hits

Derfor skjønner jeg meg ikke på borddamer

15.05.2015 - 17:32 5 kommentarer


I mitt siste innlegg skrev jeg om fenomenet borddamer - damer som er mest opptatt av å sitte ved et bord og få gratis drikke.

Som jeg skrev i innlegget, skjønner ikke jeg meg på disse damene. Jeg har ikke forståelse for at det kan være gøy å kun sitte ved et bord, sippe til drinker og søke etter oppmerksomhet.

Det virker også som mange av dem har en noe overlegen holdning - i hvert fall de «verste». De sitter der med nesa i været, og det virker som disse damene mener at guttene ved bordet skal prise seg lykkelige over at de får lov til å være i nærheten dem. Det irriterer meg litt.

Derfor syns jeg det er gøy å vise at man kan ha en kul kveld uten borddamene. At de ikke nødvendigvis er midtpunktet på stedet, og ikke er hevet over de andre jentene som er der, som de kanskje innbiller seg.

Som for eksempel en gang da jeg og kompisene mine var på LIV i Miami, som av flere har blitt nevnt som det beste utestedet i USA - kanskje i verden. Der flokket det naturligvis over av borddamer.

Borddamer er nemlig ikke bare et norsk fenomen, og er kanskje spesielt utpreget visse steder i USA. På steder som Los Angeles, Las Vegas og Miami er man ofte sjanseløs hvis man er en guttegjeng som skal inn på de mest populære utestedene. Du må gjerne kjøpe bord, eller i det minste en flaske, for å komme inn. Jenter som ser bra ut har imidlertid ikke samme problem - noe som gjør at stedene flokker over av borddamer.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Jeg og kompisene hadde ikke bord den kvelden på LIV (det var en promotør som tok oss med inn). Derfor slo vi heller leir ved det ene hjørnet av dansegulvet. På LIV er det bord på to av sidene av dansegulvet, og ved bordet nærmest oss satt det kun damer. Sikkert 10-12 damer.

Hvordan disse damene hadde skaffet bordet, vet jeg ikke. Det kan hende de hadde kjøpt det selv, men jeg er ikke overrasket om de i så fall fikk en fin rabatt - kanskje fikk de det gratis. Snittet på den gjengen var nemlig hinsides høyt, på begge skalaer. Og da får de altså gjerne litt fordeler - spesielt i USA. Det er ikke umulig at eieren hadde gitt disse damene bordet for å sikre at stedet hadde et høyt snitt på damene, ettersom denne kvelden var en tirsdag, tror jeg - altså ikke høytid.

Men rent bortsett fra at de hadde bordet for seg selv, hadde de alle karakteristikkene til borddamer. De fleste satt på ryggen av sittebåsen med høye hæler, trange kjoler og champagne-glass i hånden. Blikkene var rettet utover lokalet, og de smilte stort - helt tydelig fornøyd med oppmerksomheten de fikk.

Dette bildet, som jeg fant via et Google-søk, er fra LIV, og det var akkurat samme type gjeng som jeg nevner. Jeg tror også det er samme bord. Det er nok ikke fra samme kvelden eller samme gjengen, men det tyder jo på at det ikke er unormalt at det er mange borddamer på LIV (Foto: Instagram)

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg og kompisene også ga dem en del oppmerksomhet i starten - de så jo helt syke ut. Vi gjorde også noen forsøk på å få kontakt med dem med blikk og håndbevegelser. Men det var null respons, heller litt nedlatende blikk. Vi var jo bare vanlige mennesker på et dansegulv.

Etter hvert tok imidlertid kvelden en ålreit vending - i det minste for oss. Borddamene viste ikke tegn til å bevege seg fra bordet sitt, og vi hadde for lengst flyttet oppmerksomheten vekk fra dem. Plutselig kom det tre damer bort til kompisene mine, som begynte å danse og snakke med dem. Like etter kom jeg i kontakt med en ganske nydelig brunette, så jeg danset og snakket med henne, mens en annen av kompisene mine flørtet med søsteren hennes.

Det gjorde at kvelden utviklet seg til å bli meget bra for oss. Vi sto fortsatt ganske nærme bordet der borddamene satt. Jeg koste meg med brunetta, og kompisene mine hadde det helt topp med deres damer. Det var rett og slett en veldig morsom kveld. Men underveis kikket jeg fort opp på borddamene, og det var tydelig at de ikke hadde det like gøy som oss.

De satt fortsatt på ryggkanten, men nå var smilene snudd til mindre fornøyde miner. Flere av borddamene hvilte hodet i håndflaten, og det så egentlig ut som de hadde lyst til å dra hjem. De hadde fortsatt ikke snakket ordentlig med noen andre enn hverandre, og nå hadde jo folk fått i seg mer alkohol slik at oppmerksomheten ikke lenger var hos dem. Det så nesten ut som de nå var misunnelige på de som var på dansegulvet og hadde det gøy.

Jeg måtte le litt for meg selv. Ærlig talt, hadde disse damene vist noe interesse i å komme i kontakt med folk - ikke nødvendigvis oss, men hvem som helst - og slått løs håret litt, i stedet for å kun sitte på ryggkanten og snakke med hverandre, så hadde jo de også hatt en mye kulere kveld.

Den historien gir en liten forklaring på hvorfor jeg ikke skjønner meg på borddamer. Når man drar på byen er det vel for å slappe av, kose seg og få et avbrekk fra en ellers stressende hverdag. Jeg skjønner at det er gøy med oppmerksomhet av og til, men i lengden må det jo være kjedelig å bare sitte ett sted, sippe til drinker og ikke gjøre noe særlig annet.

Borddamer er et merkelig fenomen.

Følg meg gjerne på Facebook!

 

 

5 kommentarer

I

24.05.2015 kl.00:30

Har bodd et år i Miami og var sannsynligvis mer på LIV enn i mitt eget hjem.. Dessverre er det sånn at disse "borddamene", spesielt de inne i VIP-området (avsperrede 2 bord bak dansegulvet) får middag, drinker etc betalt for å holde seg nettopp der. Du får altså dessverre ikke være med neste gang om du velger å takke ja til alt gratis for så å hooke opp med en random norsk fyr på dansegulvet. Man skal være der for å være pen for de rike mennene som betaler for bord og VIP, selv om det bare er for å sitte og se pen ut:) Samtidig er det jo noen av disse jentene som venter på at noe bedre enn vanlige gutter skal dukke opp, jeg har venninner derfra som har blitt med blant annet Leonardo DiCaprio hjem, og jeg har selv blitt sjekket opp av LeBron James. Vil man at det skal skje kan man ikke henge på dansegulvet :)

Annelin Dalberg

24.05.2015 kl.06:54

Så interessant blogg du har, mye spennende å lese :) Lurte på hvor lenge du har blogget og hvordan du markedsførte din blogg for å få så mange lesere som du har nå? Følg gjerne bloggen min dalberg.blogg.no :) Jeg kommer til å forts å følge din blogg fremover :)

Oscar Valle

28.05.2015 kl.21:45

I: Det der var interessant å lese. Mistenkte at det var et slikt opplegg. Men disse damene satt ikke på VIP-området, men ved et av bordene rundt dansegulvet. Det nærmest DJ-bordet på venstre side hvis du står i trappen og ser utover. Men sikkert samme opplegg, ja. Og kan ikke skjønne at en random norsk gutt er dårligere enn Leonardo DiCaprio ;)

Oscar Valle

28.05.2015 kl.21:54

Annelin Dalberg: Hei, og takk! Jeg har vært så heldig at jeg har fått en en avtale med Nettavisen, som gjør at de fronter innleggene mine av og til. Det er grunnen til at jeg av og til dukker opp på mest lest-listene.

Les gjerne mer her: http://www.side3.no/--jeg-blir-sjekket-opp-hver-gang-jeg-er-pa-byen/8540805.html

mia

09.06.2015 kl.00:34

Det er som I sier, de er der med promotører. Jeg var nettopp i NY selv, hvor vi dro ut med promotør hver dag. Vi fikk 3- retters på de fineste resturantene du finner, for så å bli kjørt med privatsjåfør til utestedene. Man kommer rett forbi køen, får alt du vil av drikke hele kvelden og såklart bord. Det skal sies at man blir lei av å kun danse ved boret..

Vi skjønte ikke helt hvordan det kunne la seg gjøre at promotørene kunne gi oss alt dette gratis, og forsatt tjene penger. Det er tydeligvis slik at promotøren får penger pr hode han tar med inn, dette fordi mennene som drar på disse utestedene har så latterlig mye penger at de for det første velger å dra til en akkurat den klubben(fordi de er sikret pene damer), men også fordi de da bruker mer penger. På 1Oak er coveret på 8000nok pr person, og skal du ha en flaske champis servert av en lekker dame må du somregel betale rundt 35 000 pr flaske.

med andre ord er vi jentene bare ¨prostituerte¨, og skal sitte der å se deilige ut for at mennene skal bruke mest mulig penger.

Skriv en ny kommentar