hits

Utelivet i Oslo på sommeren beviser én ting

17.09.2015 - 17:53 11 kommentarer

Dette bildet er tatt inne fra Lawo Terrase like etter midnatt en lørdag i sommer. En slik kø - og også lengre køer - er ikke et uvanlig syn utenfor Lawo Terrase på sommeren.  

Forrige helg var siste helgen Lawo Terrasse var åpen for sesongen. Og med det kan man trygt si at sommeren definitivt er slutt.

Utelivet i Oslo endres nemlig på sommeren. Da åpner nevnte Lawo Terrasse dørene, og det samme gjør Stratos. Og det virker som absolutt alle som drar ut i sommermånedene skal på disse stedene.

For de som ikke vet det ligger Stratos på toppen av folketeaterbygningen ved Youngstorget. Det er to etasjer og et uteområde, der man kan se utover hele byen. Store deler av året fungerer det som utleielokaler for private fester og lignende, men på sommeren er det altså åpent for allmenheten.

Lawo Terrasse ligger midt i Karl Johan, rett ved siden av Nationaltheateret. Det er en forlengelse av utestedet Lawo, som ligger i Universitetsgata og tidligere het Onkel Donald.

Mens Stratos er et av de beste lokalene i byen, er Lawo Terrasse et rent uteområde, som naturligvis frister på varme sommerkvelder. Og disse stedene er altså enormt populære på sommeren.

Jeg er ikke veldig glad i å stå i kø, som jeg også har nevnt tidligere. Det gjør at jeg ofte drar tidlig på byen, slik at jeg er inne før køen begynner å bygge seg opp. Men skal man unngå det på Stratos og Lawo Terrasse på en lørdag midt på sommeren, må man være der ekstremt tidlig.

På Stratos er det gjerne lang kø allerede 22.30, mens man bør være på Lawo Terrasse senest 23.00 hvis man skal unngå kø på varme kvelder. Og etter midnatt kan man ofte se at køen går helt ned til Kristin IVs gate.

Jeg var på Lawo Terrasse på lørdag, og da var det ikke like mye folk der, men på sommeren er altså disse stedene umåtelig populære. Mye av grunnen er nok nettopp det at de kun er oppe på sommeren, og folk vil gjerne utnytte det mens de kan.

Jeg syns imidlertid det også forteller noe om Oslos uteliv: At folk skriker etter noen nye, kule utesteder.

Opp gjennom årene har det ofte vært perioder hvor det ikke har vært noe særlig tvil om hvor man skulle dra ut. Det har vært et eller to steder som har vært såpass i vinden at man visste det ville være bra hvis man dro dit. Sånn føler ikke jeg det har vært på lenge.

Når jeg nå er på vorspiel har jeg ikke lenger noen klare preferanser på hvor jeg har lyst til å dra. Det har heller ikke vennene mine. Det ender gjerne opp med at vi drar et sted vi har vært hundre ganger før, og det er mer et kompromiss enn et lett valg.

Man har jo noen utesteder i Oslo som duger. Kjendistunge Angst har jo - sammen med Uhørt - vært et friskt pust, og gjør at man på Youngstorget i hvert fall har en del å velge mellom. Grünerløkka har også mange forskjellige tilbud. I Hegdehaugsveien virker det jo som Horgans aldri går av moten, mens Mabou gjør sin helt egen greie. På Solli Plass har man steder som Monkey Bar og Baroque, der man vet hva man får hvis man drar dit.

Dette er imidlertid steder som har vært her lenge, i hvert fall i uteliv-sammenheng.  Jeg skulle derfor ønske det dukket opp et eller to nye utesteder, som virkelig slo an.

Følg gjerne Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg

Jeg skulle gjerne sett at det kom et sted som appellerer til mange forskjellige typer folk. Det er også noe av det jeg tror er suksessoppskriften til Lawo Terrasse og Stratos. På Lawo Terrasse er ikke ting så høytidelig, og man trenger ikke å være stivpyntet. På Stratos er det litt «finere», men jeg føler klientellet likevel har et Youngstorget-preg over seg.

Jeg mener Oslo trenger et sted som ikke er så «sossete» som Solli Plass og Tjuvholmen, så «hipster» som Grünerløkka eller så «harry» som Karl Johan.

I mine øyne hadde det passet best om et slikt sted lå i Hegdehausveien, ettersom det i mine øyne er i det området som passer best til en slik beskrivelse.  Det er jo faktisk mange som nekter å dra til stedene jeg nevnte over på grunn av stemplene de har, men jeg føler Hegdehausveien på mange måter er en nøytral sone.

Jeg mener også et slikt sted burde spille variert, populær musikk - ikke undergrunnhouse eller andre smale sjangre. Det bør heller ikke være for stort, noe utestedet Nivou sin korte historie vel er et bevis på. Hvis det ikke dukker opp et nytt lokale, hadde jeg for eksempel gjerne sett at noen hadde totalrenovert Vu, gitt det et nytt navn og med det gitt stedet et nytt liv.

Poenget mitt: Jeg mener at populariteten til Stratos og Lawo Terrasse på sommeren beviser at Oslo skriker etter nye steder å dra ut. Jeg håper det snart vil komme et bra sted, som tiltrekker seg forskjellige typer folk, fra forskjellige steder i byen. Det mener jeg Oslo trenger.

Men det er mulig jeg er helt ute av det, og ikke har fått med meg hvor det er bra om dagen. Hvis det er tilfellet, gi gjerne noen tips i kommentarfeltet om hvor man bør dra ut i Oslo.

Lik meg gjerne på Facebook her!

 11 kommentarer

Lagertha

17.09.2015 kl.22:05

Enig. Savner et sted som Smuget, der det altså både er disko, barer og livemusikk fordelt på flere lokaler. Jeg vil gjerne ha et stort utested. Også for de litt "eldre".

Blondie

17.09.2015 kl.22:15

Hvorfor skal folk på død og liv ut på fylla så ofte? Må vel bli utdatert snart.. Er jo bare et stort rustivoli....

Tenk så hyggelig og være med sine kjære eller gode venner og kjente, hjemme hos hverandre. Spise god mat og kanskje litt i glasset, uten den flatfylla og desperate forsøk på kjøttmarkedet.. Livet er så mye mer enn å stresse med fylla og hvem utesteder å dra ut på.

Ja, jeg er kjedelig og fesbrems. Hehe

Realist

17.09.2015 kl.23:01

Hvis det er så fryktelig tidlig å være en plass før 23 så trenger en å justere synet sitt på hva som er tidlig. Få med flere tidlig så slipper du å tro alt må stenge å så tidlig også.

tore

18.09.2015 kl.01:12

Hmm, noen som husker Bajazzo i Bygdøy Alle?? Supert sted for cirka 30 år siden!! Og hva med Down Town i Universitetsgatens 5 etasje? Fortsatt der eller ikke? Kun for oss medlemmer. Traff IL Rypdal der mange ganger...derfor uforglemmelig!!

Tom

18.09.2015 kl.10:00

@Blondie

Du er etablert skjønner jeg:)

Vi som liker å dra ut i helgene liker som regel også hjemmefester, parmiddager med stearinlys, hjemmekoz og de dype samtalene og det der. Mange synes kanskje det vil bli litt vel tamt i lengden med bare det.

Jeg er etablert selv, men byen er faktisk ikke bare etkjøttmarked. Du velger selv hvor du går hen.

Samir Mäkinen

18.09.2015 kl.10:42

Så harry som Karl Johan, det der er jeg bare så enig i! hahah

Er et sted jeg savner på Karl Johan, DeVilles, vær så snill og kom tilbake!

Roayl van Partay

18.09.2015 kl.10:58

Dust

Rune

18.09.2015 kl.12:54

Blondie: Kan ikke du bare bli hjemme da, og så kan de som har lyst dra ut? Hva er problemet?

Blondie

18.09.2015 kl.18:23

Rune: Hei! Jeg sa på generelt grunnlag. Nevnte aldri noe om hva jeg selv gjør.. Ingen problemer med noen ting. Men du virker til å synes at det er et problem at noen har et annet syn og verdier enn deg selv? Siden du virker irritert på det jeg sa...

Slapp av! Det var bare en liten kommentar på en blogg liksom ;-)

Blondie

18.09.2015 kl.18:35

Tom: Hei!

Jeg har rast fra meg ja. Veldig tidlig. Er bare blitt eldre. En sjelden gang er det jo litt greit å ta seg en tur ut på byen. Så er enig med deg.

Bare at jeg synes folk stresser og styrer sånn bare for rustivoliet de skal på. Jeg skulle ønske at trenden var annerledes da jeg festet mye. Det er jo så mye annet enn fylla livet har å by på. Det synes jeg de unge idag som vokser opp få med seg. Det er jo veldig mye press på de fleste unge.

Ikke noe galt å ta seg en fest eller sjekke utelivet ;-)

Stefan

18.09.2015 kl.18:50

Blondie

Jeg forstår ikke helt hva du mener? Alle som drar ut på byen er ikke på flatfylla. Jeg går gjerne ut med venner og har ikke drukket en dråpe alkohol før jeg går ut, og tar kanskje 2 eller 3 drinker/øl ute. Å være på flatfylla kan du like greit være hjemme også eller på fester hos venner.

Det beste med og være ute på byen er og være med venner dra et sted som spiller god musikk, danse litt og ha det gøy, og kanskje få noen fler venner. Med andre ord være sosial.

Syns låte i videoen var bra også noen som vet hva den heter?

Skriv en ny kommentar