hits

Et godt råd når dere skal ta taxi på byen

09.02.2015 - 22:18 Ingen kommentarer


I mitt forrige innlegg nevnte jeg min frustrasjon over transportetappene før en bytur, spesielt det å komme seg fra vorse til byen.

Jeg nevnte at det alltid blir en som blir noe furt fordi vedkommende har tapt kortleken i taxi. Men etter å ha publisert innlegget, slo det meg at alle kanskje ikke vet hva kortleken går ut på.

Selv om jeg og kompisene mine har gjort det i alle år, er jeg usikker på hvor leken kom fra. Uansett valgte jeg å skrive et kort innlegg om hvordan den fungerer.

Kortleken er veldig enkel. Det er også en fin måte stoppe alle diskusjoner om hvem som skal ta regninga og hvordan man eventuelt ordner sånn at alle betaler likt (at den som tar taxien får en drink, for eksempel).

Kortleken går ut på at alle i taxien finner fram bankkortet sitt. En av passasjerene samler og stokker dem. Deretter presenterer vedkommende kortene til taxisjåføren i en fin bukett, så skal sjåføren velge et av kortene.

Eieren av kortet som sjåføren velger ut, må betale taxituren. De andre slipper unna.

Da er det veldig kjipt å være den som blir valgt ut, men det er veldig deilig å være en av de som slipper unna. Tar man ofte taxi med de samme menneskene, så jevner det seg som oftest ut over tid uansett.

Denne leken er imidlertid best når det er snakk om relativt korte turer. Hvis man skal fra Majorstua til Youngstorget, for eksempel. Eller fra Torshov til Grünerløkka, eller fra St. Hanshaugen til Solli Plass. Slike strekninger der regninga sjelden kommer over 250 kroner. Det er også best i en vanlig taxi. Tar man maxitaxi i 20 minutter, blir det liksom ikke helt rettferdig at én skal ta hele regninga.

Men i korte turer, der det er fryktelig kronglete å dele opp regninga, er kortleken en effektiv, faktisk ganske morsom og relativt rettferdig måte å avgjøre hvem som skal betale. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar