hits

Dansetips: Dette bør du gjøre og ikke gjøre på dansegulvet

20.03.2015 - 19:54 4 kommentarer


Det er rart med det. Når nordmenn får litt promille tar det ikke lang tid før det rykker i dansefoten. Da skal det ikke mer til enn en halvrytmisk poplåt før dansebevegelsene kommer.

Jeg skal innrømme at jeg er en av dem. Jeg blir fryktelig lett på foten etter noen halvlitere. Jeg tror imidlertid at jeg ikke dummer meg ut når jeg danser. Jeg innbiller meg i hvert fall på fylla at jeg har noen ålreite moves.

Jeg syns det er gøy å være på dansegulvet, spesielt hvis musikken er bra. Det er ofte der damene samler seg også, noe som jo ikke akkurat er negativt. Det er heller ikke å legge skjul på at du drar damer hvis du er god til å danse.

Det finnes menn som ikke danser. Uansett. De sier: «Dansegulvet er for de som ikke har penger til å stå i baren». Det er selvfølgelig bare svada. De som står i baren er de som ikke har peiling på hva de driver med på dansegulvet.

Men jeg har forståelse for at noen folk ikke danser. Det er faktisk bedre å droppe å danse enn å se ut en fortapt sel mens man prøver å holde følge med musikken.

Du trenger imidlertid ikke å være Usher for å ikke dumme deg ut. Uten å være en danseekspert, vil jeg påstå at dansing i utgangspunktet ikke er veldig vanskelig. I omtrent hver sang som spilles på utesteder, så er det enn grunnbeat, som gjerne går jevnt gjennom hele sangen. Identifiserer du den, så kan du ganske lett stå å gynge. Det trengs faktisk ikke all verden rytme for å følge den beaten, og da ser man helt decent ut der man står og digger. Og når du behersker det, kan du etter hvert prøve å legge til noen andre elementer - litt håndbevegelser osv.

Følg meg på Instagram her: Oscarvalleblogg 

Men for guds skyld, ikke vær «morsom» på dansegulvet. Ikke ta den ene hånda bak nakken og hold det ene beinet med den andre hånda mens du kjører beinet fram og tilbake. Ikke lat som du har elefantnese, ta «Spreder'n», «gå på handletur» og alt annet rart. Det var kanskje morsomt første gang man gjorde det på en hjemmefest da man var 17, men nå er det ikke morsomt lenger.

Jeg pleier heller aldri å synge med til sangen når jeg danser på et utested. Jeg har ikke noe imot at andre folk gjør det - spesielt hvis stemningen tilsier det. Jeg syns bare ikke det ser spesielt lurt ut.

Men når du er på dansegulvet, dropp å egle deg inn på damene bakfra. Det er svært få damer som setter pris på å få et par hender på hoftene og kjenne at noen jokker på dem mens de danser med venninnene sine. Jeg syns det er lov å lodde stemningen med et spørrende blikk eller en vennlig berøring på dansegulvet, men skjønner du at dama ikke er interessert så holder du avstand.

Det er imidlertid ikke til å legge skjul på at gutter som er gode til å danse har en stor fordel når det gjelder damene. Det har vel vært skrevet flere steder at jenter kobler dansing med sex, noe som kan forklare greia.

video:my movieJeg snakket med en bekjent om dansing en gang. Han danset hele oppveksten og har hatt mange danseoppdrag. Han har altså relativt kontroll på det han driver med. Og han bekreftet at danseferdighetene var et produktivt sjekketriks.

«De blir helt gærne» var vel omtrent det ordrette sitatet.

Og akkurat her kan jeg skjønne damene. Det går nemlig andre veien også. Jeg syns det er grisesexy å se en jente som er sykt god til å danse.  Det er noe med kroppsbeherskelsen og hvordan de beveger seg som gjør det så bra. Og det kan gjøre at de skiller seg ut i mengden.

Alle som har vært på Stratos i Oslo (kort video derfra til høyre over) vet at det ikke akkurat gjør vondt å se på damene der. En gang var det imidlertid en jente der som jeg syns skilte seg ut. Og det var fordi hun var god til å danse.

Hun hadde på seg høye hæler med noen sølvpigger, en svart, skinnaktig bukse og en løs hvit topp der man så BH-en på siden. I tillegg hadde hun en sleevetatovering på den ene armen og langt svart hår. En look som er relativt sexy i seg selv, men hun toppet det med noen syke danse-moves som gjorde at hun skilte seg kraftig ut.

Denne dama hadde kanskje ikke det diggeste i ansiktet på stedet, men hun var likevel den jeg fattet mest interesse for på grunn av resten av pakka. Etter jeg kom i prat med henne i baren (hun brukte den halvdirekte metoden), fant jeg ut at hun var profesjonell danser. Det var altså ikke så rart at hun visste hva hun drev med.

De to venninnene hun var med var forresten også profesjonelle dansere. Som sagt ser jeg på meg selv som ganske habil på dansegulvet, men da jeg danset med disse damene, var jeg ikke spesielt høy i hatten. Jeg følte meg som en middels norsk tippeligaspiller ville følt seg om han var i midten når Barcelona trente firkant. Det var et helt annet nivå. Det var for eksempel ikke nubbsjans for at jeg gikk i midten i den danse-ringen de damene initierte.

Men for å konkludere: Det ligger altså en del verdi å sørge for at man ikke ser ut som en urytmisk klovn på dansegulvet. Og det skal som sagt ikke altfor mye til før man går fra håpløs til brukbar, som ofte kan være nok. Det gjør heller ikke noe å prøve og feile litt før det sitter

Et godt tegn på at du ikke er helt bak mål er hvis du ser at jenter går mot deg for å danse like i nærheten av deg (igjen, den halvdirekte metoden).

Da skal det ikke mye til før kontakten er opprettet, og etter hvert kan man gå vekk fra dansegulvet for bli bedre kjent med vedkommende.

Behersker man litt dansing kan det altså føre til at kvaliteten på kvelden blir mange hakk bedre. 

Følg meg gjerne på Twitter!

Lik meg på Facebook for flere historier, videoer, bilder!

 

4 kommentarer

Lagertha

21.03.2015 kl.20:32

Det er åpenbare forskjeller på utenlandske menn og etnisk norske. Utlendinger er ofte meget innpåslitne på dansegulvet og det er en uting. Jeg elsker å danse!

Anna

22.03.2015 kl.14:04

Fin blogg med artige innlegg!

Kunne du skrevet om hvordan jenter bør kle seg på byen, "regler" for antrekk og hva gutter fortrekker å se jenter i?

Oscar Valle

22.03.2015 kl.17:45

Anna: Tusen takk! Et slikt innlegg er på blokka, så det kommer om ikke altfor lenge :)

Emira

14.04.2015 kl.21:34

Hun på Stratos med de syke danse-movesa, var det hun her? https://www.youtube.com/watch?v=Q3iwuIDu908

Skriv en ny kommentar