hits

Menn har én klar fordel overfor damer på byen

09.02.2015 - 22:48 5 kommentarer


Det er ikke på mange områder under en bytur at gutter har en fordel overfor jenter. Damene kommer lettere inn på utestedene, får mer oppmerksomhet, blir spandert på og har det på mange måter rimelig enkelt. På ett område har imidlertid gutter det lettere, og det er når det gjelder dosituasjonen.

Det er ikke få ganger køen på jentedoen omtrent går ut på gata, mens gutter kan vandre inn, gjøre sitt fornødne og være ute igjen i løpet av et par minutter. Det vet vi å sette pris på. Det er mange gode samtaler som har oppstått rundt pissoaret. Eller, gode er vel ikke riktig ord. Interessante, er kanskje mer dekkende.

Det finnes gutter som skyr pissoaret verre enn en på slanker'n skyr karbohydrater. De skjønner jeg ikke mye av. Jeg syns det er moro med litt tullprat med felles dobesøkende når noe av alkoholen må ut. Det er på mange måter en felles forståelse blant gutter under en bytur, og når man møtes på do kan man snakke fritt om det.

«Fy faen, nå er det mye bra damer her, ass» kan man konstatere ved pissoaret - og da er praten i gang. Det er gjerne slik prat som gjelder. «Har du sett de to brunettene som sitter ved baren, a?». Sofistikerte, gjennomtenkte og aldeles ikke overfladiske utsagn, der altså. Disse samtalene varer imidlertid ikke lenge. Etter man har vasket henda (ja, det må du gjøre, kompis), så er bekjentskapet over. Uten at noe er lei seg over det. Da skal man jo ut å gjøre alvor av de tomme løftene man ga til sidemann.

Det er kanskje å ta i hvis man sier at det alltid god stemning ved pissoaret. Noen liker absolutt ikke å snakke mens de slår lens, for å bruke det gode, gamle uttrykket. Men det merker man fort, og da kan man snakke med noen andre. Men det kan også oppstå litt rare, gjerne kleine situasjoner - som det som jeg opplevde i fjor sommer. 

Det var på Lawo Terrasse. Det var varmt, så jeg gikk med en svart olashorts og en vanlig hvit t-skjorte. Etter en dotur der det ble litt småsnakk om hvor digg det er å være gutt når man skal på do på byen, vasket jeg hendene. I sidesynet observerte jeg at en ukjent mann sa noe. Det kom ikke svar fra noen og jeg skjønte at det var meg han snakket til. Jeg spurte hva han sa.

«Har du trent?»

Mannen som spurte var over 1,90 høy, snauklipt, hadde tatoveringer på den ene armen og var relativt bred. En mann jeg ved første øyekast hadde sett for meg som rimelig macho. Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle reagere. Selv om jeg hadde vært en del på treningsstudioet det siste halvåret, var denne mannen mye større - og helt sikkert sterkere - enn meg.

«Eh, ikke så mye som deg» svarte jeg i et forsøk på å la samtalen bli med det, og klappet han lett på skulderen, mens jeg begynte å gå ut av guttedoen.

«Du ser bra ut» utbrøt han.

yzMUwOmR9BDa visste jeg ikke hvordan jeg skulle reagere. Dette var ikke vanlig pissoarsnakk!

Man komplimenterer ikke utseendet til en annen gutt på pissoaret, i hvert fall ikke uten en helt tydelig ironi. Måten denne fyren sa det, gjorde at jeg ikke ante om han virkelig mente det, om han sa det ironisk for å provosere meg eller hva det var.

Denne broileren virket heller ikke som han var typen til å gå bort til andre gutter for å gi dem komplimenter, og han virket heller ikke som en type som svingte andre veien, for å si det på den måten.

For en gangs skyld, visste jeg absolutt ikke hva jeg skulle si, så det endte med at jeg snudde meg, så på han og nikket rart. Da vi gikk opp trappa, var stemninga litt klein.

«Men shortsen ser ikke bra ut» avvæpnet han situasjonen med.
 
Da var jeg mer komfortabel. Å gå med shorts på byen er så deilig, og det er så få ganger man kan gjøre det at det vil jeg forsvare til jeg legger på røret for godt. Så da kom jeg med noen uttalelser om hvorfor jeg var uenig i det, før vi gikk hver vår vei.  
 

Jeg vet fortsatt ikke hvorfor den fyren sa det han gjorde. Pissoarsnakk er et fint avbrekk fra byturen, men denne gangen var det kanskje ikke helt heldig.

Men vanligvis er dosnakken på byen rimelig humor. På grunn av alkoholen tyter man ut masse svada ved pissoaret og blir «kompis» med sidemann, før man sier «kos deg, a!» og aldri ser vedkommende igjen.

Tenk å ha gjort noe lignende edru på en restaurant, for eksempel. Rope ut: «Fy faen, har dere sett den sykt digge servitrisa?» mens du ser rundt på de andre på toalettet. Folk hadde jo sett på deg som du hadde hatt en mental lidelse.

Edru er det i det hele tatt mye av dette som gjelder når man skal på do:

Men når man er på byen, er det bare å moro å snakke om damer, hvor mye kø det er i baren, hvor mye folk det er på stedet og slike ting mens man letter på trykket.

Det er i hvert fall digg at det er ett område der menn har en fordel overfor damer på byen.

5 kommentarer

Marielle

14.02.2015 kl.14:05

Dette var jammen meg bra uinteressant. Hvor gammel er du egentlig? Jeg anbefaler deg uansett å ta ex.phil. når den tid kommer. Beklager negginga.

Oscar Valle

14.02.2015 kl.15:46

Marielle: Null problem. Og takk for tipset. Vi vet jo alle at det å ta ex.phil er avgjørende for om du lykkes i livet eller ikke ;) Jeg har mye på lager, så håper jeg kan komme med noe i fremtiden som du syns er interessant!

Marielle

14.02.2015 kl.17:31

Haha! Nice comeback ;)

Abreakadabar

16.02.2015 kl.06:31

Enda en som ikke klarte skolegang og jobbmarkedet, og søker lykken gjennom en fjasete blogg. Her skal det skapes et kjent ansikt, anonymt til å begynne med, før han skal prøve lykken i noen elendige TV programmer, ala neket Sophie Elise. Eller kanskje innen drømmesjangeren, reality TV.

Imens trener han sikkert seg selv halvveis til døde, bleker tennene hjemme, bruker dop for å fjerne underhudsfettet sitt, og generelt tror livet handler om oppmerksomhet, dop, dram, og kvinner.

Oscar Valle

16.02.2015 kl.13:11

Abreakadabar: Ah, der ble jeg gjennomskuet. Du har jo helt rett. Målet er selvfølgelig å en dag være deltaker i «4-stjerners middag». Helst med en eller annen radiopersonlighet, en «one-hit-wonder»-artist fra 80-tallet og en avdanka lokalpolitiker. Håper du gleder deg like mye som jeg gjør!

Skriv en ny kommentar