hits

Slik sjekker damer opp menn

07.02.2015 - 23:13 20 kommentarer


Det vrimler over av sjekkeforsøk på byen. Det er det ingen tvil om. Blandingen av at folk har pyntet seg, at man er på et sted der utvalget tilsynelatende er bra og alkohol - spesielt alkohol - gjør at man tar motet til seg og prøver å få i gang en samtale med en fra det motsatte kjønn.

Og det er liten tvil om at det er menn som er verstingene her. Mange prøver seg på det som kan krype og gå, med metoder som til og med hadde fått Thomas Giertsen til å rødme.

Men hvis det er noen som tror damer aldri tar det første steget, tar de definitivt feil. Damer prøver seg nemlig også på gutter, de gjør bare på en mer finurlig måte.

Etter å ha vært en del på byen og opplevd en del, har jeg kommet fram til at det er tre hovedmetoder jenter bruker når de prøver seg på en mann.

Det vil ikke si at det er kun slik damer sjekker, men ut ifra det jeg har opplevd er det disse metodene jenter oftest tyr til.

Metodene har jeg valgt å kalle: Den indirekte metoden, den halvdirekte metoden og den direkte metoden.

Den indirekte metoden:
Dette er metoden som utvilsomt blir mest brukt. Metoden går rett og slett ut på at dama ser på deg. Og da snakker jeg ikke om et flyktig blikk mens hun ser seg rundt i lokalet. Jeg snakker om at dama helt tydelig fester øynene sine på deg.

Hun gir deg det jeg liker å kalle forførerblikket. Det innebærer som oftest at hun senker hodet litt, med øynene vendt opp mot deg. I tillegg smiler hun lurt - et smil som bare blir større når du ser tilbake. Det er ikke alle forførerblikk som er like, men de varer alltid minst noen sekunder og inneholder et lurt, lite smil.

Cheryl Fernandez-Versini (som hun nå uforklarlig har valgt å hete) viser hvordan et forførerblikk kan se ut.

Det er kanskje ikke alle menn som er klar over at de blir sjekket opp når en jente gjør dette. Men forførerblikket er hennes måte å få deg til å ta det første skrittet, som altså egentlig er det andre skrittet. Hun gir deg klarsignal, og håper du skal manne deg opp til å gå bort å snakke med henne.

Og det er en grunn til at det er den mest brukte metoden blant jenter, det fungerer jo minst 90 prosent av gangene. Du skal være rimelig nedsnødd som gutt om du ikke tar grep når det er en pen jente som stirrer deg ned. Da vet du at sjansen er svært liten for at hun skal gi deg rødt kort når du begynner å snakke med henne.

Den halvdirekte metoden:
Denne er fin, og kanskje ikke så subtil som mange jenter tror den er. Når jenter skal sjekke er greia nemlig som oftest at de i det lengste unngår å ta «den første kontakten» - altså å fysisk gå bort til mannen for å snakke med ham.

Så hvis den indirekte metoden av en eller annen grunn ikke har fungert, velger damene å tvinge seg inn i synsvinkelen til han de er interessert i. Dette skjer oftest på dansegulvet eller i baren.

I baren skjer det ved at dama - helt tilfeldig, selvfølgelig - velger å plassere seg rett ved siden av deg. Ofte er det mer plass andre steder i baren, men det betyr ikke noe når den halvdirekte metoden er i spill. Siden det er vanskelig å få oppmerksomheten din når du speider etter bartenderen ved bare å stå ved siden av deg, begynner hun å se. I starten kun noen raske blikk med påhengende smil, men hvis ikke det har noen effekt kommer forførerblikket i full styrke. Er dama påståelig nok vil hun se på deg nok til at det vil bli ukomfortabelt om du ikke tar kontakt.  

Lik Oscar Valle på Facebook!

 

På dansegulvet vil ofte ikke den indirekte metoden være spesielt effektiv på grunn av alle menneskene og den generelt uoversiktlige situasjonen som råder. Så hvis en dame ser en hun har lyst til å sjekke opp på dansegulvet, tar hun i bruk den halvdirekte metoden.

Da brøyter dama seg - gjerne sammen med en venninne - gjennom folkemengden og plasserer seg rett foran deg. De ser kanskje ikke på deg med en gang, men de begynner å danse - så nærme at du kan lukte parfymen, hvis det er din greie.

Der kan jentene stå en god stund, altså rett foran deg mens de prøver å være sexy på dansegulvet. Og hvis du ikke tar kontakt, begynner blikkene å komme. Gjerne kommer forførerblikket mens de danser slik at det nå ikke skal være noe tvil om at det er deg - eller dere, hvis du står sammen med noen - de har lyst på.

Helt seriøst, vi gutter er kanskje ikke verdens mest observante, men vi skjønner hva som er greia når jenter gjør det der. Vi skjønner at det ikke er tilfeldig at to jenter danser rett foran oss når det masse plass andre steder på dansegulvet. Det er fryktelig gøy og smigrende når det skjer, men det er ingen hemmelighet hva det prøves på.

Den direkte metoden:
Denne metoden trenger ikke mye forklaring. Den går rett og slett ut på at dama kommer bort og begynner å snakke med deg. Det kan egentlig skje hvor som helst på utestedet, men ofte skjer det etter at jenta har oppnådd et visst promillenivå. Guttemetoden, om du vil.

Slik kan det se ut når to jenter vil ha oppmerksomheten til en gutt på dansegulvet.

Dette er altså de tre hovedmetodene jenter bruker når de sjekker opp gutter. Alle metodene er svært hyggelig når det er deg som målet til jenta. Jeg reagerer imidlertid litt forskjellig på hver av dem.

Det høres kanskje rart ut, men den direkte metoden - når en jente kommer bort til deg - er faktisk den metoden jeg foretrekker minst, selv om det selvfølgelig er et veldig hyggelig kompliment. Nå skjer ikke den direkte metoden altfor ofte, av forskjellige grunner, men personlig syns jeg de andre metodene er mer spennende.

Det handler mye om at man gjerne vil føle at man har jobbet litt, og den følelsen får du ikke med den direkte metoden. I tillegg blir den metoden altså ofte brukt når jenta har fått i seg noen Vodka Cranberry for mye. Og for fulle jenter er ikke altfor sjarmerende. For fulle mennesker generelt er jo ikke veldig sjarmis.

Følg Oscar Valle på Twitter!

Den halvdirekte metoden er imidlertid ekstremt festlig, og antakeligvis min favoritt. Hvis noen jenter bruker den når jeg står med en kompis på dansegulvet, ser vi alltid kjapt på hverandre og ler litt. Det er så brutalt åpenlyst hva som er greia. Men likevel får du en liten følelse av at du har jobbet for det når det tross alt er du som tar den «første» kontakten.

Den indirekte metoden er den klassiske måten. Det er faktisk ikke alltid gutten vil ta kontakt. Kanskje er ikke jenta guttens type eller så kan det for eksempel hende han heller vil tilbringe litt tid med vennene sine før han begynner å snakke med ukjente damer. Det er uansett lite som gir deg en bedre følelse enn når du ser en jente som helt opplagt syns du ser bra ut, uansett hvordan jenta ser ut.

Når man har begynt å snakke sammen, er det imidlertid gjerne opp til mannen å ikke oppføre seg altfor ille, uansett hvilken metode jenta har brukt. Klarer han det, kan relasjonen bli svært hyggelig - på kort eller lang sikt.

Utgangspunktet er i hvert fall lovende når det er jenta som har tatt det første skrittet.

Følg Oscar Valle på Instagram: Oscarvalleblogg!

20 kommentarer

Silje S. Lopez

08.02.2015 kl.10:29

Hehe, genialt innlegg xD Er vel endel rett i hva du skriver xD

Anders

12.02.2015 kl.18:04

Også har du den ekstremt direkte varianten der dama full av selvtillit sier til deg "Du skal bli med meg i kveld." Det er den jeg som regel oppfatter, da jenter har altfor mange tvetydige signaler (iallfall for meg som er beruset.)

Torbjørn

12.02.2015 kl.20:27

Det holder med den minste antydning av det forførerblikket og fyren er på pletten :) Vi er ikke vanskelige å be.

Svein

12.02.2015 kl.20:39

Dette er bare utdrag av boken "the game" av Neil Strauss - les den hvis dere vil se hva det dreier seg om å være pick-up artist som det så fint heter i boken. Der står alt om direkte-indirekte metoden, og alt dette ble utprøvd i USA for lenge siden...

Tom Steen

12.02.2015 kl.20:42

For en utrolig dårlig blogger. At han kalles side3 blogger sier utrolig mye om side3. Er dette virkelig noe folk må belyses om? Eller er det enda et forsøk på klikk og reklame inntjening? Nettavisen må roe ned den pengetanken sin litt, for det går itover kvaliteten. Skaff noen bloggere som kan skrive, som kommer med tips som er nyttig, ikke masse svada og dameanalyse. Beskriver damer som om det er fisk i havet. Her er noen trisks for å få pult! Kunne like godt skrevet det.

Oscar Valle

12.02.2015 kl.21:33

Silje S. Lopez: Tusen takk! Gøy at du fant bloggen før den ble lagt ut på Nettavisen :)

Oscar Valle

12.02.2015 kl.21:37

Svein: Hei! Det er godt mulig det står noe lignende i The Game, men dette er ikke et utdrag. Jeg har aldri lest den boken. Dette er skrevet basert på mine og mine venners erfaringer på byen her i Norge. At noen lignende står i andre publikasjoner, velger jeg i hovedsak å ta som en bekreftelse på at det som står har sannhet i seg. Takk for at du er innom bloggen!

Oscar Valle

12.02.2015 kl.21:43

Tom Steen: Hei! Det er synd at du mener det.Tanken bak bloggen er å belyse og omtale et tema som veldig mange er opptatt av - nemlig uteliv og interaksjonen mellom kjønnene. Jeg har fått bekreftet av Nettavisen at blogginnlegget har lest bra i dag, så det er tydelig at det er en interesse for temaet der ute. Besøk gjerne bloggen igjen en gang, så håper jeg at jeg kan få deg til å forandre mening.

Julie

13.02.2015 kl.01:00

Haha, Fantastisk!!

Carl

13.02.2015 kl.14:33

Ja jeg tror jeg skal være litt mer oppmerksom neste gang jeg er ute ;-) Godt skrevet!

Lagertha

13.02.2015 kl.21:30

Jeg ser med en gang hvem jeg vil ha og at han vil ha meg så det er ikke noe langtekkelig spill for meg.

Isabell

13.02.2015 kl.22:49

Vel, ikke helt uforklarlig, når hun giftet seg til en mann med dette etternavnet...

Pene smukke charmy sexy jon

14.02.2015 kl.02:40

Piss! Alle er visstnok blitt kommentatorer og journalister og meningsytrere, bare å opprette en blogg, og vips, på nettavisen! Genialt! Håper denne bloggen fjernes snaret mulig og sporenstreks, vi er ikke alle som dropper innom degenererte hybrider. Hvis nettavisen er i den tro at det bare er folk som liker å lese om sex, slankehysteri, selvforherligede historier om sitt utrolig spennende liv, tror jeg de har tatt feil av sine lesere, skal det likevel iblant publiseres saker omkring de tema som nevnt, foreslår jeg uansett at det settes en smule krav til såvel penneføring som interessant og dagsaktuelt stoff for allmenheten! Sjekketips er kanskje det vi trenger minst.

Oscar Valle

14.02.2015 kl.15:28

Julie, Carl: Takk!

Oscar Valle

14.02.2015 kl.15:29

Isabell: Joa, men det klinger jo ikke akkurat.

Oscar Valle

14.02.2015 kl.15:33

Pene smukke charmy sexy jon: Hei! Viser til mitt svar til Tom Steen. Denne bloggen er ikke ment for å løse noen verdensproblemer. Håper imidlertid det kan være et underholdende avbrekk i hverdagen for mange.

E

14.02.2015 kl.18:22

Synes dette innlegget var bra! Nettavisen & Side3 har hatt MYE verre bloggere som har dysleksi og skriver helt latterlige ting! Stå på Oscar

Karoline

15.02.2015 kl.02:04

Burde også skrive en slik artikkel om hordan gutter egentlig (!) sjekker, hadde vert greit å vite for oss som ikke tar tegningen så lett ;)

Oscar Valle

15.02.2015 kl.12:02

E: Tusen takk!

Oscar Valle

15.02.2015 kl.12:07

Karoline: Protip: Snakker en ukjent gutt med deg, så sjekker han deg opp.

Skriv en ny kommentar