hits

Borddamer - de verste damene på byen

08.05.2015 - 19:24 13 kommentarer


For ikke lenge siden skrev jeg om hva det innebærer å kjøpe et bord, og jeg argumenterte for hvorfor det å betale 5000 kroner ikke er så ille som det høres ut. Jeg skrev blant annet at det ikke er dumt hvis man er ute etter å sjekke damer.

Man skal imidlertid passe seg litt når det gjelder jenter når man har bord. Det har nemlig en tendens til å tiltrekke seg en viss type damer. Damer som jeg ikke akkurat er noe fan av.

Jeg har tidligere skrevet om jenter som kun snakker med gutter for at de skal bli spandert på. De damene kan du egentlig finne overalt, som for eksempel på en brun pub. Damene jeg nå sikter til befinner seg imidlertid kun på litt «finere» steder. Jeg kaller dem borddamer. Og sammen med de andre damene jeg refererte til, syns jeg det er de verste damene som er på byen.

Borddamer er damer som kommer til bordet ditt, utelukkende fordi du har bord. De vet det er tilgang til alkohol der og de føler det er status å sitte et sted som er hevet over de andre på utestedet.

Derfor gjør de det til et mål å få sitte ved et bord når de er ute. De har nemlig skjønt at de ikke trenger å bruke penger på det selv.

Følg meg gjerne på Instagram: oscarvalleblogg

Borddamene har et ganske gjenkjennelig utseende. De er ofte platinablonde - eller har i det minste langt, bølgete hår med masse extensions. De har på seg høye hæler og gjerne en trang kjole med push-up.

De ser ganske bra ut, disse borddamene. De har i hvert fall et utseende som mange menn liker, noe som ofte gjør det lett for dem å få innpass hos en guttegjeng. Det er nemlig mange gutter som helt ukritisk inviterer det som er av damer til bordet sitt.

Det syns jeg er litt rart. Borddamene kan som oftest være temmelig overlegne mot «menigmannen». Prøver du å snakke med dem på dansegulvet, vil du gjerne bli møtt med et rart blikk og en nese i været.

Har du bord, derimot, får pipa en annen lyd. Da er de ikke vonde å be. Da strutter de opp til bordet og tar gladelig imot når de får en drink dyttet i hånda av en litt overivrig dude.

Altså, jeg syns jo også det er kult å snakke med ukjente damer og det er faktisk ofte lettere å bryte isen når man har et bord. Men i mine øyne bør det ringe en bjelle hvis en dame knapt gir deg oppmerksomhet den ene lørdagen, men plutselig er fryktelig interessert den neste, da du «tilfeldigvis» har punget ut for et bord.

Det er ikke til å legge skjul på at det i Oslo er flest av disse damene på Solli Plass, der status og høy champagneføring av en eller annen grunn er veldig viktig for mange. Borddamene er nemlig særs opptatt av status, virker det som. De er ikke nødvendigvis gold diggere i den forstand at de er ute etter en rik fyr å bli sammen med (selv om det også noen ganger er tilfelle), men er mer opptatt av å sitte på et bord på grunn av statusen de tror det gir - og for å få drikke.

Drikke pleier det nemlig å være en god del av når man har kjøpt bord, som jeg også nevner her. Og dette forsyner borddamene seg altså velvillig av. Men når det er slutt på alkoholen, så forsvinner de gjerne fortere enn Kristoffer Hæstads Premier League-karriere. Jeg har hørt flere slike historier - og også opplevd det selv - og jeg vet ikke om noen gutter som har noe godt å si om slike damer.

Jeg vet at menn ikke alltid er engler mot damer heller. Og jeg sier ikke at alle damer på Solli Plass er sånn. Det er damer som sitter på bordet ditt uten å være interessert i alkoholen som står der, og ikke bryr seg om det faktum at du har kjøpt bord. Borddamene er i et klart mindretall der ute, men det finnes altså de er mest opptatt av å ha et bord å sitte ved når de er på byen.

Jeg er altså ikke veldig glad i disse damene. Jeg takler det ikke hvis jeg mistenker at en jente viser interesse for meg for noe annet enn den jeg er. Det er noe av grunnen til at jeg ikke spanderer drikke på byen. For meg er det en enorm turn-off hvis en dame blir interessert og imponert på grunn av penger og materielle ting.

I tillegg er borddamer ofte like sjarmerende som et veggteppe. De kan være helt spektakulært kjedelige. Mye av grunnen til det - tror jeg - er fordi de er mest opptatt av å være i fokus. Har de skaffet seg tilgang til et bord, vil de at alle skal se det. Så da sitter de der med trutmunn og puppene i været og søker etter oppmerksomhet, istedenfor å ta en aktiv del i en samtale.

Jeg skjønner ikke at det kan være gøy. Når man er på byen er vel det for å slå seg litt løs, snakke med folk og generelt ha en kul kveld. Ikke for å sitte på ett sted og fokusere på å se pen ut. Men disse damene vil være midtpunktet, og håper nok at de fleste skal bruke kvelden på å stirre på dem.

Det skjønner jeg meg ikke på. Jeg skjønner ikke at noen kan kun fokusere på å se bra ut og aldri gjøre noe som andre kan oppfatte som rart, istedenfor å bare kose seg, være i kjempehumør og nyte at man faktisk har fri og har muligheten til å ha det gøy med vennene sine.

Men, men - de får holde på som de vil. Slike damer prøver i hvert fall jeg å holde meg unna.

Les også: Derfor skjønner jeg meg ikke på borddamer

Lik meg gjerne på Facebook!

 

13 kommentarer

Eobard T.

08.05.2015 kl.22:36

Bare meg, eller minner dette (i likhet med veldig mye annet på bloggen) veldig om stoffet man finner i "the game" og ellers på SA forumer? Hadde vært interessant om du kunne skrevet litt mer om EGNE erfaringer fra DG (day gaming) siden "night gaming" helt klart er enklere.

X

09.05.2015 kl.09:58

Hahaha!!! Spot on. Har en rekke venninner som driver med dette, og halvparten har type.

Hanne

09.05.2015 kl.10:34

'Borddamer er damer som kommer til bordet ditt, utelukkende fordi du har bord. De vet det er tilgang til alkohol der og de føler det er status å sitte et sted som er hevet over de andre på utestedet.'

Eh, hvorfor kjøper du bord da, egentlig? For jentene sin del, er det jo å føle seg hevet over alle andre på utestedet. Men du kjøper bord til 5000 kroner fordi du bare innerst inne er en søt og grei fyr?

Oscar Valle

09.05.2015 kl.13:06

Hanne: Hvorfor jeg av og til er med på å kjøpe bord, argumenterer jeg for her: http://oscarvalle.blogg.no/1429969755__kjpe_bord_for_5000_k.html

Oppmerksomheten du får ved å ha bord er ålreit, altså. Men for meg er ikke det hovedårsaken, som det virker som det er for akkurat disse damene. Jeg syns det er mye større verdi i at man slipper køen, slipper å gå i baren, slipper unna folkemengden hvis utestedet blir veldig fullt og har et samlingspunkt.

Eobart T.

09.05.2015 kl.20:35

"Hvorfor jeg av og til er med på å kjøpe bord, argumenterer jeg for her"

Argumenterte du ikke også for at man kan trekke en parallell til prostitusjon vedrørende jenter som tar i mot/blir spandert på ute på byen? Videre, kan man ikke da trekke en parallell til sexkjøpere når det gjelder å kjøpe et bord?

Lagertha

15.05.2015 kl.19:28

Damer med hofter og bryster kler best kort tettsittende kjoler. Skjønner ikke hvorfor man alltid skal bli kritisert når man har en kvinnelig kropp og sett på som en hore! Vi bor i Norge og da er det selvsagt også mange lyshårete her.

Hmm?

15.05.2015 kl.19:48

Det handler vel litt om å ikke oppsøke situasjoner man vil slippe. Sitter du på verandaen i Mai med en is i hånda, kan det jo hende det kommer en veps eller to.

Hvor er alle disse borddamene ved bordet mitt hjemme? Jeg har da kjøpt bord der.

enig. men ikke enig. hæ

15.05.2015 kl.20:42

Altså.. først og fremst vil jeg si meg helt enig i at solli kryyyr av borddamer. Jeg syns ofte de ser relativt billige ut, tross at Kjolene ofte er dyre. ig jeg skjønner veldig godt at man blir frustrert av at disse jentene igler seg innpå kun for å sitte ved bordet. Det jeg ikke skjønner er hva dette har med status å si. Jeg er jente selv og pleier som regel å ha et bord når jeg er på sollihagen/nox. Men jeg har aldri tenkt over statusen dette liksom gir.. finnes det ikke bordgutter det ute???? Jeg syns det mer virker som det er DU som har er behov for å øke den sosiale statusen din ved å late som det er status å ha bord når det i realiteten er for oss som ikke gidder å stå.

Thomas

15.05.2015 kl.23:37

Bottle-rats kalles de også...

Eivind

16.05.2015 kl.08:23

Jeg hadde ikke spruta to ganger i ei slik ei, så det kan være det samme for meg! Men hvorfor gidde å dra på slike steder som Solli plass i det hele tatt? Jeg har vært på et par utesteder der og det var dørgende kjedelig, jeg har aldri kjeda meg så mye før! Klysete folk i pastellfarger og null liv og røre. Da tar jeg heller en spennende slumtur på en skikkelig pub, så slipper jeg både bord-horene og tullingene som kaster bort fem lakser på å leie et bord. HALLELUJAH!

Prebben prebensen

16.05.2015 kl.13:07

Løsningen på problemet er igrunn veldig enkel!

Kom heller litt tidligere å få deg et gratis bord, det fungerer 99 % av tilfellene. Så lenge du ikke ser ut som en påkjørt pungrotte!

Jsi

17.05.2015 kl.02:19

Hvis du vil unngå brødhuer, hvorfor henger du på Solli Plass i utgangspunktet? I don't get it.

Thomas

19.05.2015 kl.21:44

Herregud, mann, hold deg unna Solli plass om dette er et så stort problem.

På de fleste utesteder i resten av byen forventer som regel ikke damer å bli påspandert med en gang du tar kontakt. "Borddamene" er ei heller et problem, og jeg har heldigvis ingen erfaringer med dette problemet.

Skriv en ny kommentar