hits

Dropp «uniformen»: Slik mener jeg menn bør gå kledd på byen

26.09.2015 - 15:44 14 kommentarer

STANDARDSKJORTA: Norske menn pleier ikke å være så kreative i klesveien. 

Jeg er opptatt av hva jeg har på meg, både i hverdagen og selvfølgelig når jeg drar på byen. Jeg må være fornøyd med antrekket. Hvis ikke jeg er det, klarer jeg ikke å være like selvsikker. Jeg må føle meg vel og kan ikke ha i bakhodet at jakka ikke passer med buksa eller at skjorta er en størrelse for stor og har dårlig passform, for eksempel.

Jeg er heller ikke i tvil om at jenter legger merke til gutter som kler seg bra, eller i det minste har en gjennomført stil.

Jeg er også opptatt av å ikke gå med det samme som alle andre, at jeg skiller meg ut. Og det er faktisk ganske enkelt på byen i Norge. Det er nemlig enormt mange gutter på byen som kler seg likt. Omtrent helt prikk likt. Det er som en jævla uniform.

De tar på seg noen pensko. Helt streite, gjerne litt spisse pensko. Deretter kommer den mørke buksa. Passformen er det ofte ikke så nøye med.

Så har vi skjorta. Standardskjorta. Den er jeg ikke spesielt fan av. Standardskjorta er enten hvit, svart eller en eller annen form for blå. Noen klinker også til og har en rød eller en grå i klesskapet. Den er uansett ensfarget med en passelig bred krage.

Og den ensfargede skjorta knepper de helt opp, bortsett fra enten én eller to knapper - litt avhengig av hvor vågale de er. Av tilbehør kommer det et belte og en eller annen klokke. That's it.

Følg gjerne Oscar Valle på Facebook her!

Pensko, mørk bukse og en ensfarget skjorte, er altså uniformen store deler av herreutvalget på byen velger, der standardskjorta har den mest fremtredende rollen. Antrekket ser sikkert helt decent ut, men det er jo fryktelig forutsigbart og ikke minst kjedelig.

Og folk har jo gått sånn i mange, mange år. Helt siden man tok sine første, (ekstremt) ustødige skritt på et 18-årssted har standardskjorta vært på plass. Noen ganger lurer jeg på hva norske menn driver med. Hadde det ikke vært ålreit å prøve noe nytt?

Jeg liker altså å skille meg ut. Det er ikke altfor mye som skal til. For eksempel en skjorte med et kult - ikke harry - mønster eller noen sko som ikke alle ville valgt å gå med på byen kan være nok.

Og vet jeg at jeg skal på et sted der det kommer til å være mange som har på seg skjorte, liker jeg i stedet å ta på meg en kul t-skjorte, og kanskje ha en jakke over. 

Jeg liker også å krydre antrekket med noen armbånd og kanskje et kjede. Det er noe som kan heve antrekket betraktelig. Det hender at jeg også går med ensfarget skjorte, nemlig. Men da sørger jeg alltid for å ha et kjede og noen chains for å «rocke opp» antrekket litt, samtidig som jeg ofte bretter opp skjorteermene en viss lengde.

Jeg er nemlig overbevist om at damene på byen blir mer interessert i noen som virker spennende. En type som de ikke alltid ser.  En de blir nysgjerrige på. Og hva tror du damene da foretrekker? En som kler seg annerledes og litt røft, eller han i den ensfargede skjorta som ser ut som en blodfattig bankmann?

Så er det sikkert mange som vil hevde at jeg har tatt dette fra «The Game» og at det er peacocking jeg snakker om. Og selv om noe av baktanken ligner, mener jeg det ikke er det samme. I mine øyne er peacocking å ha på seg en maske, en eller annen uniform, et ekstremt dumt hodeplagg eller noe lignende (som mannen med rosa jakke og parykk på bildet til høyre).

Det mener jeg bare er blodharry, og man framstår som en som er desperat etter oppmerksomhet. Men å være litt kreativ i klesveien, slik at du skiller deg ut i mengden, mener jeg bare er positivt. Det viser folk at du er en dude som har selvtillit nok til å gå egne veier, og det er klart damene legger merke til sånn.

I fjor sommer var jeg og noen venner på Tjuvholmen for å ta noen øl. Det var torsdag kveld og nydelig vær, så det var fullt av folk som satt ute og nøt starten på sommeren. Da vi gikk nedover Bryggegangen, så vi bøttevis av menn som hadde kjøpt vin, champagne og det som var.

Og på Tjuvholmen er det tydeligvis skjorte som gjelder. Det var hvite, litt oppkneppede skjorter så langt øyet kunne se. Standardskjorta var altså overrepresentert. Jeg kjørte en litt annen stil. Jeg hadde på meg noen fargerike, lave Converse, mørk olashorts og en svart t-skjorte med noe print på fronten - krydret med armbånd og kjede, selvfølgelig.

Og det ble lagt merke til. Jeg hadde jo radaren på, og la merke til at en veldig høy prosent av damene som satt med hodet i den retningen jeg kom fra, kikket på meg.

Jeg er helt overbevist om at det var fordi jeg gikk annerledes kledd. Jeg gikk med noe annet enn 95 prosent av de andre mennene på Bryggegangen hadde på seg den junikvelden. Det blir selvfølgelig lagt merke til. Det kan hende at ikke alle damene foretrekker hvordan akkurat du går kledd, men de legger merke til det hvis du skiller deg ut fra de andre mennene de ser.

Jeg skal ikke fortelle folk eksakt hvordan du skal kle deg. Det kommer helt an på ting som kroppsform og personlighet. Som jeg nevnte i starten: Det er viktig å føle seg vel i det man går med. Man skal ikke gå med noe for å skille seg ut hvis ikke man er komfortabel med å gå med det. Da fungerer det andre veien, at man tror folk ser på deg fordi du ser dum ut.

Men jeg mener bestemt at alle bør prøve å gjøre noe mer med antrekkene de velger. Man må krydre det litt, spesielt om det er standardskjorta du går for.

Vær litt tøff, skill deg litt ut - så skal du se at du merker forskjell.

 

Dropp standardskjorta, boys. Les mer på oscarvalle.blogg.no 👍 (via @naa_koser_vi_oss)

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

14 kommentarer

Dude

26.09.2015 kl.16:54

Halskjede eller chains er blodharry.. Tenker kun på han her http://www.tv3.no/paradise-hotel/christopher-haugen-aaby

prioritering

26.09.2015 kl.17:10

Nei eg handler ikke klær og tilbehør for tusenlapper, så damer skal kikke i min retning. Viss det er fitte du vil ha, kan du bare bruke de pengene på reise, og oppleve noe nytt både i sengen og dagen derpå.

Ellers godtar eg heller mindre mus i norge, og mer penger til overs til verdensopplevelse.

Dawa

26.09.2015 kl.17:35

Stilen du beskriver høres skikkelig Harry ut. Ja, jentene ser din retning, men det er kun fordi de tenker: "Hva faen er det han bomsen har på seg?"

Men altså

26.09.2015 kl.17:38

Det du skriver her er jo bare basert på smak og stil. Stilen du da velger er jo ikke splitter ny og det er flere som går for den litt mer "rocka" stilen. Litt skivebom det innlegget her..

Ingvild

26.09.2015 kl.18:07

Halskjede+armbånd = harry. Sorry..

Og en t-skjorte i stedenfor skjorte? Mange som gjør det altså og ikke akkurat en nyhet eller spesielt utenfor sauflokken.

Todd Tomorrow

26.09.2015 kl.19:12

Skikkelig bra å legge ut bilder av hva andre ikke skal ha på seg. Når du ikke har bilder av hva du bruker. En mørk tsjorte med skrift, ok.

Ellers er bloggen din en veiledning i hvordan skaffe seg billig mus og drikkekompiser. Spander på damene og de kommer, riv i en runde øl og gutta kommer. de ser ikke på klærne dine.

Oscar Valle

26.09.2015 kl.20:12

Dude: Du tenker på en som ikke bruker kjede eller chains? Hvis du tenker på den typen når du tenker på kjede og armbånd, så har du ikke sett det blitt brukt riktig. For det der er antakeligvis så langt unna den stilen jeg mener som man kommer.

Oscar Valle

26.09.2015 kl.20:13

Dawa: Kan forsikre deg om at det ikke er det de tenker. Da ser du for deg en annen stil.

Oscar Valle

26.09.2015 kl.20:15

Men altså: Joda, det er flere som kler seg litt mer "rocka" også, men det er mange flere som kler seg i standardskjorta hver gang.

Oscar Valle

26.09.2015 kl.20:18

Ingvild: Det kommer selvfølgelig an på hvor man drar ut. Og som jeg skrev i innlegget, så er det hvis man drar et sted man vet de fleste går med skjorte, at det kan være effektivt å gå i t-skjorte.

OleR

26.09.2015 kl.21:00

jeg er enig i utgangspunktet ditt, våg å skille seg litt ut i mengden, være bittelitt annerledes. Det tror jeg er lurt.

Men, det er en hårfin linje mellom å skille seg ut og å tippe over i andre bokser. Tacky kan være en av dem. Harry en annen. Påtatt en tredje...

Personlig synes jeg smykker hører kvinner, svarte sprintere og unger til... enten det er smykker eller skinnreimer.... og har lite med classy menn å gjøre

Oscar Valle

27.09.2015 kl.19:37

OleR: Veldig enig med deg at det er en hårfin linje mellom å skille seg ut og å være harry og andre ting. Smykker kan slå feil ut, men jeg mener at hvis du bruker det riktig, så hever det antrekket betraktelig.

28.09.2015 kl.17:30

¨Jeg hadde på meg noen fargerike, lave Converse, mørk olashorts og en svart t-skjorte med noe print på fronten - krydret med armbånd og kjede, selvfølgelig¨ - Unnskyld meg, men det der høres jo helt jævlig ut.

Selv jobber jeg med herremote og det som jeg blir mest tiltrukket av er den litt mer lukseriøse street-stylen. De viser at de tør og skille seg ut fra 99% av de andre og ikke minst er det dødskult.

Ole

02.10.2015 kl.17:47

Stort sett enig i alle dine innlegg, denne uten unntak. Morsomt å se alle som føler seg støtt og som skriver kommentarer på en lite saklig måte.

Fordelen med at mange gutter bruker uniformen er at det ikke er så vanskelig å skille seg ut med en bra stil. Jeg brukte også uniformen altfor lenge, men har heldigvis gått mer over til for eksempel t-skjorte og blazer eller en tynn rund hals genser og skinnjakke.

Skriv en ny kommentar