hits

Sjekketips for menn #1 - tilnærmingsdelen

19.02.2015 - 16:08 Ingen kommentarer

Jeg har sagt at dette skal være en utelivsblogg, og ikke en ren sjekkeblogg. Men det må sies - det at gutter prøver seg på damer er vel det som skjer oftest på byen. Det er ikke det at damer ikke sjekker opp. De har sine tradisjonelle metoder for å få de dem vil - og noen utradisjonelle metoder.

Menn er ikke alltid så sofistikerte i sine tilnærmingsmetoder. Jeg har hørt mange rare historier fra venninner om hvordan gutter prøver seg på dem og også sett mange snodige forsøk blitt gjort på byen.

Så blant annet fordi visse menn trenger det, og fordi sjekking naturlig nok er et stort tema i denne bloggen, så har jeg skrevet ned noen tips, som jeg skal publisere over tre-fire innlegg.

Det skal nevnes at jeg ikke er noen sjekkeekspert eller pick up-artist eller noe sånn. Og mye av det jeg kommer til å nevne i disse tips-innleggene er nok ikke revolusjonerende avsløringer. Men det er ting som jeg - etter en del prøving og feiling - har funnet ut fungerer for meg og min personlighet

Bruk det gjerne som inspirasjon, men det er viktig at du finner din egen metode når det gjelder sjekking. Det nytter nemlig ikke å prøve å være en totalt annerledes person enn den du er fordi du har lest et sted at du må si det og det og gjøre sånn og sånn.

Følg Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg

Dette første innlegget kommer til å handle om prosessen om å tilnærme seg en dame. Det som for mange er den vanskeligste delen. Eller, den vanskeligste delen er kanskje ikke å gå bort til en dame, men det å faktisk få henne interessert i å tilbringe mer tid på deg.

Jeg er av den oppfatning at man må framstå fra sin beste side helt fra første stund på utestedet. Du må utstråle selvtillit. Det er helt essensielt når man skal sjekke opp en dame. Du må hele tiden framstå som selvsikker, også når du tror folk ikke ser på deg. Vær rak i rykken, skyt frem brystet, hold hodet høyt og hold blikket fast. Det vil damene legge merke til.

Satt det noe på spissen, har jeg konkludert med at det er én ting som avgjør hvordan du bør tilnærme deg dama. Det er om jenta viser interesse for deg eller ikke. Har hun gitt deg et hint om at hun er tiltrukket av deg, kan du nemlig handle litt annerledes når det gjelder akkurat den første kontakten.

Jeg går sjelden bort til en dame hvis ikke jeg har fått en liten pekepinn på at hun er interessert i meg også. Og måten jeg oppdager det, er at jeg oppsøker blikket til damene. Hvis jeg da ser at jenta også oppsøker blikket mitt, for eksempel med et klassisk forførerblikk, vet jeg at det er gode muligheter for at hun ikke vil vifte meg vekk hvis jeg går bort til henne.

Og når jeg går bort er det svært sjelden at jeg sier noe annet enn: «Hei, jeg heter Oscar. Hva heter du?». Det fungerer. Du trenger nemlig ikke noe mer komplisert når du allerede har fått en indikasjon på at hun er interessert. Da er tilnærmingsbiten egentlig ganske enkel. Å hilse med et solid håndtrykk er alltid en bra åpning, så får man heller være litt mer kreativ i fortsettelsen.

Den andre fremgangsmåten, når du skal prøve deg på en som ikke har vist interesse, er litt mer tricky. Det som da er viktig er å være original. Det kan for eksempel passe å komme med en type linje.

Men for guds skyld, ikke dra opp en eller annen døv sjekkereplikk. Jeg vet seriøst ikke om det fortsatt finnes noen kokoser som tror det fungerer å si noe som: «Det er så ryddig her. Skal vi rote?». Det må du selvfølgelig ikke si. Sier du mot formodning en slik replikk, må du gjøre det med en helt ekstrem ironi og et massivt glimt i øyet slik at jenta braser ut i latter. Da er det en liten sjanse for at det fungerer.

Når jeg snakker om en linje, kan det for eksempel være et spørsmål eller en kommentar, som helst ikke virker planlagt. Jeg mener nemlig at når man skal begynne å snakke med en jente, så er det best om det framstår som en spontant. Hvis ikke blir det så veldig åpenlyst at dette er et sjekkeforsøk, og det bør ikke komme så tydelig fram, mener jeg.

Hvis man for eksempel har sett seg ut en dame på andre siden av lokalet som man har bestemt seg for å snakke med, så må man ta fatt på en gåtur der både du og hun vet hva som kommer til å skje. Hun vil se på deg og tenke at her kommer en som vil sjekke meg opp. Og du vil tenke på hva du skal si og på hvordan hun vil reagere. Begge vet at dette er et sjekkeforsøk, og da blir det fort nerver, overtenking og generelt for mye anspenthet.

Det er derfor bedre om du kommer med en linje hvis du står ved siden av henne i baren hvis dere står i nærheten fordi det er trangt i lokalet eller en av annen grunn. Og det er jo lov å manipulere tilfeldighetene litt, slik at du faktisk kommer nærmere henne og har en bedre sjanse til å fremstå som spontan.

Det kan være fint å ta kontakt i baren, men pass på å ikke være for «på».
Dette ser for eksempel litt mye ut.  

Du må uansett passe på at tidspunktet er riktig når du går bort til en dame. Ser du at det er to venninner som helt åpenbart sitter i en dyp samtale, så venter du med å prøve deg. Hvis ikke framstår du som dum. Man må lese situasjonen og kroppsspråket til jenta før man går bort. Og som jeg nevner her, kan det noen ganger lønne seg å vente.

Men når du har funnet et passende tidspunkt og skal komme med en linje, må du sørge for å være original. Å spørre hva hun drikker når dere står i baren, er ikke spesielt kreativt. Spesielt ikke når du ser ned på et vinglass med noe rødt i. Det optimale er å komme med en morsom kommentar eller et spørsmål som du kan dra en artig samtale ut ifra.

Det å komme med en fornøyelig betraktning av noe du ser eller har sett, noe som skjer eller har skjedd, er veldig ofte et fint utgangspunkt. Det er en veldig god start om du klarer å komme med en replikk slik at det framstår som om dere skulle vært midt i en samtale.

Det er også viktig at du gjør alt dette med en overbevisende holdning. Framstår du som usikker og nervøs, vil du ikke komme langt. I tillegg må man være i et godt humør, uansett om jenta har vist interesse eller ikke. Man må framstå som en type som er morsom å være med.

Følg Oscar Valle her for flere historier, bilder og videoer!


Hovedpoenget mitt er at man må skille seg ut i mengden. Jenter får kommentarer og sjekkeforsøk slengt etter seg hele tiden, og de hører mye av det samme. Derfor lønner det seg ofte å si noe som gjør at de blir nysgjerrige på deg raskt. Du har nemlig ikke et stort vindu før jenta blir uinteressert.

Men ikke mist motet hvis du får avslag. Jeg har også fått rødt kort mange ganger, og du kan ikke la det gå inn på deg. Det kan være mange grunner til at hun ikke ønsker å snakke med deg akkurat den kvelden, så ikke ta det personlig.

Men jeg mener altså at man ikke kommer langt om man stiller de samme, kjedelig spørsmålene i starten av en samtale med en dame. «Hvor er du fra?», «Hvor bor du?», «Er du her ofte?», «Hvem er du med?», «Hva driver du med?», «Ok, trives du med det, da?». Herre min gud, så kjedelig.

Det skal sies at det ikke er umulig å komme noen vei hvis man starter med slike spørsmål. Jeg pleier jo å starte med å presentere meg - vinner ikke akkurat noen innovatørpris på grunn av det. Men bruker man en slik innledning, er det viktig å kjapt få fram at man ikke er en døv figur.

Mer om det i neste innlegg, som vil bli publisert på lørdag. Hovedpoenget her at når man skal prøve seg på en jente bør man se an situasjonen, framstå som en selvsikker type og kjapt si noe som gjør at damene blir interessert i å snakke med deg videre.

Hvordan du gjør det, er litt opp til deg. Du må si noe som passer for din personlighet. Prøver du å være noen du ikke er, så vil damene se gjennom det.

Lykke til!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar