hits

Å vise at man bruker penger er ikke kult, det er harry

29.05.2015 - 16:38 Én kommentar


I det siste har jeg skrevet mye om det å ha bord på utested og hva det innebærer (her, her, og her). Man kan få inntrykket at jeg er på Solli Plass hver helg og punger ut for bord hver gang.

Det stemmer ikke. Jeg liker meg like godt andre steder, som for eksempel ved Youngstorget. Og noe av grunnen til det er at man noen ganger får Solli Plass langt opp i halsen. 

Det er nemlig ikke til å legge skjul på at det er visse mennesker som henger på disse stedene som jeg ikke akkurat er veldig fan av. Det vil jeg ikke tro noen er.

Det er de menneskene som syns det er toppen av lykke å vise at de bruker penger. De som kjøper bord, bestiller masse champis og generelt gjør ekstremt mye ut av seg der de sitter - fordi de ønsker at folk skal se hvor mye penger de bruker.

Jeg har tidligere forsvart det å kjøpe bord, og det står jeg for. Det er mange fordeler som gjør at jeg og vennene mine syns det er verdt det av og til. Men du skal ikke oppføre deg som du er guds gave til utestedet fordi du har kjøpt bord. Du ser ikke ned på folk som ikke har bord fordi du er med i et fuckings spleiselag.

Men det finnes noen som har den holdningen. De vil at alle skal se at de liksom har så mye penger.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

De som holder på sånn er som oftest gutter tidlig i tjueårene. De som er unge, bråkjekke og fortsatt har den misoppfatningen om at folk ser opp til deg hvis du bruker mye penger.

Det er gjerne de som sier at de drar til Solli Plass fordi det er der «eliten» er. Bare for å ha det sagt: Hvis du referer til deg selv som «eliten», så er du ikke i «eliten».

Det er ingen av de suksessfulle, velstående menneskene her i verden som flasher det at de har mye penger ved å sløse bort masse Champagne, ha på seg glorete merkeklær og gå rundt med en nedlatende holdning overfor folk som ikke har like mye penger. Eller det finnes sikkert, men de som er oppgående oppfører seg ikke sånn.

Hvorfor? Fordi slik oppførsel er blodharry.

Det er ikke kult å kjøpe en dyr Champagne-flaske og så sprute halve innholdet ut på folk. Det er bare harry.

Det er ikke kult å ankomme utestedet i en limousin. Det er harry (hvis den i tillegg er hvit, kan du egentlig bare ankomme i «wifebeater» og male på deg noen tribals. 10-er på harry-skalaen).

Det er generelt griseharry og vise at du bruker penger ved å overdrive og være glorete.

Det verste er jo at mange av de som oppfører seg slik har en vanlig 8-16-jobb og ikke tjener stort mer enn de fleste andre. De bare spinker og sparer for å kunne oppføre seg som storkarer hver lørdag.

Det skal sies: Jeg har ikke noe problem med at folk bruker mye penger på byen. Det er fullt forståelig. Hadde jeg vært rik, skulle nok jeg også brukt en del penger og sørget for at vennene mine hadde en god kveld. Men du trenger ikke å kringkaste pengebruken til hele utestedet. Du trenger ikke å være arrogant, overlegen og gjøre helt håpløse ting for å få fram at du er villig til å bruke mye penger.

Følg meg gjerne på Facebook her!

Det var vel i et VGTV-innslag at en realitydeltaker fortalte at han og vennene sine pleide å bestille Champagne-flasker for å så helle mesteparten på gulvet. Bare fordi de kunne.

Disse folkene tror sikkert at de får respekt av dette. At damer blir imponert. Da har de misforstått fundamentalt

Selvfølgelig er det ingen som blir imponert av slik oppførsel. Det er bare umodent, harry og patetisk.

Jeg vet at det mange damer misliker mest når de snakker med gutter, er når de snakker om penger. Når guttene skryter av hvor mye penger de liksom har.

Damene syns slik prat er harry, og de bryr seg ikke om sånne ting. Eller visse damer gjør kanskje det. Disse damene. Borddamer og de som liker å flashe penger er vel egentlig en «match made in heaven».

Men oppegående, respektable jenter - som jo er det man ønsker - bryr seg ikke om at du klarer å bestille en flaske Cava på byen og har en relativt høy årslønn.

De bryr seg om at du er en snill og interessant type som de kan ha det gøy med.

Så for å konkludere: Bruk gjerne mye penger på byen, men ikke tro at du er bedre enn andre fordi du gjør det.  Du trenger ikke å oppføre deg som en klovn. Ikke vær en arrogant douchebag fordi du bruker noen tusen. Det er det ingen som liker. Vær hyggelig og vis respekt, selv om andre velger å bruke pengene sine annerledes enn deg. 

Minner også om dette: 

Dette kan være greit å vite for mange 🍸🍹.

A photo posted by Oscar Valle (@oscarvalleblogg) onApr 25, 2015 at 6:54am PDT

Én kommentar

welta

04.06.2015 kl.09:14

Jeg likte innlegget ditt veldig. Superblogg som jeg ser fram til å følge.

Hahaha skal ikke foreslå at du kan ...........du vet haha dessverre er ikke den av din kvalitet.

IM LEARNING but slowly :-))

Skriv en ny kommentar