hits

Kom deg opp til Holmenkollen!

05.02.2016 - 16:02 Én kommentar

Denne helgen er den største festen i Oslo i skogen. Verdenscupsirkuset i langrenn har flyttet seg til Holmenkollen og da valfarter nordmenn til marka for å være med på folkefesten.

Jeg var i Holmenkollen-marka i fjor, og det anbefales på det sterkeste. Alle var i strålende humør, og stemningen ble bare bedre etter hvert som tiden gikk. Det var fullt av folk i skiklær og norske flagg, og det var rett og slett veldig moro. Som jeg skrev, er det Norge på sitt aller beste. 

Det er sikkert kult å stå på stadion også, der får man jo med seg mer. Men for de som står i marka kan man trygt ski at selve skiløpet ikke er det viktigste.

I fjor prøvde jeg å fortelle opptil flere at det var Sjur Røthe som hadde vunnet, men han var det de færreste som i det hele tatt hadde hørt om. Det sier jo sitt.

Det tar litt tid å komme seg dit, det trekker litt ned. Det går ikke akkurat fort når T-banen tråkker seg opp alle stasjonene på frognerseterbanen, spesielt når vognene er smekkfulle.

Men når du har kommet deg opp og funnet deg en plass i marka, så senker roen seg. Da er det bare å finne fram noe medbragt drikke og nyte den gode stemningen.

Det er nemlig derfor man er der. Man får jo ikke med seg så mye av skiløpet. Det handler om å være ute i frisk natur med gode venner.

Og dagsfylla, da.

Som jeg har skrevet før, så skjer det noe med nordmenn når de drikker på dagtid. Og i marka i Holmenkollen er det smil og norske flagg så langt øyet kan se. Det er uten tvil en folkefest, og noe det er verdt å få med seg.

Når rennet er over, er det er mange som velger å være igjen i marka og fortsette festen. Da kan man for eksempel ta det som et vorspiel, men det er jo også mange som overnatter i skogen.

For de som ikke ønsker å være igjen i marka, kan man for eksempel være med på afterski-en som er ved Holmenkollen-anlegget. Da må man imidlertid ha kjøpt billett, noe som ikke er nødvendig hvis man bare skal befinne seg utenfor anlegget.

Uansett, hvis du ikke har opplevd folkefesten i Holmenkollen-marka før, anbefaler jeg uten tvil at du tar deg turen. Og hvis du ikke har mulighet denne helgen, har du heldigvis flere muligheter i vinter.

I år er nemlig holmenkollhelgen flyttet fram på grunn av VM i skiskyting. Dermed er det duket for nye folkefester i Holmenkollen mellom 2. - 16. mars.

Heia Norge!

Én kommentar

Gizza

05.02.2016 kl.16:18

Jeg skal faktisk se 5-mila i Holmenkollen imorgen! Gleder meg, har aldri vært der når det er renn tidligere. Håper det blir liv!

Skriv en ny kommentar