hits

Alfreds hage: Dette utestedet kunne vært et av de beste, men gjorde «alt» galt

16.10.2015 - 22:27 Ingen kommentarer

Alfreds Hage. 

Jeg har tidligere skrevet om mitt ønske om at det kommer et nytt og spennende utested i Oslo.

Oslo er imidlertid såpass lite, at man skal treffe godt for at utestedet skal bli en suksess over tid. Jeg har tidligere nevnt Nivou, som på sin tid var Oslos største utested. Det var bare populært en kort tid før folk forsvant, og stedet senere ble lagt ned.

Min teori er at stedet rett og slett var for stort. Det skal ha vært plass til 1000 mennesker, og da skal du treffe bra på det meste for at du skal klare å fylle stedet hver helg i en relativt liten storby som Oslo.

For et par år siden var det et sted som hadde alle forutsetninger til å treffe bra. Alfreds Hage var et utested som lå ved siden av Nobels Fredssenter, mellom Rådhusplassen og Aker Brygge.

Det var sommeren 2013 at Alfreds Hage var populært. Jeg var der to-tre ganger det året, og inntrykket jeg satt igjen med var at det kunne vært så mye bedre. Sånn tror jeg det var for flere.

Følg gjerne Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg

Spør du meg, gjorde nemlig Alfreds Hage «alt» feil på visse områder. Ettersom utestedet var tilknyttet restauranten Alfreds, som stengte dørene tidlig i 2014, fikk man dessverre ikke se om ting hadde blitt bedre sommeren etter. Ettermælet til Alfreds Hage er derfor ikke det beste, i min bok.

Da du kom inn på Alfreds Hage, så alt veldig bra ut. Det var en bakgård, som de hadde dekorert som en slags hageterrasse med treinteriør og planter. Det var flere sitteplasser, og en bar som dekket relativt store deler av den ene veggen.

Lokalet og interiøret var av den art at du ble både spent og avslappet. Derfor var du optimistisk da du kom inn. Det virket som et sted du kunne kose deg. Etter hvert ble imidlertid den illusjonen knust.

Det var på tre områder Alfreds Hage sviktet totalt, etter min mening. På tre viktige områder.

Det første du merket deg, var hvor lang tid det tok i baren. Jeg overdriver ikke hvis jeg sier at det tok en halvtime å kjøpe seg noe å drikke. Og det var ikke bare slik under det første rushet litt over tolv - da aksepterer jo folk at det er litt kø. Slik jeg husker det, var det slik hele kvelden.

Om det var på grunn av bartendere som ikke holdt mål eller om det rett og slett var få bartendere, vet jeg ikke. Men det var slik alle gangene jeg var der, og da er noe galt. Og er det én ting et populært utested er avhengig av, så er det at baren fungerer. Å måtte vente godt over tjue minutter hver gang man skal kjøpe seg noe å drikke, er langt ifra bra nok.


Det andre området som Alfreds Hage sviktet på, var toalettopplegget. De gangene jeg var der, var det nemlig kun satt opp midlertidige toalett - slike som man finner på festivaler.

For det første var det jo ikke akkurat appetittlig. For det andre førte det til lange køer også der. Det var kun to eller tre toaletter for hvert kjønn, så igjen måtte du beregne 15-20 minutter for få gjort det du skulle. For gutter, som er vant til at slike ting går relativt fort, så var det selvfølgelig altfor lang tid.

Det var også på et tredje viktig punkt at Alfreds Hage ikke levde opp til forventningene: De spilte ikke bra nok musikk. Og når man har sviktet på to viktige ting, som gjør man bruker mye av kvelden på å stø i kø, så må man i det minste sørge for at folk koser seg i mellom køoppholdene.

Da spiller musikken en viktig rolle. Og istedenfor å legge seg på en linje med kjente, fengende låter som man har lyst til å danse til, så spilte de heller varianter av ukjent EDM-musikk. Det var i hvert fall slik de gangene jeg var der.

Så vidt jeg husker var det heller ikke lounge-musikk som ble spilt, noe som er jo behagelig å høre på og skaper en fin stemning. Det var mer ensformig og slitsom EDM-musikk som ble spilt. Det er sikkert noen som liker sånn musikk, men jeg nekter å tro at det er tilfellet for flertallet. Musikken var heller ikke fristende å danse til, for de som ønsket det.  

Alfreds Hage hadde forutsetningene til å lykkes. Det hadde glimrende beliggenhet, like ved både trikkestopp og taxi-holdeplass. Lokalet var fint og innbydende, med en god blanding av åpne plasser og steder å sitte. Det var ikke så stort, men heller ikke for lite. Og ettersom det var en bakgård, så var man under åpen himmel - perfekt for et sommersted.

Men når man svikter på drikkeservering, toalettopplegg og musikken som blir spilt, så er det rimelig dødfødt. Jon Taffer hadde revet av seg all håret hvis han hadde sett hvor mye uforløst potensial det var på Alfreds Hage, for å si det sånn. Synd, fordi det kunne blitt husket som et fantastisk sommersted.

Følg Oscar Valle på Facebook her!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar