hits

Slik ønsker menn å bli sjekket opp

03.03.2016 - 21:18 4 kommentarer

Image of happy young girls having fun at disco

For en stund siden fikk jeg spørsmål om jeg kunne skrive et innlegg om hvordan menn ønsker å bli sjekket opp.

Dette var ærlig talt ikke noe jeg ikke hadde tenkt særlig mye på. Jeg tenkte vel at gutter uansett er så ivrige at det skal minimalt med innsats fra jentenes side til at det skjer noe. Men så lett er det jo ikke.

Nå skal det sies at det ikke finnes noe fasitsvar på dette, men jeg håper dette kan gi en pekepinn på hvordan mange menn ønsker å bli sjekket opp.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan damer sjekker opp menn. Da fokuserte jeg på hvordan jenter opererer for å komme i kontakt med den de vil snakke med, og det gjør de ved hjelp av følgende metoder:

- Den indirekte metoden (bruke forførerblikk, gi mannen tillatelse til å ta kontakt)
- Den halvdirekte metoden (nærme seg mannen i håp om at han tar kontakt)
- Den direkte metoden (gå bort og ta kontakt)

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Og mitt tips til jenter er at de benytter seg av en av de to første metodene. Det beste er å gjøre mannen oppmerksom på at du er interessert, uten å være den som tar det første skrittet (som altså egentlig er det andre).

Dette handler om at de fleste menn ikke ønsker å få det servert på et sølvfat. Man ønsker å jakte litt, og er kanskje ikke helt fornøyd før man føler man har jobbet litt for å få en jente.

Og for mange menn er det en står greie å ta motet til seg og tilnærme seg en dame. Så hvis dette gjøres, vil mannen antakeligvis føle at han har jaktet litt - selv om han altså hadde veldig gode kort på hånden hele tiden.

Les også: Slik ble jeg sjekket opp av en av de fineste damene jeg har sett
Les også: Det er ikke bare menn som benytter seg av denne klassiske sjekkereplikken

For min egen del, merker jeg at jeg mister litt av interessen hvis en jente kommer bort til meg - spesielt hvis det skjer tidlig på kvelden. Jeg foretrekker helt klart den indirekte metoden.

Hvis den ikke fungerer derimot, kan det være lurt å kombinere det med den halvdirekte. Når jeg tenker etter, har nok de fleste av jentene som har sjekket meg opp - og lykkes - brukt den metoden.

Man kan for eksempel gjøre som den første av de tre damene som sjekket meg opp på nyttårsaften gjorde. Hun brukte først den indirekte metoden, men gikk senere over til den halvdirekte, noe som fjernet enhver til.View from below of glamorous girls dancing at discotheque

Og selv om jeg ikke foretrekker den direkte metoden, skal det sies at den blir mer og mer effektiv jo senere på kvelden det blir.

Når dere først har kommet i kontakt, mener jeg mye av det som gjelder for gutter også gjelder for jenter. Et av mine fremste tips til gutter er at de ikke skal bli for ivrige. Dette gjelder på mange måter for jenter også.

Selv om vi gutter liker at dere ler av vitsene våre, tar på oss og generelt viser interesse, så kan det bli for mye av det gode. Dette handler igjen i stor grad om at menn har lyst til å jobbe litt.

Det betyr imidlertid ikke at dere bare skal sitte der uten å si noe. Hvis en jente kun har en «kom igjen, imponer meg»-holdning, blir jeg bare irritert. Det skal være et samspill.

Ikke vær for «på», men ha en flørtende tone. Bruk blikk og berøringer på en måte som er pirrende, ikke slitsom. Så bør man naturligvis ha et smil om munnen og generelt være i godt humør.

Det er også viktig å stille spørsmål til ham. Men man bør prøve å være et sted mellom bare «du, da?» og spørsmål som «hvor mange kjærester har du hatt?», «når ser du for deg å gifte deg?» og sånne skremmende ting.

Og hvis noen tror at menn syns det er søtt med jenter som spiller dumme, så er det feil. Menn har lyst på damer det er mulig å ha en ordentlig samtale med, i hvert fall hvis det skal skje noe på lang sikt.

Oppsummert bør man framstå interessant, spennende og morsom nok til at den du snakker med får lyst til å tilbringe mer tid med deg. Det er jo det som er hele essensen med sjekking, noe som gjelder begge kjønn.

Når det nærmer seg slutten av kvelden, har imidlertid jenter en stor fordel. Har sjekkingen gått bra, kan dere i stor grad diktere om dere drar hjem sammen, utveksler kontaktinformasjon eller bare lar det være med passiaret den kvelden. 

Men bare så det er sagt, hvis dere for eksempel utveksler numre, Facebook eller hva det skulle være, så mener jeg premissene endrer seg. Selv om jeg ikke er noen stor supporter av at jenter tar den første kontakten på byen, så har jeg veldig lite imot det når det gjelder meldinger.

Da syns jeg det bare er sjarmerende at det er jenta som tar kontakt først og byr litt på seg selv i svarene hun gir, i motsetning til slike svar.

Hvis det fortsatt er god tone, vil det jo være naturlig at dere etter hvert møtes til en date. Og da kan man i hvert fall konkludere med at sjekkingen har gått bra.

Følg meg gjerne på Facebook ved å trykke på knappen under: 

 

 

Amazing ... 😞

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

4 kommentarer

Lars-Erik Østerud

03.03.2016 kl.21:31

Vi litt sjenerte gutter ønsker derimot litt mer sikre signaler enn vake blitt og at de står i nærheten. Det holder å si hei. Da vet vi at dere ikke biter av oss hånden hvis vi prøver oss. Hva med litt likestilling?

06.03.2016 kl.19:36

Lars-Erik: Det finnes sjenerte jenter også? Jeg kunne aldri tenke meg å ta initiativ, det er jeg altfor sjenert til å gjøre. Er vel faktisk så sjenert og lite selvsikker, at de gangene en gutt har vist interesse, har jeg tatt det hele som en spøk. Jeg opplevde at en person ba om telefonnummeret mitt, og jeg endte opp med å le, fordi jeg trodde han slo an en spøk og bare ville ha det morsomt på min bekostning.

06.03.2016 kl.22:16

Hei! Vet at flørting via SMS, Messenger, Instagram og Snapchat begrenser seg, men hvordan tror du menn foretrekker å bli sjekket opp på disse mediene?

Oscar Valle

09.03.2016 kl.15:54

Anonym: Godt spørsmål. Jeg tror menn liker bedre at jenter tar den første kontakten der. Det liker i hvert fall jeg, at jenter viser at de er interessert. Ikke for mye, men nok til at man blir nysgjerrig og slipper å frykte at man ikke får svar hvis man sender melding tilbake også videre.

Skriv en ny kommentar