hits

Shot - hvorfor gjør vi det?

09.04.2016 - 14:04 3 kommentarer

De fleste av oss har vært der. Man er på et utested, klokka har kanskje passert ett og det begynner å bli bra liv. Likevel er man ikke helt med. Man er ikke helt i form. Og da er det en glup skalle som utbryter: «Vi tar en shot!».

Det høres selvfølgelig ut som en god idé. Man vil jo komme i form og tenker at det fortere vil skje med 40 milliliter sprit. At man har bøttet ned drikke i flere timer i strekk allerede, tenker man ikke noe på.

Og den shotten, den fungerer. Så det synger etter.

Neste morgen er bildet av at man setter ned det tomme shotglasset gjerne det siste fra kvelden i forveien man klarer å se klart for seg. Hodet verker og man spør seg selv: «Hvorfor i helvete tok jeg den shotten?».

Les også: 37 ting som «alltid» skjer på vorspiel

Nå trenger ikke nødvendigvis en shot eller to i seg selv være så ille. Det kan for eksempel være et ålreit virkemiddel hvis man kommer sent på en fest eller man kommer edru inn på et afterski der det allerede er skikkelig klem.

Når det gjøres i ett-to-tiden på natta, er det derimot aldri en god idé.  Ettersom man allerede har drukket en god del enheter fra før, får jo shotten dobbelt effekt når den slår inn.

Plutselig er formen blitt litt for bra. Man er overalt, sjangler rundt og generelt sier og gjør mye rart. Og dette kommer jo ikke som en overraskelse. Det skjer jo så godt som hver gang.

Men likevel gjør vi det, selv om vi vet at man neste morgen kommer til å våkne opp med en dundrende hodepine, hull i hukommelsen og en fylleangst som bare blir verre når andre forteller deg hva du gjorde kvelden før.

Les også: Dette er ikke kult å gjøre på byen, det er harry

Det er nesten så jeg syns utestedene bør ha forbud mot å selge shots etter klokka to på natta. Det hadde forhindret mange uønskede, fuktige episoder for mange.

Det skal jo sies at vi selvfølgelig kan takke oss selv, vi vet jo at vi bør holde oss unna. Jeg har til og med vært med på å ta en shot bare minutter før stedet stenger, noe det ikke finnes ett eneste godt argument for å gjøre.

Dette med å shotte er et av de rare fenomenene som skjer når man har drukket. Man vet at det man holder på med er en dårlig idé, men alkoholen gjør at hjernen nekter å høre og det gjøres likevel.

Jeg vet at jeg kommer til å ta en shot etter klokken to igjen. Jeg vet også at jeg kommer til å angre på det. Igjen.

Men når man er ute, er det som sagt ikke det man tenker på. Da skal man jo komme i form. Man må nesten bare flire av det.

 

Det er riktig. God helg!

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

3 kommentarer

Thea

09.04.2016 kl.14:22

God helg!

ma

09.04.2016 kl.14:49

Tjener denne mnnen penger paa sine talentlose innlegg?

xxx

09.04.2016 kl.18:43

Jeg pulte "Oscar Valle" for noen uker siden. Han sjekket meg opp med et smil.

Skriv en ny kommentar