hits

Sjekke opp en kjendis: To ting du ikke bør gjøre

11.02.2017 - 15:04 3 kommentarer

close-up of female hand holding a glass of red alcoholic beverage

Det er mange som har det å sjekke opp en kjendis på sin bucket-liste. Det er imidlertid ikke helt lett å vite hvordan man skal gå frem hvis man havner i en situasjon der dette faktisk er mulig.

Det er nok heller ingen fasit, ettersom hvordan man går fram bør tilpasses hvor og når man eventuelt møter kjendisen. Det er imidlertid to ting jeg er sikker på man bør unngå, uansett hvilken situasjon det er.

Dette er blant annet basert på intervjuer jeg har lese av diverse kjendiser, og - tro det eller ei - sunn fornuft.

Les også: Derfor bør du kle deg annerledes på byen

1. Være fan
Dette sier kanskje seg selv, men om du skal prøve å sjekke opp en kjendis bør du ikke med en gang dra fram mobilen og be om en selfie. Du bør heller ikke overøse kjendisen med komplimenter eller be om klem og sånne ting.

Dette handler selvfølgelig om at hvis du gjør det, blir rollene satt. Kjendisen er stjerna og du er en fan. Da blir du en person kjendisen kan få til å gjøre hva som helst, noe kjendisen antakelig også har gjort flere ganger. Når du bare er en av tusenvis av andre, blir ikke det spesielt spennende. 

Jeg er ikke veldig glad i uttrykket sosial rangstige, men om du inntar fan-rollen er det ingen tvil om at du og kjendisen umiddelbart blir plassert i hver sin ende av akkurat den skalaen, noe som ikke er helt heldig. 

2. Late som du ikke vet hvem kjendisen er
Det er mange som prøver denne varianten, antakelig fordi man prøver å vise at man er på likt nivå på den nevnte rangstigen. En forståelig tanke, men problemet er at den fasaden er vanskelig å holde.

Jeg har fått meg at mange kjendiser blir irritert når folk gjør dette, nettopp fordi det så godt som alltid kommer fram at personen visste hvem kjendisen var hele tiden.

Dette skjer gjerne ved at personen litt ut i samtalen for eksempel sier at de likte eller ikke likte noe kjendisen har gjort eller vært med på, eller noe lignende.

Og når kjendisen skjønner at du ikke har snakket sant, sier det seg selv at det ikke er positivt. Da kommer det helt tydelig fram at du har spilt et spill, og det vil etter alle solemerker være en turn-off.

Les også: Problemet med å ha for mange damer å velge mellom
Les også: Shots - hvorfor gjør vi det?

Jeg er overbevist om at den beste fremgangsmåten enkelt og greit er en mellomting, altså at man ikke legger skjul på at man vet hvem kjendisen er, men at man heller ikke blir satt ut og nervøs på grunn av det.

Jeg har heller ingen tro på å være nedlatende overfor kjendisen, noe jeg tror flere er i et slags forsøk på å vise at man ikke er preget av situasjonen.

Hvis du prøver å sjekke opp en som har vært med i Paradise Hotel*, bør du ikke si at du aldri ser på programmet fordi du syns reality er dritt-TV. Formålet er kanskje å framstå som en med litt sofistikerte interesser, men det vil nok slå ganske feil ut.

Det er imidlertid ikke feil å være ærlig, så lenge det ikke gjøres på en ufin måte. Man kan si at man ikke har fått med seg det kjendisen gjorde sist, men man trenger ikke å antyde at det er fordi det var dårlig.


 

Hvis jeg for eksempel skulle prøve å sjekke opp Julie Bergan, hadde jeg ikke sagt at jeg syns popmusikk er dårlig og bare for fjortiser (noe jeg ikke syns), men heller at «Arigato» var en sangene som ble spilt mest på gutteturen i sommer, men at det er litt flaut med tanke på at den første setningen i sangen er «I'm a big girl, baby».

Hvis man kommer i prat med en kjendis mener jeg det viktigste - i tillegg til de to punktene ovenfor - er at man tenker at dette er en helt vanlig person. Man bør prøve å vise at man ikke er preget av situasjonen og helst si noen ting som kjendisen ikke er vant til å høre.

Man bør i det hele tatt være seg selv - og selvfølgelig følge disse rådene:

Sjekketips for menn # 1 - tilnærmingdelen
Sjekketips for menn # 2 - den første kontakten
Sjekketips for menn # 3 - generelle tips
Sjekketips for menn # 4 - slik får du henne med hjem
Sjekketips for menn # 5 - hva du bør gjøre når du tror ingen ser
Sjekketips for menn # 6 - Når du vet at en dame er interessert

* Det kan sikkert diskuteres om man kan kalle en Paradise Hotel-deltaker for kjendis, men i dette tilfellet ble det gjort for eksempelets skyld.

3 kommentarer

Archon

18.02.2017 kl.16:53

'Hvis du prøver å sjekke opp en som har vært med i Paradise Hotel*, bør du ikke si at du aldri ser på programmet fordi du syns reality er dritt-TV'

Prøver ikke å fremstå som mer sofistikert, men det er dritt-TV og faller meg ikke inn å se på. Noe så tragisk.

Men det er min MENING, og folk må da for pokker få lov til å ha sine egne meninger. Om de ikke tåler å høre hva folk mener, så får det være det samme.

Laila Marina

19.02.2017 kl.09:29

En gang i hele mitt liv har noen sagt "du vet kanskje ikke hvem jeg er?" (Eller noe i den duren) til meg. Da var det ofc en halv full PH "stjerne" ute på vift. Så midt tips om du vil sjekke opp PH "stjerner" er å behandle de som en A - kjendis, i den hysteriske forstanden, haha.

PS: jeg digger bloggen din. Ler alltid litt av innleggene dine, på en positiv måte! Du skriver så gøy :)

Ha en fin søndag!

Oscar Valle

21.02.2017 kl.08:24

Laila Marina: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar