hits

Damer som har kjæreste - en utdypning

22.01.2016 - 17:31 5 kommentarer

Mitt siste innlegg ble det en del engasjement rundt. Innlegget handlet om at menn ofte blir skuffet om det viser seg at en dame han har brukt store deler av kvelden på, har kjæreste. Jeg skrev også at det hadde vært fint om damer som var opptatt kommuniserte dette ganske tidlig.

Les mer: Dette må damer som har kjæreste lære seg

Det kom inn en del kommentarer - der mange var negative - i kommentarfeltet og på Nettavisens Facebook-side, og etter omsider ha fått gått gjennom disse, samt et par andre blogger som oppsto i kjølvannet, tenkte jeg det var greit å komme med noen presiseringer.

Etter å ha blogget en god stund, har jeg lagt merke til folk har en tendens til å trekke klare, og ofte veldig merkelige, konklusjoner.

For en stund siden skrev jeg et innlegg om hva jeg og mange andre menn ikke liker at jenter har på seg (dog med en litt sterkere tittel). Da trakk folk konklusjonen at jeg forlangte at jenter går med visse ting og at jeg trodde jenter kun kler seg for å tilfredsstille menn - noe jeg selvfølgelig ikke mener.

Også denne gangen trakk folk konklusjoner som jeg ikke føler samsvarer med innlegget jeg skrev. Verst var kanskje Kompani Frogner, som på sin blogg skrev: «Hva får deg til å tro at alle jenter som ser på deg har lyst til å ligge med deg?». Hvordan hun har klart å trekke denne konklusjonen, er ikke godt å si - men den er i hvert fall helt bak mål.  

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Også andre har antydet at innlegget kommer som et resultat av bitterhet over at jeg ikke får meg noe. Og da må jeg nesten få lov til å referere til nettopp det innlegget som har blitt kritisert, der det nederst står at det ikke handler om det. Dette kommer jeg tilbake til.

Og bare for å ha sagt det først som sist, det er noen som kommenterte at jeg antyder at en jente skylder meg noe eller er «min» hvis jeg har spandert drikke på henne. Det stemmer naturligvis ikke, noe jeg føler jeg ettertrykkelig har sagt klart fra om her og her.

Jeg må også få understreke at jeg ikke mener at jenter med kjæreste bare skal sitte stille, se ned i gulvet og unngå all kontakt med det motsatte kjønn. De har selvfølgelig lov til lov til å snakke med menn, men det handler om hvordan man gjør det - om hvordan man bruker blikk, kroppsspråk og berøringer.

Jeg tror heller ikke at en jente nødvendigvis er interessert selv om hun smiler og er hyggelig, som noen har antydet i kommentarene sine. Dette handler mye om hvordan ting utvikler seg etter man har kommet i prat. Men det skal sies at mange gutter tror jenter flørter med dem hvis smilene og den hyggelig tonen vedvarer over tid.   


Selv om Kompani Frogner ikke akkurat hyllet meg i sitt innlegg, så virket det som hun i stor grad var enig. Hun skriver blant annet:

 «Jeg gikk også ut da jeg hadde kjæreste ... jeg er ganske sikker på at mange nok trodde jeg flørtet med dem, og etter hvert måtte jeg finne en naturlig måte å fortelle at jeg hadde kjæreste på, relativt kort inn i samtalen. Jeg synes ikke noe om folk som flørter når de er opptatte».

Det er jo akkurat dette jeg ønsker at jenter gjør. Det Kompani Frogner reagerte mest på, var imidlertid at jeg la det meste av ansvaret på jenta når det gjaldt å finne ut sivilstatus.

Og det mener jeg for så vidt fortsatt. Jeg syns den som kjæreste - enten om det er gutt eller jente - er den som bør få frem at de er opptatt. Jeg kunne imidlertid vært klarere på at det ikke nødvendigvis er noe vedkommende skal hive ut i andre eller tredje setning.

Selv om jeg ikke spør direkte om jenta har type, så betyr det ikke at jeg ikke fisker litt. Ved å spørre om ting som hvor og hvem hun bor med, hvem og hvorfor hun er ute, vil det gjerne på en eller annen måte komme fram hvis hun er opptatt.

Og, ja, gutter overvurderer jenters interesse, men hvis det ikke kommer fram at jenta er opptatt og man snakker sammen med en god tone i lang tid - i tillegg til at jentas kroppsspråk ikke antyder at hun har type - syns ikke jeg det er rart at en singel gutt tolker det som at dama flørter og dermed får forhåpninger. Alle vet jo at byen er en sjekke-arena.

Og det er heller ikke til å legge skjul på at flere med kjæreste flørter med andre. Det er det flere som har påpekt i kommentarene sine, og de fleste er enige i at det ikke er greit.

Ikke at jeg liker det, men jeg kan faktisk skjønne at folk i forhold flørter litt. Det er ofte helt uskyldig, bare man ikke tøyer strikken for langt. Flørter man for lenge med en person, blir det ufint - både overfor kjæresten og den man flørter med.

Og dermed kommer vi tilbake til hvorfor dette er en irritasjonsfaktor for single menn. Det handler nemlig ikke nødvendigvis om at vi ikke får oss noe den kvelden. De fleste menn er faktisk ikke så neandertalere at det er det eneste man er opptatt av.

Faktum er at selv om mange trives med å være singel, ønsker de aller fleste single innerst inne å faktisk møte noen det kan skje noe mer med. En som de kan slå seg til ro med.

Og når de drar ut på byen, har de fleste single menn en forhåpning om at dette blir kvelden man møter drømmedama.

Dermed blir det irriterende når man bruker opp en hel kveld på noen som det aldri kunne skje noe med i utgangspunktet. I mine øyne, er det en helt naturlig reaksjon.

Det kunne ha vært kvelden da man møtte en potensiell kjæreste, men så fikk man ikke snakke med henne fordi man var opptatt med en jente som hadde type og ville mette et eller annet bekreftelsesbehov.

Og jeg syns ærlig talt ikke synd på de med kjæreste hvis de har det litt kjipt på byen. I de aller fleste andre situasjoner er det de som kommer best ut av det, vil mange hevde. Og på søndagen våkner de med sin kjære og kan kose seg med dem hele dagen, mens søndagens høydepunkt for en singel person er når de tar første bit av kebaben.

Så er det ikke sånn at menn nødvendigvis må kutte samtalen med en gang de har funnet ut at jenta har type. Er det en interessant samtale, er jo det bare hyggelig å fortsette å prate. Og som noen påpekte i kommentarfeltet, kan det jo hende at jenta som har kjæreste introduserer deg til hennes single venninner.

For å oppsummere: Jeg mener ikke at opptatte jenter bare skal sitte rolig og alene i et hjørne, men jeg mener at de bør få fram at har kjæreste hvis de kommer i prat med en ukjent gutt. Det trenger ikke å skje med en gang, men på en naturlig måte. Da slipper man misforståelser og ingen blir skuffet.

Hvis en jente holder en gutt på kroken store deler av kvelden, uvitende eller ei, så vil det nemlig ende med at gutten blir skuffa. Noen ganger er det fortjent - hvis han bare var ute etter én ting - mens andre ganger er det en snill, forhåpningsfull gutt som ufortjent får svi. Det syns jeg jenter med kjæreste kan ha i bakhodet.

Følg meg gjerne på Facebook ved å trykke på knappen under!

 

Er det lov eller er det ufint å flørte med andre når man er i et forhold?

Posted by Nettavisen on Saturday, January 16, 2016

5 kommentarer

Ingvild

24.01.2016 kl.00:01

Jeg syns ikke det faller seg naturlig at jeg må si at jeg ikke er singel ved hvert menneske jeg prater med ute på byen. Hverken av samme kjønn eller motsatt.

Jeg tar det ikke som en selvfølge at jeg blir sjekket opp hver gang noen hilser på meg, og har opplevd flere ganger bare en casual prat mens man venter på sin drink, eller at fyren bare kom med en kompliment for å gi meg et smil og gå videre. Da ser jeg ikke poeng å rope etter han at jeg har type eller buse inn på det i en samtale jeg bare tolker som en hyggelig prat uten intensjon om sjekking. Da virker jeg jo intet annet enn innbilsk og kan drepe en givende samtale. For alt jeg vet er fyren også opptatt.

Og er man så idiot og ikke kan i løpet av flere timer spørre om han/hun faktisk er singel for å vise at man kanskje kunne tenkt seg en kopp kaffe en annen dag, og for få det bekreftet - så syns jeg ikke man kan være furten heller.

24.01.2016 kl.13:37

Real oppklaring, Valle!:)

Jan-Andreas

28.01.2016 kl.12:40

Jeg leste den første artikkelen du refererte til, der du tydeligvis ble feiloppfatta av andre bloggere(merkelig hvor mye rart oppgulp folk kommer med, ass).

Her er det jo snakk om folk som er allerede i et forhold, eller om de er single. Og om man er singel og henger på Tinder, Match eller Fastfoxxx .com, så treffer man noen. Men hva om noen har en "kosevenn", eller er på G med andre (som man ikke er med på byen akkurat den kvelden): Hva gjør man da? er man singel, eller man "opptatt"? Er man "ekslusiv"?

Oscar Valle

01.02.2016 kl.14:48

Jan: Det er det vanskelig å gi et klart svar på, syns jeg. Kommer an på mye. Har man for eksempel vært på én date, syns ikke jeg det er noe krise å flørte med andre. Heller ikke hvis man har "kosevenn" og begge er helt klar på at det ikke er noe mer. Men hvis man holder ordentlig på med noen, bør man jo ikke flørte med andre. Da bør man jo heller ikke ha det behovet, spør du meg.

02.02.2016 kl.09:26

Jeg så nettopp at innlegget om (dine) topp 10 VS-modeller, og lurte på om du kommer til å kjøre lignende innlegg, som topp 10 skuespillere? Hva syns du om Megan Fox f.eks? :) Syns det er interessant å høre om det vi jentene syns er fint/"forbilder" utseendemessig, er det dere gutta syns er fint og :)

Skriv en ny kommentar