hits

Det beste tidspunktet på enhver bytur

09.02.2015 - 21:51 7 kommentarer

De aller fleste gleder seg når de har planlagt en tur på byen, av flere grunner. De gleder seg til de kan slappe av og slippe seg løs med vennene sine. De gleder seg til å drikke, høre på god musikk, møte kjente og ukjente, og flere andre ting.

En bytur utvikler seg imidlertid alltid forskjellig for alle. Noen har det fett, andre kjeder seg. Noen digger utestedet, andre hater det. Noen blir for fulle, andre blir ikke fulle nok. Det er mange variabler inne i bilde som gjør at ingen byturer blir helt like.

Hva som er kveldens høydepunkt, varierer også fra person til person. Det kommer an på blant annet sivilstatus, i tillegg til tingene jeg nevne i forrige avsnitt. For meg, som er en singel mann i tjueårene, er det imidlertid én ting jeg gleder meg til hver gang.

Det jeg snakker om, er rett etter man har kommet inn på utestedet. Da man har kommet seg fra vorset, stått litt i kø, fått klarsignal fra dørvakta, kjøpt en drink i baren og er etablert et sted på utestedet sammen med vennene sine.

Følg Oscar Valle på Instagram: oscarvalleblogg

I det øyeblikket er man full av forventning. Man vet at alt kan skje de neste timene. Man ser stedet fylle seg opp og vet at alle er innstilt på å gjøre kvelden best mulig. I løpet av vorset har man kommet i bra form og nå står man med en drink i hånda og den gode følelsen sprer seg i kroppen i takt med at DJ-en smeller ut slaget etter slager. Det er dette øyeblikket man så fram til da vekkerklokka ringte 06.30 tidligere i uka. Nå kan jobb være jobb og studier være studier, de neste timene skal man konsentrere seg om å ha det gøy.

Det er ikke til å legge skjul på at denne tiden er spesielt givende om man er singel. Når man har ankommet utestedet, blir jo radaren i aller høyeste grad skrudd på. Kommer man tidlig på utestedet, ser man gjenger av det motsatte kjønn komme inn i lokalet og spenningen stiger. Man gir blikk, og kanskje får man noen tilbake. Alle blir gransket og man ser seg ut kandidater som man håper man kan få snakke med i løpet av kvelden.

Og for gutter er det lite som skaper større forhåpninger enn å se en jentegjeng på 7-8 damer vandre inn i lokalet. Det er ikke få ganger jeg og kompisene mine har betraktet det vi ser, hvorpå en i guttegjengen som har dame sier noe som: «Nå skulle jeg ønske jeg var singel».

Den første perioden av byturen er forresten også gjerne det siste tidspunktet i løpet av kvelden der alle vennene dine er samlet. En halvtime senere er jo samtlige spredd over alle vinder.

En annen grunn til at jeg er spesielt glad i denne delen av kvelden, er at jeg hater transportetappene som følger med en bytur. Jeg hater å komme meg hjemmefra til vorse og jeg hater å dra fra vorse til utestedet. Det føles ut som så jævla bortkastet tid. Jeg skjønner at det er noe som må til, men det er noe dritt hver gang.

Og jeg liker vorspiel, jeg altså. Ofte ender det opp med at vorset var kveldens høydepunkt. Men underveis har jeg alltid i bakhodet det som skal skje når vorset nærmer seg slutten. Da må man finne ut hvor man skal dra, noe som ofte ikke er lett når meningene er mange.

For å komme seg til utestedet, tas det ofte det taxi. Da blir det alltid litt diskusjon om hvordan regninga skal betales, eller så blir noen furte fordi de tapte kortleken. Hvis man ikke tar taxi, må man gå. Det fører til at man enten fryser halvt i hjel hvis det er på vinteren, eller blir ordentlig gladsvett hvis det er midt på sommeren. I tillegg går man av seg rus, blir slitne og alt mulig annet drit. Et siste alternativ er å ta kollektiv - men, hallo - det er jo et helvete.

Når man endelig kommer fram til utestedet, så kan man risikere å stå i kø i lang tid. Jeg liker å dra tidlig på byen, og mye av grunnen til det er å slippe køen. Det finnes nemlig ikke mye som er verre enn å stå i kø i en halvtime omringet av søplefulle drittmennesker som skriker og dytter og det som verre er. I tillegg kan man jo risikere å ikke komme inn fordi en eller annen overivrig dørvakt har fått det for seg at du har kastet i deg for mye drikke. Fy faen.

Nå er det lenge siden jeg har stått i en sånn kjempekø. Mye fordi jeg overtaler folk til å dra tidlig, men også fordi jeg ikke gidder å gå inn på utestedet hvis køen omtrent går rundt kvartalet. Det utestedet kan være så bra det bare vil, men det skjer ikke at jeg står i en sånn kø. Da er det uansett bedre å dra et annet sted. Heldigvis er kompisene mine av samme oppfatning. Jeg vil mye heller avslutte vorset tidlig og være blant de første som kommer på utestedet. Jeg foretrekker glatt et vorse som blir kuttet med 45 minutter enn å stå 20 minutter i kø.

Følg Oscar Valle på Facebook!

 

Jeg er altså ikke spesielt glad i disse transportetappene. Derfor er jeg alltid veldig fornøyd når vi har kommet oss inn på utestedet. Da er alt det maset ferdig. Fra å stå ute og fryse og bekymre seg om det er kø og om man kommer inn, så kan man endelig slappe av og kose seg. I tillegg gjør kombinasjonen av stigende rus, høy musikk og gode venner, samt forventningene og spenningen knyttet til hva som kan skje, denne perioden av byturen til min favoritt. 

Den første perioden etter man har kommet til et utested, er det beste tidspunktet på enhver bytur. Roen sprer seg i kroppen, man ser lokalet fylle seg opp og vet at alt kan skje. Så er det opp til deg selv å utnytte mulighetene.

 

Følg Oscar Valle på Twitter!

7 kommentarer

slankerinna

14.02.2015 kl.22:22

Høres spennende ut. Selv har jeg aldri opplevd det du skriver om. Forventningene og singeltilværelsen. Jeg er snart 34 år og har aldri vært full og singel eller på bytur og singel. Kanskje like greit? da vet jeg ikke hva jeg går glipp av..man kan ikke savne det man aldri har hatt eller opplevd ;)

ola drekker seg dritings

15.02.2015 kl.07:30

Hvor mange ganger ble " utestedet" nevnt i denne saken? Ja, ja, da vet vi iallfall hva ett "utested" er! Tralala

Lagertha

15.02.2015 kl.11:15

Det jeg som regel tenker når jeg er ute er gud så glad jeg er for at jeg har mann, når jeg har det da.

Hvorfor snakker du om at det er så bra når flere damer kommer inn, holder det ikke med ei?

Oscar Valle

15.02.2015 kl.12:05

slankerinna: Du er heldig, slankerinna. Det er ikke mange ganger singeltilværelsen danker ut det å ha en bedre halvdel. Men akkurat de timene i startfasen av en bytur, vil jeg argumentere for at er en av de gangene.

Oscar Valle

15.02.2015 kl.12:09

ola drekker seg dritings: Kom gjerne med synonymer til utested!

Oscar Valle

15.02.2015 kl.12:13

Lagertha: En holder selvfølgelig i massevis. Men det er veldig sjelden at alle er ledige i en jentegjeng. Når flere jenter kommer inn på et utested, representerer det muligheter og det skaper forventninger. Det er moro!

Gernt Ove

21.01.2017 kl.15:51

Det beste tidspunktet på en hver kveld med vors - bytur - nach er på VORS! Da er alle i godt humør og vi slipper å gå rundt og finne utested, se at flokken deles i to eller tre fordi folk vil på forskjellige steder osv. Når man er på opptur og alle begynner å bli fornøyde og fulle sammen = magisk :)

Skriv en ny kommentar