hits

Perfekt fyllesyk-TV: Topp ti X Factor-auditions

29.03.2015 - 18:21 2 kommentarer

Cheryl er mye av grunnen til at jeg begynte å se på X Factor. 

Dette er ikke noe jeg egentlig ikke ønsker å proklamere veldig, men jeg innrømmer at jeg har sett veldig mye på X Factor opp gjennom. Det er kanskje ikke veldig macho, men det skal sies at hovedgrunnen til at jeg begynte å se på det var Cheryl (som den gang het) Cole.

Det var noen som hadde lagt ut en audition fra britiske X Factor på Facebook, og jeg klikket meg inn på videoen. Da jeg så Cheryl (som jeg heretter kun kommer til å kalle henne - orker ikke det Fernandez-Versini-greiene), fikk jeg helt hakeslepp.

Dette er en del år siden, før hun ble virkelig kjent. Jeg hadde sett bilder av henne, men det var da jeg så den X Factor-videoen jeg virkelig oppdaget hvor bra hun så ut. Dette var på en fyllesyk søndag, og det førte til at jeg brukte de neste par timene til å se flere auditions der Cheryl var dommer, og det gjorde at jeg faktisk begynte å like programmet. 

Jeg hadde tidligere oppdaget at auditions-program er helt perfekt å se på når man er fyllesyk. Det skjedde en gang da jeg lå på sofaen en søndag og ramlet inn på amerikanske idol. Når man er fyllesyk, så er jo nervene og følelsene ganske i høyspenn. Og når man ser slike auditions blir man rørt, trist, glad og alt mulig.

Derfor benytter jeg denne søndagen til å presentere det jeg mener er topp ti auditions i X Factor noensinne. Eller i hvert fall de ti beste som jeg har sett. De ti som jeg liker best.

Og det er bare fra X Factor - ikke fra Idol, The Voice eller andre talentprogram - fordi det rett og slett er X Factor jeg har sett mest.

Følg meg gjerne på Facebook her!

Det skal nevnes at jeg er ikke er spesielt fan av store, mektige stemmer. Jeg liker heller de som har litt særpreg over stemmen. Derfor er for eksempel ikke folk som Melanie Amaro og Sam Bailey på lista.

Jeg gidder heller ikke å ha med folk som Danyl Johnson og Jamie Archer. De er selvfølgelig blant de beste, men de auditionene har alle sett tusen ganger. Lucy Spraggan, som synger om det å være fyllesyk og ha fylleangst, skulle man tro var selvskreven, men hun nådde faktisk ikke opp.

Det er faktisk ingen deltakere fra amerikanske X Factor som har kommet med på lista. Det har litt med at jeg faktisk også må få et godt inntrykk av personen for at jeg virkelig skal like auditionen. Og altfor mange av de amerikanske deltakerne var så blærete og lite ydmyke at det ødela helhetsinntrykket for meg. Jeg vurderte å ha med Willie Jones, som har en ordentlig kul audition, men han kom heller ikke med.

Denne lista må selvfølgelig ikke sees på som noen fasit. Den er høyst subjektiv, men jeg satser på at den kan være et godt tidsfordriv på en fyllesyk søndag!

Lister opp et noen til som var veldig nære en plass på lista (sikkert noen jeg har glemt også):

Følg meg gjerne på Twitter og Instagram: oscarvalleblogg

10. Jason Owen
X Factor Australia har en del bra. Som nevnt, så liker jeg de som har et særpreg i stemmen. Folk som er litt annerledes. Jason Owens er definitivt annerledes. Han er langt unna den typiske X Factor-deltakeren, men hele opptredenen hans oser feel good.

9. Rebecca Ferguson
Det er vanskelig å ikke heie på Rebecca Ferguson. Tobarnsmor, sjenert, herlig dialekt, enormt søt. I tillegg har hun jo en ganske decent stemme. Hun har også vært en del på radio etter programmet. Bare ikke forvent at hun ser opp mens hun synger, fordi det gjør hun ikke.

 8. Craig Colton 
Craig overrasker foreldrene sine når han dukker opp audition. Blandingen av humor og den gode stemmen gjør dette til en av mine favoritter.

7. Lauren Platt
Jeg er fan av når folk setter sitt eget preg på kjente sanger. Lauren Platt imponerer med sin versjon av Whitney Houston-klassikeren. Det skader ikke heller at dama så søt at man bare har lyst til klemme henne i stykker.

6. Jai Weatford
Jai er selvfølgelig veldig flink, men hovedgrunnen til at han kommer med på lista er reaksjonen til dommerne. Det er vanskelig å ikke smile når du ser ansiktsuttrykkene til Ronan Keating og Danni Minogue når Jai synger.

5. Samantha Jade
Jeg legger ikke skjul på at Samantha Jade klatrer en del plasser fordi dama er så nydelig at jeg hadde giftet meg med henne i morgen. I tillegg til å se helt hinsides bra ut, så virker hun så snill, ydmyk og som en gjennomført bra person. Også synger hun ganske ålreit, da. Endte jo opp med å vinne australske X Factor det året.

4. Ella Henderson
Ella Henderson er min favoritt-deltaker gjennom tidene. Hun kommer imidlertid ikke høyere opp på lista fordi audition ikke var hennes beste opptreden. Hun er vel en av få deltakere som har flere visninger på hennes sang under bootcamp enn på audition.

Og bare for å ha det klart, det er ikke bestefaren hun synger om, som man kan få inntrykk av i intervjuet. Hun ble inspirert til å skrive sangen ut ifra hvilke råd bestefaren ga om mennesker som ikke behandlet henne bra nok.   

3. Taylor Henderson
Enda en som har lagd sin egen versjon av en kjent sang, noe jeg altså liker. Taylor Henderson imponerer.

2. Janet Devlin
Jeg husker jeg så denne audition før jeg så Janet Devlin. Jeg har aldri sittet igjen med to så forskjellige følelser etter to auditions. Som Kelly Rowland nevner, så blir man sittende i en slags transe når man ser Janets audition for første gang. Det er også artig å observere det lille sekundet med stillhet som oppstår når Janet slutter å synger før publikum skjønner hva de faktisk har vært vitne til.

1. Bella Ferraro
En klar førsteplass i mine øyne. Dessverre klarte aldri Bella å levere noe i nærheten av sin første opptreden, men hennes audition er den beste X Factor-audition jeg har sett.


Seriøst, se på videoen en gang til og stopp den på 3:13. Se på ansiktsuttrykket til dommerne.

2 kommentarer

Sara

31.03.2015 kl.16:29

God påske!

Oscar Valle

31.03.2015 kl.23:19

Sara: Takk, du også!

Skriv en ny kommentar