hits

Slik var nyttårsaften - og jenter sjekker opp på samme måte som før

03.01.2016 - 15:52 Ingen kommentarer

Oslo 20160101.
Nyttårsraketter og fyrverkeri over Oslo Havn og Aker Brygge sett fra toppen av Oslo Rådhus ved midnatt nyttårsaften.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Håper alle hadde en fin nyttårsfeiring! Dette var første gang jeg var på byen i Norge på en nyttårsaften. Nyttårsaften i Norge har jo en tendens til å være skuffende, men i år var den ikke det.

God mat, godt selskap og en bra fest, gjorde dette til en av de bedre nyttårsfeiringene jeg har hatt i Norge. I tillegg fikk jeg en bekreftelse på at det jeg skrev i et av mine første innlegg, om hvordan damer sjekker opp menn, også kommer til å være gjeldende i 2016.

Når det gjelder selve kvelden, begynte vi relativt tidlig. Klokken 16 var rundt et dusin på plass for et lite vorspiel, før vi dro dit vi skulle spise klokken 18.

Der fikk vi servert en tre-retters med forskjellig vin til. Det er lite som slår å nyte et godt måltid med gode venner, spesielt når man vet at man har en god fest å se fram til. I tillegg var det en del fint å se på og generelt god stemning i lokalet, noe som også trakk opp.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Senere ble det servert kaffe, og rundt 22 var vi på plass på utestedet der festen skulle være. Etter det var kvelden stort sett som en vanlig bytur, bortsett fra at folk var mer stivpyntet og alle var i veldig godt humør.

Det var nesten så jeg hadde glemt at det var nyttårsaften før folk begynte å trekke ut da klokken nærmet seg tolv. Overgangen til et nytt år ble uansett markert med sjampanje, klemmer og lykkeønskninger, før det var tilbake til festen.

Og der fikk jeg altså bekreftelsen jeg nevnte tidligere. I innlegget jeg skrev for lenge siden, skrev jeg at damer hovedsakelig benytter seg av tre metoder når de skal sjekke opp enn en mann:

- Den indirekte metoden
- Den halvdirekte metoden
- Den direkte metoden

De to første metodene går ut på at jenta gjør mannen oppmerksom på at hun har lyst til at han skal komme bort å snakke med henne, mens den direkte metoden går ut på at jenta selv går bort til mannen.  

Les mer om metodene her

Og det var eksempler på den indirekte metoden og den halvdirekte metoden jeg opplevde på nyttårsaften.

Den første jenta hadde jeg lagt merke til tidligere på kvelden da hun ga meg flere soleklare forførerblikk, altså den indirekte metoden. Selv om jeg syns hun så bra ut, gikk jeg ikke bort til henne - tidlig på kvelden som det var.

Senere på kvelden sto jeg imidlertid i baren da den samme jenta plasserte seg rett ved siden av meg - et klassisk eksempel på den halvdirekte metoden. Denne gangen takket jeg ja til invitasjonen og begynte å snakke med henne.

Den andre jenta benyttet seg av det andre klassiske eksempelet på den halvdirekte metoden.

Jeg sto på dansegulvet med noen av kompisene mine da hun tok med seg venninnen sin og begynte å danse rett foran meg. Hun dyttet praktisk talt rumpa opp i skrittet mitt. Etter hvert takket jeg også ja til den invitasjonen, og begynte å snakke med denne jenta.

Den tredje jenta benyttet seg kun av den indirekte metoden. Hun satt like ved der jeg sto, og stirret så åpenlyst at det ikke var noe tvil om hva hun ville. Dermed gikk jeg bort til henne og begynte å snakke.

Ettersom det alltid er morsomt å snakke med ukjente jenter, så bidro også disse sekvensene til at nyttårsaften ikke ble en skuffelse.

Selv om det etter hvert lignet veldig på en vanlig bytur, var det noe spesielt siden vi hadde en god middag i forkant, vi hadde opplegget for fest spikret og det hele var veldig vellykket.

Dermed er jeg ikke lenger så skeptisk til å feire nyttårsaften på byen i Norge. Men det er en forutsetning at man har hele opplegget for kvelden klokkeklart, slik at det ikke er noe usikkerhet involvert.

Første nyttårsdag var imidlertid helt grusom. Det viste seg faktisk at kombinasjonen øl, hvitvin, rødvin, kaffe, konjakk, diverse spritholdige drinker og selvfølgelig sjampanje gjør at man blir kraftig redusert dagen derpå. Merkelig.

Videoen jeg la ut på Facebook, var faktisk en treffende beskrivelse av hvordan formen var. Jeg hadde jo planer om å legge den ut tidligere enn halv seks på ettermiddagen, men det klarte jeg rett og slett ikke.  

Jeg registrerer imidlertid at jeg ikke var alene i sorgen ettersom videoen i skrivende stund har over 2000 likes, over 3800 kommentarer og nådd i underkant av 500.000 mennesker.

Formen har heldigvis kommet seg nå, og jeg ser fram til hva 2016 har å by på.

Meg i dag.

Posted by Oscar Valle on Friday, January 1, 2016

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar