tidlig.

Les mer: Dette må damer som har kjæreste lære seg

Det kom inn en del kommentarer - der mange var negative - i kommentarfeltet og på Nettavisens Facebook-side, og etter omsider ha fått gått gjennom disse, samt et par andre blogger som oppsto i kjølvannet, tenkte jeg det var greit å komme med noen presiseringer.

Etter å ha blogget en god stund, har jeg lagt merke til folk har en tendens til å trekke klare, og ofte veldig merkelige, konklusjoner.

For en stund siden skrev jeg et innlegg om hva jeg og mange andre menn ikke liker at jenter har på seg (dog med en litt sterkere tittel). Da trakk folk konklusjonen at jeg forlangte at jenter går med visse ting og at jeg trodde jenter kun kler seg for å tilfredsstille menn - noe jeg selvfølgelig ikke mener.

Også denne gangen trakk folk konklusjoner som jeg ikke føler samsvarer med innlegget jeg skrev. Verst var kanskje Kompani Frogner, som på sin blogg skrev: «Hva får deg til å tro at alle jenter som ser på deg har lyst til å ligge med deg?». Hvordan hun har klart å trekke denne konklusjonen, er ikke godt å si - men den er i hvert fall helt bak mål.  

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Også andre har antydet at innlegget kommer som et resultat av bitterhet over at jeg ikke får meg noe. Og da må jeg nesten få lov til å referere til nettopp det innlegget som har blitt kritisert, der det nederst står at det ikke handler om det. Dette kommer jeg tilbake til.

Og bare for å ha sagt det først som sist, det er noen som kommenterte at jeg antyder at en jente skylder meg noe eller er «min» hvis jeg har spandert drikke på henne. Det stemmer naturligvis ikke, noe jeg føler jeg ettertrykkelig har sagt klart fra om her og her.

Jeg må også få understreke at jeg ikke mener at jenter med kjæreste bare skal sitte stille, se ned i gulvet og unngå all kontakt med det motsatte kjønn. De har selvfølgelig lov til lov til å snakke med menn, men det handler om hvordan man gjør det - om hvordan man bruker blikk, kroppsspråk og berøringer.

Jeg tror heller ikke at en jente nødvendigvis er interessert selv om hun smiler og er hyggelig, som noen har antydet i kommentarene sine. Dette handler mye om hvordan ting utvikler seg etter man har kommet i prat. Men det skal sies at mange gutter tror jenter flørter med dem hvis smilene og den hyggelig tonen vedvarer over tid.   


Selv om Kompani Frogner ikke akkurat hyllet meg i sitt innlegg, så virket det som hun i stor grad var enig. Hun skriver blant annet:

 «Jeg gikk også ut da jeg hadde kjæreste ... jeg er ganske sikker på at mange nok trodde jeg flørtet med dem, og etter hvert måtte jeg finne en naturlig måte å fortelle at jeg hadde kjæreste på, relativt kort inn i samtalen. Jeg synes ikke noe om folk som flørter når de er opptatte».

Det er jo akkurat dette jeg ønsker at jenter gjør. Det Kompani Frogner reagerte mest på, var imidlertid at jeg la det meste av ansvaret på jenta når det gjaldt å finne ut sivilstatus.

Og det mener jeg for så vidt fortsatt. Jeg syns den som kjæreste - enten om det er gutt eller jente - er den som bør få frem at de er opptatt. Jeg kunne imidlertid vært klarere på at det ikke nødvendigvis er noe vedkommende skal hive ut i andre eller tredje setning.

Selv om jeg ikke spør direkte om jenta har type, så betyr det ikke at jeg ikke fisker litt. Ved å spørre om ting som hvor og hvem hun bor med, hvem og hvorfor hun er ute, vil det gjerne på en eller annen måte komme fram hvis hun er opptatt.

Og, ja, gutter overvurderer jenters interesse, men hvis det ikke kommer fram at jenta er opptatt og man snakker sammen med en god tone i lang tid - i tillegg til at jentas kroppsspråk ikke antyder at hun har type - syns ikke jeg det er rart at en singel gutt tolker det som at dama flørter og dermed får forhåpninger. Alle vet jo at byen er en sjekke-arena.

Og det er heller ikke til å legge skjul på at flere med kjæreste flørter med andre. Det er det flere som har påpekt i kommentarene sine, og de fleste er enige i at det ikke er greit.

Ikke at jeg liker det, men jeg kan faktisk skjønne at folk i forhold flørter litt. Det er ofte helt uskyldig, bare man ikke tøyer strikken for langt. Flørter man for lenge med en person, blir det ufint - både overfor kjæresten og den man flørter med.

Og dermed kommer vi tilbake til hvorfor dette er en irritasjonsfaktor for single menn. Det handler nemlig ikke nødvendigvis om at vi ikke får oss noe den kvelden. De fleste menn er faktisk ikke så neandertalere at det er det eneste man er opptatt av.

Faktum er at selv om mange trives med å være singel, ønsker de aller fleste single innerst inne å faktisk møte noen det kan skje noe mer med. En som de kan slå seg til ro med.

Og når de drar ut på byen, har de fleste single menn en forhåpning om at dette blir kvelden man møter drømmedama.

Dermed blir det irriterende når man bruker opp en hel kveld på noen som det aldri kunne skje noe med i utgangspunktet. I mine øyne, er det en helt naturlig reaksjon.

Det kunne ha vært kvelden da man møtte en potensiell kjæreste, men så fikk man ikke snakke med henne fordi man var opptatt med en jente som hadde type og ville mette et eller annet bekreftelsesbehov.

Og jeg syns ærlig talt ikke synd på de med kjæreste hvis de har det litt kjipt på byen. I de aller fleste andre situasjoner er det de som kommer best ut av det, vil mange hevde. Og på søndagen våkner de med sin kjære og kan kose seg med dem hele dagen, mens søndagens høydepunkt for en singel person er når de tar første bit av kebaben.

Så er det ikke sånn at menn nødvendigvis må kutte samtalen med en gang de har funnet ut at jenta har type. Er det en interessant samtale, er jo det bare hyggelig å fortsette å prate. Og som noen påpekte i kommentarfeltet, kan det jo hende at jenta som har kjæreste introduserer deg til hennes single venninner.

For å oppsummere: Jeg mener ikke at opptatte jenter bare skal sitte rolig og alene i et hjørne, men jeg mener at de bør få fram at har kjæreste hvis de kommer i prat med en ukjent gutt. Det trenger ikke å skje med en gang, men på en naturlig måte. Da slipper man misforståelser og ingen blir skuffet.

Hvis en jente holder en gutt på kroken store deler av kvelden, uvitende eller ei, så vil det nemlig ende med at gutten blir skuffa. Noen ganger er det fortjent - hvis han bare var ute etter én ting - mens andre ganger er det en snill, forhåpningsfull gutt som ufortjent får svi. Det syns jeg jenter med kjæreste kan ha i bakhodet.

Følg meg gjerne på Facebook ved å trykke på knappen under!

 

Er det lov eller er det ufint å flørte med andre når man er i et forhold?

Posted by Nettavisen on Saturday, January 16, 2016

Dette må damer som har kjæreste lære seg

Det jeg skal ta opp nå, er noe jeg vet samtlige gutter irriterer seg over. Samtlige single gutter, i hvert fall. Det handler om opptatte damer som drar på byen.

Altså, vi skjønner jo at damer som har type drar på byen. De vil selvfølgelig ha det moro og slippe seg løs med vennene sine av og til, de også. Men det er noe som ofte skjer når opptatte damer er på byen med venninner. De kommer i prat med ukjente gutter.

Og disse ukjente guttene er på ingen måte interessert i å «bli kjent» med jentene - altså å skaffe seg en ny venn. De har lyst til å bli kjent med damene, men det er på en helt annen måte. Det kan jeg garantere, 99 prosent av single gutter som går bort til en dame på byen er ute etter å sjekke henne opp.

Det er vel heller ingen hemmelighet, så det må jo damene også vite. Så da er spørsmålet: Hvorfor i all verden hender det at opptatte damer prater, og tilsynelatende flørter, med single gutter under store deler av byturen?

Det er nemlig veldig lite som er mer irriterende enn å finne ut at dama du har brukt lang tid på å godprate med - og kanskje også har brukt en del penger på - har type.

Så vil noen sikkert si at det bare er å spørre dama om hun er opptatt, så slipper man misforståelser, men jeg er en av dem som aldri stiller det spørsmålet. Som jeg har skrevet før, syns jeg det da blir så tydelig at jeg prøver meg på henne, noe som jeg ikke syns bør være tydelig

Det kan for så vidt være et sjansespill, ettersom man da risikerer nettopp å bruke mye tid på en jente som har kjæreste. Men ettersom jeg sjelden går bort til damer uten å få et lite signal om at hun også er interessert, pleier det å gå bra.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Det har imidlertid slått feil. Jeg husker spesielt én gang det gjorde det. Dette var ganske lenge siden og jeg hadde nok ikke like fininnstilte antenner som nå, men jeg husker at jeg begynte å snakke med denne dama fordi jeg følte hun inviterte til det da hun sto ved siden av meg i baren - den halvdirekte metoden, altså.

Det endte i hvert fall med at vi satt oss ved et bord og snakket sammen lenge. Dama var en blondine med en steinbra kropp, så jeg hadde lite imot å bruke tid på henne. Spesielt siden jeg følte det var en gjensidig interesse der og jeg syns hun virket som en kul dame.

Etter en god stund - sikkert over en time - slapp hun bomben. Da hun skulle fortelle noe innledet hun med: «Jeg og typen min ...». Etter det sluttet jeg ærlig talt å høre på. Jeg ble så oppgitt, og ikke rent lite frustrert.

Jeg husker jeg sa klart fra at det var noe hun burde sagt fra om før. I frustrasjonen sa jeg vel også at jeg ikke hadde vært veldig happy om min kjæreste hadde oppført seg sånn. Hun hevdet at hun ikke hadde flørtet med meg, men det var jo sånn jeg hadde oppfattet det.

Greia er at gutter er veldig enkle, spesielt når de har fått i seg alkohol. Og det damer med type må lære seg er at når de er hyggelige mot en gutt - smiler og ler - så vil han oppfatte det som at hun flørter med han. Gutten vil tro at han har kjangs på dama. Hun gir han forhåpninger og han vil bli skuffa når han skjønner at dama ikke var interessert likevel.

Dette er for så vidt en velkjent problemstilling. Det har vært skrevet flere artikler som dokumenterer det at gutter overvurderer jenters interesse, mens jenter undervurderer gutters interesse. Det er imidlertid verdt å gjenta.

Det er ikke alle opptatte jenter som framstår som flørtende når de snakker med ukjente gutter - noen viser helt tydelig med kroppsspråket at de er opptatt - men det er ganske mange. Noen gjør det nok fordi de liker oppmerksomheten, men jeg tror mange av dem ikke skjønner at de framstår som flørtende. De ønsker jo bare å være hyggelige og holde en interessant samtale.

Men sånn tenker ikke single gutter. Når en dame er villig til å bruke tid på han, vil mannen tenke at det er muligheter for at det kan skje noe med denne dama. Det er sånn gutter fungerer. Og for å gjenta meg selv: Det er ingen single gutter som drar på byen for å bli venn med en jente.

Jeg skjønner imidlertid at det er urimelig å forvente at damer med type skal sitte stille i et hjørne og ikke snakke med noen hele kvelden. Det vi single gutter imidlertid hadde satt veldig pris på, var om det relativt tidlig i samtalen blir gjort klart at vedkommende er opptatt. Da kan vi eventuelt skifte fokus til noen andre, hvis det er det vi har lyst til.

Det høres kanskje ikke helt pent ut, men faktum er at hvis en singel gutt ufrivillig bruker store deler av en bytur på en opptatt dame, så er det stor sjanse for at han vil føle at kvelden er mislykket.

I mitt eksempel med blondina, så nærmet klokka seg tre da det kom fram at hun var opptatt. Og da følte jeg at jeg hadde kastet bort en hel kveld. Og nei, det handler ikke om at jeg gikk glipp av sjansen til å ta med meg en random dame hjem den kvelden. Som sagt så fikk jeg et godt inntrykk av blondina, og jeg så for meg at det kunne være en dame som jeg kunne møte flere ganger.

Selv om mange jenter kanskje tror det, så er det ikke sånn at alle gutter drar på byen for å finne seg en dame som de kan bruke og kaste. Noen av oss ønsker faktisk å finne drømmedama, og ser på byen som en av få muligheter til det.

Så når en dame, uvitende eller ei, bruker opp brorparten av tiden man har til å møte noen ute på byen, så er det særs irriterende. Spesielt når dama var uoppnåelig til å begynne med fordi hun var opptatt.

Følg meg gjerne på Facebook ved å trykke på denne knappen:

 

True story. Les mer på oscarvalle.blogg.no 👍 (via @8factapp )

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

 

Slik var nyttårsaften - og jenter sjekker opp på samme måte som før

Oslo 20160101.
Nyttårsraketter og fyrverkeri over Oslo Havn og Aker Brygge sett fra toppen av Oslo Rådhus ved midnatt nyttårsaften.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Håper alle hadde en fin nyttårsfeiring! Dette var første gang jeg var på byen i Norge på en nyttårsaften. Nyttårsaften i Norge har jo en tendens til å være skuffende, men i år var den ikke det.

God mat, godt selskap og en bra fest, gjorde dette til en av de bedre nyttårsfeiringene jeg har hatt i Norge. I tillegg fikk jeg en bekreftelse på at det jeg skrev i et av mine første innlegg, om hvordan damer sjekker opp menn, også kommer til å være gjeldende i 2016.

Når det gjelder selve kvelden, begynte vi relativt tidlig. Klokken 16 var rundt et dusin på plass for et lite vorspiel, før vi dro dit vi skulle spise klokken 18.

Der fikk vi servert en tre-retters med forskjellig vin til. Det er lite som slår å nyte et godt måltid med gode venner, spesielt når man vet at man har en god fest å se fram til. I tillegg var det en del fint å se på og generelt god stemning i lokalet, noe som også trakk opp.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Senere ble det servert kaffe, og rundt 22 var vi på plass på utestedet der festen skulle være. Etter det var kvelden stort sett som en vanlig bytur, bortsett fra at folk var mer stivpyntet og alle var i veldig godt humør.

Det var nesten så jeg hadde glemt at det var nyttårsaften før folk begynte å trekke ut da klokken nærmet seg tolv. Overgangen til et nytt år ble uansett markert med sjampanje, klemmer og lykkeønskninger, før det var tilbake til festen.

Og der fikk jeg altså bekreftelsen jeg nevnte tidligere. I innlegget jeg skrev for lenge siden, skrev jeg at damer hovedsakelig benytter seg av tre metoder når de skal sjekke opp enn en mann:

- Den indirekte metoden
- Den halvdirekte metoden
- Den direkte metoden

De to første metodene går ut på at jenta gjør mannen oppmerksom på at hun har lyst til at han skal komme bort å snakke med henne, mens den direkte metoden går ut på at jenta selv går bort til mannen.  

Les mer om metodene her

Og det var eksempler på den indirekte metoden og den halvdirekte metoden jeg opplevde på nyttårsaften.

Den første jenta hadde jeg lagt merke til tidligere på kvelden da hun ga meg flere soleklare forførerblikk, altså den indirekte metoden. Selv om jeg syns hun så bra ut, gikk jeg ikke bort til henne - tidlig på kvelden som det var.

Senere på kvelden sto jeg imidlertid i baren da den samme jenta plasserte seg rett ved siden av meg - et klassisk eksempel på den halvdirekte metoden. Denne gangen takket jeg ja til invitasjonen og begynte å snakke med henne.

Den andre jenta benyttet seg av det andre klassiske eksempelet på den halvdirekte metoden.

Jeg sto på dansegulvet med noen av kompisene mine da hun tok med seg venninnen sin og begynte å danse rett foran meg. Hun dyttet praktisk talt rumpa opp i skrittet mitt. Etter hvert takket jeg også ja til den invitasjonen, og begynte å snakke med denne jenta.

Den tredje jenta benyttet seg kun av den indirekte metoden. Hun satt like ved der jeg sto, og stirret så åpenlyst at det ikke var noe tvil om hva hun ville. Dermed gikk jeg bort til henne og begynte å snakke.

Ettersom det alltid er morsomt å snakke med ukjente jenter, så bidro også disse sekvensene til at nyttårsaften ikke ble en skuffelse.

Selv om det etter hvert lignet veldig på en vanlig bytur, var det noe spesielt siden vi hadde en god middag i forkant, vi hadde opplegget for fest spikret og det hele var veldig vellykket.

Dermed er jeg ikke lenger så skeptisk til å feire nyttårsaften på byen i Norge. Men det er en forutsetning at man har hele opplegget for kvelden klokkeklart, slik at det ikke er noe usikkerhet involvert.

Første nyttårsdag var imidlertid helt grusom. Det viste seg faktisk at kombinasjonen øl, hvitvin, rødvin, kaffe, konjakk, diverse spritholdige drinker og selvfølgelig sjampanje gjør at man blir kraftig redusert dagen derpå. Merkelig.

Videoen jeg la ut på Facebook, var faktisk en treffende beskrivelse av hvordan formen var. Jeg hadde jo planer om å legge den ut tidligere enn halv seks på ettermiddagen, men det klarte jeg rett og slett ikke.  

Jeg registrerer imidlertid at jeg ikke var alene i sorgen ettersom videoen i skrivende stund har over 2000 likes, over 3800 kommentarer og nådd i underkant av 500.000 mennesker.

Formen har heldigvis kommet seg nå, og jeg ser fram til hva 2016 har å by på.

Meg i dag.

Posted by Oscar Valle on Friday, January 1, 2016