Vennligst ikke legg ut dette på Snapchat

28.08.2015 - 13:59 20 kommentarer

Snapchat har for lengst blitt allemannseie, og appen har flere norske brukere enn Instagram og Twitter.

«Alt» skal snappes. Og med innføringen av My Story, har terskelen for å legge ut ting blitt enda mindre. Jeg liker Snapchat, men det er jo ikke til å legge skjul på at mye som snappes er ekstremt uinteressant - spesielt det som legges ut på stories.

I dette innlegget har jeg listet opp seks ting som mange legger ut, men som ikke veldig mange bryr seg om. Ikke helt innenfor temaet for denne bloggen, men dette var noe som måtte ut.

Landskapsnaps
Det er veldig flott at du er på fjelltur, altså. Kreds til deg. Og jeg skjønner at det er fint der oppe, men alle vet jo at det aldri blir samme følelse å se en utsikt på bilde som det er i virkeligheten. Så vennligst ikke ha en story på 120 sekunder som utelukkende består av fjell og innsjøer. Det er gørrkjedelig. En snap som viser at du er på tur og en kort video fra fjelltoppen holder i massevis. 

Konsertsnap
Apropos ting som er bedre i virkeligheten, lange snapstories fra konserter må folk bare slutte med. Det er elendig lyd og artisten er som oftest kun en sammensurium av piksler. Igjen, en kort snap som informerer om at du er på konserten - kanskje en video da favorittsangen din kommer på eller når det virkelig tar av - er mer enn nok. Men likevel er det folk som snapper hver bidige sang og tror dette er interessant for folk som ikke er der. Det er det ikke, så legg fra deg telefonen og nyt konserten i stedet. Du vil få mye mer ut av det enn de 84 sekundene du valgte å dele med dine snapvenner.

Babysnaps
Denne er egentlig litt kinkig, fordi nybakte foreldre er selvfølgelig sprekkstolte av ungen sin og vil dokumentere alt det lille gullet deres gjør. Den harde sannheten er imidlertid at minst 80 prosent av de du har på Snapchat ikke bryr seg om alt barnet ditt gjør. For oss andre er det gøy å se de aller første bildene av babyen, og en snap i ny og ne er heller ikke så ille. Men når 95 prosent av det du legger ut på Snapchat er babysnaps, så blir interessen borte særs fort.

Dette gjelder forresten også - om kanskje ikke mer - hvis du legger ut en hel masse snaps av en unge som ikke engang er din. En niese eller nevø, kusine eller fetter også videre. Skjønner at det er gøy å tilbringe dagen med den lille, men å se absolutt alt dere gjør er ikke veldig interessant.

Hundesnaps
Dette blir mye av samme greia som babysnap. Vi vet at du utrolig glad i hunden din og veldig stolt når den får ting til, men når det renner inn snaps av rulling, ballhenting, bjeffing og kosing, så klikker i hvert fall jeg meg videre veldig fort.

Matsnaps
Denne burde jeg ikke ha behøvd å nevne engang. Det har jo blitt sagt siden folk begynte å tapetsere tidslinjer med matbilder da Facebook begynte å bli populært. Ingen bryr seg om hva du spiser - i hvert fall ikke til daglig. I mine øyne skal du ha en veldig spesiell grunn hvis du skal snappe maten du spiser - at du er på en enormt bra restaurant (altså ikke Fridays og Egon, den bør nesten ha Michelin-stjerne) eller at du personlig har jobbet og strevet i timesvis med en rett som selv Hellstrøm ville siklet på, for eksempel. Hverdagssnaps av mat er nemlig noe av det kjedeligste.

Nachsnaps
Når det gjelder snaps fra utelivet - som tross alt er temaet for denne bloggen - så syns jeg det meste er greit. Så lenge de handler om deg og de du er med, og ikke er en masse oversiktsbilder, syns jeg det er gøy å se på de mange snapstoriene som ligger klare søndag morgen. Snap fra nachspiel kan du imidlertid droppe, spesielt hvis noen har dratt fram en jævla gitar. Det i seg selv er jo ganske krise. Hvis ikke gitarspilleren er en virtuos av rang, så blir det som oftest bare ekstremt kleint. Og det er enda kleinere å se snaps av det dagen derpå.

Følg gjerne Oscar Valle på Facebook!

Vi må også ta en prat om lengden på snapstoriene. Det går jo ofte over alle støvleskaft. Når jeg har en story, tenker jeg at hvis den begynner å nærme seg 100 sekunder, så må jeg begynne å roe meg ned. Så spennende er liksom ikke livet mitt. Og det er faktisk ingen som har en så interessant dag at det forsvarer å ha en story på over 200 sekunder.

Jeg mener en snap skal gjøre enten en av to ting: Informere eller underholde. Den skal enten fortelle hva du gjør, hvor du er, hvem du er med - det er nemlig noe folk flest som oftest er interessert i - eller så skal den være morsom. En kombinasjon av de to er selvfølgelig det beste.

Jeg mener også at det aldri skal være to snaps på rad som handler om det samme, som jeg også har understreket i punktene over. Den kan være fra samme sted, men da skal det i det minste være forskjellige personer eller noe annet interessant på snappen.

Og hvis det skjer noe, skal det bare være én snap som viser det. For eksempel hvis noen holder en tale eller det er en form for underholdning på en fest. Da finnes det folk som legger ut omtrent hele seansen. Det er det absolutt ingen, bortsett fra kanskje de som selv er der, som orker å ta seg bryet med å se. Det holder med én video som informerer folk hva som skjer.

Men uansett hva man legger ut, kan man vel slå fast at folk snapper for mye generelt. Vi bør alle bli bedre til å legge fra oss telefonen og heller være mer «til stede». Det gjør nemlig ikke opplevelsen dårligere at du ikke snappet kaffekoppen du tok med vennene dine eller da dere danset til den kule sangen på festen.

Men hvis du har lyst til å snappe det du opplever, så er min oppfordring å gjøre det med måte - som så mye annet.

 

😫/😎

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

20 kommentarer

28.08.2015 kl.23:29

Jeg er åpenbart ikke en av de "nesten alle".

Eg liker både landskapsbilder,hundebilder,babybilder og matbilder..men selvfølgelig alt med måte..

Det eg derimot blir gal av er de somtar bilde av alt de gjør.. alt fra å pusse tenner,pusse opp, gå i besøk osv.. de som kort sagt dokumenterer ALT de gjør...

Forstår heller ikke de som snakker til kamera. Hun bloggeren Anette Marie er ekstrem. Når hun står opp så filmer hun en godmorgen video..og så kommer det flere sånne "nå skal eg ditt og datt".. hun filmer til og med når hun pusser tennene, sminker seg osv. Storyen er ofte oppi over 1000 på en dag og da er alt hun gjør dokumentert på video.

Det er mange som henne! Som åpenbart tror at alle syns hun er så gøy å følge. Eg slettet fort!

kjerring

29.08.2015 kl.00:43

Det er mulig å slette folk fra både FB insta å snap👍

espen

29.08.2015 kl.01:08

Regner med kattesnaps går under hundesnaps her ?

Gr

29.08.2015 kl.01:26

hva med de som sender av halve trynet sitt hele tiden 😱😱😱

Ho

29.08.2015 kl.01:56

Forbanna tøsk

Jon

29.08.2015 kl.03:34

Hva slags kjipe folk er det som ikke liker landskapsnaps? Vi har jo så mye flott natur her i landet. Må være folk som er misunnelige fordi de ikke er ute på tur selv.

Det mest plagsomme er snaps som inneholder masse tekst. Også festsnaps da. Utrolig lite interessant. Spesielt når snappen er nesten helt mørk og det eneste man hører er altfor høy musikk.

Peter

29.08.2015 kl.08:13

Vet ikke helt hva denne karen bruker snapchat til, men det høres ut som han kan bare fjerne det med en gang!

Min liste for snapchat består av 1 punkt;

- Hvis du ikke liker det som blir lagt ut på snapchat, slutt å klag og fjern det fra mobilen din!

Ida

29.08.2015 kl.08:19

Landskapsnaps er helt ok, norge og andre land er da vakre på både bilde og i virkerligheten. Matsnaps er også helt greit, man legger det jo ut om man er fornøyd med måltidet, man trenger ikke å være på noen femstjernes resturant, egon og fridays holderbibmassevis😎

Gunnar Tjomleee

29.08.2015 kl.08:42

Bilder av mat og babyer er det værste...

Det beste du kan få er bilder av pupper :)

Ingvild

29.08.2015 kl.08:48

Jeg elsker landskap - bor i Tromsø og er så mye fjell og natur her jeg elsker. Må ikke være puppebilder for at man skal nyte å se på noen fjell og fjorder vettu. =P

Dyrebilder blir jeg alltid glad for.

Tatoveringer <3

Og det trenger ikke å være noe SPENNENDE for at jeg setter pris på det - især om det er fra venner jeg sjeldent ser hvis de bor langt unna. Er bare hyggelig om de tenker på meg og vil vise noe. Som facebook - la folk gjøre hva de vil med sin snap. Er i allefall ikke enig med deg på denne listen.

Tilogmed angående unger! Jeg har ingen selv, blir aldri å få det, og heller ingen spesiell interesse og se at ei på 3 år danser foran tv`en for 30 gang. Men foreldrene koser seg og ungen har det fint. Why not. Det er det som opptar dem.

AI

29.08.2015 kl.13:01

Personlig foretrekker jeg bilder av landskap, ja til og med dyr eller mat, langt bedre enn alle disse selfies. Da får man iallefall vite litt om hvor personen er og hva han/hun gjør, enn å bare se trynet på samme person om og om igjen :)

Jim Rustle

29.08.2015 kl.13:25

lolwut? Send helst 300s med landskaps- og hundesnaps. Jo mer jo bedre.

Joakma

29.08.2015 kl.14:27

Herre va jo bare helt på bærtur! Folk lægg ut det dæm vil, takle ikke folk det, så har dæm ingenting på snapchat å gjør! Helt enig i det å dokumenter alt som blir gjort, men resten va bare humbug

30.08.2015 kl.14:48

Angående nach snaps, er ikke hele poenget med mystory å legge ut mye rart på fylla og se det dagen etterpå og ikke huske en damn shit av det samt å skjekke med gru alle som har sett storyen, og slette det fort som f? Det er det jeg bruker snap til :)

30.08.2015 kl.18:17

Digger blogge din. Du er så ute av sync at det er morsomt

Oscar Valle

01.09.2015 kl.14:51

espen: Masse kattesnaps bilr også slitsomt i lengden, ja.

Oscar Valle

01.09.2015 kl.14:53

Gr: Jeg syns halve ansiktet er bedre enn ikke noe ansikt.

Oscar Valle

01.09.2015 kl.14:57

Jon: En snap av landskap i ny og ne er ok. Men når en story på 140 sekunder kun består av diverse fjell og vann, så syns jeg det blir kjedelig. Forresten enig i helt mørke snaps. Null verdi.

Oscar Valle

01.09.2015 kl.14:59

Anonym: Vet om ikke om det er det som er POENGET med story, men kjenner meg dessverre igjen i det du skriver, ja :)

Oscar Valle

01.09.2015 kl.15:01

Anonym: Lol. Men det er du som gir meg klikk, så bare å komme tilbake!

Skriv en ny kommentar

hits