hits

Sjekketips for menn #3 - generelle tips

21.02.2015 - 16:41 13 kommentarer

BRA: Den duden der ser ut til å ha riktig innstilling. Det blikket fra dama kødder du ikke med. 

I første del av denne lille serien, gikk jeg gjennom hvordan man bør tilnærme seg en dame. I forrige innlegg understreket jeg viktigheten av å kjapt få dama til å bli komfortabel i ditt selskap - helst ved hjelp et godt humør, humor og selvsikkerhet.

I dette innlegget vil jeg gå gjennom noen forskjellige - la oss kalle det retningslinjer - jeg mener man bør følge når man har klart å etablere en varig samtale med en dame. Det er nemlig fortsatt mye som kan gå galt.

En ting jeg føler veldig mange norske menn gjør feil er at de er for «på». Hvis de merker at en jente viser bare litt interesse, blir mange gutter altfor overivrige.  De overøser dama med komplimenter, blir masete, prøver å spandere drikke hele tiden og generelt gjør det helt klart at han ønsker å sjekke henne opp og ta henne med hjem.

Følg Oscar Valle på Instagram og Twittter: Oscarvalleblogg

Det mener jeg er en generaltabbe. Selv om begge egentlig skjønner hva som er greia når en gutt går bort til en jente på byen, mener jeg det ikke bør komme veldig klart fram at det er snakk om et sjekkeforsøk.

Jeg tror nemlig at hvis jenta er sikker på at hun blir sjekket opp, så vil hun føle at hun ikke trenger å gjøre noe. Da skal alt foregå på hennes premisser ettersom hun merker at hun er overlegen i situasjonen og kan bestemme alt som skal skje. Slik bør ikke dama føle, mener jeg.

Jeg mener ikke man skal rakke ned på dama eller være nedlatende på noen måte, men det er viktig at du klarer å bevise at du ikke nødvendigvis trenger at det skal skje noe den kvelden og at du kan ha det gøy uten henne. Det handler om at jenta også må føle at hun må legge inn en viss innsats.

Jeg gir for eksempel veldig sjelden komplimenter til damer på byen - nettopp av den grunnen. Det er altså ikke for å framstå som overlegen eller noe sånn, men hvis man legger ut om hvor vakker og flott dama er så blir det så ekstremt åpenlyst for at man har veldig lyst henne, noe jeg altså mener ikke bør komme så klart fram.

Men altså, det hender jo at jeg deler ut et kompliment eller to, men da prøver jeg - som jeg også tidligere har understreket er viktig - å være original og faktisk mene det jeg sier, ikke bare øse ut noe om hvor fine øynene hennes er, for eksempel.


FOR IVRIG: Per Prøvehopper.

Man må passe på at man ikke kveler henne. Det er ikke dumt å ta en tur bort til kompisene dine et par ganger i løpet av kvelden. Da får hun puste litt og du får vist ikke er desperat etter henne. Har du gjort jobben din riktig, kan det hende at hun og venninnene hennes benytter tiden til å godsnakke om deg også.

I tillegg til dette er det andre ting som er greit å huske på. For eksempel kan det være greit å ikke kjøpe for mye drikke til jenta. Man må se an situasjonen, men kjøper du drink etter drink kan det virke som du prøver å skjenke henne, noe som ikke framstår som helt heldig. Det skal sies at det er ekstremt sjelden jeg spanderer drikke på damer. Det skjer omtrent aldri, av forskjellige grunner, noe jeg skal utdype i et senere innlegg.

Det er også greit å ha tankesettet i orden. Det er flere gutter som sier «i dag skal jeg ha sex» før de drar ut. Det tenker jeg aldri. Jeg skal ikke ha den innstillingen. Jeg drar på byen for å ha det gøy. Jeg vil henge med kompisene mine, møte bekjente, høre kul musikk og ha en generelt god kveld. Men så har det seg jo sånn at det er veldig gøy å snakke med ukjente jenter, så da blir det ofte et fokus utover kvelden.

Men har du kommet i kontakt med en jente, så ikke tenk på sex hele tiden. Da blir det gjerne til at man stresser og tenker for mye. Man er så desperat etter å få med dama hjem at man går for fort fram, sier ting man ikke burde si og generelt blir altfor ivrig. Og merker jenta at det eneste du har lyst til er å ta henne med hjem, så kan du bare glemme det.

Ja, det kan ende i sex den natten, men det bør ikke være ditt eneste mål og det eneste du tenker på.  Bare nyt situasjonen, ha det gøy og se hva som skjer.

Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal drikke, men hvis du kjøper deg en drink, så dropp det jævla sugerøret som følger med. Rør litt i glasset, så legger du sugerøret fra deg i baren. Man brukte sugerør da man kjøpte Happy Meal på McDonalds. Man bruker det ikke når man skal framstå som en attraktiv fyr på et utested. Dette har jeg ment lenge, men fikk det bekreftet da jeg så Ryan Gosling lære opp Steve Carell i «Crazy, Stupid, Love»:

 

Man bør også passe på hvor mye man drikker. Her snakker jeg av egen erfaring. Det er flere ganger jeg har tatt noen øl for mye, for å si det mildt. Helt håpløst. Da vet jeg at jeg kan være både slitsom og helt førstereis overfor damer. Alle retningslinjer jeg hittil har nevnt går ut av vinduet, for å si det sånn.

Jeg husker aldri mye av det, men de historiene jeg har blitt fortalt gjør at jeg får lyst til å gå i dvale. Jeg våkner opp med en massiv fylleangst og et brennende ønske om å si unnskyld til de jeg oppførte meg dårlig mot. Oppsummert: Pass på alkoholinntaket.

Jeg har nevnt gutter som prøver å fornærme seg inn i buksene på damer, men det finnes også gutter som håper sympati skal få noe til å skje. Selv mener jeg at hvis det du gjør og sier har en negativ effekt på humøret til jenta, så skal du ikke gjøre det.

Men det finnes gutter som snakker om da bestemoren deres døde eller hvor forferdelig det var da de måtte avlive familiehunden og slike ting. Selvfølgelig, slike hendelser er ikke noe gøy og det kan hende man har behov for å snakke om det av og til, men man må liksom velge sine øyeblikk.

Når en dame - eller alle, egentlig - er ute på byen, vil de ha det gøy og kose seg. De vil ikke høre om hvordan Buster reagerte da han fikk giftsprøyta av doktor Gregersen i 2009.

Sørg for at samtaleemnene er «glade». Begynner du å snakke om alle problemene i livet ditt, er ikke det spesielt attraktivt. Du vil jo framstå som en oppegående figur som har kontroll på livet. Dama er ikke på byen for å leke psykolog, men for å ha det gøy.  

Lik Oscar Valle her for flere historier, bilder og videoer!

 

Og ikke overkompliser ting når du snakker med damer. En gang rotet jeg med inn på en video på Youtube der en såkalt sjekkeekspert brukte mange herrens år på å forklare en forsamling godtroende dudes hvor viktig det var å variere toneleiet i stemmen når man snakker med en dame.

Variere toneleiet i stemmen. Da er du inne på et detaljnivå jeg ikke orker å ofre en tanke en gang.

Spør du meg, er sjekking i utgangspunktet enkelt. Det handler om å bli kjent med et nytt menneske og å nyte selskapet til en bra dame.

Så det er bare å slappe av og kose seg. Ikke stress. Smil mye. Ha humor og selvironi. Ser dama at du koser deg og har det gøy - og ikke bare tenker på hva dette skal føre til - vil også hun kose seg.

Du må få dama til å ha det bra i ditt selskap. Finn de metodene som fungerer for din personlighet, men sørg for at du viser deg fra din beste side. Vær hyggelig, vis generell folkeskikk, vær morsom, vis respekt og vær i godt humør. 

Du må sørge for at jenta er komfortabel. At hun har det bra, trives sammen med deg og koser seg. Klarer du det, går det bra. Og skjer det ikke noe den ene kvelden, så ikke bli deprimert av den grunn. Det er bare å prøve igjen en annen gang. For er det noe Norge er velsignet med, så er det et bøttelass av bra damer.

Og takk for det.

Tips til menn som skal sjekke #1 - tilnærmingsdelen
Tips til menn som skal sjekke #2 - den første kontakten

13 kommentarer

Ann E.

21.02.2015 kl.20:58

Jøss. Første gang jeg har lest en som virkelig har forstått hvordan man skal sjekke på byen. Eller egentlig uansett hvilken arena det er. Bra skrevet!:))

Lagertha

21.02.2015 kl.21:20

Enig i det meste, og det var mye bra skrevet. Dypere samtaler er ikke noe særlig. Men tro ikke at alle pene damer blir overøst med komplimenter da, for meg virker det bare som at en mann mener at jeg ikke må tro jeg er noe. Og jeg velger ikke en mann etter komplimenter eller drikke, så spander gjerne - jeg velger uansett selv!

Anders1

21.02.2015 kl.21:59

Enig i det du skriver. Dine tanker virker å stemme godt overens med virkeligheten. Det viktigste er å være seg selv.

Timmen

21.02.2015 kl.22:25

Uaktuelt å vise interresse for damer med norske holdninger.

Morten

21.02.2015 kl.23:27

Mye mas om å sjekke opp damer. Hvis en mann er pen / kjekk, å se på, noe som er tiltrekkende for kvinner / menn... Så er det bare å vente på å bli sjekket opp. Å dra på sjekkern er bare tull hvis man ikke trenger det. Selvsikkerhet er #1.

Darth Zannah

22.02.2015 kl.02:23

bra artikkel mann. Her får du frem gode poenger. May the dark side be with you.

Oscar Valle

22.02.2015 kl.11:45

Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger! Det setter en fyllesyk fyr pris på.

Nils Brauss

22.02.2015 kl.14:03

Hadde dette vært levert inn som en obligatorisk oppgave på et universitet eller høgskole, så hadde kildereferansene vært dominert av "Neil Strauss - The Annihilation Method". Et lite paradoks siden tekstforfatter tar avstand fra kilden, for så å beskrive kildens innhold med "jeg mener". Plagiat er vel et ord som fort kunne kommet for dagen, hvis Oscar Valle hadde publisert sjekkebloggens innhold i bokform...

Men det skal også skrives at det må være en utfordring å bygge opp igjen et marked for sjekkekurs, når Julien Blanc kom med sin 50 ways not to implement Christian Grey into reality...

Oscar Valle

22.02.2015 kl.15:01

Nils Brauss: Jeg gjentar: Jeg har ikke lest The Game (regner med at det er der det står om den metoden du refererer til). Mye av grunnen er, som jeg har nevnt før, at det finnes gutter som bruker alle metodene i den boka for å nedlegge flest mulig damer. Og det å manipulere damer og prøve å komme ned i buksene på dem ved hjelp av flere triks, bare for å øke tallet på hvor mange du har hatt sex med syns jeg bikker over til å bli patetisk.

Men å få en dame til å slappe av og være i godt humør bør jo være selvsagt. Likevel virker det som mange gutter ikke har skjønt det, så derfor understreker jeg det poenget. Hvis det også står i The Game, så er jeg enig i den delen av boka, men det var ikke Neil Strauss som fant opp at det var lurt å være hyggelig når du skal prøve å framstå som attraktiv.

Den største grunnen til at det er viktig for meg at folk ikke tror jeg hyller The Game og er en pickup-artist, er at de guttene ser på sjekking og damer som et spill. Som for eksempel han klovnen Julien Blanc, som du nevner. Slike menn driter i hvordan det de gjør påvirker følelsene til jenta. De ser ned på damer og ser på dem som rene sexobjekter. Det er kvalmt, og noe jeg er langt fra enig i.

Hvis en dame har lyst til å dra hjem med meg, skal det være fordi hun syns jeg er interessant og forhåpentligvis en artig og tiltrekkende type. De tipsene jeg gir handler hvordan du skal få fram din personlighet på en best mulig måte og hvordan jeg mener man best framstår som attraktiv. Det er derfor jeg også skriver at gutter kan bruke det jeg skriver som inspirasjon, ikke at det en fasit.

Men når en jente tar sitt selvstendige valg om å bruke tid på deg, skal ikke være fordi du har manipulert og brukt hersketeknikker. Det skal være på grunn av din personlighet og den du er. Akkurat det tror jeg ikke står i The Game.

Karsktett

22.02.2015 kl.21:56

haha smoothe. Sjekk vår blogg for yttelige tips

tommy

23.02.2015 kl.18:40

to all guys listen to this dont listen all you have to do is be yourself and have money lol

23.02.2015 kl.20:55

Gjelder det med sugerør for damer også? haha.. Menn med sugerør er desverre mer komisk enn tiltrekkende, synes jeg i alle fall^^

Oscar Valle

24.02.2015 kl.13:03

Anonym: Det gjelder ikke for damer, nei. Greia er at det er feminint, eller i hvert fall ikke maskulint, når du sipper til en drink med et tynt sugerør. Så damer må gjerne drikke med sugerør, men menn bør holde seg unna, mener jeg.

Skriv en ny kommentar