hits

Det er ikke bare gutter som «negger» - noe disse Paradise Hotel-deltakerne beviste

09.02.2015 - 23:11 14 kommentarer

Paradise Hotel, her representert ved programleder Triana Iglesias, har hatt en del kreative figurer som deltakere.

En av grunnene til at jeg ville skrive denne bloggen, var at jeg ville sette fokus på hvordan jenter oppfører seg på byen.

Ja, gutter sier mye rart til damer på byen. Ekstremt mye rart. Spør man en pen dame om hva menn har sagt til henne på byen, får du lyst til å grave deg ned når du hører hva hun har å fortelle. Man frykter litt for arten når man hører hvor ekstremt lite innsikt det er blant visse av oss med mye testosteron i kroppen.

Men av og til er ikke jenter stort bedre. De sier også mye merkelig til gutter for å sjekke dem opp. Hvorfor skjønner jeg ikke helt. Det store flertallet av damer trenger jo bare å sette opp et smil, så får de mange gutter til å danse salsa i strømpelesten, om det er det de vil. Men de har altså sine metoder (til og med utover de tre hovedmetodene). Noen damer bedriver faktisk en form for «negging».

Et «neg» er et begrep fra sjekkeboken The Game. Jeg har - bare for å ha det helt klart - ikke lest den boka, men har fått med meg hva det uttrykket betyr. Det handler om at man skal komme med en fornærmelse til en dame på en finurlig måte. En slags skjult fornærmelse. «Negging» har blitt mye diskutert og mange har kritisert menn for å bruke metoden.

Jeg har heller aldri benyttet meg av den metoden. Jeg syns litt vennlig erting i en flørtesituasjon er helt innenfor, men mange gutter bruker «negging» kun for å «sette jenta på plass» og få henne til å føle seg mindre verdt, slik at de på en måte skal ta til takke med han som har «negget» henne. Det blir feil.

Lik Oscar Valle på Facebook!

 

Men det finnes altså damer som bruker «negging». Eller i det minste en variant av det. De sier noe sykt slik at mannen skal bli interessert nok til å snakke med dem.

En gang var en kompis av meg på byen da det plutselig kom en dame bort til ham. Denne dama var en tidligere deltaker i Paradise Hotel, og kompisen min kjente henne igjen fra realityserien.

Men før han min rakk å si noe, serverte hun ham en linje han ikke akkurat hadde forventet. Paradise Hotel-deltakeren valgte nemlig denne åpningsreplikken:

«Jeg tror du har liten pikk»

Nei, jeg kødder ikke.

Kompisen min ble naturligvis relativt satt ut da han hørte det.

Det utviklet seg imidlertid til at de snakket mer sammen, og etter de hadde blitt noe mer komfortable i hverandres selskap, spurte han hvorfor i all verden hun hadde sagt det hun sa til ham.  Da hadde hun fortalt at hun hadde gjort det for å få fram en reaksjon og at han skulle bli nysgjerrig. Det var altså ingen tvil om at det var en taktikk fra hennes side. Og det ble en hyggelig kveld for dem begge, kan du si.

Følg Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg!

Jeg opplevde noe lignende for en god stund siden da jeg var på Oak i Hegdehausveien. Jeg sto like ved baren og snakket med en kompis da han plutselig måtte på do slik at jeg ble stående alene en liten stund. Jeg snudde meg, og da så jeg at en jente hadde kommet bort til meg. Dette var faktisk også en tidligere deltaker i Paradise Hotel (hva er det med disse folkene?).

Jeg hadde fulgt litt med på serien den sesongen, og hadde ærlig talt ikke et veldig godt inntrykk av denne dama, men tenkte jeg skulle høre hva hun hadde å si. Hun lente seg inn mot meg.

«Du er så overlegen»

«Eh, hæ?»

«Jo, jeg syns du er veldig kjekk, men du er så overlegen»

Da skjønte jeg jævlig mye.

Jeg hadde bare så vidt observert at dama var på stedet - jeg hadde enset at hun hadde snakket med noen i et hjørne noen meter fra oss.  Men selv om jeg ikke sto og stirret på henne, så betydde jo ikke det at jeg var overlegen. Hvordan er det egentlig man oppfører seg overlegen mot noen når man kun står og snakker med en kompis?

Jeg ble stående en liten stund uten å si noe mens jeg så rart på henne. Da gikk hun. På en måte fungerte det til en viss grad. Jeg fulgte nemlig etter henne gjennom dansegulvet for å høre hva faen det var hun mente. Men da hun ikke kunne gi en god forklaring, gikk jeg fra henne - mer irritert enn interessert.

Så det er altså ikke bare gutter som sier mye rart for å få en jente interessert. Jenter bruker også den metoden, noen med mer suksess enn andre. 

Følg Oscar Valle på Twitter!

14 kommentarer

the future life

09.02.2015 kl.23:11

Ha en fin dag :)

Gå gjerne inn på bloggen, å Facebook siden vår og trykk liker og del, vis du er i mot mobbing :)

da vi kan nå ut til flere, og det vil gjøre oss veldig takknemlig.

Takk

Marita-Susan

13.02.2015 kl.12:28

Synes ikke det å si "du er så overlegen" var den værste måten å bli sjekka opp på, for det er vel det som har hendt deg her :o)

Og hadde jeg hørt noen si noe sånn i en åpningsreplikk hadde det gitt meg en god latter, på den som åpnet sin bekostning... En fin måte å utlevere intelligensen sin på, tenker jeg :)

Men er enig, har heller aldri tenkt at gutter er noe verre enn oss jenter... Jeg tenker vel heller at jenter er mer utspekulerte på det spillet der.

styles

14.02.2015 kl.08:58

problemet med "negging" er at ingen nordmenn vet hvordan dette gjøres. slik du forklarer det også, er helt feil.

ida

14.02.2015 kl.12:12

Leste nettopp gjennom alle innleggene dine hittil. Veldig deilig med en anderledes blogg om det å være i sin beste alder i Oslo. Har vært savnet - så Thumbs Up!

Terje

14.02.2015 kl.14:01

Styles, du vet jo tydeligvis hva negging er, så her motsier du deg sjøl (med mindre du ikke er norsk?). Forøvrig kunne du jo med fordel ha benyttet anledningen til å forklare Det Norske Folk (og bloggforfatteren) hva negging er for noe?

Oscar Valle

14.02.2015 kl.15:38

Styles: Enig med Terje. Tar gjerne imot hvis du har en bedre forklaring på hva negging er. Tror imidlertid ikke min versjon er helt bak mål.

Oscar Valle

14.02.2015 kl.15:40

Marita: Takk for kommentar! Helt enig i at gutter egentlig ikke er noe verre enn jenter. Som du sier er jenter mer utspekulerte og diskré, mens gutter er mer rett på og ikke alltid spesielt fintfølende.

Oscar Valle

14.02.2015 kl.15:42

ida: Tusen takk! Noe av tanken var å lage en annerledes blogg, så det er bra det faller i smak!

14.02.2015 kl.17:24

SJEKK GJERNE UT BLOPPISEN MIN! SELGER ALT FRA KLÆR OG SKO FRA NELLY TIL JAKKER OG SMYKKER FRA ULIKE BUTIKKER!

https://bloppis.no/shops/suzanne/

Lasse

14.02.2015 kl.21:34

Forbanna tull det du skriver. Det å sjekke jenter er verdens enkleste sak. Man trenger det heller ikke. De kommer løpende. Mulig du er for ung til å skjønne.

Oscar Valle

15.02.2015 kl.12:02

Lasse: Du er tydeligvis en heldig mann, Lasse!

tommy

15.02.2015 kl.23:13

fin bild =)

Maria Sundby

16.02.2015 kl.10:55

Hahaha jeg må le litt altså, uff :D Da har du tydeligvis ikke møtt meg på byen "Oscar"! :)

Oscar Valle

16.02.2015 kl.13:16

Maria Sundby: Det skal du ikke være for sikker på ;)

Skriv en ny kommentar