hits

Sjekketips for menn #2 - den første kontakten

20.02.2015 - 16:59 14 kommentarer


I mitt forrige innlegg skrev jeg noen tips til hvordan man bør opptre når man skal tilnærme seg en dame. Hovedpoenget var at man kjapt bør si noe som gjør at dama fatter interesse.

Dette innlegget er en fortsettelse, ettersom den første kontakten er ganske avgjørende. Å gi et godt førsteinntrykk svært viktig.

I forrige innlegg, forklarte at jeg som oftest hilser som en åpning. «Problemet» med det, er at du da relativt hurtig må bevise at du ikke er en kjedelig type.

I startfasen av en samtale bør man vel strengt tatt spørre hvor jenta er fra, hva hun driver med også videre. Men akkurat det er jo drit kjedelig å snakke om på byen. Skulle relasjonen vise seg å bli langvarig, er dette noe du ettertrykkelig kommer til å lære senere uansett.

Jeg pleier likevel å stille et par av disse spørsmålene, men prøver raskt å komme med oppfølgingsspørsmål som leder samtalen i en litt annen retning. Hvis jeg for eksempel spør hva jenta driver med, hvorpå hun svarer: «Jeg studerer (det og det) på BI», kan jeg for eksempel si: «Ah, men du valgte å la seilerjakka ligge hjemme i dag?» som naturligvis spiller på det at så godt som samtlige BI-håpefulle av en eller annen grunn insisterer på vandre rundt i en jævla seilerjakke.

Inne.  Under tak.  I Nydalen.

 

Kanskje ikke verdens beste eksempel, men det å spille på for eksempel fordommer kan være en fin måte å styre samtalen i en mer lystig og humoristisk retning. Du vil jo gjerne ha en lett og morsom tone når du prøver å sjekke opp en dame.

Man bør smile og le mye, være morsom og generelt i godt humør. Det viktigste når man sjekker opp en dame er nemlig at man får jenta til å slappe av og kose seg. Hun må være komfortabel i ditt selskap, og litt spøking og tulling hjelper veldig når du skal oppnå det.

Skulle det for eksempel skje noe uventet og kanskje litt pinlig mens man snakker - som at dama søler eller noe sånn, pleier jeg alltid å kommentere det. Å komme med en artig, småertende kommentar i en slik situasjon vil ofte føre til latter og at dama blir mer komfortabel, istedenfor stiv, flau og usikker på hvordan hun skal reagere.

Når vi er inne på småspydige kommentarer: Jeg har aldri lest The Game - jeg syns egentlig ikke noe særlig om gutter som følger metodene i den boka slavisk for å «nedlegge» flest mulig damer - men jeg har fått med meg hva et «neg» er. Enkelt forklart er det en fornærmelse som en gutt på en finurlig måte gir en jente. Tanken er at det skal føre til at jenta føler at hun må jobbe for å imponere deg, ikke motsatt. Det skal også vise jenta at du ikke er skremt av hennes nærvær. Og jenter kan faktisk også finne på å bruke den metoden.

Jeg er ikke noe fan av det uttrykket, men konseptet handler om å vise dama at du er komfortabel med å snakke med henne og har selvtillit nok til å si ting ikke alle andre sier. Og det er altså ikke dumt. Men dropp fornærmelsene, og gjør det med et stort glimt i øyet. Da får man også testet om jenta har humor og en dose selvironi. En jente uten nettopp det er jo lite å trakte etter - i hvert fall i mine øyne.

Følg Oscar Valle på her for flere historier, bilder og videoer!

Det er helt essensielt at du må utlyse selvtillit, som jeg har nevnt før. Du må vise at du er en selvsikker, verdensvant type. Og hvis ikke du er selvsikker: Fake it til you make it. Det er bedre enn å være nølende og usikker.

Det er imidlertid viktig at selvsikkerheten ikke bikker over i arroganse. Det er gjerne en ganske fin linje mellom disse to, så pass på at du ikke blir sett på som en ultradouche ved å være frekk, overlegen og nedlatende. Men vis at du er trygg på deg selv. Da blir damene også trygge på deg.

Det er heller ikke til å komme unna at du ofte må forholde deg til venninnene til jenta du er interessert i. Det er sagt mange ganger før, men det er en grunn til det - liker ikke venninne hennes deg, har du ikke en sjanse. Så hvis du har klart å oppnå en varig kontakt med jenta du er interessert i, er det viktig det ikke tar lang tid før også venninnene hennes også får et godt inntrykk av deg.

Du må for all del ikke overse dem. Ta deg en hilserunde, vær hyggelig, still spørsmål, få dem også til å være komfortable. Har du lært noe om jenta du er interessert i, så bruk det når du snakker med venninnene. Hadde for eksempel jenta som hadde latt seilerjakka være igjen hjemme - la oss kalle henne Line - hatt med seg to venninner, kunne du spurt: «Går dere på BI sammen med Line, eller?». På den måten viser du både venninne og Line at du faktisk har hørt på det hun har sagt, og ikke bare sett på utringningen hennes.

For å oppsummere: For å klare å få til en varig samtale er det avgjørende at du er i godt humør og utlyser stor selvtillit. Du må raskt si noe som gjør at dama skjønner at du er en type som det er verdt å bruke tid på - gjerne gjennom humor og selvironi.

Du må få dama til å slappe av og bli komfortabel i ditt nærvær. Klarer du det, kan det bli en bra kveld. Hvordan jeg mener du bør framstå videre kommer i neste innlegg.

Følg Oscar Valle på Instagram og på Twitter

14 kommentarer

Mann

20.02.2015 kl.17:31

So..... lame....

Albaner

20.02.2015 kl.18:51

Mye av det som var viktig før mye tyder på at det er ikke så viktig lenger. Har observert mye i nattklubber jenter melder fort sin interesse dersom de observerer at en kan lett skaffe tilgang til hasj, narkotika, store mengder med penger osv.

Det er ganske morsomt at de fleste jenter tror bare fordi jeg er albaner så kan lett skaffe dem hasj, narkotika osv, men når de får vite at faktisk jeg har aldri brukt den dritten og kommer heller ikke til å gjøre det. Da kommer det tusenvis av spørsmål som ''du er albaner jo, hvordan er det mulig?'', ''er du halv eller hel albaner?'', osv osv osv osv.

Men til syvende og sist alltid har vært og fremdeles er stor forskjell mellom en jente som vil ha kos der og da, og en jente som faktisk ønsker noe fast forhold.

Lagertha

20.02.2015 kl.19:00

Dette var bare tull som vanlig. Hjelper ikke å late som man er noe annet enn man er når alt kan sjekkes ut.

Det trenger ikke å være feil opptreden overhodet, kanskje man bare har annet å tenke på eller lignende. Må jo være lov å gå på byen selv om man ikke er 100% med!

KJell

20.02.2015 kl.20:33

Til Albaner: Dersom damer kommer flokkende fordi de etter din mening ser "hasj, narkotika, store mengder med penger osv." så er det nok mer i speilet ditt problemet ligger.

Bajs

21.02.2015 kl.02:56

Tommel opp til Albaner, synd det ikke er et lettere system for å gi en tommel til gode kommentarer på dette bloggopplegget.

Nadia

21.02.2015 kl.14:45

Var du på delicatessen i går?

Oscar Valle

21.02.2015 kl.17:04

Disse kommentarene er jeg for fyllesyk til å svare ordentlig på. Men setter pris på tilbakemeldingene, selv fra deg Lagertha.
Albaner: Stå på!
Nadia: Var flere forskjellige steder i går ;)

Oscar Valle

21.02.2015 kl.17:30

Nadia: Fikk nå opplyst at noen hadde skrevet Oscar Valle på veggen på toalettet på Delicatessen i går, så nå skjønte jeg hvorfor du spurte. Men jeg var ikke der, så var altså ikke jeg som skrev det.

Rune

23.02.2015 kl.13:38

Gjeeeeeeeeeeeeesp.......

Jerena

24.02.2015 kl.00:10

Skulle gjerne blitt sjekket opp av deg! hahaaa :-D

Oscar Valle

24.02.2015 kl.13:15

Jerena: Hehe, hyggelig å høre!

17.05.2015 kl.23:50

Må bare si at jeg koser meg max mens jeg leser gjennom bloggen din. Jeg er så overrasket over hvor mye rett du har! Har akkurat lest innlegget om borddamer og kjenner veldig igjen det du skriver. Kjenner mange jenter som aldri har planer om å bruke så mye som ei krone på byen. Personlig synes jeg det er latterlig og er veldig positiv til at det finnes menn der ute som faktisk avslører disse jentene.

Til sjekking: en mann som får meg til å le..yess. Det er hele nøkkelen. Og jeg tror det gjelder for de fleste damer. Synes du skriver kjempebra :)

Oscar Valle

18.05.2015 kl.13:45

Anonym: Tusen takk! Veldig hyggelig å høre.

09.03.2017 kl.21:17

Eheh dete funger ikke

Skriv en ny kommentar