hits

Jeg blir så provosert når jenter skriver slike meldinger

24.07.2015 - 18:25 42 kommentarer

Har man fått nummeret til en jente på byen, er det ofte vanskelig å vite hvordan man skal håndtere det. Hvor lenge skal man vente med å sende melding? Hva skal stå i meldingen? Hvor mange emojis skal man bruke? For ikke å snakke om den lille frykten om at man fått et falskt nummer.

Jeg syns også det er vanskelig, så jeg kan ikke gi noen skuddsikre tips. Det jeg imidlertid pleier å gjøre, er å holde det enkelt (eller, det enkleste hadde vært å ringe, men det er det jo ingen som gjør lenger). Jeg sender en melding dagen etter, litt utpå ettermiddagen og den inneholder alltid et eller to opplagte spørsmål. I tillegg prøver jeg gjerne å innarbeide noe vi snakket om dagen før.

Men uansett hva man skriver, så er det alltid litt nervepirrende å trykke send. Da er det to ting som går gjennom hodet: Vil hun svare, og hva vil det eventuelt stå i svaret?

Jeg mener man kan lese veldig mye ut ifra det første svaret til jenta. Og det verste jeg vet i den situasjonen - det absolutt verste - er når du får et helt tomt og innholdsløst svar tilbake.

Jeg kan gi et noen eksempler. Denne dama skulle på et arrangement dagen etter byturen. Jeg spurte noe à la om hun klarte å holde seg opplagt. Det skal sies at dette var andre meldingen hun svarte på, men det første svaret hennes var i samme stil, bare at det inneholdt spørsmålet «du, da?». Dette er uansett hva hun svarte:

Dette er en annen dame. Hun skulle på jobb på søndagen, så meldingen jeg skrev til henne inneholdt blant annet et spørsmål om hun klarte å komme seg på jobb. Dette var svaret:

 Seriøst, hva faen er det der? Det er jo ingenting.

Det finnes også svar som tilsynelatende er positive, men som i realiteten ikke sier noe som helst. Som denne, som jeg fikk da jeg antydet til en av damene over at det hadde vært hyggelig å ta noen øl sammen en dag: 

Eller denne, som en kompis fikk som svar da han sendte en melding til en dame han hadde fått veldig god kontakt med kvelden før: 

Det der er ingenting. Jeg blir bare provosert av å motta sånne meldinger. Det virker som jentene kun svarer fordi de føler de må, og selv om det som står der på mange måter er hyggelig, så er det bare frustrerende å motta slike svar. Det er nesten så jeg hadde foretrukket at de ikke svarte. 

Det finnes flere varianter av slike meldinger. Men fellesnevneren er at de er tamme, helt sjarmløse og aldri inneholder noen spørsmål tilbake bortsett fra «du, da?» som i mine øyne ikke kvalifiserer som et spørsmål. 

Og jeg vet at noen jenter svarer slik for å hinte om at hun ikke vil at du skal sende flere meldinger. Det er for så vidt greit, og egentlig en relativt hyggelig måte å avvise noen på.

Men noen ganger gir ikke det mening i det hele tatt. I eksemplene over, så syns jeg det var rart at jentene valgte å svare slik. Det var ikke sånn at jeg hadde snakket med dem i ti minutter, fått nummeret deres og det var det. Hadde det vært slik, så hadde det liksom vært greit. Da hadde jeg latt det være med forsøket og ikke tenkt noe særlig mer på det.

Men når det har vært en relativt langvarig relasjon med god tone kvelden før, og det tikker inn et slikt svar, så blir jeg bare fryktelig oppgitt. Hvis det er sånn at jenta faktisk har en viss interesse i at man skal bli bedre kjent, så er det i hvert fall helt feil tilnærming, i mine øyne. Jeg vet ikke hvorfor noen ville velge å svare slik hvis de faktisk var interessert. For å få gutten til å «kjempe» litt, kanskje? Da fungerer det særdeles dårlig på meg, i hvert fall.

Er det imidlertid en måte å få meg til å miste interessen, så fungerer det så det synger etter. Jeg har nesten umiddelbart gitt opp hvis det første svaret jeg får er en slik melding. 

Det kan selvfølgelig hende at damene over ikke ville ha noe mer med meg å gjøre, noe det isolert sett ikke er noe problem med. Men som sagt, noen ganger gir det ikke mening. Når det gjelder de to damene over, så er det en av dem jeg ikke har sett siden. Den andre har jeg møtt på byen igjen senere, og da var det igjen god stemning, for å si det sånn. 

Jeg har faktisk også datet noen jenter der kjemien har vært bra når vi har møttes, som likevel har hatt en slik intetsigende tilnærming på meldinger. Det er helt ekstremt slitsomt, og det gjør at jeg ikke får lyst til å sende dem melding i det hele tatt, fordi man vet at det bare er et ork og at det ikke kommer noe positiv energi tilbake.

Også er det sikkert noen som unnskylder seg med at de er «dårlig på meldinger». Men for guds skyld, har du møtt noen du syns er hyggelig og som du kan tenke deg å bli bedre kjent med, så klarer du legge inn viss innsats. Du slenger ikke bare ut et pliktsvar og håper vedkommende gidder å gjøre all jobben. 

Det har etter hvert blitt sånn at hvis jeg får et slikt svar fra en jente jeg nettopp har møtt, så er det et par ting jeg umiddelbart tenker.

For det første tenker jeg at dette blir et helvete å forholde seg til. Får man et slikt førstesvar, vet du at det er du som må ta all initiativ, og du må formulere deg slik at du tvinger motparten til å skrive noe mer enn en setning. Stiller du et ja/nei-spørsmål kan du banne på at det er det du får tilbake, og ikke noe mer.

Det orker man ikke i lengden.

Den naturlige fortsettelsen etter å ha snakket på meldinger er jo at man etter hvert møtes til en date. Og når jenta svarer sånn på meldinger, tenker jeg med en gang at jenta også vil svare sånn når vi møtes. At det blir til at jeg må ta meg av all snakkingen og det ikke kommer ett spørsmål tilbake. Som sagt, «du, da?» eller «hva med deg?» teller ikke. Jeg har vært på en sånn date, der jenta omtrent ikke har snakket, og det er bare veldig ubehagelig.

Poenget er at hvis den første meldingen antyder at kommunikasjonen mellom dere vil bli vanskelig, så er det et varselskudd. Hvis ikke samtalen går lett, så er det jo bare å glemme det. Da vil det ikke fungere, uansett om dama skulle være aldri så fin.

Jeg syns nesten alt er bedre enn disse tomme meldingene. Til og med å ikke få svar. Hvis en gutt får svar, omtrent uansett hva den måtte inneholde, så vil mange føle at det er et visst håp der. Men som nevnt, så kan det hende jentene svarer slik fordi de ikke er interessert. Og hvis det er tilfellet, foretrekker jeg faktisk at de ikke svarer på meldingen i det hele tatt. Da har man nemlig fått et klart svar likevel.  

Når jeg sender melding til en jente, håper jeg generelt å få et positivt svar. En melding som inneholder svar på det jeg spør om, men også gjerne litt uoppfordrede skildringer. Og noen spørsmål tilbake, selvfølgelig.

Du vil sitte igjen med følelsen at jenta har lyst til at kommunikasjonen skal fortsette, ikke at dette er et pliktløp for henne.

42 kommentarer

Simen S

24.07.2015 kl.19:55

Provosert? Jeg blir provosert av folk som ikke kan ta ett hint.

Hallvard F

24.07.2015 kl.20:25

eh er nok mange som svarer sånn for å slippe å ha fremtidig kontakt. Gjør det ofte selv, som gutt:)

Krumkake

24.07.2015 kl.20:39

Fantastisk rett på kornet! Det er som de snakker til ei venninne. Mhm, veit, serr, bare, vi lissom. Drit lei av mangel på kommunikasjon blandet folk! De sitter side om side med nesa rett ned i tlf, på kafé, og er "sosiale". Håpløst å komme i kontakt med noen, lenger.

jeeez

24.07.2015 kl.20:41

Stiller du et spørsmål som kan besvares med ja/nei så er det vel din egen feil når svaret bare gir 1 bit med informasjon.

Du blir altså sååååå provosert hvis ikke jentene skriver en masse for å tekkes deg. Det kan jo komme av at de har gjennomskuet deg og ikke gidder ....

David

24.07.2015 kl.21:15

Hvorfor bli provosert? Damene viser deg jo hvor lame de er, så du slipper å bruke flere dater på å finne det ut.

Morsomt

24.07.2015 kl.21:33

Om de ignorer meldingen din er de vel redd for at det skal bli kleint om dere skulle møttes ved en tilfeldighet senere. Det der er en helt grei måte avvise på. Bare smil og vær høflig neste du møter dem ved en tilfeldighet. Mulig det blir noe mer det. Min erfaring er at jenter legger ut nettopp slike feller for å se reaksjon til oss gutta. Og etter endelår i utelivsbransjen har man jo sett endel av dette spillet.

Gneldre

24.07.2015 kl.21:46

Hva i huleste skulle hun svare mer på spørsmålet om hun kom seg på jobb? Hun fikk et enkelt spørsmål og svarte på det.

Gutta må også lære seg å være mer direkte slik at jentene faktisk skjønner om det er noe mer her, ellers svarer de selvsagt som de gjør.. De er like intetsigende, de meldingene du ramser opp fra hankjønnas side.

Katten rundt den varme grøten, alle sammen. Så mye pjatt og bortkastet tid fordi folk ikke helt takler en eventuell direkte avvisning.

Jan

24.07.2015 kl.22:21

Virker egentlig som om du er dama og dama er fyren...

Christina

24.07.2015 kl.22:29

Samme tenkte jeg, Jan :-)

Betch

24.07.2015 kl.22:29

Take a hint!

Jesus, jeg er glad ikke alle gutter syter og bitcher som du gjør! Skaff deg baller! Vet ikke om jeg skal le eller kaste tlf i veggen etter det jeg har lest!

Når en jente svarer deg slik som disse eksemplene dine viser, så vil hun mest sannsynlig ikke ha noe kontakt, ikke at du skal sende flere meldinger eller angrer på at hun ga deg nr sitt! Sorry son.

GWOE

24.07.2015 kl.23:30

De svarte jo bare på det du spurte om :) Neste gang, ikke still ja/nei-spørsmål.

Spør også heller direkte om hun er interessert i å møte deg. "Hadde vært hyggelig å ta en øl en gang" Seriøst, hva er det slags melding?! Vær glad du ikke fikk svaret "K.".

Som jente vil jeg si at de svarene du får der er (dessverre)et høflig tegn på at de ikke er interessert. Du kan håpe på positivt svar så mye du vil, men det forandrer ikke svarene du får. Er de interessert så viser de det.

Lykke til videre :)

Kjell Monsen

24.07.2015 kl.23:53

Du skriver at det der ikke er svar. Det er i høyeste grad svar.

Eirik

25.07.2015 kl.00:17

Skal vi lære så mye av deg da Valle? Har du game gir du nummeret ditt til dama og går din vei, så får heller hu ta kontakt. Turn it around.

Si ifra hvis du trenger flere tips til sjekkinga, du har mailen min.

En jente

25.07.2015 kl.00:20

Det er så jævlig mye klaging på deg...

Også.gutt

25.07.2015 kl.00:41

Du får ta hintet.KAN jo tenkes det er deg det er noe galt med.Du er jo temmelig arrogant..

Gutt90

25.07.2015 kl.01:10

Møtte en gang en jente som også ga meg slike svar når jeg pratet til henne på FB. Syntes det var merkelig siden hun virket så interessert på ordentlig, men de korte svarene tok jeg som et hint til at hun ikke ville ha noe mer med meg å gjøre lengre. Det viste seg at hun faktisk var veldig keen, og tok kontakt senere. Fatter ikke denne "taktikken" (hvis det er en) fordi det er skikkelig irriterende..

Marianne

25.07.2015 kl.02:00

Altså; du skriver en sjekkeblogg. Tipper mange av jentene angrer de ga deg numrene sine i et mindre edru øyeblikk. Dette er deres høflige måte å fortelle deg at de ikke er interesserte i å bli nok et nummer i statistikken din.

Move on. Det har hun gjort.

25.07.2015 kl.02:39

Det ser ut som alle disse meldingene er jentenes måte å avvise noen på en hyggelig måte. Dette skjer jo fra begge kjønn...

Men hva er galt med den siste meldingen? - det var jo et utfyllende og greit svar.

odar

25.07.2015 kl.07:04

Herregud . du er jo bortskjemt ,får ikke svar i det hele tatt, men hadde med en dame en gang ,hun ville lage barn med meg,etterpå var hun ikke intressert i det hele tatt.

willy

25.07.2015 kl.07:11

mener forskning viser menn blir avist noen hundre ganger,før det blir napp ,så se det posetive,du har fått 5-6 napp.(Bare et par hundre igjen)

willy

25.07.2015 kl.07:13

Men du kan jo satse på burugler, da holder det med 5-6 napp

Lisa

25.07.2015 kl.08:37

Man kan jo flørte med noen på byen uten å ville noe mer. Ta det som et kompliment at jenta tilbringer en kveld med deg, men ikke forvent at det skal føre til noe mer. Ofte kan det oppleves ganske intenst dersom en fyr sender melding dagen derpå. Og bedre blir det ikke om han skriver om noe som er helt uinteressant. Vent til du har noe fornuftig å komme med. Vær ærlig og rett frem i forhold til hva du ønsker. Ikke gå rundt grøten. Personlig svarer jeg nesten aldri på "small-talk-meldinger". Jeg har rett og slett ikke tid til slikt. Neste gang gir du heller nummeret ditt til jenta og ber henne ta kontakt ;)

Vince

25.07.2015 kl.10:09

Kjenner til dette, og det har vel de fleste av oss vært borti. Ser enkelte her svarer med at det du spør om er for kjedelig/small talk osv...også har man ingen eksempler på hva som er bra. Dette er typisk den type jenter det er snakk om her. Man bare krever og krever og gir ingenting tilbake.

"Vær direkte, mye bedre" ja, særlig,...det er som regel galt det og. Nei,fei for egen dør først. Møtes man ute, har det koselig sammen og gir bort tlfnr i den hensikt å prates igjen så forventer man nettopp dette, og ikke det meningsløst, gammeldagse og kostbare spillet mange jenter av en eller annen grunn spiller. Angrer man på at man ga bort nr ,ja så vær direkte og faktisk si det da, for hvis gutta må være direkte så må det vel gjelde andre veien og eller?

ORK

25.07.2015 kl.10:48

Ehhh... Inntrykket jeg sitter igjen med er: "Hvilken fyr er dette" ??? Rundbrenner? Sååååå mange dater har man ikke at man kan sitte å skrive en avhandling om det... Om man ikke er rundbrenner altså :o

Mannen

25.07.2015 kl.11:55

Det er ganske synd at ikke alle er som en ærlig jente som er veldig beskjeden. Det er bra at alle er forskjellige, men hallo alle er jo voksne da, og de burde lære seg bedre å gi klar beskjed... Fordelen på at du kan finne ut hvem virkelig personen er når du snakker med dem, måten de snakker på. Om personen er sånn, så er spørsmålet om du vil ha henne da?

Mann i et forhold

25.07.2015 kl.12:58

Hva med å ringe, eller ganske enkelt skriv:

"skal vi treffes igjen, eventuelt når passer det for deg? Helt greit hvis du ikke vil. Men det var veldig hyggelig å prate med deg ;)

Begynner du med ei sånn melding, får du svar på alle dine spørsmål med en gang. Det er lov til å være litt smart :)

Kim

25.07.2015 kl.13:59

Jeg har drevet mye med sjekking opp igjennom tida og det Lisa skriver her er så spot on som det kan bli!

Man the f*** up og la jenta måtte jage litt etter deg.

Less is more!

Bjørnar

25.07.2015 kl.14:05

Slutt å grin

Vero

25.07.2015 kl.14:49

Helt ærlig, jeg bruker mye kontaktsider på nett for vennskap hovedsaklig. Skal man se om det er en "tone", verdt å ta en buss til et mer sentralt sted for en kaffe, og så se om man klarer å etablere et vennskap av det, så må man jo også starte med slike meldinger.

Og jeg får ekstremt mye slike dumme svar fra folk, jeg tror ikke det har så mye med "jeg svarer fordi jeg må", men fordi folk flest ikke er oppegående nok til å klare svare bedre. Høres veldig nedlatende ut jeg vet, men "folk flest" bedriver tida med å sløve foran facebook med hjernedødt tv i bakgrunnen, hvordan utvikler man seg egentlig av det...

Vær direkte, få til en kaffe fortest mulig, kanskje man får til en mer givende samtale IRL, edru, og ta det derfra.

Meg

25.07.2015 kl.15:06

Her er det helt klart blogger'n som er helt utafor..

Ta et hint da mann! Du er ikke guds gave til kvinnene.

Svarer de på den måten så er det ikke sikkert de vil ha noe med deg å gjøre eller så er de like usikre som deg på hva de skal skrive...!!

Jenny

25.07.2015 kl.16:15

Ta et hint.

"Du har sendt meg en melding, og siden jeg jo må tilstå at jeg faktisk snakket med deg i går, så må jeg svare. Et eller annet. Sånn, så har du fått svar. Så kan du glemme nummeret mitt."

Er ikke vanskelig, egentlig.

Henrik

25.07.2015 kl.16:29

Du stiller tamme spørsmål og blir provosert av å få tamme svar?

Zardoch

26.07.2015 kl.00:08

Dette er jo aldeles fordummende. Skal dette liksom være en sjekkeblogg??????

De meldingene du sender kan ikke gi noe bedre svar enn det du får. Aldri. Er dette en spøk???

Neste gang for eksempel, i stedet for å si det du egentlig sier, - at:

"Ææh... Det kan jo muligens kanskje være litt hyggelig kanskje, å muligens ta en øl eller to sammen igjen, engang hvis vi tilfeldigvis skulle møtes igjen engang..."

Å si at:

"Skal vi møtes (tid) på (sted) for å ta en øl?"

Hvis dette er en "sjekkeblogg" er dette absolutt verre enn patetisk. Du trenger virkelig å jobbe med fremgangsmåten din...

Text by Tina

26.07.2015 kl.00:42

Når det tikker inn en melding fra en gutt man har møtt på byen dagen etter har det seg ofte slik at man ikke aner hva man skal svare, man vil jo ikke virke desperat heller. Når det er sagt sier jeg ofte "det hadde vært hyggelig det" når jeg egentlig ikke har noen planer om å møte noen haha.

Mann39

26.07.2015 kl.09:48

Vil bare legge til at man ikke skal undervurdere hvor feige enkelte er. Det er faktisk verre å avvise noen på en slik måte enn å være mer direkte. I yngre dager fikk jeg selv meldinger a la de som er nevnt i bloggen. Jeg tok hintet, men ble likevel irritert...

Mann29

26.07.2015 kl.14:14

De fleste jenter på datingmarkedet oppfører seg som om de er late, konfliktsky, feige, bortskjemte og egoistiske - selv jenter som egentlig ikke er slik, oppfører seg svært ofte slik når det gjelder dating. Og så lenge det funker for dem (nok av menn i kø) kommer det til å fortsette å være slik. Det er alltid nok av menn som vier dem oppmerksomhet, så hvorfor skal de anstrenge seg for *deg* så fort?

Siden feighet, konfliktskyhet og bortskjemthet ikke akkurat er attraktive egenskaper, er jeg helt enig i at det er uattraktivt å være så kjedelige/unnvikende på meldinger. Det skyldes heller ikke nødvendigvis manglende oppmerksomhet. Jeg har flere ganger opplevd at jenter som gir absolutt ingenting på meldinger gjerne vil sees igjen.

- Fortsett å send meldinger, med mindre hun slutter å svare. Har hun svart er det lov å fortsette å sende meldinger selv om magefølelsen din ikke er helt god. Ofte er det bare din dårlige selvtillit som snakker.

- Kom med konkrete forslag, følg opp med konkrete avtaler. Du FIKK jo tross alt positivt svar på forsaget om å ta noen øl med hun ene. Senere i samtalen spør man da om "Skal vi ta den ølen nå på fredag, eller passer en annen dag bedre for deg?" Jenter som selv tar initiativ til tid og sted for å finne på noe så tidlig blir født hvert skuddår. Vil du få noe ut av det, må du bare brette opp armene.

Jeg kastet bort alt for lang tid på å gå rundt og vente på at jentene skulle ta like mye initiativ og vise like mye interesse som meg. Særlig fordi jeg synes det er turn off med tafatte jenter. Men man må rett og slett finne seg i at de første ukene er det mannen som må "være mann" i de *aller fleste* tilfeller. Er du Brad Pitt gjelder sikkert andre regler, men det er nå engang ikke de fleste av oss.

Selv om frustrasjonen din er helt forståelig, hjelper den deg ikke.

Håkon

27.07.2015 kl.03:04

Er glad jeg er homo jeg!!
Dette går også andre veien.:) Har selv opplevd lignende, bare da med dere karer.:p

Rune

27.07.2015 kl.14:25

Problemet her er vel heller at du er en smule høy på deg selv Oscar, og tror alle damer du utveksler nr med i fylla drømmer om deg dag og natt. Meldinger av denne typen er helt supre. Du skjønner med en gang at dama ikke er spesielt interessert og gørr kjedelig, kan slette henne fra tlf og gå videre til neste. Ser ikke problemet engang.

Anonym

27.07.2015 kl.18:31

Kan du skrive hva du vil at vi skal skrive? Jeg kunne nok ha skrevet litt lignende, betyr ikke nødvendigvis at jeg ikke er interessert

mann30

27.07.2015 kl.23:14

Må vel heller si meg enig i OscarValle her.

Utydelighet og hinting er som oftest en uting i min bok.

Men nå mener jeg at det generelt sett er for mange som har en tendens til å tolke litt vell mye, hinte, drive spill, ha for stor tro på sin egen evne til å tolke andre, forvente at andre skal være tankelesere, gi personer meninger og tanker de ikke nødvendigvis har, skape misforståelser, dårlig kommunikasjon etc etc. Det er ikke for ingen grunn at det samlivsterapauter som oftes drar frem som et problem er dårlig kommunikasjon, at en tror den andre vet hva en tenker, utydelighet etc etc

Samtidig er folk forskjellige, og en væremåte hos en person betyr nødvendigvis ikke det samme hos en annen person. Noe også Anonym 27.07.2015. kl18.31 bekrefter i sin post.

Jeg vill f.eks ungått å gitt noen tommelen opp i Australia (translate: Sit on this! )

Idag er det også nærmest blitt en konkuranse om å være den som er minst interessert/på for å få den andre hekta.

Skulle vel egentlig skrive mer her, men fant ut at jeg har bedre ting å bruke tiden min på :)

Uansett gir jeg en tommel opp til OscalValle, så får jeg bare håpe på at du ikke du er Australsk! :)

Trine

01.09.2015 kl.15:34

She's not in to you, bro!!!

Skriv en ny kommentar