hits

9 ting som irriterer meg på byen

18.11.2017 - 14:11 4 kommentarer

Artig å være på byen, altså. Men det er ikke til å legge skjul på at det finnes en del irritasjonsmomenter også.

Noen av disse har jeg listet opp her:

Folk som ikke klarer å stå i kø
Nå er det jo svært sjelden jeg står i kø, men hvis jeg først havner i en, blir jeg minnet på hvorfor jeg hater det. Det finnes nemlig folk som ikke klarer å stå i kø. Det er knuffing, sniking, roping og det som verre er. Kan man ikke bare stå relativt stille til man har kommet seg gjennom det helvete som køen er?

Det er forresten også irriterende når man kommer fram inngangen og får det verste spørsmålet man kan bli stilt på byen.

Trege/lite engasjerte bartendere
Jeg har forståelse for at det kan ta lang tid i baren av og til, spesielt når stedet er fullt. Selv den beste bartender kan bruke lang tid om bestillingen er avansert nok. Jeg har også forståelse for at det kan ta lang tid hvis bartenderen ny i jobben, så lenge man ser at vedkommende prøver sitt beste. Men det som er veldig irriterende, er når bartenderne er trege fordi de er lite engasjerte.

Les også: Slik får du oppmerksomheten til bartenderen

Det finnes noen bartendere som beveger seg i et fryktelig bedagelig tempo. Absolutt alt går sakte, selv om det er kø i baren. Det ser faktisk ikke ut til å bry dem. De fortsetter likevel i dette snegletempoet. Det skal sies at det er i utlandet jeg som oftest har opplevd dette, men det er uansett sykt irriterende.

Folk som blir stående i baren
Dette skjer typisk med en mann og dame som ikke er helt sikre på hverandre. De kommer fram til baren, får det de har bestilt og så blir de bare stående. Det er forståelig at de vil ha et sted å snakke, men det er jo irriterende for de som står bak dem i køen. Da må man plutselig manøvrere seg rundt på en eller annen måte, eller rope bestillingen og betale mellom de to menneskene, noe som er ubehagelig for alle. Hvis ikke det er helt tomt i baren, er det beste å komme seg vekk.

Folk som «spanderer»
Dette gjelder i hovedsak gutter, og det kan ofte være snakk om gutter i den gjengen du drar ut med. Det gjelder gutter som kommer fra baren med en shot eller drink til deg og informerer at de har spandert. Kult. Men så kommer de en time senere og sier: «Når skal du spandere på meg, a? Jeg kjøpte jo til deg». Da har du ikke spandert, kompis. Da har du inngått en avtale som motparten ikke var klar over i det hele tatt. Det er ufint. Når man spanderer skal det ikke være en skjult betingelse involvert, uansett.

Knuffing
Dette er vi vel alle er enige om, men det skjer likevel. Ofte er det uforskyldt - spesielt hvis stedet er i overkant fullt - men det er ikke mindre irriterende at en fyr ramler inn i deg av den grunn.

Folk som ikke har «etikette»
I mangel av bedre ord. Det gjelder folk som på mange måter ikke klarer å oppføre seg og tar seg til rette. For eksempel folk som omtrent står på fanget ditt eller prøver å snike seg til plass hvis dere har kapret et bord eller et annet område. Det gjelder folk som sniker i forskjellige køer, eller folk som er så tidlig utagerende at det er til sjenanse for andre.

Les også: Slik sjekker damer opp menn

Et godt eksempel er en gang vi hadde kjøpt bord på et utested. Ved siden av oss satt det noen yngre folk, og det virket som det var første gang de var på et bord. De danset på sofaene og bordene, og inviterte folk opp så det plutselig var altfor mange mennesker der. De ramlet nesten over bordet vårt, knuffet på de som satt nærmest dem og var i det hele tatt veldig irriterende. Det var ikke bare vi som reagerte, så til slutt måtte vaktene be dem fjerne folk og generelt skjerpe seg.

Overivrige DJ-er
Dette har jeg for så vidt ikke sett så mye av i Norge, men det gjelder DJ-er som på død og liv skal «hype» hele tiden. De snakker og roper mellom og noen ganger midt i sangene. Det trengs ikke og er bare et stort irritasjonsmoment. Bare spill sangene.

Underholdning på utested
Dette skjønner jeg virkelig ikke vitsen med. Plutselig en gang etter klokka har passert midnatt, skrus musikken av fordi det skal skje noe utestedet har betalt så mye penger for at vi få det med oss.  Her koser vi oss i en god samtale og har det kult, så blir det brutt opp fordi noen skal spille fiolin eller blåse ut flammer på en improvisert scene. Det er unødvendig.

Les også: Problemet med å ha for mange damer å velge mellom

Det blir litt som ordtaket om at man ikke skal flytte seg til et annet sted når man har det hyggelig, siden man ikke får den samme stemningen tilbake. Ikke bryt opp kvelden på grunn av noe som ærlig talt ikke er så spesielt. Hvis underholdningen er et tilleggselement som foregår i bakgrunnen, er jeg stor tilhenger av det. Men ikke når det blir påtvunget og skaper en unødvendig pause i alt.

Fyrverkeri når man kjøper flaske
På noen utesteder gjøres det et stort oppstyr når noen som har bord kjøper en flaske sprit eller champagne. Da kommer det en rekke mennesker, som pleier å inneholde et par noe lettkledde damer, med fløyte i munnen og en form for fyrverkeri eller stjerneskudd i hånda. Den ene i rekken har bøtta med flasken hevet over hodet, og alle danser seg fram til bordet. Noen ganger skrur utestedet til og med av eller setter på egen musikk til dette opplegget.

Jeg syns hele greia er så ufattelig kleint. Det er snakk om en bestilling. Gratulerer, dere er seks stykker som har spyttet ut noen hundrelapper for å spleise på en flaske Kalinka. Stor idrett. Jeg har tidligere listet opp flere ting som er positivt med å kjøpe bord, men det opplegget der kan utestedene bare slutte med.

4 kommentarer

Jsi

18.11.2017 kl.16:05

.... kjøpt bord på utested? Er det stort? Noe så dumt...

18.11.2017 kl.18:42

ok

Marchus

19.11.2017 kl.12:04

Helt enig. Jeg blir også veldig irritert når de sender lettkledde damer med noe som helst bort til meg.1917 patriarkatet ringte og ville ha tilbake sexisme.

Balsam

27.11.2017 kl.18:47

Når var sist du fikk kjøpt flasker med sprit på utesteder i Norge?

Skriv en ny kommentar