hits

På guttetur til USA i sommer? Da bør du være klar over dette opplegget

10.07.2015 - 16:55 10 kommentarer

1 OAK er blant de mest populære utestedene i flere byer i USA, her fra Los Angeles. 

Det hender at man av og til føler seg urettferdig behandlet som gutt på byen i Norge, spesielt når man prøver å komme inn på et utested.

«Det er for fullt her inn, dessverre», «Du er dessverre ikke pent nok kledd», «Du må nok ta deg noen runder før du får komme inn her», «Det er dessverre 34-årsgrense her i dag». Sånne replikker har vel alle gutter hørt av en dørvakt, som sekunder senere slipper inn en sjanglende jentegjeng som så vidt har blitt gamle nok til å kjøpe sprit på polet.

Det er ikke til å legge skjul på at gutter og jenter forskjellsbehandles på dette området. Men hvis du tror at det er ille i Norge, så er det betraktelig verre andre steder - kanskje spesielt i USA.

Er du i en guttegjeng som stiller seg i køen og prøver å komme inn på noen av de mer populære utestedene i USA, så har du ikke kjangs. Det er et klart nei, selv om du kommer tidlig og uansett hvor bra du ser ut.

Følg meg gjerne på Facebook her!

Jeg husker det selv. Da vi kom til utestedet i Hollywood var det ikke noe særlig kø. Men vi fikk beskjed i døra at det ikke var noe mulighet til å komme inn - vi var jo fire gutter. Hadde vi hatt med oss noen damer, så ville situasjonen vært annerledes.

Dette gjør utestedene fordi de kan. De mest populære stedene i USA, trekker også til seg de mest pengesterke mennene. Og pengesterke menn vil dra til et sted som har pene damer, så enkelt er det. Derfor får pene damer spesialbehandling, slik at utestedene kan garantere at det er nok damer til stede slik at de rike mennene i lokalet blir fornøyd og dermed spytter ut penger.

Dette fenomenet er faktisk enda mer ekstremt enn jeg var klar over. I dette innlegget skrev jeg om at jeg ikke skjønte hvorfor en damegjeng på utestedet LIV i Miami heller foretrakk å sitte ved bordet sitt framfor å danse og gjøre andre ting som ville gjort kvelden mer morsom. I kommentarfeltet kom det da inn et par kommentarer som ga mer innsikt i opplegget.

En leser som hadde bodd et år i Miami forklarte at disse jentene får middag, drikke og andre ting gratis av klubbens promotører, med forbehold om at de holder seg på bordet og på VIP-området.

«Du får dessverre ikke være med neste gang om du velger å takke ja til alt gratis for så å hooke opp med en random norsk fyr på dansegulvet. Man skal være der for å være pen for de rike mennene som betaler for bord og VIP, selv om det bare er for å sitte og se pen ut» skriver hun.

En annen leser bekreftet dette. Hun hadde nylig vært med på en slikt opplegg i New York.

«Vi skjønte ikke helt hvordan det kunne la seg gjøre at promotørene kunne gi oss alt dette gratis, og fortsatt tjene penger. Det er tydeligvis slik at promotøren får penger per hode han tar med inn. Dette fordi mennene som drar på disse utestedene har så latterlig mye penger at de for det første velger å dra til akkurat den klubben (fordi de er sikret pene damer), men også fordi de da bruker mer penger (?) Med andre ord er vi jentene bare `prostituerte?, og skal sitte der å se deilige ut for at mennene skal bruke mest mulig penger».

Det er altså et relativt sjukt og litt kvalmt opplegg. Man skal selvfølgelig være skeptisk til ting folk skriver i kommentarfeltet, men dette har jeg faktisk ikke noe problem med å tro på.

Forskjellsbehandlingen gjelder også flere steder. I Los Angeles stenger utestedene klokken 02, av en eller annen grunn. Det gjør at det er masse afterparties forskjellige steder. Dette er ikke vanlige nachspiel, men fester i store hus. Der er det også et ganske stramt opplegg.

Mot slutten av kvelden på utestedet Warwick, hadde jeg kommet i prat med en dame. Da utestedet stengte, kom det fram at hun skulle på afterparty med venninnene sine. Jeg spurte om vi kunne bli med, og fikk til svar at hun gjerne skulle hatt oss med, men det var 1:3-ratio på festen. Den tok jeg ikke helt i farten.

Det betydde at hvis man var en gutt som skulle inn på festen, så måtte man ha med seg tre damer. Så hvis jeg og tre kompiser skulle kommet inn på den festen, måtte vi komme med ikke mindre enn tolv damer. Når til og med etterfestene - der man også gjerne må betale for å komme inn - kan ha et slikt opplegg, så skjønner man at ting er litt vanskelig for guttegjenger i USA.

Det skal sies at det er mange steder i USA det ikke er sånn. Man kan velge å dra på barer, lounge-steder eller klubber som ikke er de mest populære. Det er ofte minst like bra alternativer. Men hvis man er ute etter å sjekke ut denne type klubber - kanskje bare for å ha prøvd det eller i håp om å spotte en Hollywood-kjendis - så er det greit å være klar over opplegget.

Og hvis dere er en guttegjeng som skal til USA i sommer og har lyst til å komme inn på slike steder, så anbefaler jeg å snakke med - og bli kjent med - en promotør. Så lenge man er litt kritisk til hvem man stoler på, så kan de i det minste hjelpe dere med å komme inn på de mest populære utestedene, så vil hva man må betale komme litt an på forholdene. Under kvelden jeg nevnte tidlig i innlegget, der vi først fikk blankt nei, forhandlet vi med en promotør slik at vi kom inn, så lenge vi kjøpte en flaske. Da fikk vi såpass god tone med promotøren at hun dagen etter ordnet oss et bord på et annet utested, til en rabattert pris.

Og selv om det jeg har skrevet om disse stedene kanskje ikke høres veldig innbydende, så er det ofte verdt å ta seg en tur. Om man unngår det falske dameopplegget på VIP-områdene, så kan man ha det veldig gøy på slike steder - det er jo en grunn til at de er populære.  Det er også masse «vanlige» damer på disse stedene, og de kan jeg bekrefte at det er mulig å få god kontakt med.

 

😯

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) on

10 kommentarer

Tom

11.07.2015 kl.00:25

Det er kjipt å være guttegjengen som blir avvist eller satt på vent, mens et hvilket som helt antall jenter får rød løper rullet ut foran seg og kommer rett inn, men her i Norge skyldes det som regel bare kjønnsmiksen.

Kjenner en del dørvakter fra to mellomstore utesteder i Oslo, og de sier i alle fall at det er en logikk i det. Ut fra det jeg husker så ble jeg fortalt at for det første er det stort sett flere gutter enn jenter som går på byen til å begynne med, så de aller fleste utesteder en lørdagskveld har overvekt av det mannlige kjønn. En annen faktor er at gutter som regel kommer tidligere enn jenter og fyller opp stedet fra tidlig på kvelden av. Når storinnrykket kommer i 23-01-tiden er det nesten alltid stor overvekt av gutter. Siden storinnrykket består også av flere gutter enn jenter ender man fort opp med 25% jenter og 75% gutter. Når stedet er fullt så er det ikke mulig å gjøre noe med det lenger, så derfor vil de gjerne ha inn så mange jenter som mulig FØR utestedet fylles helt opp, noe som ofte kun kan oppnås ved å slippe de inn før alle som står i køen har betalt seg inn for da er det fullt. De er nesten nødt til å jukse litt for å unngå pølsefest.

Så man skal nesten sette litt pris på den praksisen.

kims

11.07.2015 kl.06:59

Du har Norges mest patetiske blogg.Ingen bryr seg om ditt syn på ting.

11.07.2015 kl.08:41

Gratulerer med nord Europas dårligste blogg

Til Kims

11.07.2015 kl.09:33

Kims: Tydelig at du bryr deg om denne bloggen, i og med at du tar deg bryet med å kommentere.

Vil også si i fra, at folk fra møblerte hjem ikke er så negativ og ufin som du er. De har nemlig lært seg folkeskikk!

Mahad

11.07.2015 kl.10:38

En blogg er som oftest skildringer basert på egne erfaringer . At noen ikke deler "ditt" syn er helt greit. Men det går i hvertfall an å være enige om at man er uenige .For mitt vedkommende så liker jeg denne bloggen og det er interessant å få tips fra andre. Noen ganger treffer et blogginnlegg innertier , mens andre ganger så treffer innlegget mindre. Uansett , så er dette et forum hvor man kan dele sine erfaringer og en gang i blant så kan man lære noe av hverandre. Ønsker alle en super helg. Mvh Mahad

Ove Kristian

11.07.2015 kl.10:57

Det går da an å gå på en annen klubb eller bar som ikke er så fin. Sikkert billigere drikke å få kjøpt og.

Tom

11.07.2015 kl.13:33

Har en ide jeg tror kan funke brillefint for de som klager på andre for at de selv tilbringer egen tid på denne bloggen.

Ikke besøk bloggen. Jeg vet det kan høres litt vel radikalt ut for enkelte, men sjansen er tilstede for at løsningen på hele problemet deres ligger rett foran nesa på dere. Ble du lurt inn her av Nettavisens presentasjon av utvalgte blogger som vanlige nyheter? Klikker man seg bare forbi.

Magne

11.07.2015 kl.21:23

Utesteder er et utsnitt av samfunnet forøvrig. Har ikke møtt på problemstillingen sjøl. Liker steder som er litt løsere i snippen og kanskje en anelse brunere, men interessant lesning.

Ingrid

12.07.2015 kl.00:51

Slikt er ganske vanlig praksis i Storbritannia også, forresten. Selv om promotøren/utestedet fikser bord og en del gratis drikke til jentegjenger er det likevel lønnsomt for utestedet.

Ole

12.07.2015 kl.16:36

Hva er dette??? Er denne bloggen en spøk? Hva faen!

Skriv en ny kommentar