hits

Det er ikke bare menn som benytter seg av denne klassiske sjekkereplikken

18.03.2015 - 17:29 6 kommentarer


Det er mange rare åpningsreplikker ute og går, spesielt fra menn. Stress, nerver eller bare ren uvitenhet kan føre til at klønete, rotete og ofte pinlige setninger kommer ut når gutter skal prøve å snakke med en dame.

Det er vel en utbredt enighet om at rene sjekkereplikker er en tilbakelagt affære. Det gjør man bare ikke. Du går ikke bort til en dame og sier ting som:

«Tror du på kjærlighet ved første blikk, eller skal jeg gå forbi igjen?»
«Jeg holder på å skrive en telefonkatalog, kan jeg få nummeret ditt?»
«Du ser akkurat ut som min kommende kone»

Slike utsagn er det bare å begrave. Og jeg har faktisk nok tiltro til at norske boys skjønner at man ikke skal dra opp noen slike replikker. Men som jeg har skrevet før, hvis du på død og liv skal si sånne ting, må du gjøre det med ekstrem ironi og med et enormt glimt i øyet, slik at det oser at du ikke er alvorlig.

Følg Oscar Valle på Instagram her!

Det finnes imidlertid noen klassiske sjekkereplikker som ikke er like håpløse. Det er fortsatt ganske tydelig hva som er greia, men det er litt mer skjult enn hvis du rabler ut noe om hvor digg du syns dama er, for eksempel.

Et erketypisk eksempel på en slik replikk er den klassiske «Jeg har sett deg før et sted» eller en variant av den. Ved å late som dette ikke er første gang man har sett vedkommende, kamuflerer man at dette egentlig er et sjekkeforsøk.

Nå hender det jo at det faktisk er en genuin mistanke bak utsagnet. At man virkelig tenker at man har sett vedkommende et sted, og dermed føler at man må få svar og gjør dette ved å ta kontakt. Problemet er bare at den replikken har fått en så tydelig tilknytning til sjekkeforsøk, at det blir oppfattet slik uansett. Det er i hvert fall det jeg tenker hvis jeg hører det.

Det er nemlig ikke bare gutter som benytter seg av den inngangen. Jeg opplevde det senest på en bytur for ikke altfor lenge siden.

Jeg sto ved hjørnet av dansegulvet og snakket med en kompis, da en dame steg ut av folkemengden og nærmet seg oss.

Kompisen min så at dama hadde siktet seg inn på meg - det var en tydelig bruk av den direkte metoden inne i bildet  - så han tok henne imot med:

«Hei, har du møtt Oscar», i ren How I Met Your Mother-stil.

Da så dama på meg og smilte.

«Jeg har sett Oscar før, jeg»

«Åh, har du det?» spurte jeg og tok fram hånden for å hilse.

Jeg visste ikke hvem denne dama var. Det var ikke det at hun ikke så bra ut. Det var en brun brunette som absolutt var søt, men hun toppet nok ikke  «Min» skala.  Og det var fullt mulig jeg hadde sett henne før, men det hadde jeg i så fall glemt.

Navnet hennes fikk jeg ikke med meg. Men jeg fikk med meg at hun spurte hvor hun kunne ha sett meg før.

Jeg sa jeg dessverre ikke kunne hjelpe henne, og stilte henne noen spørsmål om hvor hun trodde hun hadde meg fra. Jeg hørte ikke helt hva hun sa på grunn av den høye musikken på stedet, men hun nevnte at det kunne ha vært på byen. Da sa jeg at det sikkert var der hun hadde sett meg.

Følg Oscar Valle på Twitter her!

Jeg viste ikke all verden av interesse for brunetta, og hun tok kjapt hintet. Da snudde hun seg mens hun tok hånden sin på ryggen min og begynte å stryke.

«Men du ser veldig bra ut, da» slang hun ut idet hun hadde begynt å gå fra stedet.

Jeg var litt usikker på om hun faktisk trodde hun hadde sett meg før eller om dette bare var en unnskyldning for å snakke. Men den siste replikken ga meg jo en mistanke om at det i det minste var et lite element av et sjekkeforsøk inne i bildet.

Den er ikke så dum, den replikken. Jeg merket jo at jeg ble nysgjerrig. Hvor var det hun hadde meg fra? Var det fra byen? Var det fra treningssenteret eller en annen hverdagssituasjon? Hadde vi vært på vorse sammen en gang? Kjente jeg noen av hennes venner? Kunne det være at hun på en eller annen måte hadde sett bilder av meg? Eller verre, hadde vi snakket eller gjort andre ting sammen uten at jeg husket det? Alle disse tankene svirret rundt da brunetta sa at hun hadde sett meg før, så jeg ble jo interessert i å snakke med henne for å finne det ut.

Nå hadde ikke jeg en sjanse til å huske denne dama, og da hun heller ikke hadde en veldig god anelse og det generelt ikke var kjempekjemi, følte jeg i den situasjonen at det var lite vits å tørrprate videre.

Men poenget er at dette var et eksempel på en klassisk sjekkereplikk som ikke nødvendigvis er så håpløs. Og det er altså ikke bare gutter som benytter seg av den. 

Lik Oscar Valle på Facebook for flere innlegg, bilder og videoer!

 

6 kommentarer

Feminist.

18.03.2015 kl.17:52

Kvinnehateren bak pseudonymet "Oscar Valle" gjør det igjen, med sitt indirekte forsøk på å "svartmale" kvinner; nok engang....

Jeg lurer egentlig på om denne karen til syvende og sist er en ny nazist, jeg? Muligens en som sympatiserer med den ytterste høyresiden? Dem er også meget bidre over at kvinner har fått så mye innflytelse / makt og det skal selvfølgelig ikke aksepteres, da det av åpenbare grunner står i sterkt kontrast til disse ideologiske direktivene de er indoktrinert av. Dermed bruker disse samfunnstaperne hele dagen lang på å uttrykke sitt kvinnehat på nettet og i div andre hverdagslige sammenhenger.

Boikott denne nazistiske bloggen!

Lol@feminist

18.03.2015 kl.18:11

Til Feminist.

Skjønner ikke hva som er kvinnehat eller nazisistisk med dette innlegget Oscar kommer med her. Det er en grunn til at feminister blir sett på som klovner og ledd av, det er på grunn av mennesker som deg.

Lagertha

18.03.2015 kl.18:11

Siden det er en feminist som skriver her så vil jeg gjøre det motsatte. Feminister har vel aldri likt vakre damer! Jeg har hørt hundrevis av ganger at jeg er vakker og smellvakker! Også av etniske norske menn - og kvinner. Og jeg har også en profesjonsutdanning på universitetsnivå. Stakkars feminister.

Arne Johnansen

18.03.2015 kl.18:21

La nå ikke dette bli et kommentarfelt hvor vi diskuterer feminisme. Er man feminist i et land hvor kvinner er de mest priveligerte i hele verden, så har man misforstått og failet i mine øyne, uansett hvor vakker eller utdannet man er.

La oss heller diskutere hva Oscar bringer opp her, nemlig sjekkereplikker og hvordan de blir brukt av de begge kjønn. Personlig har jeg ikke opplevd mye sjekking, men heller at de prøver mer indirekte. De kan sitte i nærheten og lytte til det vi snakker om, og om vi får kontakt senere vil de bruke det vi snakket om som en slags åpner.

Personlig så fungerer det å tøyse med damer det beste. Det setter en mer leken tone, uten å virke som en total idiot.

Rolf

18.03.2015 kl.18:32

Denne feminizten øverst er en god illustrasjon på hvor virkelighetsfjern feminusmen har blitt i våre dager.

Ta avstand

Oscar Valle

18.03.2015 kl.20:13

Feminist.: Å spekulere i om jeg er nazist blir så dumt at jeg ikke gidder å kommentere det. Regner med at du ikke er seriøs.

Angående kvinnehater-stempelet: Som det blir nevnt over, så tar jeg opp uteliv og sjekking, og prøver å få fram at kvinner og menn ofte ikke er så forskjellige. Altså at kvinner og menn er ganske like. Det er bra, vel? Jeg er i hvert fall ikke en kvinnehater som prøver å svartmale damer.

Arne Johnansen: Ja, som jeg skriver her (http://oscarvalle.blogg.no/1423346304_slik_sjekker_damer_op.html), så er det den indirekte metoden som blir mest brukt. Fin den åpningen du nevner!

Skriv en ny kommentar