hits

Holmenkollen - Norge på sitt aller beste

15.03.2015 - 16:10 2 kommentarerI går var jeg i Holmenkollen, sammen med titusener av andre mennesker. Og man kan si mye om Norge, men akkurat det der kan vi.

Vår gjeng slo leir like ved lavvotellet, og der var det stor stemning. Tettpakket med feststemte mennesker i godt humør, strålende sol og generelt veldig bra liv.

Skal sies at det var et helvete å komme seg opp. Vi brukte faen meg nesten halvannen time på å komme oss fra Nationaltheatret til ut i skogen. Fint at Ruter satt opp ekstrabaner fra Majorstua til Holmenkollen, men at de ikke klarte å ha doble vogner på Frognerseter-banen når de vet det er Holmenkollen-helg, skjønner jeg ikke noe av.

Men da vi kom fram, var det verdt turen. Vi fant et sted i skråningen der vi hadde sola i ansiktet omtrent hele veien. Og stemningen var helt fenomenal.

Følg Oscar Valle på Facebook!

Det skjer noe med nordmenn når de fester på dagtid. Alle er i så godt humør og er fast bestemt på å gjøre dette til en god dag. Og når man i tillegg er ute i skogen, med nydelig vær og heier fram Norges beste, så gjør det at stemningen blir helt prima.

I tillegg vasset det jo over av fine damer, som jeg også skrev på Twitter. Damer i skiklær, norske flagg, lue og briller er jo så nydelig. Så det skadet jo ikke akkurat helhetsinntrykket.

Skulle det vært helt perfekt i mine øyne, så skulle det helst ha vært satt opp en storskjerm og et par høyttalere som pumpet ut slagere hele tiden, men dette var jo midt i skogen og det var jo et skirenn på gang, så jeg skjønner at det ikke ble gjort.

Og det ble bra med liv der uansett. Det var ganske morsomt å observere hvordan lydnivået gradvis ble høyere i takt med at promillenivået steg. Mot slutten der var jo folk så i slaget at man knapt observerte at løperne gikk forbi, og bare skrek ut noen heiarop fordi andre gjorde det.

Jeg fikk raskt med meg at det var Sjur Røthe som vant, og da prøvde jeg jo å spre ordet. Jeg fortalte det til fire stykker, og ingen av dem hadde fått det med seg. De visste knapt hvem Sjur Røthe var. Det sier litt om hvorfor folk var der oppe.

Men det gjorde jo ikke noe. Det var kjempestemning, og det var en kjempedag. Fest i skogen under Holmenkollen-helga er Norge på sitt aller, aller beste.

Så hvis du vurderer om du skal dra opp neste år, så er min klare anbefaling at du gjør det. Ta med deg godt humør, mat og drikke og bidra til den fantastiske folkefesten som er der oppe. Det er helt klart verdt turen. 

video:20150314 14

 

 Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg

2 kommentarer

tommy

15.03.2015 kl.16:37

spännande

16.03.2015 kl.06:52

Sjur Røthe, navnet hans ble sikkert en utfordring å uttale etter hvert som promillen steg. Mange underlige kombinasjoner antar jeg med en blanding av ulike dialekter og promille - Shjujr Rhøøte,Sur Rjøhhthe eller lignende.

Skriv en ny kommentar